Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9654 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 966

Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό θα απαιτείται για την εισαγωγή βιολογικών τροφίμων στην ΕΕ από τρίτες χώρες

Μόνο με ηλεκτρονική πιστοποίηση μέσω του συστήματος ιχνηλασιμότητας TRACES θα γίνεται από τις 19 Απριλίου του 2017 κάθε εισαγωγή βιολογικού προϊόντος από τρίτη χώρα προς χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό προβλέπει ο νέος κανονισμός (τροποποιητικός), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της ΕΕ.

CETΑ: Εφόσον η Συμφωνία απορριφθεί έστω και από ένα κράτος μέλος, αμέσως σταματά η προσωρινή της εφαρμογή

Χωρίς συμφωνία για την εφαρμογή της CETΑ – (Ολοκληρωμένη Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε.- Καναδά) ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, παρά τις προσπάθειες να κλείσει πριν την άφιξη του πρωθυπουργού του Καναδά Τζαστίν Τρυντώ στα τέλη Οκτωβρίου.

Ελαιόλαδο από την Κροατία προστέθηκε στη λίστα των ΠΟΠ προϊόντων

Ελαιόλαδο από την Κροατία προστέθηκε στη λίστα των ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τρύγος: μείωση της παραγωγής στην Ε.Ε. με καλή ποιότητα κρασιού

Τρύγος: μείωση της παραγωγής στην Ε.Ε. με καλή ποιότητα κρασιού

Για μείωση της παραγωγής οινοστάφυλων πανευρωπαϊκά και για καλή ποιότητα μίλησε ο Επικεφαλής της Ομάδας Οίνου της Copa - Cogeca κ. Thierry Coste σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, κάτι που ισχύει και για τη χώρα μας όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σ.Ε.Ο κάνοντας λόγο για μειωμένες αποδόσεις αλλά για εξαιρετική ποιότητα, ειδικά στα κόκκινα κρασιά. Όπως ανέφερε ο κ. Coste «Οπουδήποτε και αν στρέψουμε την προσοχή μας στην Ε.Ε. θα δούμε ότι ορισμένες περιοχές επηρεάστηκαν σημαντικά από τις κλιματικές συνθήκες, σε ορισμένες χώρες από ξηρασία και σε άλλες από παγετό και χαλάζι». Μικρότερη η μείωση της παραγωγής σε Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία, μεγαλύτερη σε Πορτογαλία και Ελλάδα.

Η Enterprise Greece συμμετέχει στην SIAL PARIS 2016 με περίπτερο στο οποίο παρουσιάζουν τα προϊόντα τους πάνω από 200 Έλληνες εκθέτες

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών, SIAL PARIS 2016, η οποία πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου, στο Παρίσι.

Το θαύμα της οινοποίησης στην Αυστραλία που μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη εξαγωγών οίνου

Η Αυστραλιανή αγορά θεωρείται αναμφισβήτητα η «πρωταθλήτρια» των οινοπαραγωγών χωρών του Νέου Κόσμου. Μόλις πριν τρεις δεκαετίες η οινική παραγωγή και η ποιότητα των κρασιών της εθεωρούντο αμελητέες αλλά από τα τέλη της δεκαετίας 80 η εικόνα άρχισε να μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς.

Πολωνία: Το εµπορικό ισοζύγιο στον τοµέα των αγροδιατροφικών προϊόντων παραµένει πλεονασµατικό τα τελευταία έτη

Η αγροτική οικονοµία συµβάλλει κατά 3,3% στη δηµιουργία του πολωνικού ΑΕΠ και απασχολεί σχεδόν 13% του συνολικού εργατικού δυναµικού. Η Πολωνία ανήκει στις επτά χώρες της ΕΕ µε συνολική αγροτική παραγωγή που αντιστοιχεί στο 75% της συνολικής αγροτικής παραγωγής της Ένωσης.

Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου: Προβλέψεις για την φετινή παραγωγή

Μειωμένη σε σχέση με πέρσι αναμένεται να είναι φέτος η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου εκτιμά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC). Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση που δημοσιοποίησε το IOC, φέτος η Ισπανία αναμένεται να παράγει 1.380.000 τόνους ελαιολάδου, κατά 1% λιγότερο από την περίοδο 2015-2016, η Ιταλία 330.000 τόνους, κατά 30% λιγότερους από πέρυσι, η Ελλάδα 260.000 τόνους σε ποσοστό 19% λιγότερους από την προηγούμενη σεζόν και η Πορτογαλία 110.000 τόνους, κατά 1% παραπάνω από πέρυσι. Πάντως η φετινή παγκόσμια παραγωγή εκτιμάται ότι θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη παγκόσμια παραγωγή.

Οι θέσεις του Ε. Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για τις αλλαγές στην ΚΑΠ

Οι θέσεις του Ε. Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ για τις αλλαγές στην ΚΑΠ

Σειρά παρατηρήσεων σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο τροποποίησης βασικών κανονισμών υπό την πρόταση Omnibus, κατέθεσε στην παρέμβασή του στο σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Ειδικότερα, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου, η χώρα μας:

Δεν θα μπλοκάρει την συμφωνία εμπορίου ΕΕ με Καναδά η Γαλλία

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Γαλλικού κοινοβουλίου απέρριψε ψήφισμα το οποίο καλεί τη Γαλλία να εμποδίσει την επικύρωση της CETA, λίγες μέρες πριν την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς στον Καναδά.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,394531 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version