Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 9895 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 990

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το πολλαπλασιαστικό υλικό καρποφόρων δένδρων και αμπέλου

Με συντονιστή το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του ΑΠΘ ξεκίνησε η υλοποίηση ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος, με τίτλο VirFree, για το πολλαπλασιαστικό υλικό καρποφόρων δένδρων και αμπέλου. Το VirFree ενώνει την εμπειρία ερευνητικών ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών για βελτίωση, μεταξύ άλλων, των μεθόδων πολλαπλασιασμού και εξυγίανσης ώστε να παραχθεί φυτικό υλικό υψηλής ποιότητας. Στο πρόγραμμα συνεργάζονται φορείς από πολλές χώρες, μέλη και μη, της ΕΕ.

Αποστόλου: Η γεωργία απαλλαγμένη από ΓΤΟ είναι ευκαιρία για αγροτική ανάπτυξη

Η πλήρης απαγόρευση, χωρίς καμία εξαίρεση, της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην επικράτειά της ήταν και παραμένει για την Ελλάδα η θέση της για αυτό το σημαντικό θέμα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, στο Συμβούλιο Υπουργών. Η γεωργία απαλλαγμένη από ΓΤΟ, είναι μια ευκαιρία για την αγροτική ανάπτυξη στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη υποστήριξε στην παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών ο Υπουργός.

Να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον όρο ελληνικό γιαούρτι ζητάει ο Αποστόλου από την Τσεχία

Την κατάργηση της εθνικής νομοθεσίας η οποία νομιμοποιεί στην Τσεχία την εμπορία προϊόντων με την ονομασία «ελληνικό γιαούρτι» ζήτησε ο Υπουργός ΑΑΤ κ. Β. Αποστόλου από τον Τσέχο ομόλογό του στα πλαίσια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας. Όπως τόνισε ο υπουργός, η λέξη «ελληνικό» ταυτίζεται αποκλειστικά και μόνο με ελληνική προέλευση. Μάλιστα ανέφερε πως καλό είναι να αποφεύγεται «τέτοιες διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. να οδηγούνται σε άλλες αίθουσες για επίλυση».

Προστασία του ευρωπαϊκού ρυζιού ζητούν 8 χώρες από την Κομισιόν

Να εξετάσει τα αιτήματά τους, σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας του ρυζιού στην Ε.Ε., ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Υπουργοί Γεωργίας 8 χωρών (Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ρουμανίας) μεταξύ των οποίων και ο κ. Αποστόλου, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση της καλλιεργούμενης επιφάνειας ρυζιού Indica στην ΕΕ (-40%) και αύξηση της επιφάνειας καλλιέργειας ρυζιού Japonica (+14%).

Ευρωβουλευτές προς πρόεδρο ΑΚΚΕΛ: Σε έξι μήνες, από τότε που θα εισπράττει η Ελλάδα τα χρήματα από την ΕΕ, πρέπει να πληρώνονται οι αγροτικές ενισχύσεις

Στις 10/7/2017, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας) κ. Τσιομπανίδης, στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με την αναφορά που ο ίδιος είχε υποβάλει για τις καθυστερήσεις πληρωμών του προγράμματος βιολογικής γεωργίας- κτηνοτροφίας αλλά και γενικά όλων των επιδοτήσεων.

ΕΕ: Μετά το γάλα και το κρέας δημιουργείται και παρατηρητήριο στην αγορά ζάχαρης

ΕΕ: Μετά το γάλα και το κρέας δημιουργείται και παρατηρητήριο στην αγορά ζάχαρης

Ένα νέο παρατηρητήριο τιμών στην αγορά ζάχαρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκίνησε, στις 11 Ιουλίου, με μία πρώτη συνάντηση εμπειρογνωμόνων της ΕΕ στον τομέα της ζάχαρης και στελεχών του τμήματος γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου της Επιτροπής.

Τις βασικές αρχές για το ψηφιακό εμπόριο συζητούν οι Ευρωβουλευτές

«Το διαδίκτυο, η ψηφιοποίηση και οι νέες τεχνολογίες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες και οι οικονομίες», αναφέρουν σε έγγραφο εργασίας που κατατέθηκε στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αλιευτικός τουρισμός στα πρότυπα του αγροτουρισμού

Στα πρότυπα του αγροτουρισμού η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να προσελκύσει επισκέπτες σε παράκτιες αλιευτικές περιοχές της. Στην πραγματικότητα πρόκειται για λύση ανάγκης, καθώς οι παραδοσιακοί ψαράδες εκλείπουν ή απλώς επιβιώνουν με ένα υποτυπώδες εισόδημα. Όπως επισημαίνει η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, Ρενάτα Μπριάνο, εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον αλιευτικό τουρισμό, «oι μικροί αλιείς, ιδιαίτερα στη Μεσόγειο, αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες πιέσεις.

Μεγάλοι παίκτες στην ιαπωνική αγορά ελαιολάδου είναι η Ισπανία και η Ιταλία, αμελητέες ποσότητες εξάγονται από την χώρα μας

Μεγάλοι παίκτες στην ιαπωνική αγορά ελαιολάδου είναι η Ισπανία και η Ιταλία, αμελητέες ποσότητες εξάγονται από την χώρα μας

Την δεκαετία του 90 οι Ιάπωνες «ανακάλυψαν» το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών για την προβολή της μεσογειακής διατροφής, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από Ιταλούς ελαιοπαραγωγούς. Στην ιαπωνική αγορά κυριαρχούν οι Ιταλοί και οι Ισπανοί που κατέχουν αθροιστικά το 93,7%. Το μερίδιο αγοράς του ελληνικού ελαιολάδου στην ιαπωνική αγορά είναι στο 2,4%.

Παράνομα παρασιτοκτόνα κυνηγά η Interpol σε 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα

Στην κατάσχεση 122 τόνων παράνομων παρασιτοκτόνων προχώρησαν τα ευρωπαϊκά τελωνεία, μετά τη διεξαγωγή ερευνών σε σκάφη και σε αεροπλάνα που εισέρχονταν στην ήπειρο, ανακοίνωσε η Interpol.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version