Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Εξωτερικό

RSS feed - Ειδήσεις από το εξωτερικό

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 10023 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 1003

Χωρίς θετικά αποτελέσματα για τον αγροτικό κλάδο η υπουργική διάσκεψη του ΠΟΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλίας Ξανθάκος, συμμετείχε στην 11η Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες, από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2017. Απογοητευμένη δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς δεν επιτεύχθηκαν πολυμερείς συμφωνίες.

Δεν πέρασε η απαγόρευση του γύρου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το ψήφισμα που ζητούσε να απορριφθεί η πρόταση της Επιτροπής για χρήση πρόσθετων φωσφορικών αλάτων στον κατεψυγμένο γύρο (δεν αφορά την χώρα μας) δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 376 ευρωβουλευτών.

Bελτίωση στο μέτρο του πρασινίσματος της ΚΑΠ ζητά η έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αμελητέα θεωρείται η θετική επίδραση στην περιβαλλοντική πολιτική της ΚΑΠ των πληρωμών του «πρασινίσματος» που έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν τους αγρότες να αποκτήσουν ένα πιο περιβαλλοντικό προφίλ, σύμφωνα με νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στα πλαίσια αυτά, το Συνέδριο πρότεινε και μέτρα βελτίωσης των ενισχύσεων. Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε ότι οι πληρωμές «πρασινίσματος» προσδίδουν μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στο σύστημα ενισχύσεων, ενώ παράλληλα φαίνεται να βελτιώνουν το περιβαλλοντικό προφίλ μόνο του 5% των γεωργικών εκτάσεων της ΕΕ τη στιγμή που οι δαπάνες για το μέτρο δεν δικαιολογούν το γεγονός αυτό.

Ανεβάζει τους τόνους η ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το βόειο κρέας με τη Mercosur

Ανεβάζει τους τόνους η ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το βόειο κρέας με τη Mercosur

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανεβάζει την προσφορά βοείου κρέατος στο γύρο εμπορικών συνομιλιών της εβδομάδας με την οικονομική ένωση χωρών της Νότιας Αμερικής Mercosur. Σε ομιλία του στον τρέχον γύρο διαπραγματεύσεων ο Phil Hogan, Επίτροπος γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι «εναπόκειται στη Mercosur να κάνει παραχωρήσεις ή να διακινδυνεύσει να σπαταλήσει μια συμφωνία μέχρι το τέλος της χρονιάς», «η ΕΕ δεν σκοπεύει να αυξήσει την προσφορά βοείου κρέατος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις».

Επιπλέον χρηματοδότηση της ΚΑΠ ζητά η Copa and Cogeca

Επιπλέον χρηματοδότηση της ΚΑΠ ζητά η Copa and Cogeca

Σε οικονομική στήριξη της ΚΑΠ από τον προϋπολογισμό προέτρεψε τους Υπουργούς Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών (Copa and Cogeca), με αφορμή τις συζητήσεις στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ στις 11 και 12 Δεκέμβρη, στις Βρυξέλλες.

Περισσότερη διαφάνεια στις επιστημονικές αξιολογήσεις εξαγγέλλει η Ευρωπαϊκή επιτροπή για το θέμα του glyphosate

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή, απαντά στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το glyphosate. Στην σχετική ανακοίνωση τονίστηκε η αναγκαιότητα να κατανοηθεί ο λόγος για τον οποίο η αρμόδια επιτροπή δεν προέβη στην απαγόρευση χρήσης της δραστικής ουσίας στην Ε.Ε. καθώς επίσης και να δοθούν απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα που αφορούν στη διαδικασία έγκρισης μιας δραστικής ουσίας ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας τόσο για τον χρήστη, το περιβάλλον καθώς και τον τελικό καταναλωτή.

 

Οι Ευρωβουλευτές υπερψήφισαν τις μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ, από το 2018 ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών έναντι των σουπερμάρκετ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε τις μεταρρυθμίσεις για την απλούστευση της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των γεωργών έναντι των σουπερμάρκετ. Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία θα τεθεί σε ισχύ το 2018, εγκρίθηκε με 503 ψήφους υπέρ, 87 κατά και 13 αποχές. Σύμφωνα με το λεγόμενο Κανονισμό Omnibus, θα υπάρξει ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών έναντι των σουπερμάρκετ, οι γεωργοί θα αποκτήσουν καλύτερα μέσα για να προστατεύονται από τις αστάθειες της αγοράς και από άλλους κινδύνους και θα δίνεται μεγαλύτερη ευελιξία στα ευρωπαϊκά κράτη μέλη για να μπορούν να βοηθήσουν τους νέους γεωργούς. Ο νέος κανονισμός μένει τώρα να εγκριθεί επισήμως και από το Συμβούλιο της ΕΕ προτού τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018.

Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών: Να προσεγγίσουμε το μέλλον με κοινωνικούς και όχι μόνο οικονομικούς όρους

Οι προτάσεις της Επιτροπής για την ΚΑΠ μετά το 2020 πρέπει να συνεκτιμηθούν με τις κατευθύνσεις για το μέλλον των οικονομικών της ΕE. Αυτό τόνισε ο Έλληνας Υπουργός, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την παρέμβασή του στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (11/12/2017). Απαιτείται να προσεγγίσουμε το μέλλον με όρους όχι μόνο οικονομικούς αλλά και κοινωνικούς, πρόσθεσε. Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η πρόταση της Επιτροπής κάνει λόγο για κάποιο βαθμό συγχρηματοδότησης της ΚΑΠ. «Μια τέτοια κατεύθυνση, σε συνδυασμό με τον διαφορετικό βαθμό ανάπτυξης των κ-μ και την παρατεταμένη οικονομική κρίση ορισμένων άλλων, επιβεβαιώνουν το φόβο μας για επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ και τη δημιουργία μεγάλων ανισοτήτων μεταξύ των κ-μ», τόνισε. Ωστόσο απέφυγε να δηλώσει ότι η χώρα μας βάζει «κόκκινες γραμμές» στην προοπτική για επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ.

Γ. Τσιρώνης στο 1ο Επενδυτικό FORUM στην Κίνα: Ευνοϊκή η συγκυρία για επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, στο πρώτο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην πόλη Σιάν (Xi an) της Κίνας στις (11/12), ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, επισήμανε τους λόγους για τους οποίους οι επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ: Βασικά θέματα συζήτησης η ΚΑΠ μετά το 2020 και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στα τρόφιμα

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ: Βασικά θέματα συζήτησης η ΚΑΠ μετά το 2020 και οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στα τρόφιμα

Τo Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (11/12) και την Τρίτη (12/12), στις Βρυξέλλες, υπό την προεδρία των υπουργών Περιβάλλοντος, Siim Kiisler, καθώς και Αγροτικών Υποθέσεων, Tarmo Tamm, της Εσθονίας. Η πρώτη μέρα της συνεδρίασης θα ξεκινήσει με μία προκαταρκτική ανταλλαγή απόψεων πάνω στις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τον καθορισμό των ποσοστώσεων αλιείας του 2018. Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Katainen, θα παρουσιάσει την έκθεση της Κομισιόν για την ΚΑΠ μετά το 2020 με θέμα: «Το μέλλον των Τροφίμων και της Γεωργίας» και θα ακολουθήσει μία πρώτη συζήτηση της έκθεσης μεταξύ των υπουργών.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version