Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9745 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 975

Αυξημένες προοπτικές για εξαγωγές ελληνικών πουλερικών στην Ουγγαρία

Σοβαρές ελλείψεις παρατηρούνται πλέον στην αγορά της Ουγγαρίας σε κρέας πουλερικών, πάπιας και χήνας, αφού οι πτηνοτρόφοι υποχρεούνται να θανατώνουν χιλιάδες πτηνά προκειμένου να περιορίσουν την επέκταση της νόσου των πτηνών (Η5Ν8) που πλήττει την Ουγγαρία από τον Φεβρουάριο του 2015. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η έλλειψη θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Στις εξαγωγές γεωργικών μηχανημάτων και αγροτοδιατροφικών προϊόντων στρέφεται η Ρωσία

Ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Yevgeny Yelin, πρόσφατα παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις έργων, οι οποίες συνετάχθησαν από το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου, το Υπουργείο Γεωργίας και το Ρωσικό Κέντρο Εξαγωγών.

Στην Ευρωβουλή πάει το θέμα της χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης

Στην Ευρωβουλή πάει το θέμα της χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης

Μετά την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τον Επίτροπο Γεωργίας, Phil Hogan, για την χρηματοδότηση από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης των νέων Αδειών Φύτευσης, η ΚΕΟΣΟΕ αναζήτησε άλλες δόκιμες πρακτικές διεκδίκησης του αιτήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το σκοπό αυτό συνεργάσθηκε με τον Έλληνα ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη και στελέχη των Βρυξελλών και κατατέθηκε σχετική ερώτηση προκειμένου να καταδειχθεί η απαράδεκτη άρνηση της Κομισιόν, ώστε να επιδοτηθούν οι νέες Άδειες Φύτευσης.

Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την στήριξη παραγωγών που επλήγησαν από τον χιονιά και τον παγετό

Ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι Έλληνες παραγωγοί λόγω του παρατεταμένου χιονιά. Ο ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν εκτός από το σύστημα εθνικών αποζημιώσεων πως μπορεί να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών που επλήγησαν από την χιονόπτωση και τον παγετό και αν μπορεί να υπάρξει προνομιακή πρόσβαση για αυτούς σε επενδυτικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΗΠΑ: Κυριαρχούν στις εξαγωγές ελαιολάδου οι Ισπανοί, η Ελλάδα στην πέμπτη θέση μετά από Ιταλία, Τυνησία και Μαρόκο

ΗΠΑ: Κυριαρχούν στις εξαγωγές ελαιολάδου οι Ισπανοί, η Ελλάδα στην πέμπτη θέση μετά από Ιταλία, Τυνησία και Μαρόκο

Αύξηση παρουσιάζουν οι εισαγωγές ελαιολάδου στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια (1995 - 2016), σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC). Την περίοδο 2015/2016 οι εισαγωγές ελαιολάδου στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 331.368 τόνους. Από αυτή την ποσότητα οι 150.910 τόνοι ανήκουν στην κατηγορία έξτρα παρθένου ελαιολάδου. Πάντως η χώρα μας εμφανίζει «καθίζηση» στις εξαγωγές προς ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ πίσω από Ισπανία και Ιταλία αλλά και να την έχουν περάσει η Τυνησία και το Μαρόκο.

Προς ολοκλήρωση οι πληρωμές των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στην Ε.Ε.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προς ολοκλήρωση βαίνουν οι πληρωμές των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2007-2013 σε 23 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές σε 64 προγράμματα που αφορούν 23 χώρες , κάτι που μεταφράζεται σε 70% του συνολικού αριθμού των ΠΑΑ της περιόδου 2007-2013. Επίσης σημειώνεται ότι τα ποσοστά απορρόφησης των πληρωμών ξεπέρασαν κατά μέσον όρο το 99%.

Χιλιάδες πάπιες και χήνες ελευθέρας βοσκής σφάζουν στη Γαλλία λόγω της γρίπης των πτηνών

Οι γαλλικές αρχές διέταξαν τη μαζική εξόντωση πουλιών σε τρεις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την τελευταία επιδημία της γρίπης των πτηνών Η5Ν8, καθώς προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.

ΕΕ: Σε υψηλά επίπεδα οι εξαγωγές του αγροδιατροφικού τομέα

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν τον Οκτώβριο οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στα 11,4 δισ. ευρώ, παραμένοντας σχεδόν στο ίδιο ύψος σε σχέση με πέρσι (Οκτώβριος 2015) παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν την φρενήρη πορεία και το ρεκόρ που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Σε ό,τι αφορά τους εξαγωγικούς προορισμούς, οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν για εξαγωγές της Ε.Ε. στην ασιατική αγορά: (+78 εκατ. ευρώ στην Κίνα, +66 εκατ. ευρώ στη Νότιο Κορέα, +40 εκατ. ευρώ σε Βιετνάμ και σε Ιαπωνία). Οι υψηλότερες επιδόσεις σε αξία εξαγωγών σημειώθηκαν στις βρεφικές τροφές (+57 εκατ. ευρώ), στο ελαιόλαδο (+49 εκατ. ευρώ), στο χοιρινό (+45 εκατ. ευρώ) και στα ζώντα ζώα (+45 εκατ. ευρώ).

Πολωνία: Ξεπέρασαν τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων, σε ποιες χώρες κατευθύνονται

Η αξία των συνολικών πολωνικών εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων ανήλθε στα 23,9 δισ. ευρώ το 2015 και εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει τα 24 δισ. το 2016. Η διάρθρωση των εξαγωγών ανά κατηγορία προϊόντος είχε ως εξής: ζωντανά ζώα και κρέας 20%, φρούτα, λαχανικά και χυµοί 13%, δηµητριακά 13%, γλυκά και ζάχαρη 8%, γαλακτοκοµικά 7%, οινοπνευµατώδη, καφές, τσάι και κακάο 6%, ιχθυηρά 6%. Οι κυριότερες χώρες που εξάγονται τα πολωνικά προϊόντα είναι: Γερµανία 22,5%, Ηνωµένο Βασίλειο 8,5%, Τσεχία 6,8%, Γαλλία 6,3%, Ιταλία 5,9%, Ολλανδία 5,6%, Σλοβακία 3,1%, Ουγγαρία 2,5%, Λιθουανία 2,2%, Βέλγιο 2,2%, Ισπανία 2,2%, υπόλοιπες χώρες ΕΕ 14,3%, χώρες Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) 4,7%, άλλες Τρίτες Χώρες 13,3%.

Η Αυστρία θέλει να τερματιστούν οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Τις βαριές συνέπειες που έχουν για την οικονομία και για τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στις επί μέρους χώρες-μέλη της, οι κυρώσεις της ΕΕ κατά τις Ρωσίας και ως εκ τούτου και οι «αντικυρώσεις» από την πλευρά της Μόσχας, καταγράφει έρευνα του έγκυρου Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών που δημοσιεύεται σήμερα και σύμφωνα με την οποία μέσα στο 2015 έχουν «καταστραφεί» 400.000 θέσεις εργασίας στην ΕΕ (χωρίς την Κροατία), ενώ το κόστος στην οικονομία της ανήλθε σε 18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version