Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πλήρη οργάνωση της εναέριας ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών ζητά ο ΣΑΣΟΕΕ από Βορίδη

Πλήρη οργάνωση της εναέριας ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών ζητά ο ΣΑΣΟΕΕ από Βορίδη


Επιστολή προς τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη έστειλε σήμερα Πέμπτη ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. με αφορμή τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πολλές καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι σφοδρές καταιγίδες σε συνδυασμό με την έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και εγκαταστάσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε διάφορες περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας.

Μεταξύ άλλων, τεράστιες είναι οι ζημιές που υπέστησαν, βαμβακοκαλλιέργειες και καπνοκαλλιέργειες στους δήμους Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών του νομού Ροδόπης, καπνοκαλλιέργειες στο δήμο Μύκης του νομού Ξάνθης, δενδρώδεις καλλιέργειες και καπνοκαλλιέργειες στο νομό Πιερίας, ελαιοκαλλιέργειες στο νομό Χαλκιδικής και πολλές άλλες ακόμη σε διάφορες περιοχές της Βορείου Ελλάδος.

Ο Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ζητάει την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών του ΕΛΓΑ για την ακριβή εκτίμηση των ζημιών, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων της παραγωγής στις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό.

Επίσης απαιτείται λόγω της κλιματικής αλλαγής να οργανωθούν πλήρως οι δραστηριότητες για την εναέρια ενεργητική προστασία των καλλιεργειών έτσι ώστε να αποτρέπονται οι ζημιές από χαλαζοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κύριε Υπουργέ, δεδομένης της γενικότερης στενότητας και της πιστωτικής ασφυξίας στην αγορά, η μη έγκαιρη και δίκαια αποζημίωση των αγροτών θα δημιουργήσει προβλήματα συνέχισης των δραστηριοτήτων τους, με άμεσο κίνδυνο διατάραξης του κοινωνικού ιστού, του πιο υγιούς τμήματος του ελληνικού λαού.

Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ο Σύνδεσμός μας έχει ασχοληθεί συστηματικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία και εφόσον το επιθυμείτε, θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε μία συνάντηση μαζί σας ώστε να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας όχι μόνο πάνω στο θέμα αυτό, αλλά συνολικά στα ζητήματα που απασχολούν σήμερα χιλιάδες Έλληνες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1601563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version