Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ιταλία για εμπορική συμφωνία ΕΕ με Βιετνάμ: Αντιφατική συμφωνία, θα προασπίσουμε τα ιταλικά προϊόντα και κυρίως το ρύζι

Ιταλία για εμπορική συμφωνία ΕΕ με Βιετνάμ: Αντιφατική συμφωνία, θα προασπίσουμε τα ιταλικά προϊόντα και κυρίως το ρύζι


«Μετά την κατάργηση των δασμών για το ρύζι που εισάγεται από την Καμπότζη και τη Βιρμανία, η ΕΕ αποφάσισε να ανοίξει την αγορά της και στο Βιετνάμ. Είναι πράγματι περίεργο μετά από κάθε συμφωνία με τρίτες χώρες να υπάρχουν πάντα αγροτικά προϊόντα που «τιμωρούνται», όπως σε αυτή την συμφωνία συμβαίνει με το ρύζι», δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων, Δασών και Τουρισμού κ. Gian Marco Centinaio.

«Ως Υπουργός Γεωργίας θεωρώ αυτή τη συμφωνία «αντιφατική» και για άλλη μια φορά καταδεικνύει πώς αυτή η Ευρώπη, όπως έχει διαχειριστεί μέχρι στιγμής της εμπορικές συμφωνίες με τις τρίτες χώρες, δεν μας αρέσει. Ακούσαμε ολόκληρο τον τομέα του ρυζιού και τους άλλους εμπλεκόμενους τομείς και όλοι μας είπαν ότι είναι κατά των «ελεύθερων» εισαγωγών. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όταν μια πόρτα κλείνει θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο», δήλωσε ο κ. Gian Marco Centinaio, σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών, που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κυβέρνηση του Βιετνάμ στο Ανόι.

«Γνωρίζουμε ότι η δασμολογική ποσόστωση που προβλέπεται με μηδενικό δασμό από το Βιετνάμ μπορεί να φαίνεται μικρή (περίπου 80.000 τόνοι ρυζιού), αλλά αυτή η ποσόστωση θα «προστεθεί» σε άλλες παραχωρήσεις που εγγυάται η ΕΕ, βάσει συμφωνιών για ελεύθερες συναλλαγές και των προτιμησιακών δασμολογικών καθεστώτων, οι οποίες ενισχύουν τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί από μια έντονα μειωμένη ιταλική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, υπό το βάρος της εισαγωγής ρυζιού από την Καμπότζη», πρόσθεσε.

Όλα τα προϊόντα που εισέρχονται στην Ιταλία πρέπει να πληρούν τα ίδια κριτήρια: ποιότητα, προστασία του περιβάλλοντος, υγεία καταναλωτών και συνθήκες εργασίας. Τα τρόφιμα που δεν θα μας δίνουν αυτές τις «εγγυήσεις» θα παραμείνουν εκτός των ιταλικών συνόρων».

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,160156 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version