Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 10290 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 1029

Ρωσία: Νομοθετική ρύθμιση με στόχο την κατάργηση της μειωμένης φορολόγησης στους εγχώριους οίνους σε σχέση με τους εισαγόμενους

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Μόσχα, κατατέθηκε για συζήτηση στη ρωσική Duma πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική Προϋπολογισμού, Φορολογίας, Τελωνείων και Δασμολογίου για το 2019 και σχεδιασμός για τα έτη 2020 - 2021». Στο νομοσχέδιο προτείνεται μεταξύ άλλων η εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης των εισαγομένων οίνων με αυτούς που εφαρμόζονται για τους εγχώριους παραγόμενους οίνους γεωγραφικής ένδειξης, τερματίζοντας το καθεστώς διακριτικής μεταχείρισης.

Ακόμη ένα μπλόκο σε πιπεριές από την Τουρκία λόγω αυξημένων υπολειμμάτων

Μπλόκο σε ένα ακόμη φορτίο πιπεριάς από την Τουρκία για να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έγινε πρόσφατα μέσω του συστήματος ταχείας ειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) της ΕΕ. Μάλιστα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πολύ σοβαρό.

Να καταργήσει τους δασμούς που ισχύουν για εισαγωγές σανού και καλαμποκιού θέλει η Ελβετία λόγω της ξηρασίας

Οι δασμοί στις εισαγωγές σανού και αραβοσίτου θα καταργηθούν, ενώ ανέρχονταν σε τρία ελβετικά φράγκα στα 100 κιλά, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας γεωργίας.

Καλές οι τιμές πεπονιού και καρπουζιού στην Ισπανία

Καλές οι τιμές πεπονιού και καρπουζιού στην Ισπανία

Καλές τιμές στην αγορά της Ισπανίας πιάνουν τα καρπούζια και τα πεπόνια στην περιοχή της Castilla-La Mancha. Όπως φαίνεται σε αυτό βοήθησαν και οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Όπως αναφέρει η Ένωση Νέων Αγροτών (ASAJA) της Ισπανίας, στην πρώτη δημοπρασία οι τιμές παραγωγού στο πεπόνι κυμάνθηκαν στα 55 - 62 λεπτά το κιλό και του καρπουζιού στα 24 - 27 λεπτά. Ειδικότερα, όσον αφορά τις τιμές του πεπονιού, εμφανίζονται να είναι οι υψηλότερες από το 2013.

Η Ρωσία θεσμοθετεί την παραγωγή και εμπορία βιολογικών προϊόντων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπόγραψε νομοσχέδιο που ρυθμίζει την παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία βιολογικών προϊόντων στην χώρα. Ο νέος νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε προηγουμένως από το Ρώσικο Κοινοβουλίου, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Αυξημένες προκαταβολές ενισχύσεων, αλλαγές στη διαφοροποποίηση καλλιεργειών και κρατικές ενισχύσεις (15.000 ευρώ), προτείνει η ΕΕ για τη ξηρασία που πλήττει γεωργούς και κτηνοτρόφους

Ως ένα από τα πιο ζεστά καλοκαίρια στην ιστορία της ΕΕ θα καταγραφεί το φετινό, καθώς σχεδόν ολόκληρη η δυτική και βόρεια Ευρώπη βρίσκεται στο έλεος του καύσωνα για μια ολόκληρη εβδομάδα, με αποτέλεσμα μείωση της αγροτικής παραγωγής. Προβλήματα υπάρχουν στην παραγωγή σιτηρών και ζωοτροφών αλλά και στην παραγωγή γάλακτος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν οι Copa και Cogeca για τη συγκομιδή σιτηρών της ΕΕ, προβλέπεται μείωση σε ποσοστό 6% της παραγωγής σιτηρών και ελαιούχων σπόρων στην ΕΕ, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Όπως προβλέπουν η μείωση στην παραγωγή σιτηρών στην ΕΕ αναμένεται να ανέλθει σε ποσοστό -6% σε σύγκριση με το 2017. Στο μεταξύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη θα είναι φέτος η παραγωγής γάλακτος στης Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, γεγονός που θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ βυθίζουν τις εξαγωγές των ισπανικών μαύρων ελιών στις ΗΠΑ

Οι δασμοί που επέβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ βυθίζουν τις εξαγωγές των ισπανικών μαύρων ελιών στις ΗΠΑ

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) επικύρωσε τελικά την απόφαση τήρησης των δασμών στην ισπανική μαύρη ελιά, που τέθηκαν από την κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου κ. Ντόναλντ Τραμπ. Το μέτρο ξεκίνησε μετά από αίτημα της Καλιφόρνια τον Ιούνιο του 2017, στο πλαίσιο της προστατευτικής εμπορικής πολιτικής που υιοθέτησε η αμερικανική κυβέρνηση.

ICAC: Ρεκόρ παγκόσμιας κατανάλωσης και μείωση παραγωγής στο βαμβάκι το 2017/2018, προβλήματα στην άρδευση μειώνουν τα στρέμματα καλλιέργειας

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση για βαμβάκι τον Αύγουστο του 2018. Αυτό επισημαίνει η ∆ιεθνής Συµβουλευτική Επιτροπή Βάµβακος (ICAC). Όπως εκτιμά η διεθνής κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί σε σχέση με πέρσι (ποσοστό 4%) και να ξεπεράσει το επίπεδο των 27,5 εκατ. τόνων την περίοδο 2018/2019. όσον αφορά τις διεθνείς τιμές, παρά την μικρή υποχώρηση που παρουσίασαν στις αρχές Ιουλίου (92 σεντς ανά λίβρα), παραμένουν σε επίπεδα υψηλότερα του μέσου όρου. Η παγκόσμια παραγωγή για την περίοδο 2018/2019 προβλέπεται να ανέλθει σε 25,9 εκατ. τόνους, που σημαίνει μια μείωση κατά 4% σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο, η ICAC επισημαίνει τα σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η καλλιέργεια λόγω των προβλημάτων στη διαθεσιμότητα νερού για άρδευση. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι εκτάσεις της καλλιέργειας να έχουν μειωθεί σε όλες τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής.

Η Αίγυπτος θα προχωρήσει σε εισαγωγές ρυζιού επειδή η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση, αντιδράσεις από τους παραγωγούς της χώρας

Ο επικεφαλής του συνδικάτου αγροτών της Αιγύπτου, Hussien Abu Sedam, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να προχωρήσει σε εισαγωγές ποσοτήτων ρυζιού, μετά την μειωμένη αιγυπτιακή παραγωγή (στο παρελθόν η χώρα ήταν εξαγωγέας ρυζιού). Ωστόσο έθεσε υπό αμφισβήτηση την εν λόγω κυβερνητική πολιτική των εισαγωγών, η οποία, όπως ανέφερε, απειλεί το μέλλον των Αιγυπτίων καλλιεργητών. Επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχουν πολλές ποικιλίες ρυζιού που έχουν λιγότερες απαιτήσεις άρδευσης, ενώ παράλληλα θα βοηθούσε και ο εξορθολογισμός της χρήσης νερού. Επίσης ο κ. Sedam ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εφαρμόσει σύστημα εντατικοποίησης της γεωργίας, το οποίο θα αυξήσει τη γεωργική παραγωγή χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό.

Χαλάρωση ευρωπαϊκών ελέγχων στις εισαγωγές αιγυπτιακής φράουλας

Χαλάρωση ευρωπαϊκών ελέγχων στις εισαγωγές αιγυπτιακής φράουλας

Από τις αρχές Ιουλίου η ΕΕ κατάργησε ορισμένους «πρόσθετους» ελέγχους στις εισαγωγές αιγυπτιακής φράουλας, οι οποίοι είχαν επιβληθεί εξαιτίας της διαπίστωσης υψηλών επιπέδων υπολειμμάτων (MLRs), τόσο στις φράουλες όσο και άλλα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα από την Αίγυπτο.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,707031 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version