Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μεγάλη επένδυση των Γερμανών της Nürnberg Messe η συμφωνία εξαγοράς της Forum ΑΕ που οδηγεί την αγορά των εκθέσεων στην Ελλάδα

Μεγάλη επένδυση των Γερμανών της Nürnberg Messe η συμφωνία εξαγοράς της Forum ΑΕ που οδηγεί την αγορά των εκθέσεων στην Ελλάδα


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε μια ιστορική για την ελληνική εκθεσιακή βιομηχανία στρατηγική συμφωνία, μεταξύ του εκθεσιακού Οργανισμού NURNBERG MESSE και της FORUM AE, της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα. Η επένδυση του γερμανικού ομίλου δεν είναι απλά μια κίνηση εξαγοράς μιας εταιρείας, παρά σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη ενός γερμανικού κολοσσού στην ελληνική αγορά.

Η εξαγορά της FORUM ΑΕ από έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς της Γερμανίας αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της κραταιάς γερμανικής οικονομίας στο υγιές ελληνικό “επιχειρείν”, καθώς και στην τεράστια δυναμική του εκθεσιακού κλάδου της χώρας μας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο επιτυχημένος γερμανικός όμιλος που επιτυγχάνει τζίρους άνω των 300 εκατ. ευρώ, εισήλθε στην επίσης επιτυχημένη και συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία με ένα ποσοστό της τάξης του 80%, ενώ το τίμημα για την εξαγορά αυτή δεν έχει γίνει γνωστό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FORUM AE, με την ένταξή της στο δίκτυο του NURNBERG MESSE GROUP, αποτελεί τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία του γερμανικού κολοσσού σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλλήλα, όπως άφησαν να εννοηθεί οι συμμετέχοντες στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά την στρατηγική αυτή συμφωνία, η Forum ΑΕ δεν αποκλείεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο πεδίο των εκθέσεων και σε άλλα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα του τουρισμού, καθώς επίσης και να προχωρήσει σε επενδύσεις με αύξηση των διαθέσιμων εκθεσιακών χώρων.

FORUM AE: Η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα

Από την ίδρυσή της το 1988, η FORUM AE έχει διανύσει μια μακρά πορεία συνεχούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της, έχοντας κατορθώσει να θεωρείται σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης διεθνών εκθέσεων στην Ελλάδα, κατέχοντας το 23% της εγχώριας εκθεσιακής αγοράς.

Στο portfolio της περιλαμβάνονται 8 από τις μεγαλύτερες και πλέον σημαντικές διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται στη χώρα μας: HORECA, FOOD EXPO, ΟΕΝΟΤΕLIA, ΧΕΝΙΑ, ARTOZA, FOODTECH, ATHENS COFFEE FESTIVAL και BIO FESTIVAL.

Στις εκθέσεις αυτές συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 4.000 Έλληνες και διεθνείς εκθέτες, ενώ τις επισκέπτονται περισσότεροι από 350.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, η εταιρεία εκδίδει 4 επαγγελματικά περιοδικά, υψηλής ποιότητας και ευρείας κυκλοφορίας, που έχουν καταστεί πολύτιμα εργαλεία επικοινωνίας για τους επαγγελματίες των κλάδων στους οποίους απευθύνονται.

Ο κύκλος εργασιών της FORUM ΑΕ για το 2019 αναμένεται να ξεπεράσει τα €17.500.000, ενώ τα κέρδη προ φόρων θα υπερβούν τα €4.600.000. Ας σημειωθεί ότι το 2017 η FORUM, με τζίρο €14.455.000 και κέρδη προ φόρων €4.073.000, κατατάχθηκε στην 431η θέση της λίστας των 500 επιχειρήσεων με την υψηλότερη κερδοφορία στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα της ICAP “Business Leaders in Greece”.

NURNBERG MESSE: Ανάμεσα στους 15 μεγαλύτερους εκθεσιακούς οργανισμούς στον κόσμο

Το NURNBERG MESSE GROUP συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων στον κόσμο. Στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει περί τις 120 κλαδικές διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, οι πιο γνωστές των οποίων είναι οι: BIOFACH, BRAU BEVIALE, FACHPACK, CHILLVENTA κ.ά.
Διαθέτει περισσότερους από 1.000 συνεργάτες σε 11 σημεία του κόσμου -ανάμεσα σε αυτά, Γερμανία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Αυστρία, ΗΠΑ και Ελλάδα, δίκτυο αντιπροσώπων οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 119 χώρες, καθώς και 15 θυγατρικές και εταιρείες συμμετοχών. Προσελκύει πάνω από 35.000 εκθέτες και 1.500.000 επισκέπτες παγκοσμίως. Ο κύκλος εργασιών του NURNBERG MESSE GROUP έκλεισε το 2018 στα €315.100.000, με τα κέρδη προ φόρων να αγγίζουν τα €28.200.000.

H Ελλάδα αναβαθμίζεται σε εκθεσιακό hub για ολόκληρη την Ν.Α. Ευρώπη

«Μέσα από την πρωτοφανή δυναμική που εκλύεται από τη συνάντηση των δύο κορυφαίων πρωταγωνιστών της στρατηγικής αυτής συμφωνίας, αναδύονται αναρίθμητες προοπτικές και ευκαιρίες για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για την εκθεσιακή της βιομηχανία. Έναν κλάδο που, σύμφωνα με τη Μελέτη της ICAP, προβλέπεται να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση τη διετία 2019-2020, με εντυπωσιακό μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 8,5%. Έτσι, με “βραχίονα” την τεχνογνωσία, την επιχειρησιακή εμπειρία, το portfolio, το όραμα και τις συνέργειες των δύο εταιρειών, η Ελλάδα αναμένεται να αναβαθμιστεί σε κορυφαίο εκθεσιακό hub για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Όπως τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου o κ. Nίκος Χουδαλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FORUM AE και αρχιτέκτονας της συμφωνίας από ελληνικής πλευράς: «...Από την πρώτη κιόλας συνάντησή μας με τα στελέχη του Οργανισμού NURNBERG MESSE, το Μάιο του 2018, διαπιστώσαμε ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, το ίδιο επιχειρηματικό ήθος και έχουμε κοινούς στόχους και κοινό όραμα για το μέλλον. Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές μας, αλλά και στις προοπτικές που διανοίγονται για τη χώρα μας, σχεδιάζουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας, για μια νέα πορεία εξωστρέφειας και διεθνούς ανάπτυξης. Βήματα που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας και καθιστούν την Ελλάδα ένα σημαντικό εκθεσιακό hub για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Από την πλευρά του NURNBERG MESSE GROUP οι CEO’s εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της νέας αυτής συνεργασίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Peter Ottmann τόνισε ότι: «Η FORUM ΑΕ, η μεγαλύτερη εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα, διακρίνεται για τις εξαιρετικές επιδόσεις της και την επιτυχημένη ομάδα συνεργατών της. Εμείς στη NURNBERG MESSE χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για τη μελλοντική συνεργασία μας, την επίτευξη και υλοποίηση από κοινού των νέων στόχων!»

Από την πλευρά του ο κ. Dr. Roland Fleck σημείωσε ότι: «Η FORUM και η NURNBERG MESSE μοιράζονται την ίδια αντίληψη για τη διοργάνωση εκθέσεων ως εμπορικές πλατφόρμες. Ως σημεία συνάντησης των εκάστοτε κλάδων όπου μπορεί κανείς να νιώσει τις νέες τάσεις, να συντηρήσει το πελατολόγιό του και να δημιουργήσει νέες συνεργασίες και επαφές. Ενόψει των νέων τεχνολογικών εξελίξεων και προκλήσεων όπως η ψηφιακή εποχή, οι οικονομίες διαφορετικών ταχυτήτων και ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, καθώς και οι διαρκείς μεταβολές σε πολιτικό επίπεδο και θέματα ασφάλειας παγκοσμίως, η προσωπική επικοινωνία και επαφή αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία».

Με κοινή απόφαση του Οργανισμού NURNBERG MESSE και της FORUM AE, το management θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια στην ηγετική ομάδα της εταιρείας, καθώς είναι δεδομένη η πεποίθηση ότι τα θεμέλια που χτίστηκαν από την ελληνική διοίκηση είναι ισχυρότατα και εγγυώνται ένα λαμπρό μέλλον για τη νέα εποχή που εγκαινιάζεται με την ιστορική αυτή συμφωνία.

Ο Έλληνας μαθηματικός και φυσικός Αρχιμήδης κατά την επίλυση δύσκολων προβλημάτων λέγεται ότι αναφώνησε την περιβόητη φράση «Εύρηκα», η οποία φαίνεται πως αποτελεί στην παρούσα χρονική στιγμή το σύνθημα και για τον Όμιλο της NürnbergMesse. Διότι, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Dr Roland Fleck, το οικονομικό έτος 2018 παρουσιάζεται σαν είσοδος, ένα βήμα σε μια νέα διάσταση: κύκλος εργασιών 315,1 εκατ. Ευρώ, κέρδη 28 εκατ. Ευρώ και EBITDA ύψους 67,9 εκατ. Ευρώ. Οικονομικά στοιχεία που βασίζονται σε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ διεθνών εκθέσεων : περισσότεροι από 35.000 εκθέτες, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες και περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα καθαρού εκθεσιακού χώρου. Επιπλέον, σύμφωνα με τον συνάδελφό του κύριου Fleck, του Διευθύνοντα Σύμβουλου κύριου Peter Ottmann, την θέση του ομίλου έρχεται να ενισχύσει η εξαγορά της ηγέτιδας ελληνικής εταιρίας στην διοργάνωση εκθέσεων FORUM AE, η οποία θα αποτελεί την μεγαλύτερη διεθνή θυγατρική εταιρία του ΝuernbergMesse Group.

Επί της ουσίας οι δύο Διευθύνοντες Σύμβουλοι της NürnbergMesse στα πλαίσια της οικονομικής συνέντευξης τύπου στην Αθήνα καθιστούν απόλυτα σαφές: «Έχουμε επιτύχει τους στόχους που θέσαμε στα πλαίσια της εταιρικής μας στρατηγικής δύο ολόκληρα χρόνια πριν το χρονοδιάγραμμα. Και αυτό το σημαντικό προβάδισμα θα μας δώσει την απαιτούμενη ώθηση ώστε να προσεγγίσουμε το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη πορεία και το success story της NürnbergMesse». Στρατηγικά, η επένδυση στο Νο 1 διοργανωτή εκθέσεων της Ελλάδας, δίνει πρόσβαση σε ένα χαρτοφυλάκιο εκθέσεων του οποίου η “BIOFESTIVAL” (8-10 Μαΐου 2020), η “FOOD TECH” (12-14 Οκτωβρίου 2019) και η “OENOTELIA” (7-9 Μαρτίου 2020) ταιριάζουν τέλεια με τις κορυφαίες εκθέσεις της Νυρεμβέργης, όπως η BIOFACH (12-15 Φεβρουαρίου 2020), η BrauBeviale (12-14 Νοεμβρίου 2019) και η FachPack (24-26 Σεπτεμβρίου 2019). Και πέρα από το ελληνικό χαρτοφυλάκιο εκθέσεων, με έδρα την Αθήνα προσφέρονται εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης της βιομηχανίας εκθέσεων προς την Ιταλία, τα Βαλκάνια και όλη την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μεσογείου.

Εκτός από την είσοδό στην ελληνική αγορά με οκτώ εδραιωμένες εμπορικές εκθέσεις, ανοίγουν και άλλες επιχειρηματικές εναλλακτικές για τη NürnbergMesse. Από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου 2020, η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ποτών της Κεντρικής Αμερικής, η Beviale Mexico, θα πραγματοποιηθεί στο Centro Citibanamex, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής της βιομηχανίας ποτών. Από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2020, η EUROGUSS Mexico θα κάνει ντεμπούτο στο εκθεσιακό κέντρο Expo Guadalajara.

Συνολικά, η NürnbergMesse δεν εστιάζει έτσι μόνο στρατηγικά στην είσοδο και εδραίωση μιας προϊοντικής οικογένειας κλαδικών εκθέσεων στο Μεξικό, μια σημαντική αναπτυσσόμενη οικονομία με πολλές ευκαιρίες για τον εν λόγω κλάδο, αλλά εγκαθιστά αμέσως και δύο νέες εμπορικές εκθέσεις, με πολύ καλές προοπτικές. Το χαρτοφυλάκιο του ομίλου αναπτύσσεται διαρκώς όμως και σε αγορές όπου ήδη υφίστανται διεθνείς θυγατρικές της NürnbergMesse. Για παράδειγμα, η EXPO REVESTIR (δόμησης εσωτερικών χώρων, τεχνολογίας υδραυλικών, εγκαταστάσεων και ειδών υγιεινής) έχει κάνει το ντεμπούτο της στη Βραζιλία. Έχουν προγραμματιστεί επίσης για το 2019 , μια νέα LATAM RETAIL SHOW (έκθεση λιανικής πώλησης, franchising, και ηλεκτρονικού εμπορίου από 27-29 Αυγούστου 2019), η Pet Experience (Έκθεση για κατοικίδια ζώα με όλη την γκάμα προϊόντων, 30 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου 2019) και η ABRAFATI (Έκθεση για την βιομηχανία χρωμάτων και επεξεργασίας επιφανειών και επιστρώσεων 1-3.10.2019, όλες στο Σάο Πάολο. Στη Σαγκάη, η PAK-iD (συσκευασία, διεργασίες και τεχνολογία) είχε την πρεμιέρα της και στην Ινδία, η India Mattresstech Expo (έκθεση τεχνολογίας για την βιομηχανία στρωματοποιϊας και ταπετσαρίας, στο Bangalore) προσχώρησε στο πρόγραμμα των ήδη ενσωματωμένων 3 νέων εκθέσεων για την βιομηχανία επεξεργασίας και κατεργασίας ξύλου DELHIWOOD, MUMBAIWOOD και INDIAWOOD. Συνεπώς, το χαρτοφυλάκιο των διεθνών εκθέσεων του Ομίλου NürnbergMesse συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται και χάρη στην στρατηγική για την δημιουργία και επέκταση οικογενειών εκθέσεων συναφών προϊόντων και θεματολογίας που υιοθέτησε ο όμιλος, εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό περιθώριο για ανάπτυξη.

Η έδρα της Νυρεμβέργης καταγράφει αντίστοιχη ανάπτυξη το 2019

Η NürnbergMesse συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία σε υψηλό επίπεδο στη βάση της σημειώνοντας αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα. Οι δέκα διεθνείς εμπορικές εκθέσεις του πρώτου εξάμηνου αναπτύχθηκαν αναλογικά τόσο πολύ (εκθέτες: + 8%, καθαρός εκθεσιακός χώρος περιπτέρων: + 6%, επισκέπτες + 3%) ώστε αθροιστικά ισοδυναμούν με το μέγεθος μιας ολόκληρη νέας ηγετικής έκθεσης όπως η it-sa. Μία εξέλιξη που αξίζει να αναφερθεί, είναι η εντυπωσιακή εκτόξευση της MedtecLIVE (save the date: 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2020), η οποία στην πρώτη της διοργάνωση έγινε ήδη η δεύτερη μεγαλύτερη επαγγελματική συγκέντρωση για ιατρική τεχνολογία και προμηθευτές. Θα είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πως το νέο “kicker Convention” τοποθετείται στις 7 Νοεμβρίου 2019.
Η έκθεση αυτή είναι μια συνεργασία του εκδοτικού οίκου Olympia-Verlag / kicker και της NürnbergMesse, για να φωτίσει όλες τις πτυχές της αγοράς Sport Management και την δελεαστική αγορά του “eSport” .

Η νέα αίθουσα 3C, η οποία λειτούργησε για πρώτη φορά με την iENA και την SPS στα τέλη του 2018, θα διαδραματίσει επίσης στρατηγικά σημαντικό ρόλο για την εταιρεία, σύμφωνα με τον Dr. Fleck. «Με την επένδυση των περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ, δεν αντιπροσωπεύει μόνον τη μεγαλύτερη έως σήμερα επένδυση με ίδια μέσα, αλλά αποτελεί πραγματικό κέρδος για τους εκθέτες και τους επισκέπτες μας. Πιστοποιημένη ως Platinum από το Γερμανικό Συμβούλιο Αειφόρου Οικοδομής (German Sustainable Building Council), ένα σύμβολο του design και ένας εκθεσιακός χώρος που χρειαζόταν κατεπειγόντως - είμαστε ευχαριστημένοι που η αίθουσα μας 3C, η οποία σχεδιάστηκε από την Zaha Hadid Architects, συναντά ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα». Και είναι σαφές στον Peter Ottmann ότι «με βάση το 2018 ως το πιο επιτυχημένο οικονομικό έτος στην ιστορία της εταιρείας, θα συνεχίσουμε τη δυναμική μας πορεία ανάπτυξης το 2019 και αναμένουμε έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 270 εκατομμυρίων ευρώ». Ο Αρχιμήδης ίσως σωστά αναφώνησε «εύρηκα».

Σχετικά με τον Όμιλο NürnbergMesse

Η NürnbergMesse είναι μία από τις 15 μεγαλύτερες εκθεσιακές εταιρείες στον κόσμο. Περιλαμβάνει τη NürnbergMesse GmbH και τις 15 θυγατρικές και συνεργάτες της. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.000 ανθρώπους σε έντεκα γεωγραφικές τοποθεσίες: στην Γερμανία, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Αυστρία και τις ΗΠΑ. Ο Όμιλος NürnbergMesse διαθέτει επίσης ένα δίκτυο διεθνών εκπροσώπων που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες. Το χαρτοφυλάκιο καλύπτει περίπου 120 γερμανικές και διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια. Κάθε χρόνο, περίπου 35.000 εκθέτες (διεθνές μερίδιο: 44%) και έως και 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες (διεθνές μερίδιο επισκεπτών: 26%) συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Ομίλου της NürnbergMesse.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version