Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 10372 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 1038

Αλέξης Τσίπρας για ΚΑΠ: Διαφωνούμε με αύξηση εθνικής συγχρηματοδότησης διότι αυτό είναι βήμα επανεθνικοποίησης

Διαφώνησε στην αύξηση της εθνικής συγχρηματοδότησης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από το 20% στο 30%, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβασή του κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σύνοδος κορυφής) και πρότεινε να βρεθούν νέοι ίδιοι πόροι, χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο πρώτος προϋπολογισμός μετά την κρίση και δε μπορεί να μην λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες της κρίσης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, και σημείωσε:

Συμφωνία για αλκοολούχα ποτά, ο νέος Κανονισμός θα εφαρμοστεί από 2021, επιτρέπει αυστηρότερη νομοθεσία από κράτη μέλη για γεωγραφικές ενδείξεις

Σε πολιτική συμφωνία, αναφορικά με τους νέους κανόνες για την παραγωγή και την επισήμανση των αλκοολούχων ποτών, κατέληξαν στην ΕΕ μετά από δύο χρόνια σχετικών διαπραγματεύσεων. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της ΕΕ, στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας (SCA), στις 10/12/2018, επιβεβαίωσαν τη συμφωνία που επετεύχθη, στις 27 Νοεμβρίου, από την αυστριακή προεδρία και τους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με το νέο Κανονισμό για την παραγωγή και σήμανση των αλκοολούχων ποτών και την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο η Διευθύντρια στο Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (Σ.Ε.A.Ο.Π.) κ. Αναστασία Γεωργαντά, «ακόμη δεν έχει καθαρογραφεί ο νέος Κανονισμός και δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ωστόσο περιλαμβάνει αυστηρές διαδικασίες για την προστασία των αποσταγμάτων (ούζο, τσίπουρο κ.α.) με Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΓΕ). Θετικό είναι ότι επιτρέπει στα κράτη μέλη να έχουν αυστηρότερη νομοθεσία για αυτά τα προϊόντα (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.)».

Στα Ευρωπαϊκά Σαλόνια η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών

Oι Έλληνες Νέοι Αγρότες θα θυμούνται  την ημέρα εορτασμού των 60 γενεθλίων της CEJA, της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), καθώς αυτή ακριβώς την ημέρα, στις 3 Δεκεμβρίου 2018, έγινε δεκτή ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας των νέων Αγροτών.

Μέτρα προστασίας ιχθυοκαλλιεργητών από τον άνισο ανταγωνισμό τρίτων χωρών ζητά από την ΕΕ ο Ν. Χουντής

Ερώτηση προς την Κομισιόν με θέμα τη προστασία των ιχθυοκαλλιεργητών από τον άνισο ανταγωνισμό με την εισαγωγή προϊόντων από τρίτες χώρες, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής.

Αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων μέχρι το 2030 προβλέπει η Κομισιόν, θετικά μηνύματα για εξαγωγές βιολογικών, ΠΓΕ και ΠΟΠ τυριών

Η αύξηση των καταναλωτών αναμένεται να αυξήσει και τη ζήτηση γαλακτοκομικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά, επισημαίνει η σχετική έκθεση της Κομισιόν για τις αγορές αγροτικών προϊόντων από το 2018 έως το 2030. Ωστόσο, το παγκόσμιο εμπόριο στον τομέα αυτό θα έχει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την περασμένη δεκαετία, με την ΕΕ και τη Νέα Ζηλανδία να κυριαρχούν στην αγορά.

Μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου

Μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, βλέπει η Έφη Αχτσιόγλου

«Το περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα εξήλθε επιτυχώς και χωρίς όρους από τα δημοσιονομικά προγράμματα, υλοποιώντας τη δέσμευση που αναλάβαμε όταν γίναμε κυβέρνηση, και χάρη σε αυτή την εξέλιξη είναι η πρώτη φορά που η χώρα  λαμβάνει μέρος στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ε.Ε. (EPSCO).

Οι Ισπανοί επιμένουν στην απαγόρευση χρήσης ζάχαρης για τον εμπλουτισμό των οίνων

Οι Ισπανοί επιμένουν στην απαγόρευση χρήσης ζάχαρης για τον εμπλουτισμό των οίνων

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης υπεβλήθη προς την Επιτροπή, από τον Ισπανό ευρωβουλευτή José Ignacio Salafranca Sánchez-Neyra με θέμα την χρήση σακχαρόζης για την αύξηση του φυσικού αλκοολικού τίτλου του οίνου. Το ερώτημα του ευρωβουλευτή προς την Κομισιόν διατυπώνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Σημαντικές αλλαγές στον ευρωπαϊκό τομέα οίνου με την εφαρμογή της ΚΑΠ μετά το 2020

Σημαντικές αλλαγές στον ευρωπαϊκό τομέα οίνου με την εφαρμογή της ΚΑΠ μετά το 2020

Μια σειρά τροπολογιών του προτεινόμενου από την Commission και του ισχύοντος κανονισμού για την Κοινή Οργάνωση των Αγορών (Καν. (ΕΕ) 1308/2013) κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να συμπεριληφθούν οι ρυθμίσεις για την ΚΑΠ μετά το 2020. Εκτός της τροπολογίας που αφορά τους αποαλκοολωμένους οίνους, οι οποίοι σύμφωνα με την τροπολογία δεν κατατάσσονται στους οίνους, αλλά στους αρωματισμένους οίνους, όπως έχει ήδη ενημερώσει η ΚΕΟΣΟΕ, οι υπόλοιπες περισσότερο σημαντικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί αφορούν:

Επιστροφές 17 εκατ. ευρώ στους Έλληνες αγρότες με απόφαση της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 444 εκατ. ευρώ σε Ευρωπαίους αγρότες, σύμφωνα με τον σχετικό Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1848. Από αυτό το κονδύλι ποσό 17 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στους Έλληνες αγρότες. Τα χρήματα αυτά αρχικά αφαιρέθηκαν από τον προϋπολογισμό του 2018 για τη στήριξη του εισοδήματος των γεωργών στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) για τη δημιουργία του αποθεματικού κρίσης.

Η Αίγυπτος αγόρασε σιτάρι από ΗΠΑ, Ρωσία και Ρουμανία

Η Αίγυπτος αγόρασε σιτάρι από ΗΠΑ, Ρωσία και Ρουμανία

Στις 22 Νοεμβρίου 2018 η Αιγυπτιακή Αρχή Προμηθειών (GASC) αγόρασε, στο πλαίσιο σχετικού διεθνούς διαγωνισμού, συνολική ποσότητα 240.000 τόνων σιταριού, προς παράδοση μεταξύ 10 και 20 Ιανουαρίου 2019.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,170898 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version