Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 10150 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 1015

Σαουδική Αραβία: Άρση απαγόρευσης εισαγωγών φράουλας και πιπεριών από Αίγυπτο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης της Αιγύπτου, η Σαουδική Αραβία, κατόπιν της άρσης (στις 3/4/2018) της προσωρινής απαγόρευσης - που είχε επιβάλει τον Ιανουάριο 2018 - στις εισαγωγές αιγυπτιακής γκουάβα (φρούτα σε σχήμα αχλαδιού), προχώρησε στις 4/4/2018 σε άρση αντίστοιχης απαγόρευσης εισαγωγών για τις αιγυπτιακές φράουλες και πιπεριές, η οποία βρισκόταν σε ισχύ από τον Ιούλιο 2017, εξαιτίας της διαπίστωσης υψηλών επιπέδων  υπολειμμάτων παρασιτοκτόνων.

Κομισιόν: Πρόταση για σύναψη συμφωνιών με Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, νέες ευκαιρίες για τη φέτα και άνοιγμα σε ασιατικές αγορές

Κομισιόν: Πρόταση για σύναψη συμφωνιών με Ιαπωνία και Σιγκαπούρη, νέες ευκαιρίες για τη φέτα και άνοιγμα σε ασιατικές αγορές

Η Κομισιόν παρουσίασε την Τετάρτη (18/4) στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης με την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη. Για την Ελλάδα, η συμφωνία με την Ιαπωνία «θα συμβάλλει στην προστασία του χαρακτήρα ΠΟΠ της φέτας, της Μαστίχας Χίου, του ελαιολάδου Σητείας και της ελιάς Καλαμών», όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Διονύσιος Πρωτόπαπας, υπεύθυνος του Γραφείου Ο.Ε.Υ στο Τόκυο.

Το νέο Κανονισμό για τα βιολογικά προϊόντα ψήφισαν οι ευρωβουλευτές

Εγκρίθηκε νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διασφαλίσει τη διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά μόνο υψηλής ποιότητας βιολογικών τροφίμων και την προώθηση της βιολογικής παραγωγής.

Ισπανία: Μείωση στην παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών φέτος λόγω παγετού

Μείωση της παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών στην Ισπανία αναμένεται για το 2018, καθώς έκταση 71.000 στρεμμάτων, κυρίως στην περιοχή της Μούρθια στη Νότια Ισπανία, φαίνεται πως έχει επηρεαστεί από τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας.

Ευρωκοινοβούλιο: Το σύστημα εμπορίας εκπομπών ρύπων θα αφορά και τον αγροτικό τομέα

Νέος κανονισμός για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται και από γεωργικές δραστηριότητες ψηφίστηκε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κανονισμός στοχεύει στη μείωση των εκπομπών που προέρχονται από τις μεταφορές, τη γεωργία, τα κτίρια και τα απόβλητα κατά 30% συγκριτικά με τα επίπεδα του αερίου αυτού το 2005 σε όλη την ΕΕ.

Θετική η ανταπόκριση της αγοράς στην έκδοση ομολόγων Syngenta

Η μητρική εταιρεία Syngenta ανακοίνωσε την Τετάρτη 18 Απριλίου την επιτυχή έκδοση ομολόγων με ποσό 4,75 εκατομμυρίων ευρώ. «Η πλειοψηφία των καθαρών εσόδων από την έκδοση των ομολόγων θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν την χρηματοδότηση για την απόκτηση της Syngenta από την κινεζική εταιρεία, ChemChina», τόνισε σχετικά ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της Syngenta κ. Mark Patrick.  

Χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για επενδύσεις σε Γεωργία και Βιοοικονομία

Μία νέα Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία χρηματοδότησης, που στοχεύει σε επενδύσεις από συνεταιρισμούς και εταιρείες στον αγροτικό τομέα ανακοινώθηκε την Δευτέρα 16 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χρηματοδοτήσει δάνεια έως και 400 εκατομμύρια ευρώ, που αναμένεται να φέρουν επενδύσεις κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ στον αγροτικό τομέα όλης της Ευρώπης.

Νέοι κινέζοι αγρότες στις Βρυξέλλες και Χόγκαν στην Κίνα στο πλαίσιο ανάπτυξης νέων συμφωνιών στον αγροτικό τομέα

Στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης της συνεργασίας της ΕΕ με την Κίνα, νέοι κινέζοι αγρότες θα παραστούν στις Βρυξέλλες στην 11η συνάντηση αγροτών, που γίνεται στις 16-18 Απριλίου 2018. Βασικά θέματα συζήτησης είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται στον αγροτικό τομέα τόσο στην Κίνα και την ΕΕ, το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και η βιολογική γεωργία.

Β. Αποστόλου στο Λουξεμβούργο: Απαιτείται κοινοτική νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στη διακίνηση τροφίμων

Β. Αποστόλου στο Λουξεμβούργο: Απαιτείται κοινοτική νομοθεσία για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στη διακίνηση τροφίμων

Η θέσπιση νομοθεσίας σε ενωσιακό επίπεδο για την απαγόρευση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στην αλυσίδα εφοδιασμού των τροφίμων είναι η καλύτερη και ίσως και η μοναδική μας επιλογή. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα Δευτέρα (16/4), στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο.

Την ενθάρρυνση παραγωγής πρωτεϊνούχων και ψυχανθών στην ΕΕ θα συζητήσουν οι Ευρωβουλευτές

Την ενθάρρυνση παραγωγής πρωτεϊνούχων και ψυχανθών στην ΕΕ θα συζητήσουν οι Ευρωβουλευτές

Την ενθάρρυνση της παραγωγής πρωτεϊνούχων και ψυχανθών φυτών θα συζητήσουν, στις 16 Απριλίου 2018, στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (COMAGRI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Είναι σκόπιμο να προωθηθεί η άμεση στήριξη της παραγωγής πρωτεϊνών, μέσω των μηχανισμών του πρώτου πυλώνα, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εφαρμογή ενός σχεδίου για τις πρωτεΐνες σε όλη την Ένωση», τονίζουν.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5927734 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version