Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ημερίδα ενημέρωσης των γεωτεχνικών για τους πυρόπληκτους νομούς


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργάνωσε και πραγματοποίησε, με απόφαση του υπουργού, κ. Αλέξανδρου Κοντού, σήμερα στην Πάτρα ημερίδα για την ενημέρωση των γεωτεχνικών σε θέματα αναγέννησης του αγροτικού χώρου των πυρόπληκτων νομών μετά τις καταστροφές από τις τελευταίες πυρκαγιές. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνεται ότι θα δοθούν συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες στους γεωτεχνικούς και έντυπο υλικό με σαφείς οδηγίες σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο όλων των πυρόπληκτων περιοχών για τους προσεχείς μήνες.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, ο γενικός γραμματέας κ. Κώστας Σκιαδάς, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμοδίων Διευθύνσεων και των Εποπτευομένων Οργανισμών και γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, κτηνίατροι κ.ά.) που υπηρετούν στις υπηρεσίες (Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ/νσεις Κτηνιατρικής, Δ/νσεις εγγείων Βελτιώσεων) των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των πυρόπληκτων Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΕΘΙΑΓΕ κ.ά. αναφέρονταν στις προοπτικές αποκατάστασης και ανάπτυξης α) της αμπελοκαλλιέργειας, β) της ελαιοκαλλιέργειας και των λοιπών δενδρωδών καλλιεργειών, γ) στην αντιμετώπιση προβλημάτων της κτηνοτροφίας (αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, χοιροτροφία, κτηνοτροφία και επαρκούς τροφοδοσίας με ζωοτροφές), δ) της μελισσοκομίας, ε) της διαχείρισης των εδαφών και στ) της αξιοποίησης των υδάτινων πόρων στις πυρόπληκτες περιοχές.

Ο υφυπουργός, κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας, επεσήμανε τα ακόλουθα: «Ανταποκρινόμενοι στις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή για λήψη μέτρων άμεσης στήριξης των πυρόπληκτων νομών θυμίζουμε ότι α) καταβάλλαμε ήδη προκαταβολές ύψους 55 εκατ. ευρώ στους πυροπαθείς αγρότες και κτηνοτρόφους και υποβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση πρόγραμμα ΠΣΕΑ για καταβολή συνολικών αποζημιώσεων από τις πρόσφατες πυρκαγιές β) αναθέσαμε ήδη σύνταξη και υλοποίηση σχεδίων αναγέννησης των περιοχών που επλήγησαν τα οποία θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου και γ) γνωρίζοντας τη δυσκολία από τις επιπτώσεις των μεγάλων καταστροφών, δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα είμαστε παρόντες συνεχώς κοντά στους πληγέντες. Με κεκτημένο τη γνώση από την Ημερίδα της Τρίπολης, σήμερα ενημερώθηκαν οι γεωτεχνικοί των Νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας για να βρεθούν κοντά στους αγρότες και κτηνοτρόφους ώστε να είναι αποτελεσματική η ενημέρωση τους. Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνεται ότι θα δοθούν συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες στους γεωτεχνικούς και έντυπο υλικό με σαφείς οδηγίες σε κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο όλων των πυρόπληκτων περιοχών για τους προσεχείς μήνες. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε κοντά στους πληγέντες έμπρακτα υποστηρικτικά, οικονομικά και επιστημονικά για την αναγέννηση και ανασυγκρότηση των περιοχών τους».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,40625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version