Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

ΠΕΝΑ: Φτάνει πια! Δε θα πληρώσουμε εμείς την ανικανότητα της κυβέρνησης

ΠΕΝΑ: Φτάνει πια! Δε θα πληρώσουμε εμείς την ανικανότητα της κυβέρνησης


«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και οι μηχανισμοί του κράτος υπονομεύουν τους νέους γεωργούς της Ελλάδας», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

Και προσθέτει: «Νέοι γεωργοί σε όλη τη χώρα αδυνατούν να λάβουν βεβαιώσεις επαγγελματία αγρότη, με αποτέλεσμα να χάνουν συμμετοχή σε προγράμματα και να καλούνται να πληρώσουν παραπάνω φόρους επειδή η κυβέρνηση έχει αποδομήσει τις υπηρεσίες του ΟΓΑ και ΕΦΚΑ και αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της.

Πολλοί αγρότες δε, παρακινούνται από υπαλλήλους να ταξιδεύσουν 200 χιλιόμετρα για να πάρουν στα χέρια τους ένα χαρτί το οποίο θα έπρεπε να έχουν ανταλλάξει μεταξύ τους οι υπηρεσίες.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση με την ΠΕΝΑ, στις 17 Απριλίου, το πρόβλημα παραμένει.

Όπως είχαμε ενημερώσει από τον Απρίλιο, η απορρόφηση του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ, κλείνοντας γραφεία και μειώνοντας υπαλλήλους, έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να λάβουν βεβαίωση ασφάλισης και συνεπώς και βεβαίωση πραγματικού αγρότη.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής, οι νέοι χάνουν το αφορολόγητο και θα πληρώσουν μεγαλύτερους φόρους από τους άλλους αγρότες.

Επίσης εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης οι νέοι αποκλείονται από προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Όπως είχε παραδεχτεί ο υπουργός αυτό οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού ή άλλους λόγους σχετικούς με την αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής. Όμως τη νύφη καλούνται να την πληρώσουν οι νέοι αγρότες.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών δε θα δεχτεί την κατάσταση αυτή! Καταδικάζουμε την ηγεσία του ΥπΑΑΤ για την αδράνειά της.

Καλούμε όσους αγρότες έχουν το πρόβλημα αυτό να υποβάλλουν φορολογική δήλωση με επιφύλαξη και να μείνουν συντονισμένοι με την ΠΕΝΑ, διότι θα ακολουθήσουν μηνύσεις και άλλες νομικές πρωτοβουλίες».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7617188 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version