Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο πληρωμών ύψους 29,7 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο πληρωμών ύψους 29,7 εκατ. ευρώ του ΟΠΕΚΕΠΕ


Ένα πακέτο πληρωμών, όπως έχουμε προαναγγείλει αναμένεται να «τρέξει» ο ΟΠΕΚΕΠΕ αυτές τις ημέρες. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξόφληση σε μια σειρά συνδεδεμένων ενισχύσεων για το έτος 2018, ειδικά δικαιώματα κτηνοτρόφων, μέτρα ενίσχυσης παραγωγών μικρών νησιών του Αιγαίου.

Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, θα προχωρήσει σε εξόφληση υπόλοιπων ενιαίας ενίσχυσης 2018, ενώ το πιθανότερο εντός της εβδομάδος είναι να καταβληθεί και μια σειρά από de minimis ενισχύσεις. Αυτά θα αφορούν τα αχλάδια Κρυστάλλια, τα μανταρίνια κλημεντίνες και τα επιτραπέζια σταφύλια, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να βγουν de minimis στους ντοματοπαραγωγούς της Κρήτης για τις ζημιές από το tuta absoluta, στους αιγοπροβατοτρόφους Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στους αμυγδαλοπαραγωγούς λόγω μειωμένης παραγωγής, κατά δήλωση Κόκκαλη.

Εκτός αυτών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να προχωρήσει σε συμπληρωματικές πληρωμές για το πρόγραμμα παραδοσιακών ελαιώνων και της καλλιέργειας αμπέλου, ενώ πληρωμή θα γίνει και για την καλλιέργεια γεώμηλων.

Αφού γίνουν αυτές οι πληρωμές αναμένεται να τρέξει η εξόφληση του 30% για τα Βιολογικά έτους 2018.

Σε σχέση με τις εξισωτικές των ετών 2013 και 2014, όπως είχαμε γράψει εδώ και ένα μήνα, δεν αναμένεται πληρωμή. Ωστόσο, με ανακοίνωση του το ΥπΑΑΤ, ισχυρίζεται εν ολίγοις ότι αυτό μπορεί να γίνει στο μέλλον και αν υπάρξει περιθώριο σε επίπεδο ΕΕ.

Για τις ενισχύσεις των ελαιοπαραγωγών τέλος και τη μειωμένη παραγωγή κι εκεί φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εξελίξεις για τους αγρότες και το θέμα παραμένει στάσιμο, αν και φαίνεται πως δεν συγκεντρώνει πλέον πιθανότητες να τρέξει ενίσχυση.

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το δημοσίευμα του ΑγροΤύπου ακολούθησε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι πληρωμές που έγιναν σήμερα. Τα χρήματα θα αρχίσουν να φαίνονται από σήμερα σταδιακά στους λογαριασμούς των παραγωγών και να είναι διαθέσιμα. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 29,7 εκατ. ευρώ.

Δείτε τις πληρωμές

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,316406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version