Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Οικονομικές Ενισχύσεις

Οικονομικές Ενισχύσεις

RSS feed - Οικονομικές ενισχύσεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 7146 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 715

Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών στα μελίσσια του Έβρου

Η παρατεταμένη ξηρασία και οι αρνητικές θερμοκρασίες για περισσότερο από 65 ημέρες προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές στα μελίσσια, τόνισε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου «ΚΥΨΕΛΗ» κ. Πασχάλης Χριστοδούλου.

Ένας μήνας από την έναρξη του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, εγκρίθηκαν 154.027 αιτήσεις

Έκλεισε ένας μήνας από την έναρξη του προγράμματος για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Έως 3 Μαρτίου η καταβολή των συνδεδεμένων σε σιτάρι, σπαράγγια, ψυχανθή και όσπρια, μαζί και οι εκκρεμότητες τσεκ

Για «εκκρεμότητα που πρέπει να τελειώσει» ώστε να προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στις επόμενες πληρωμές, μίλησε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Γ. Κέντρος, αναφερόμενος στην επικείμενη πληρωμή των τεσσάρων πρώτων καθεστώτων συνδεδεμένης ενίσχυσης (σκληρό σιτάρι, κτηνοτροφικά ψυχανθή, όσπρια, σπαράγγια), η οποία αρχικά αναμενόταν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και από ότι φαίνεται θα πραγματοποιηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή (3 Μαρτίου). Πάντως αλλαγές αναμένονται στο ύψος των τιμών των συνδεδεμένων σε σχέση με αυτές που ίσχυσαν πέρσι στα παραπάνω καθεστώτα. Σημειώνεται ότι στην επικείμενη πληρωμή θα τακτοποιηθούν και οι εκκρεμότητες για έναν σημαντικό αριθμό παραγωγών που δεν είχαν πληρωθεί το τσεκ του 2016 για λόγους που σχετίζονται με διασταυρώσεις ή καθυστερημένη μεταφορά στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πέντε εκατ. ευρώ για πρόωρη συνταξιοδότηση πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πέντε εκατ. ευρώ για πρόωρη συνταξιοδότηση πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Πληρωμές ύψους 12,8 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το διάστημα από 6/2 έως 22/2/2017. Αυτό προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση των πληρωμών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός για το διάστημα αυτό, από τις οποίες ξεχωρίζει η καταβολή 5.122.768 ευρώ σε 27.512 δικαιούχους για πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι υπόλοιπες πληρωμές αφορούν σε γενικές γραμμές, ανειλημμένες υποχρεώσεις διαφόρων καθεστώτων (σχέδια βελτίωσης, νέοι αγρότες, συστήματα ποιότητας, κ.ά. καθεστώτα που αφορούν όμως πολύ μικρό αριθμό δικαιούχων.

Πληρωμή αρχές Μαρτίου για ζημιές 2016 προγραμματίζει ο ΕΛΓΑ

Πληρωμή αρχές Μαρτίου για ζημιές 2016 προγραμματίζει ο ΕΛΓΑ

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να προλαβαίνει να πραγματοποιηθεί πληρωμή από τον ΕΛΓΑ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Οι παραγωγοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή έως τις αρχές Μαρτίου ώστε να δουν αποζημιώσεις για τις ζημιές της Άνοιξης και του Καλοκαιριού του 2016  στην παραγωγή τους.

Ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων ΕΛΓΑ κυμαίνεται περίπου στον ένα χρόνο

Επίσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, από κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΓΑ Λάρισας.

Γρήγορες εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις ζητάνε οι πτηνοτρόφοι από το ΥπΑΑΤ

Την άμεση ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την γρήγορη εκτίμηση και την δίκαιη αποζημίωση των πτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ζητούν, μεταξύ άλλων, με επιστολή τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι πτηνοτρόφοι παραγωγοί της χώρας.

Και επίσημα στα 12 κιλά ανά στρέμμα η ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου στο σκληρό σιτάρι

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η απόφαση που πριν από λίγους μήνες είχε προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των φορέων εκπροσώπησης των σποροπαραγωγών και εμπόρων σπόρων της χώρας (ΕΕΠΕΣ και ΣΕΣΣΠ) και προβλέπει ως ελάχιστη υποχρεωτική ποσότητα πιστοποιημένου σπόρου σποράς για το σκληρό σιτάρι τα 12 κιλά ανά στρέμμα. Σύμφωνα με κοινές ανακοινώσεις που είχαν εκδόσει οι δύο φορείς, η αιφνίδια αλλαγή που της ελάχιστης ποσότητας πιστοποιημένου σπόρου σποράς στο σκληρό σιτάρι που αποφάσισε το ΥπΑΑΤ, αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια παραγωγή και να προκαλέσει οικονομικές απώλειες στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας σπόρων. Επίσης η απόφαση ορίζει τα ποσά συνδεδεμένης ενίσχυσης που θα χορηγηθούν για το εν λόγω καθεστώς για τα έτη 2015 έως 2020.

Αίτημα για ενισχύσεις μέσω ΠΣΕΑ στην ελαιοκαλλιέργεια της ΠΕ Λακωνίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με στατιστικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την μείωση της παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμων ελιών κατά την τελευταία τριετία στη Λακωνία, προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα ένταξης της ΠΕ Λακωνίας σε πρόγραμμα ενισχύσεων ΠΣΕΑ για την ελαιοκαλλιέργεια.

Χρήση de minimis για απώλειες γαλακτοπαραγωγής λόγω παγετού ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Χρήση του κανονισμού de minimis για την κάλυψη της χαμένης γαλακτοπαραγωγής, καθώς και την απώλεια ζωικού κεφαλαίου λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, είναι το κύριο αίτημα των κτηνοτρόφων. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο η πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Σερρών και Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) κ. Ελπίδα Σιδηροπούλου, «αυτό είναι το κύριο αίτημά μας και περιλαμβάνεται στο ψήφισμα που καταθέσαμε στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Γ. Μωυσιάδη, κατά την διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου. Η απώλεια της γαλακτοπαραγωγής που είχαν οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών δεν μπορεί να καταμετρηθεί από τον ΕΛΓΑ και για αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία των de minimis».

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,90625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version