Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9829 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 983

Εκδήλωση προώθησης του ελληνικού κρασιού στο Λονδίνο

Εκδήλωση προβολής του ελληνικού ποιοτικού κρασιού θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 25 Απριλίου, στο Λονδίνο, με τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στη βρετανική πρωτεύουσα και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου.

Σημαντικό ρόλο στην αγορά κρασιού της Ολλανδίας παίζουν τα σούπερ μάρκετ και η σήμανση στις φιάλες, συμβουλές προς εξαγωγείς

Οι Ολλανδοί καταναλωτές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για το κρασί, με αποτέλεσμα την διάθεση να δαπανούν περισσότερα χρήματα γι αυτό. Παρόλα αυτά, η τιμή παραμένει καθοριστικός παράγοντας στις αγοραστικές αποφάσεις των Ολλανδών καταναλωτών. Κατά τα προσεχή έτη, τα σούπερ μάρκετ, αναμένεται να παρακάμψουν τους εισαγωγείς και να ανατρέξουν απευθείας στους παραγωγούς. Η Στατιστική Υπηρεσία της Ολλανδίας αναφέρει ότι οι κυριότερες χώρες από τις οποίες  η χώρα εισάγει κρασιά, είναι: η Γαλλία (με μεγάλη διαφορά), η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Χιλή, η Πορτογαλία, η Νότιος Αφρική, το Ην. Βασίλειο η Αυστραλία και η Αργεντινή. Η Ελλάδα κατέχει την 17η θέση στην λίστα.

Ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για έλεγχο στις εισαγωγές βιοκαυσίμων από φοινικέλαιο

Ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για έλεγχο στις εισαγωγές βιοκαυσίμων από φοινικέλαιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα ψήφισμα με το οποίο καλεί την Επιτροπή να προχωρήσει στη σταδιακή κατάργηση της χρήσης των βιοκαυσίμων τα βασίζονται σε φυτικά έλαια (φοινικέλαιο) μέχρι το 2020 και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύστημα πιστοποίησης το οποίο θα εγγυάται ότι θα εισάγονται στην αγορά της ΕΕ μόνο αυτά που παράγονται από βιώσιμο φοινικέλαιο. Όπως επισημαίνουν οι Ευρωβουλευτές οι άνθρωποι καταναλώνουν υπερδιπλάσιες ποσότητες φοινικέλαιου σήμερα σε σχέση με πριν από 15 χρόνια.

Ζιμπάμπουε: Αν δεν υπάρχουν χρήματα δεκτά και αιγοπρόβατα για πληρωμή

Να επιδείξουν ευελιξία σε ό,τι αφορά την καταβολή των διδάκτρων από τους γονείς, καλεί τα σχολεία της χώρας του ο υπουργός Παιδείας της Ζιμπάμπουε, Λαζαρούς Ντοκορά, προτείνοντάς τους να δέχονται και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Ελαιόλαδο: Η καλή πορεία στις τιμές παραγωγού και η αυξημένη παγκόσμια ζήτηση δίνουν θετικές προοπτικές για την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο

Εκτιμήσεις διατήρησης και για τη νέα ελαιοκομική περίοδο της δυναμικής και της αντοχής που έχουν οι φετινές τιμές παραγωγού στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δείχνουν τα στοιχεία της διεθνής αγοράς και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC) τα οποία εμφανίζουν άνοδο της κατανάλωσης και των εισαγωγών. Ανοδική πορεία παρουσιάζει και το διεθνές εμπόριο επιτραπέζιων ελιών. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα, για να βγάλουμε συμπεράσματα σε σχέση με τη νέα εμπορική περίοδο, αφού πρέπει να δούμε την πορεία και την εξέλιξη της παγκόσμιας παραγωγής. Η παγκόσμια ζήτηση όμως έχει μια ανοδική πορεία και οι εισαγωγές στις ευρωπαϊκές αλλά και τρίτες χώρες παρουσιάζουν ανοδική πορεία. Θετικό είναι και το γεγονός ότι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οι μέσες τιμές παραγωγού σε Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τυνησία.

Οκτώ ιταλικές περιφέρειες σε συνεργασία με την ΕΕ δημιούργησαν ένα χρηματοδοτικό ταμείο για τον αγροτικό τομέα

Οκτώ ιταλικές περιφέρειες αποφάσισαν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ταμεία αγροτικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας την Πολυπεριφερειακή Πλατφόρμα Αγροτικών Εγγυήσεων (AIGMP). Η συμφωνία μεταξύ περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, υπογράφηκε στη Βερόνα, στις 8 Απριλίου 2017. Στόχος της είναι η χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεις αγροτικής παραγωγής, μεταποίησης και διανομής γεωργικών προϊόντων. Θα αποσκοπεί στη δημιουργία επενδύσεων στον αγροτικό τομέα της Ιταλίας, συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Κόντρα στον Καναδά και στο πλευρό των Αμερικανών αγελαδοτρόφων ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό των παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν πληγεί από τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού του Καναδά, δηλώνει ότι θα σταθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Μέτρα μείωσης της σπατάλης στα τρόφιμα ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της έκθεσης με τίτλο «αποδοτικότητα των πόρων: μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, βελτίωση της ασφάλειας των τροφίμων».

Εισαγωγές βιολογικών στην ΕΕ με νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης και ελέγχου

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής πιστοποίησης για την καλύτερη παρακολούθηση των εισαγωγών βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ αρχίζει να ισχύει από αύριο Τετάρτη (19/4/2017). Η Κομισιόν αναφέρει ότι το νέο σύστημα θα συμβάλει στην ενίσχυση των διατάξεων για την ασφάλεια των τροφίμων και στη μείωση των πιθανών περιπτώσεων απάτης. Αναμένεται επίσης να μειώσει τον διοικητικό φόρτο των επιχειρήσεων και των αρχών και θα προσφέρει πολύ πληρέστερα στατιστικά δεδομένα σχετικά με τις εισαγωγές βιολογικών προϊόντων. Ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Φιλ Χόγκαν, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για αυστηρά μέτρα πιστοποίησης και ελέγχου αποτελεί σημαντικό στοιχείο στον τομέα των προτύπων της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων. Αυτά τα υψηλά πρότυπα μάς έχουν καταστήσει τον καλύτερο παραγωγό τροφίμων παγκοσμίως, πρέπει όμως να αναζητούμε πάντα νέες και καλύτερες μεθόδους ώστε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα. Οι νέοι κανόνες θα βελτιώσουν την ιχνηλασιμότητα των βιολογικών προϊόντων, τα οποία αποτελούν μια σημαντική αναπτυσσόμενη αγορά».

Η Νότια Αφρική μπαίνει δυναμικά στην ελαιοκαλλιέργεια

Τα τελευταία χρόνια η Νότιος Αφρική αναπτύσσει δική της παραγωγή επιτραπέζιων ελιών και ελαιολάδου χάρις στις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στην περιοχή του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδος, που επιτρέπουν την καλλιέργεια της ελιάς. Από τα περίπου 350.000 ελαιόδεντρα που υπήρχαν συνολικά στην χώρα το 1999, σήμερα ο αριθμός τους υπερβαίνει το 1.500.000. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 300 επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου και ελιών στη Νότιο Αφρική. Σε δηλώσεις του ο κ. John Scrimgeour, Πρόεδρος της SA OLIVE (Ένωση Παραγωγών Ελαιολάδου Νοτίου Αφρικής), επισημαίνει ότι η ανοδική πορεία της ελαιοκαλλιέργειας στην χώρα, οφείλεται κυρίως στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από το νοτιοαφρικανικό καταναλωτικό κοινό.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,898438 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version