Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9872 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 988

Γιατί η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών επαναχρησιμοποίησης νερού

Γιατί η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τεχνολογιών επαναχρησιμοποίησης νερού

Το νερό είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη ζωή, τη φύση και την οικονομία. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο, αλλά πεπερασμένο πόρο που δεν μπορεί να παραχθεί ή να αντικατασταθεί με άλλους πόρους. Ωστόσο, χρησιμοποιούμε περίπου 200 λίτρα αυτού του πολύτιμου πόρου κάθε ημέρα! Οι γεωργοί χρειάζονται τεράστιες ποσότητες για να ποτίσουν τις καλλιέργειες και να ταΐσουν τα ζώα. Οι επιχειρήσεις, επίσης, έχουν ανάγκη σημαντικές ποσότητες νερού για την παραγωγή προϊόντων καθημερινής χρήσης, από την ενέργεια που χρησιμοποιούμε μέχρι τα ρούχα που φοράμε.

Συνάντηση Γιάννη Τσιρώνη με Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan για βιολογικά, βοσκοτόπια και φέτα

Συνάντηση Γιάννη Τσιρώνη με Επίτροπο Γεωργίας Phil Hogan για βιολογικά, βοσκοτόπια και φέτα

Κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, στις 20 και 21 Ιουνίου 2017, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Phil Hogan, με τον οποίον συζήτησαν θέματα τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν στη γεωργία.

Ενεργειακά ποτά µε βάση το µήλο φτιάχνουν Πολωνοί παραγωγοί

Σύµφωνα µε δηµοσίευµα της εφηµερίδας Puls Biznesu, αρκετοί Πολωνοί παραγωγοί φρούτων στρέφονται στη δηµιουργία ενός ενεργειακού ποτού (energy drink) µε βάση το µήλο, στο πλαίσιο της προσπάθειας απορρόφησης της πλεονάζουσας παραγωγής, που οφείλεται σε µεγάλο βαθµό στη διατήρηση της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγών συγκεκριµένων προϊόντων.

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για την προστασία 6 ελληνικών προϊόντων στην κινέζικη αγορά

Η ΕΕ και η Κίνα συμφώνησαν να δημοσιεύσουν επίσημο κατάλογο διακοσίων ευρωπαϊκών και κινεζικών προϊόντων με γεωγραφικές ενδείξεις, 100 από κάθε πλευρά, που θα εξεταστούν με σκοπό την παροχή προστασίας στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας που θα συναφθεί μέσα στο 2017. Με τη δημοσίευση αυτή ξεκινάει η διαδικασία για την «προστασία» αυτών των προϊόντων στις αγορές των δύο πλευρών από απομιμήσεις και παράνομη ιδιοποίηση, η οποία αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε αμοιβαία εμπορικά οφέλη και αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και της ζήτησης για προϊόντα υψηλής ποιότητας και από τις δύο πλευρές. Στην λίστα  περιλαμβάνονται και έξι προϊόντα από την χώρα μας που είναι: το Ούζο, το Σαμιώτικο κρασί, το ελαιόλαδο Σητείας, η Ελιά Καλαμάτας, η μαστίχα Χίου και η Φέτα.

Επίσημη ανακοίνωση από GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ότι είναι μέλος των COPA και COGECA

Στις συνεδριάσεις των Προεδρείων των COPA και COGECA, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, στις 15 και 16 Ιουνίου 2017, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ έγινε ομόφωνα και πανηγυρικά δεκτή στους κόλπους των σημαντικών αυτών οργανώσεων.

Εκπρόσωποι ελληνικών συνεταιριστικών οργανώσεων επισκέφτηκαν το Τυρόλο και την Βαυαρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Στον απόηχο επίσκεψης εκπροσώπων ελληνικών αγροτικών συνεταιρισμών στο Νότιο Τιρόλο και την περιοχή της Βαυαρίας, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και τεχνογνωσία στον τομέα παραγωγής τους με τοπικούς φορείς, αρχίζουν να διαφαίνονται νέες και ενδιαφέρουσες προοπτικές ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα. Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την ατζέντα της επίσκεψης ήταν η συνέργειες ανάμεσα σε όλους τους κρίκους της παραγωγικής αλυσίδας, η διενέργεια ελέγχων στην οικονομική λειτουργία των συνεταιρισμών, η εξιδείκευση των στελεχών αλλά και το νομικό πλαίσιο που διέπει τη δραστηριότητα των αγροτικών συνεταιρισμών.

Καταθέτει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές βιολογικών

Στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλείτε ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Βάκης Τσιομπανίδης, ώστε να στηρίξει την αναφορά που ο ίδιος είχε υποβάλει σχετικά με τις καθυστερήσεις πληρωμών των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας.

Γάλα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, τυρί και γιαούρτι, μόνο για προϊόντα ζωικής προέλευσης

Τα αμιγώς φυτικά προϊόντα δεν μπορούν, καταρχήν, να διατίθενται στην αγορά με ονομασίες όπως «γάλα», «κρέμα γάλακτος», «βούτυρο», «τυρί» ή «γιαούρτι», τις οποίες το δίκαιο της Ένωσης προβλέπει αποκλειστικά για προϊόντα ζωικής προέλευσης.

Παραμένει διχασμένη η ΕΕ για την βιολογική γεωργία, χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο Υπουργών

Τα ζητήματα που άπτονται της βιολογικής γεωργίας εξακολουθούν να διχάζουν το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ το οποίο συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. Oι υπουργοί στη συζήτηση που έκαναν δεσμεύτηκαν απλά να βρουν μια λύση για να ξεφύγουν οι διαπραγματεύσεις από το αδιέξοδο. Με το πέρας της συζήτησης, αποφασίστηκε η Προεδρία να υποβάλει νέο συμβιβαστικό κείμενο, το οποίο θα εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας και το αποτέλεσμα μιας πιθανής διαπραγμάτευσης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υιοθετηθεί από τους υπουργούς στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας του Ιουλίου.

Συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στη φιλανθρωπική εκδήλωση της Νέας Υόρκης

Συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στη φιλανθρωπική εκδήλωση της Νέας Υόρκης

Στα πλαίσια μίας ακόμα διεθνούς προσπάθειας για την προβολή και ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος με το μέλος και πρέσβειρα της Λέσχης μας στο εξωτερικό, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, συμμετείχαν στη φιλανθρωπική εκδήλωση 32nd Annual Chefs Tribute to Citymeals on Wheels, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2017, στο Κέντρο Rockefeller της Νέας Υόρκης.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version