Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε στις Πρέσπες μονάδα συσκευασίας οσπρίων του Α.Σ. «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»

Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε στις Πρέσπες μονάδα συσκευασίας οσπρίων του Α.Σ. «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ»


Από τον Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Καραμανλή, έγιναν τα εγκαίνια της μονάδας συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης και αποθήκευσης οσπρίων, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ», την Παρασκευή (23/5/2008).

Ομιλία του Πρωθυπουργού
Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στις Πρέσπες. και νομίζω το ξέρετε όλοι αυτό. Γνωρίζετε ότι πάντα με ιδιαίτερη συγκίνηση επισκέπτομαι αυτό τον τόπο, την ακριτική Ελλάδα. Κυρίως σήμερα που διαπιστώνουμε, όλοι μαζί, ότι πνέει ένας νέος άνεμος σ’ αυτήν την περιοχή.
Ο Συνεταιρισμός σας, χωρίς ίχνος υπερβολής, δείχνει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλες και όλοι, όσοι νοιαζόμαστε πραγματικά - και όχι μόνο στα λόγια - για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην πατρίδα μας.
Χαίρομαι πραγματικά, γιατί διαπιστώνω ότι εδώ, στη μεθόριο,, τόσο μακριά από το κέντρο, αποδεικνύετε με τις πράξεις σας, με τα έργα σας, ότι ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε πειστικά στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο είναι να αλλάξουμε αντιλήψεις, να αλλάξουμε νοοτροπία, να αλλάξουμε πρακτικές. Να αφήσουμε οριστικά πίσω μας το χθες. Να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα.
Φίλες και φίλοι,
Χαίρομαι που σας γνωρίζω από κοντά. Όλοι εσείς, νέοι άνθρωποι με φιλοδοξία και όραμα για τον τόπο σας, επιλέξατε να μείνετε στη γη σας, να επενδύσατε στο μέλλον. Στον αγώνα σας αυτόν είχατε, έχετε και θα έχετε πάντα την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι διακηρυγμένος στόχος μας -όπως άλλωστε αποδεικνύουμε και με τα έργα μας- είναι να κρατήσουμε τους νέους στην περιφέρεια. Ιδιαίτερα μάλιστα στις παραμεθόριες, τις ορεινές και τις νησιωτικές περιοχές.
Πριν από πέντε χρόνια, αντιμετωπίσατε οξύ πρόβλημα απορρόφησης και διάθεσης του προϊόντος σας. Και αυτό παρά τη δεδομένη ποιότητα που χαρακτηρίζει τα φασόλια των Πρεσπών.
Στη δύσκολη εκείνη περίσταση, σκεφτήκατε θετικά, με όρους μέλλοντος. Πήρατε μια πρωτοβουλία, που αποδεικνύει ότι δεν συμβιβάζεστε με το λίγο, ότι πιστεύετε στις δυνατότητές σας, ότι θέλετε ένα καλύτερο αύριο για σας και τα παιδιά σας.
Εγκαινιάζοντας μια εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δρομολογήσατε την ίδρυση μονάδας συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης και αποθήκευσης για το προϊόν σας. Όλες οι διαδικασίες για την ίδρυση της μονάδας προχώρησαν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, έτσι ώστε όλοι να είμαστε σήμερα ευτυχείς να εγκαινιάζουμε μια μονάδα ικανή να καλύψει το σύνολο της παραγωγής φασολιών της Πρέσπας. Μια μονάδα που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του εισοδήματός σας και της προοπτικής σας, πολύ περισσότερο μάλιστα τώρα, που -όπως πληροφορούμαι- ξεκινάτε και την εξαγωγική σας προσπάθεια.
Δεν θα κουραστώ αγαπητοί φίλοι να τονίζω, ότι στο σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η ποιότητα. Ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα είναι τα προτάγματα των καταναλωτών στην Ελλάδα και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο. Η επένδυση στην ποιότητα είναι μονόδρομος, για να κερδίσουν τα ελληνικά προϊόντα δεσπόζουσα θέση στις διεθνείς αγορές. Το πιστεύουμε, το μπορούμε, το κάνουμε πράξη.
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ:
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εθνικού Δρυμού Πρεσπών «Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ» ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2004, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και διάθεσης του πλέον ονομαστού προϊόντος της περιοχής των Πρεσπών: των φασολιών.
Ιδρυτικά μέλη του Συνεταιρισμού είναι 25 παραγωγοί φασολιών, οι οποίοι παράγουν πάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής φασολιών της περιοχής (3.000 τόνοι). Όλα τα μέλη του Συνεταιρισμού είναι νέοι άνθρωποι, που επέλεξαν να μείνουν και να δημιουργήσουν στην ακριτική περιοχή των Πρεσπών, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των μελών του Συνεταιρισμού είναι κάτω των 40 ετών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ:
Τίτλος έργου: ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ, ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΙΑΛΟΓΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΟΣΠΡΙΩΝ
Χρηματοδότηση: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ- ΜΕΤΡΟ 2.1 του Ε.Π.Α.Α. & Α.Υ.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ του ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

 

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version