Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9785 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 979

Πολωνία: Αποτελεσµατικά προγράμματα προώθησης εξαγωγών τροφίµων

Έκθεση του Πολωνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΝΙΚ) κατέληξε στο συµπέρασµα ότι γίνεται καλή χρήση των ευρωπαϊκών χρηµατοδοτήσεων από εννέα εθνικά ταµεία προώθησης των πολωνικών τροφίµων σε ξένες αγορές.

Κομισιόν: Οι εμπορικές συμφωνίες δίνουν ώθηση στον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ

Τρεις διμερείς εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με Ελβετία, Νότιο Κορέα και Μεξικό που έχουν συναφθεί τα προηγούμενα χρόνια (με πιο πρόσφατη αυτή μεταξύ ΕΕ και Νοτίου Κορέας το 2011) παρουσιάζει η Κομισιόν σε έρευνά της, παίρνοντας μάλιστα 4 κατηγορίες προϊόντων αγροδιατροφής που εξάγονται από την ΕΕ σε μία εκ των τριών παραπάνω χωρών (πολωνική ζάχαρη, δανέζικο χοιρινό, γαλλικό κρασί, γερμανικό τυρί) και μια κατηγορία προϊόντων που εισάγεται από το Μεξικό (εσπεριδοειδή) για να υποστηρίξει τον θετικό αντίκτυπο που έχουν αυτές οι συμφωνίες στο εμπορικό ισοζύγιο της Ε.Ε. το οποίο έκλεισε με ρεκόρ το 2016.

Ρεκόρ εξαγωγών αγροτικών προϊόντων έκανε η ΕΕ το 2016

Ρεκόρ εξαγωγών αγροτικών προϊόντων έκανε η ΕΕ το 2016

Η αξία των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της ΕΕ για το 2016 έφτασε στα επίπεδα ρεκόρ των 130,7 δις ευρώ, ποσό που είναι κατά 1,7 δις (1,3%) υψηλότερο σε σχέση με το 2015 και 29,4 δις (29%) υψηλότερο σε σχέση με το 2011. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις εξαγωγές το 2016 σε επίπεδο χώρας έγιναν προς τις ΗΠΑ (κατά 1,26 δις) και την Κίνα (κατά 1,06 δις).

Αίγυπτος: Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βάμβακος

Αίγυπτος: Αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βάμβακος

Σύμφωνα με στοιχεία της αιγυπτιακής στατιστικής υπηρεσίας (CAPMAS), κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2016 (ξεκίνημα της τρέχουσας ετήσιας περιόδου) οι αιγυπτιακές εξαγωγές βάμβακος κατέγραψαν αύξηση, κατά 63,9%, έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους, οφειλόμενη κυρίως σε εξαγωγές συσσωρευμένων αποθεμάτων του 2015.

Ινδία ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικού σιταριού

Από την αρχή του γεωργικού έτους 2016/2017 (Ιούλιος 2016 - Ιούνιος 2017) η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικού σιταριού με εισαγωγές ύψους 1,5 εκατομμυρίων τόνων.

Η CETA ευνοεί τον Σκοπιανό παραγωγό απομίμησης φέτας, αναφέρει ο Νότης Μαριάς

Τους Καναδούς παραγωγούς δήθεν «φέτας», ο κυριότερος εκ των οποίων σημειωτέον είναι Σκοπιανός που παράγει το 63% της καναδικής παραγωγής δήθεν «φέτας», επισήμανε σε χθεσινές του συνεντεύξεις σε διάφορα περιφερειακά ΜΜΕ ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Απεβίωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αγροτοσυνδικαλιστικής οργάνωσης της Γαλλίας

Τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της, Xavier Beulin, ανακοίνωσε την Κυριακή, η FNSEA (Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Αγροτών της Γαλλίας).

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Αύξηση παρουσίασε η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016

Η αγροτική παραγωγή της Ρωσίας το 2016 αυξήθηκε κατά 4,8% σε σχέση με το 2015. Όσον αφορά στη φυτική παραγωγή, οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στην παραγωγή δημητριακών και ζαχαρότευτλων (13,7% και 23,8% αντίστοιχα), η παραγωγή λαχανικών αυξήθηκε κατά 0,9% και η παραγωγή πατάτας μειώθηκε κατά 7,8%.

Ισπανία: Οργανώσεις Παραγωγών και προβλήματα στις εξαγωγές κηπευτικών στο προσκήνιο

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Γεωργίας της Ισπανίας στον ΑγροΤύπο, ξεκίνησε η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τα κριτήρια αναγνώρισης των Οργανώσεων Παραγωγών (Ομάδες παραγωγών και Αγρ. Συνεταιρισμών) καθώς και για τα επιχειρησιακά προγράμματα φρούτων και λαχανικών. Μέσα στον Φεβρουάριο, στέλεχος της ηγεσίας του Υπουργείου Γεωργίας της μεσογειακής χώρας πραγματοποίησε συνάντηση με οργανώσεις παραγωγών των κλάδων των φρούτων και των λαχανικών για να ενημερώσει τους παραγωγούς για τις επερχόμενες αλλαγές στο νομικό καθεστώς της Ε.Ε. (δύο νέοι κανονισμοί αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες). Το νέο νομικό καθεστώς στον τομέα των φρούτων και λαχανικών της Ε.Ε. αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέσα στον Μάιο.

Συναντήσεις στις Βρυξέλλες είχε ο Κασίμης, βοσκοτόπια, προβλήματα στα δικαιώματα το 2014 και 2015 και νέοι γεωργοί 2009 στην ατζέντα των συζητήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντήσει ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να προωθήσει και να επιταχύνει την πρόοδο θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Γεωργία και Αλιεία.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,015625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version