Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9705 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 971

Copa Cogeca: Αρνητική για το βόειο κρέας μια συμφωνία της ΕΕ με χώρες Λατινικής Αμερικής

Στον απόηχο της μελέτης που παράγγειλε η Κομισιόν για να διαπιστώσει τις συνέπειες που έχουν για την αγροτική παραγωγή οι διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, μια σημαντική εκδήλωση διοργάνωσε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο η κορυφαία οργάνωση των Ευρωπαίων αγροτών, Copa - Cogeca.

Πολωνία: Αυξάνονται οι εξαγωγές μπύρας

Το 2015 η Πολωνία εξήγαγε µπύρα αξίας 170,3 εκ. ευρώ (+19,8%), κυρίως στην Ολλανδία, τη Γερµανία και το Ηνωµένο Βασίλειο.

ΕΕ: Έρχεται νέο χρηματοδοτικό πακέτο για τους ευρωπαίους αγρότες

ΕΕ: Έρχεται νέο χρηματοδοτικό πακέτο για τους ευρωπαίους αγρότες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, προετοιμάζουν ένα κοινό χρηματοοικονομικό «πακέτο» που θα συνδυάζει τη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον πυρήνα του επενδυτικού σχεδίου της Επιτροπής Γιούνκερ. Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, η αξιοποίηση της εγγύησης του ΕΤΣΕ σε συνδυασμό με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά ταμεία (ΕΔΕΤ) θα αυξήσει την ισχύ της στήριξης. Το θέμα είχε προαναγγείλει ο Επίτροπος Φ. Χόγκαν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Το ερώτημα αν η CETA είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία παραμένει, υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών

Ανακοίνωση εξέδωσαν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών και το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών στην οποία εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόρριψη από την Ευρωβουλή της πρότασης να εξεταστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά πόσον ορισμένες παράμετροι της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. - Καναδά (CETA) είναι συμβατές με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα «μπήκαν» στις Βρυξέλλες οι υπογραφές για την CETA, το κείμενο της οποίας σύντομα θα περάσει για συζήτηση στα εθνικά κοινοβούλια των χωρών μελών της Ε.Ε.

Eurostat: Μείωση στην αγροτική παραγωγή της Ε.Ε. λόγω πτώσης της κτηνοτροφίας

Μείωση της τάξης του 1,8% παρουσίασε η αξία της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής το 2015, σε σύγκριση με το 2014, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής (Eurostat). Όπως αναφέρει η Eurostat η μείωση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην σημαντική πτώση της αξίας της ζωικής παραγωγής. Για το 2015 η υψηλότερη αγροτική παραγωγή σε αξία σημειώθηκε στη Γαλλία (72 δισ. ευρώ ή το 18% της συνολικής παραγωγής της Ε.Ε.) ακολουθούμενη από την Ιταλία (55,2 δισ. / 13%) τη Γερμανία (51,5 δισ. / 13%) την Ισπανία (45,5 δισ./11%), τη Μεγάλη Βρετανία (29,6 δισ. / 7%) την Ολλανδία (26,7 δισ. / 6%) την Πολωνία (22,3 δισ. / 5%) και τη Ρουμανία (15,5 δισ. / 4%).

17 εκατ. ευρώ επιστρέφονται στους Έλληνες Αγρότες με απόφαση της Κομισιόν

Οι ευρωπαίοι αγρότες που είναι επιλέξιμοι για άμεσες ενισχύσεις, θα λάβουν από την 1η Δεκεμβρίου 2016 ένα πρόσθετο ποσό ύψους 435 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο αχρησιμοποίητο αποθεματικό αντιμετώπισης κρίσεων. Στην Ελλάδα θα επιστραφούν 17.254.566 ευρώ, αναφέρει με επίσημη ανακοίνωσή της η Κομισίον: «Η Επιτροπή παρείχε από τον Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά πάνω από 1 δισ. ευρώ σε χρηματοδοτική στήριξη στον γεωργικό τομέα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στις αγορές. Ωστόσο, η Επιτροπή και οι συννομοθέτες αποφάσισαν η εν λόγω ενίσχυση να χρηματοδοτηθεί, χωρίς να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό κρίσης έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι άμεσες ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες».

Το έργο RECAP ανοίγει δρόμους στις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές

Στο παρελθόν, μάλλον θα ακούγονταν εξωπραγματικός ο ισχυρισμός πως ένας δορυφόρος, αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα πάνω από τη γη, θα μπορούσε να έχει σχέση με τη γεωργία. Πλέον όμως η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τους δορυφόρους έχουν πολλές εφαρμογές.

Κίνα: Συνεχίζεται η μείωση των αποθεμάτων βάμβακος

Συνεχίζεται η μείωση των αποθεμάτων βαμβακιού στην Κίνα, που σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Διεθνές Συμβούλιο Βάμβακος (ICAC), μέχρι το τέλος της περιόδου 2016/2017 προβλέπεται να φτάσουν στους 9,6  εκατ. τόνους (μειωμένα κατά -16%).

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταγγέλλει το ΑΚΚΕΛ την ελληνική κυβέρνηση για αδικία στην πληρωμή εξισωτικής

Ακόμη μια φορά (η έβδομη) το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) καταγγέλλει την Ελληνική κυβέρνηση στην επιτροπή αναφορών του ευρωπαικού κοινοβουλίου για την μεγάλη αδικεία των ορεινών και μειονεκτικών κτηνοτρόφων στην τελευταία κατανομή της εξισωτικής αποζημίωσης 2016. Συγκεκριμένα η καταγγελλία αναφέρει τα εξής:

Πολωνία: Οι κυριότεροι προορισµοί των εξαγωγών σιτηρών

Κυριότεροι προορισµοί των πολωνικών εξαγωγών σιτηρών είναι η Γερµανία, η Σαουδική Αραβία και η Αλγερία.

 

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8457031 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version