Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 10481 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 1049

Οι Ευρωβουλευτές βάζουν όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα φορτηγά

Η πρώτη νομοθεσία της ΕΕ για τις εκπομπές CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) από βαρέα οχήματα (φορτηγά) εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Πέμπτη (18/4/2019), σε μια προσπάθεια περιορισμού των αυξανόμενων εκπομπών από οδικές μεταφορές.

Φουντώνει ο εμπορικός πόλεμος Βρυξελλών με Ουάσιγκτον, λίστα προϊόντων από ΗΠΑ, 20 δισ. δολαρίων, που απειλούνται με δασμούς ανακοίνωσε η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε, την Τετάρτη (17/4/2019), μια λίστα με προϊόντα εισαγωγής από τις ΗΠΑ αξίας 20 δισεκ. δολαρίων, στα οποία θα μπορούσε να επιβληθούν δασμοί στο πλαίσιο της διατλαντικής διαμάχης για τις ενισχύσεις στις εταιρίες αεροσκαφών (Airbus με Boeing).

Προβλήματα με το ελληνικό γιαούρτι και στην Ολλανδία, κάποιοι εξαπατούν τους καταναλωτές στην ΕΕ ενώ η κυβέρνηση παραμένει θεατής

Πριν λίγες ημέρες ο ΑγροΤύπος παρουσίασε τις «περιπέτειες» με το «ελληνικού τύπου» γιαούρτι στη Ρουμανία. Τώρα κάναμε νέο ρεπορτάζ και σας δείχνουμε ότι λίγα χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες (έδρα της Κομισιόν), στην Ολλανδία, υπάρχουν εταιρίες που παράγουν γιαούρτι με την ένδειξη «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» και παραπλανούν τους καταναλωτές.

Υπουργοί Γεωργίας EE: Διαφωνίες για «πράσινη αρχιτεκτονική» της ΚΑΠ, στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζήτησε η χώρα μας

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διαθέσει τουλάχιστον το 30% του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) για τα μέτρα για το κλίμα και το περιβάλλον εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, κατά την συνεδρίαση, που έγινε στις 15/4/2019.

Ισπανία: Αυξημένες οι εξαγωγές ελαιολάδου αλλά μείωση τιμών το 2019, τι συμβαίνει με τα ελαιοτριβεία της χώρας

Ισπανία: Αυξημένες οι εξαγωγές ελαιολάδου αλλά μείωση τιμών το 2019, τι συμβαίνει με τα ελαιοτριβεία της χώρας

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ισπανία αναμένεται να εξάγει κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο (2018/2019) 1,22 εκατ. τόνους ελαιολάδου, δηλαδή σχεδόν 40% περισσότερο από την περίοδο 2017/2018.

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ΚΑΠ μετά το 2020 και το ελληνικό αίτημα για παράταση υποβολής ΟΣΔΕ, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετά το 2020, θα έχουν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ, στο Συμβούλιο Υπουργών που θα γίνει σήμερα Δευτέρα (15/4/2019) υπό την προεδρία του Ρουμάνου Υπουργού κ. Petre Daea. Το θέμα της παράτασης υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης, έως τις 15 Ιουνίου, αναμένεται να θέσει η χώρα μας.

Η Λευκορωσία θα μπλοκάρει τις επανεξαγωγές αγροτικών προϊόντων προς Ρωσία

Στα τέλη Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στη Μόσχα, συνάντηση μεταξύ του Προϊσταμένου του Rosselkhoznadzor κ. Sergey Dankvert και του Αναπληρωτή Διευθυντή του κρατικού φορέα Επιθεώρησης για την καλλιέργεια σπόρων, την καραντίνα και την προστασία των φυτών της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας κ. Alexander Pavlovich.

Κίνδυνος ανάσχεσης της συνεχούς αυξητικής πορείας των εισαγωγών ελληνικού ελαιολάδου στις ΗΠΑ από τους δασμούς Τραμπ

Απαγορευτικές κινδυνεύουν να καταστούν οι εξαγωγές ελληνικού ελαιολάδου στις ΗΠΑ, εξαιτίας της απόφασης Τραμπ, για την επιβολή δασμών. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο, όπου το ελληνικό ελαιόλαδο ενίσχυε τις θέσεις του, στα ράφια, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, γεγονός, που φαίνεται και από σχετική μελέτη του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Ελαιόλαδο, πράσινες ελιές και κρασιά, στην λίστα των ΗΠΑ για επιβολή δασμών λόγω της αντιδικίας με ΕΕ για τις αεροπορικές εταιρείες

Οι ελληνικές πράσινες ελιές, τα κρασιά και το ελαιόλαδο που εξάγονται στις ΗΠΑ, αναμένεται να είναι και τα «θύματα» των δασμών που έχουν αποφασίσει να επιβάλουν οι ΗΠΑ σε ευρωπαϊκά προϊόντα, ως αντίποινα στην μακρά αντιδικία μεταξύ των αεροπορικών κολοσσών Airbus και Boeing. Έτσι η  χώρα μας μετά το ρώσικο εμπάργκο θα έχει να αντιμετωπίσει και τους υψηλούς δασμούς των ΗΠΑ στα συγκεκριμένα προϊόντα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, μέχρι στιγμής φαίνεται να την γλιτώνουν η φέτα, οι κονσέρβες ροδάκινου, τα ακτινίδια και οι μαύρες ελιές, που κάνουμε εξαγωγές στις ΗΠΑ. Εκτός από την λίστα των προϊόντων που επιβάλλονται δασμοί και για τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ (Section 2) υπάρξει ακόμη μια λίστα με προϊόντα που παράγονται στα τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ: Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία ή Ηνωμένο Βασίλειο (Section 1).

Απετράπη τελευταία στιγμή η αύξηση αμερικάνικων δασμών στη Φέτα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός κ. Στ. Αραχωβίτης, έπειτα από καίρια παρέμβαση του ΥπΑΑΤ και με τη συνεργασία των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας, θετική έκβαση για τη Φέτα είχε το θέμα της αλλαγής της δασμολογικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,921875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version