Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Οικονομικές Ενισχύσεις

Οικονομικές Ενισχύσεις

RSS feed - Οικονομικές ενισχύσεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 7041 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 705

Αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και στους πατατοπαραγωγούς που κάνουν χρήση ιδιοπαραγώμενου σπόρου

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, αιτείται μέσω των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών «την αποζημίωση των καλλιεργητών πατάτας ειδικότερα των περιοχών της Άνω Βροντούς, Ορεινής Σερρών (αλλά και των υπολοίπων πατατοκαλλιεργητών του Νομού Σερρών) και Νευροκοπίου Δράμας που κάνουν χρήση και ιδιοπαραγώμενου σπόρου όπως ισχύει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας».

Στη Λέσβο ο Βαγγέλης Αποστόλου για τις ζημιές από τις πλημμύρες

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί, την Παρασκευή (02/12/2016), ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, με σκοπό να δουν από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί ο αγροτικός χώρος του νησιού και να συζητήσουν με τους τοπικούς φορείς τους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.

Χαριστική βολή το χαλάζι για τις καλλιέργειες του Ηρακλείου

Ανεπανόρθωτες ζημιές στις καλλιέργειες και κυρίως στην ελαιοπαραγωγή σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Ηρακλείου, προκάλεσαν η χαλαζόπτωση και οι σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα. Αυτό αναφέρεται σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Σπύρος Δανέλλης. Στην ερώτησή του ο βουλευτής του Ποταμιού επισημαίνει την αναγκαιότητα «άμεσης ανταπόκρισης των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου, προκειμένου να επισπεύσουν τις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των παραγωγών καθώς ο αγροτικός κόσμος του νησιού δεν σταματάει να μετρά ζημιές και ανεπανόρθωτες καταστροφές από τα παρατεταμένα και αλλεπάλληλα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την παραγωγή του».

Πήρε ΦΕΚ η αύξηση στα 12,5 ευρώ της εξισωτικής ορεινών περιοχών

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β΄ 3834/2016) η απόφαση για την αύξηση της εξισωτικής των ορεινών στα 12,5 ευρώ από 10 ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα. Μετά από αυτό έρχεται πιο κοντά η πληρωμή της προκαταβολής της εξισωτικής αποζημίωσης του 2016 που αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου.

Έκτακτη στήριξη 1,68 εκ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που επιβαρύνονται από τις προσφυγικές ροές

Στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο προβλήματα εξαιτίας των αθρόων προσφυγικών ροών, θα αποδοθεί το σύνολο της έκτακτης στήριξης, συνολικού ύψους 1,68 εκ. ευρώ, που αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τετραπλή πληρωμή ύψους 19 εκατ. από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τι ισχύει για εξισωτική και τσεκ

Πληρωμές για το διάστημα 11/11 - 23/11 πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ με το συνολικό ποσό που εκταμιεύθηκε να ανέρχεται σε 19.175.049 ευρώ. Αναλυτικότερα ο Οργανισμός Πληρωμών προχώρησε σε 4 πληρωμές, κατά τα διαστήματα 11-14/11, 15-16/11, 17-21/11 και 22-23/11/2016. Μεταξύ των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν σημαντικά κονδύλια διατέθηκαν για μεταφορά ζωοτροφών και αλεύρων στα νησιά του Αιγαίου (Μεταφορικά Αιγαίου) όπου στις 15/11 καταβλήθηκαν 6.599.702 ευρώ σε 29.789 δικαιούχους. Συνεχίστηκαν οι πληρωμές στα γεωργοπεριβαλλοντικά όπου καταβλήθηκαν ποσά για βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, νιτρικά, ολοκληρωμένη καπνού, αμειψισπορά και ολοκληρωμένη τεύτλων.

Ε. Αποστόλου: Ποσό 1,25 δισ. ευρώ θα πάρουν οι αγρότες έως το τέλος του έτους

Ποσό 1,25 δισ. ευρώ θα πάρουν οι αγρότες έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Συνολικά για το 2016 θα δοθούν στους αγρότες πάνω από 2,1 δισ. ευρώ, ανέφερε ο υπουργός στη Βουλή. Έως τώρα έχουν δοθεί 770 εκατ. ευρώ σε 567.000 αγρότες ως βασική ενίσχυση, ενώ το συνολικό ποσό θα φτάσει τα 1,25 δισ. μαζί με την εξισωτική (που αυξήθηκε από τα 216 εκατ. ευρώ στα 244 εκατ. ευρώ) και το «πρασίνισμα», τόνισε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά.

Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι εξισωτικής στην Ένωση Ιεράπετρας

Η Ένωση Ιεράπετρας ενημερώνει τους παραγωγούς ότι έχει αναρτηθεί στα γραφεία της κατάσταση με τους εγκεκριμένους και απορριπτόμενους παραγωγούς στο Μέτρο 13 εξισωτική αποζημίωση 2016.

Παράθυρο αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς αφήνει το ΥπΑΑΤ

Οι ελαιοπαραγωγοί, που φέτος υπέστησαν μεγάλες ζημίες από ξηρασία και διάφορες ασθένειες (Γλοιοσπόριο κ.α.), για να έχουν ελπίδες αποζημίωσης θα πρέπει να μπορέσουν να αποδείξουν την απώλεια εισοδημάτων και αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε σύγκριση με καταγεγραμμένα εισοδήματα προηγούμενων χρόνων. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Πάλλη.

Οι αποφάσεις του ΥπΑΑΤ πάνε πίσω την πληρωμή της εξισωτικής, ενστάσεις έως 7/12/2016

Μετά τις αποφάσεις που έλαβε το ΥπΑΑΤ αναφορικά με την εξισωτική με κυριότερη την εκ νέου αύξηση του κονδυλίου για το 2016 στα 244 εκατ. ευρώ αλλά μόνο για τις ορεινές περιοχές, ήταν αναμενόμενο να αλλάξει τόσο το χρονοδιάγραμμα των ενστάσεων όσο και αυτό της πραγματοποίησης της πληρωμής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσανατολίζεται να καταβάλει την πρώτη δόση της εξισωτικής προς τα τέλη Δεκεμβρίου, μετά την εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης. Ο Οργανισμός Πληρωμών με χθεσινή του ανακοίνωση ενημερώνει ότι θα αναρτηθεί νέος πίνακας με παραδεκτές και μη παραδεκτές αιτήσεις, ως εκ τούτου η νέα καταληκτική ημερομηνία για ενστάσεις είναι η 7η Δεκεμβρίου 2016.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5917969 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version