Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9854 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 986

ChemChina: Στις 7 Ιουνίου θα γίνει ο δεύτερος διακανονισμός για την αγορά των μετοχών της Syngenta

Η China Chemical Corporation (ChemChina) ανακοίνωσε σήμερα τα προσωρινά τελικά αποτελέσματα για την προσφορά στην αγορά της Syngenta.

Μεγάλες ζημιές από τον παγετό του Απρίλη στους αμπελώνες της ΕΕ

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που σημειώθηκαν στα τέλη Απριλίου στους αμπελώνες της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να αναμένεται μείωση στη νέα σοδειά οινοστάφυλων. Τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία.

Τι θα συζητηθεί στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 29 και 30 Μαΐου

Δευτέρα (29/5/2017) και Τρίτη (30/5/2017) θα συζητηθούν στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σειρά θεμάτων που αφορούν την αγροτική παραγωγή.

Ρεκόρ πενταετίας τον Μάρτιο στις εξαγωγές του αγροδιατροφικού τομέα της ΕΕ

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών ενισχύθηκε η αξία των εξαγωγών των αγροδιατροφικών προϊόντων της Ε.Ε. προς τρίτες χώρες τον Μάρτιο του 2017, φτάνοντας τα 12,7 δισ. ευρώ. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση στις εξαγωγές χοιρινού κρέατος (32%), ελαιολάδου (+17%) και κρασιού (5%), ενώ αντίθετα μειώνονται στο σιτάρι (-13%) και στις σκόνες γάλακτος (-8%).

Δασμούς στις εισαγωγές ζάχαρης έβαλε η Κίνα

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας αποφάσισε, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας, την επιβολή δασμών για μία τριετία στις εισαγωγές ζάχαρης που υπερβαίνουν το ύψος της προβλεπόμενης ποσόστωσης, για την προστασία της εγχώριας βιομηχανίας.

Β. Αποστόλου: Η κλιματική αλλαγή και οι υδάτινοι πόροι οι σημαντικότερες προκλήσεις για τη γεωργία

Στις 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, στη Μάλτα, το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας με θέμα συζήτησης την κλιματική αλλαγή και τους υδάτινους πόρους στην ΕΕ. Τη χώρα εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κασίμη.

Προβλήματα αντιμετωπίζει η φετινή παραγωγή σιταριού στην Αίγυπτο

Όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στα μέσα Μαΐου, το Υπουργείο Προμηθειών της Αιγύπτου έχει μέχρι τώρα προμηθευτεί 1,03 εκατ. τόνους σιταριού από εγχώριους καλλιεργητές, από την έναρξη της φετινής συγκομιδής στα μέσα Απριλίου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο. Σημειώνεται ότι ενώ οι αρχικοί υπολογισμοί της κυβέρνησης ανέφεραν για φέτος προμήθεια 4-4,5 εκατ. τόνων σίτου από τους καλλιεργητές της Αιγύπτου, τον Απρίλιο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Meselhy μείωσε τις εκτιμήσεις στα επίπεδα των 3,8 εκατ. τόνων.

Ελληνικά τρόφιμα και ποτά σε Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας με τη βοήθεια του Enterprise Greece

Ελληνικά τρόφιμα και ποτά σε Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας με τη βοήθεια του Enterprise Greece

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) στην 32η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) PLMA 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε, από τις 16 έως τις 17 Μαΐου 2017, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Η PLMA είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη παγκοσμίως Διεθνής Έκθεση στον τομέα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας παρουσιάζοντας ότι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει ο εν λόγω τομέας.

Σοβαρές ζημιές στον γαλλικό αμπελώνα λόγω του παγετού

Σοβαρές ζημιές στον γαλλικό αμπελώνα λόγω του παγετού

Ζοφερή εικόνα παρουσιάζουν οι γαλλικοί αμπελώνες, καθώς, αρκετές οινοπαραγωγικές περιοχές επλήγησαν από παγετό στο τέλος Απριλίου τρέχοντος έτους. Όπως επισημαίνει το Γραφείο ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, το έτος 2017 αναμένεται ως ένα εκ των χειρότερων για τους γαλλικούς αμπελώνες, μετά το 1991, οπότε η κακοκαιρία είχε οδηγήσει σε μείωση της συγκομιδής κατά περίπου ένα τρίτο.

Ψήφισμα από το Ευρωκοινοβούλιο για μείωση της σπατάλης τροφίμων

Οι ευρωβουλευτές προτείνουν μέτρα για τη μείωση, έως το 2030, κατά 50% των τροφίμων που πετιούνται στα σκουπίδια ετησίως στην ΕΕ. Καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να άρει τους υφιστάμενους περιορισμούς στις δωρεές τροφίμων και να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγχυσης που δημιουργείται σε πολλούς καταναλωτές μεταξύ των ημερομηνιών που αναγράφονται στις συσκευασίες τροφίμων: «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» και «ανάλωση έως». Το ψήφισμά εγκρίθηκε με 623 ψήφους υπέρ, 33 κατά και 20 αποχές. «Στις ανεπτυγμένες χώρες τα τρόφιμα σπαταλούνται κυρίως στο τέλος της αλυσίδας, στη διανομή και στην κατανάλωση. Όλοι έχουμε ευθύνη να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε η εισηγήτρια Biljana Borzan (Σοσιαλιστές, Κροατία).

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,78125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version