Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 10414 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 1042

Έγκριση από Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις συμφωνίες ελεύθερων συναλλαγών και προστασίας επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Σιγκαπούρης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) έδωσε «πράσινο φως» για τις συμφωνίες ελευθέρων συναλλαγών και προστασίας επενδύσεων μεταξύ ΕΕ και Σιγκαπούρης. Η συμφωνίες εγκρίθηκαν με 425 ψήφους υπέρ, 186 κατά και 41 αποχές.

Έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε στη δημιουργία ενός εργαλείου σε επίπεδο Ένωσης για τον έλεγχο των άμεσων ξένων επενδύσεων για λόγους ασφαλείας τομέων στρατηγικής σημασίας, στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

Καλύτερες συνθήκες και ελέγχους στις μεταφορές των ζώων ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Ευρωβουλευτές ζητούν αυστηρότερους ελέγχους και κυρώσεις, αλλά και μεταφορές μικρότερης διάρκειας με στόχο την καλύτερη μεταχείριση των ζώων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να επιτραπεί η χρήση στέβιας στις κομπόστες, ζητά ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Ευρωβουλευτής, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει την οξύμωρη διάκριση στη χρήση της δυνατότητας χρήσης στέβια, που ενώ επιτρέπεται, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, σε αναψυκτικά και φυσικούς χυμούς, απαγορεύεται σε κονσερβοποιημένα φρούτα, στερώντας έτσι τη δυνατότητα κυρίως σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη να καταναλώσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι Ιταλοί προτείνουν αλλαγές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, το συζητά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου

Σε συνάντηση στη Ρώμη, που διοργανώθηκε από μια από την Unaprol (Ιταλική Ελαιοκομική Σύμπραξη) και την αγροτοσυνδικαλιστική οργάνωση Coldiretti, κατατέθηκε επίσημα προς το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) από τον πρόεδρο της Unaprol κ. David Granieri, αίτημα για αλλαγή της οξύτητας του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Τα οφέλη από την ιατρική χρήση της κάνναβης στηρίζουν οι Ευρωβουλευτές

Τα οφέλη από την ιατρική χρήση της κάνναβης στηρίζουν οι Ευρωβουλευτές

Με ψήφισμα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), το οποίο υιοθετήθηκε την Τετάρτη (13/2), οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις εθνικές αρχές να διαχωρίσουν ξεκάθαρα τη χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς σκοπούς από τις υπόλοιπες χρήσεις.

Διαμαρτυρία ελαιοπαραγωγών και κτηνοτρόφων στη Ρώμη, μεγάλες ζημιές στον ελαιοκομικό τομέα της Απουλίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις στη Σαρδηνία

Σε διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο της ιταλικής Βουλής, στη Ρώμη, προχώρησαν την Τρίτη (12/2/2019) οι συνδικαλιστικές οργανώσεις γεωργών και κτηνοτρόφων της Ιταλίας. Αιτίες των κινητοποιήσεων οι ζημιές που προκλήθηκαν στους παραγωγούς ελαιόλαδου από την κακοκαιρία (υπολογίζονται από την οργάνωση Coldiretti στα 1,2 δις ευρώ) και η υπερβολικά χαμηλή τιμή στην οποία υποχρεώνονται να πωλούν το γάλα τους οι κτηνοτρόφοι της Σαρδηνίας (κάτω από 60 λεπτά το λίτρο).

Σενάριο για Brexit χωρίς να υπάρξει συμφωνία ζητά ο ευρωπαϊκός κλάδος αγροδιατροφής από την ΕΕ

Σενάριο για Brexit χωρίς να υπάρξει συμφωνία ζητά ο ευρωπαϊκός κλάδος αγροδιατροφής από την ΕΕ

Με κοινή τους επιστολή τους προς τον διαπραγματευτή της ΕΕ, Μισέλ Μπαρνιέ, οι Copa και Cogeca (αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις), η CELCAA (Ένωση εμπόρων αγροδιατροφής στην ΕΕ) και η FoodDrinkEurope (Ευρωπαϊκή Ένωση Τροφίμων και Ποτών), τονίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει και ένα σενάριο για Brexit χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου. Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούν πως θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα οι εξαγωγικές εταιρείες, οι αγρότες και οι τελωνειακοί υπάλληλοι της ΕΕ.

Χύνουν το πρόβειο γάλα οι κτηνοτρόφοι της Σαρδηνίας, τι προτείνει η ιταλική κυβέρνηση

Οργισμένοι είναι οι παραγωγοί πρόβειου γάλακτος της Σαρδηνίας, λόγω των υπερβολικά χαμηλών τιμών πώλησης του προϊόντος τους. Τις τελευταίες ημέρες προχωρούν σε κινητοποιήσεις και χύνουν το γάλα στους δρόμους του νησιού, καταγγέλλοντας ότι πλέον αξίζει λιγότερο από το εμφιαλωμένο νερό και αυτό είναι απαράδεκτο. Από την πλευρά της η ιταλική κυβέρνηση, στις συνομιλίες που ξεκίνησε με τους παραγωγούς, προτείνει ένα σχέδιο για την αποσυμφόρηση των αποθεμάτων.

Γαλλία: Τα φρούτα και τα λαχανικά της χώρας αποκτούν πιστοποίηση HVE - υψηλής περιβαλλοντικής αξίας

Ο τομέας των φρούτων και των λαχανικών στη Γαλλία συμμορφώνεται με το ενιαίο εμπορικό σήμα «Haute Valeur Environnementale» - HVE (υψηλής περιβαλλοντικής αξίας), που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας το 2011.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,109375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version