Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Οικονομικές Ενισχύσεις

Οικονομικές Ενισχύσεις

RSS feed - Οικονομικές ενισχύσεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 7170 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 717

Συμπληρωματικές πληρωμές από ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 1.039.795 ευρώ

Συμπληρωματική πληρωμή για ανειλημμένες υποχρεώσεις σε μικρό αριθμό παραγωγών ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα 20-21 Μαρτίου.

Πληρωμή ΕΛΓΑ 7,5 εκατ. ευρώ για ζημιές 2016 την Παρασκευή

Πληρωμή ΕΛΓΑ 7,5 εκατ. ευρώ για ζημιές 2016 την Παρασκευή

Πληρωμή ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για ζημιές του 2016 θα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Αυτό γνωστοποίησε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές. Παράλληλα ο πρόεδρος του Οργανισμού ανήγγειλε ακόμα μία πληρωμή η οποία έχει ως πιθανότερη ημερομηνία πραγματοποίησης τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017. Όσον αφορά την πληρωμή της Παρασκευής αφορά ως επί το πλείστον ζημιές του 2016 και κάποια μικρά υπόλοιπα σε παραγωγούς που τακτοποίησαν ασφαλιστικές εισφορές προηγούμενων ετών.

Συνδεδεμένη ρυζιού: Τεχνική αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ, επικαλέσθηκε το ΥπΑΑΤ για να μην δώσει παράταση

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Σερρών και  Υπεύθυνου ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλη Τζελέπη, σχετικά «με τους όρους επιλεξιμότητας συνδεδεμένης ενίσχυσης ρυζιού», επικαλέστηκε «τεχνική» αδυναμία του ΟΠΕΚΕΠΕ  ως κύριο λόγο που το ΥπΑΑΤ δεν προέβη σε απόφαση παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας τιμολόγησής του ρυζιού από τους παραγωγούς, προκειμένου να καταφέρουν να γίνουν δικαιούχοι, σύμφωνα με τους όρους επιλεξιμότητας της ενίσχυσης.

Πρόγραμμα ενισχύσεων των μελισσοκομικών συνεταιρισμών μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους για το 2017

Πρόγραμμα ενισχύσεων των μελισσοκομικών συνεταιρισμών μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους για το 2017

Στα 12 ευρώ ανά παραγωγική καταγεγραμμένη κυψέλη και μέχρι του συνολικού ποσού ενίσχυσης των 1.200.000 ευρώ, καθορίζονται οι ενισχύσεις των μελισσοκομικών συνεταιρισμών για το πρόγραμμα στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους για το έτος 2017.

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 8 εκατ. ευρώ για ανειλημμένες υποχρεώσεις

Πληρωμές ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα 6/3/2017 έως 10/3/2017 και 10/3/2017 έως 17/3/2017 οι οποίες ανήλθαν συνολικά στο ποσό των 8.024.167 ευρώ και αφορούν ως επί το πλείστον εκκρεμότητες παλαιότερων ετών. Ως εκ τούτου ο αριθμός των δικαιούχων δεν ξεπέρασε τους 478. Μεταξύ των πληρωμών καταβλήθηκαν και 120.127 ευρώ σε 149 δικαιούχους για Μελισσοκομία στα Νησιά Αιγαίου. Αναλυτικότερα οι πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής:

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για πρόσθετη απόσυρση 1.150 τόνων οπωροκηπευτικών για την Ελλάδα λόγω ρωσικού εμπάργκο

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για πρόσθετη απόσυρση 1.150 τόνων οπωροκηπευτικών για την Ελλάδα λόγω ρωσικού εμπάργκο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του καθορισμού όσον αφορά την ανακατανομή των μη χρησιμοποιηθεισών ποσοτήτων απόσυρσης οπωροκηπευτικών λόγω ρωσικού εμπάργο που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αποσύρει επιπλέον 1.150 τόνους καθώς, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση των ποσοτήτων που τους είχαν κατανεμηθεί ή μέρους αυτών. Ως εκ τούτου η χώρα μας έχει τη δυνατότητα της απόσυρσης για τα εξής είδη στις ακόλουθες ποσότητες:

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υποχρεώσεις για πρασίνισμα και οι συνδεδεμένες ενισχύσεις του 2017

Πληροφορίες για το «πρασίνισμα» και τις υποχρεώσεις του παραγωγού έναντι των δηλώσεων ΟΣΔΕ δίνει σχετικό έγγραφο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός, για τη διαφοροποίηση των καλλιεργειών δεν προσμετρούνται στις αρόσιμες καλλιέργειες αυτές της βιολογικής γεωργίας, εφ’ όσον δηλωθούν στο ΟΣΔΕ από το γεωργό και προσκομιστεί πιστοποιητικό. Σε άλλο έγγραφό του ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει τις προϋποθέσεις, τον συνολικό προϋπολογισμό και τις ενδεικτικές τιμές για το σύνολο των συνδεδεμένων ενισχύσεων του 2017 (αρ. 52 κανονισμού (ΕΕ) 1307/2013). Συνολικά υπάρχουν 16 συνδεδεμένες ενισχύσεις βάσει έκτασης και 5 βάσει ζωικού κεφαλαίου. Όπως τονίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η συνδεδεμένη ενίσχυση χορηγείται κατόπιν αιτήματος λήψης αυτής στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) και ελέγχου τήρησης των όρων επιλεξιμότητας.

Για αρχές Απριλίου πηγαίνει η πληρωμή στην ειδική στήριξη βάμβακος, τι ισχύει για υπόλοιπα εξισωτικής 2015 και γεωργοπεριβαλλοντικά

Για αρχές Απριλίου πηγαίνει η πληρωμή στην ειδική στήριξη βάμβακος, τι ισχύει για υπόλοιπα εξισωτικής 2015 και γεωργοπεριβαλλοντικά

Αλλαγή στον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ: σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η καταβολή τις ειδικής στήριξης βάμβακος, συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ μετατίθεται, από τα τέλη Μαρτίου στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή στο ύψος της ενίσχυσης η οποία έχει καθοριστεί από προγενέστερη απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στα 74, 93 ευρώ / στρέμμα. Μαζί με την εν λόγω ενίσχυση θα καταβληθούν, σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλες δύο συνδεδεμένες ενισχύσεις, αυτές των σπαραγγιών και των τεύτλων.

Κατάθεση αιτήσεων για εξισωτική 2017, μέγιστο πριμ 12,5 ευρώ το στρέμμα σε ορεινές και 9,5 στις υπόλοιπες

Το ΥπΑΑΤ καλεί τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης να καταθέσουν αίτηση στήριξης. Η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017. Η Αίτηση στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του και συγκεκριμένα:

Επιπλέον 1.150 τόνους οπωροκηπευτικών μπορεί να αποσύρει η χώρα μας λόγω ρώσικου εμπάργκο

Επιπλέον 1.150 τόνους οπωροκηπευτικών μπορεί να αποσύρει η χώρα μας λόγω ρώσικου εμπάργκο

Επιπλέον 1.150 τόνους οπωροκηπευτικών δίνει η ΕΕ στην χώρα μας τη δυνατότητα να αποσυρθούν στα πλαίσια των μέτρων στήριξης λόγω του ρώσικου εμπάργκο. Σημειώνουμε ότι η ισχύς απορρόφησής τους είναι μέχρι 30/6/2017 και είναι ποσότητες που δεν έχουν σχέση (είναι πρόσθετες) των προτάσεων της ΕΕ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version