Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 1917 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 192

Kίνδυνο επανεθνικοποίησης και συγκαλυμμένης συγχρηματοδότησης της ΚΑΠ βλέπει η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Το ΔΣ της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ στη συνεδρίαση που έκανε στις 14/12/2017 μεταξύ των άλλων θεμάτων ασχολήθηκε και με τους άξονες προσανατολισμού της νέας ΚΑΠ που δόθηκαν  στη δημοσιότητα από την Επιτροπή στις 29 Νοεμβρίου 2017. Κατά την άποψη της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ η μελλοντική ΚΑΠ της περιόδου 2020-2027 πρέπει να είναι Κοινή, απλοποιημένη, και λιτότερο γραφειοκρατική πολιτική, με επάρκεια πόρων, που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις  προκλήσεις του γεωργικού τομέα και να διασφαλίζει ικανοποιητικό και δίκαιο εισόδημα στους Ευρωπαίους Αγρότες.

Αλματώδης αύξηση της καλλιέργειας του συμπύρηνου υποστηρίζει η ΕΚΕ

Αλματώδης αύξηση της καλλιέργειας του συμπύρηνου υποστηρίζει η ΕΚΕ

Αλματώδης διαπιστώνεται η αύξηση της καλλιέργειας του συμπύρηνου ροδακίνου, σύμφωνα με τις δηλώσεις στον ΟΣΔΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ). Όπως επισημαίνει, «το 2014 είχαμε 117.000 στρέμματα, το 2015 έγιναν 161.000, το 2016 αυξήθηκαν σε 172.000 και το 2017 σε 183.000. Τουλάχιστον 70.000 στρέμματα από αυτά μπήκαν ή μπαίνουν στην παραγωγή τώρα. Πιθανολογείται ότι υπάρχουν και αδήλωτα».

Ελαιόλαδο, πορτοκάλια και πατάτες, μοίρασε η ΠΕΝΑ στους πληγέντες της δυτικής Αττικής

Ελαιόλαδο, πορτοκάλια και πατάτες, μοίρασε η ΠΕΝΑ στους πληγέντες της δυτικής Αττικής

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) συγκέντρωσε τρόφιμα από τα μέλη της και τα μοίρασε στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.  Με πρωτοβουλία και φυσική παρουσία του προέδρου της ΠΕΝΑ, Θ. Βασιλόπουλου, διατέθηκαν οργανωμένα, παλέτες με τρόφιμα μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου το Σάββατο (9/12/2017).

Επανήλθαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς οι ελληνικές εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών, εκτιμήσεις για αύξηση των τιμών κατά την φετινή περίοδο

Οι εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών κατά την εμπορική περίοδο 2016/2017 (ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο) επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα, μετά την περσινή χρονιά (2015/2016) που σημειώθηκε ρεκόρ. Πάντως τα στοιχεία του συνδέσμου εξαγωγέων INCOFRUIT – HELLAS δείχνουν ότι τη νέα περίοδο (μετά από 1/10/2017) οι ποσότητες των εξαγωγών είναι μειωμένες αλλά η αξία τους είναι αυξημένη και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει την περσινή περίοδο.

Για να έρθει η ανάπτυξη πρέπει και ο αγροτικός τομέας να παράγει

Στο πλαίσιο του 7ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση με θέμα: «Το λόγο έχουν τα Ιόνια νησιά», που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, απεύθυνε  ομιλία την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, στην πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρία με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου. Όπως τόνισε στα Ιόνια Νησιά είναι ακαλλιέργητα (σχολάζουν) 175.000 στρέμματα, ενώ καλλιεργούνται 769.000. Εγκλωβιστήκαμε όλοι στην «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού, τόνισε.

Πετυχημένη και ενδιαφέρουσα η επίσκεψη νέων αγροτών από την ΕΕ στην Κίνα

Πετυχημένη και ενδιαφέρουσα η επίσκεψη νέων αγροτών από την ΕΕ στην Κίνα

Εννέα νέοι ευρωπαίοι αγρότες επισκέφθηκαν την Κίνα, από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2017. Ήταν οι πρώτοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΕΕ - Κίνας για την ανάπτυξη εμπειριών και ικανοτήτων για νέους επαγγελματίες αγρότες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 21 Απριλίου 2017 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας και της ανάπτυξης της υπαίθρου μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας.

Γ. Καρασμάνης: Εγκληματική η περικοπή στα κονδύλια για τα Σχέδια Βελτίωσης

Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, σχετικά με τον προϋπολογισμό του προγράμματος των Σχεδίων Βελτίωσης, δηλώνει ότι ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου «πετσοκόβει» κατά ένα τρίτο σχεδόν (-32,4%) τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου μέτρου, στερώντας από τους Έλληνες αγρότες 151 εκατ. ευρώ για έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εκμεταλλεύσεών τους. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Τι πραγματικά ισχύει για τον γύρο, προσπάθεια ΣΕΒΕΚ να χαρακτηριστεί στην χώρα μας σαν παραδοσιακό προϊόν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενδέχεται να ασκήσει βέτο σε μία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το επιτρεπτό της χρήσης φωσφορικών αλάτων στο κρέας του γύρου, βασιζόμενο σε προβληματισμούς για πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθεί να αποφασίσει σε σχετική ψηφοφορία στη Σύνοδό της, που θα γίνει στις 11 με 14 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο. Ωστόσο αυτή η απόφαση δεν αφορά τον γύρο που παρασκευάζεται στην χώρα μας.

Να αναλάβει πρωτοβουλίες η Κομισιόν για την προστασία των Ελλήνων Βιοκαλλιεργητών και Βιοκτηνοτρόφων

Να αναλάβει πρωτοβουλίες η Κομισιόν για την προστασία των Ελλήνων Βιοκαλλιεργητών και Βιοκτηνοτρόφων

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας στέλνει επιστολή – απάντηση στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία καταθέτει συγκεκριμένα ερωτήματα αλλά και της ζητά να επιληφθεί για να αρθούν οι αδικίες που έχουν υπομείνει οι Έλληνες Βιοκαλλιεργητές και Βιοκτηνοτρόφοι. Μάλιστα κάνει λόγο και για τους ελέγχους που θα κάνουν οι απεσταλμένοι της ΕΕ στην χώρα μας, από τις 7 έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017 (όπως είχε γράψει πρώτος ο ΑγροΤύπος).

Τ. Χανιώτης για επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ: Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, οι αποφάσεις θα παρθούν σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ

Τ. Χανιώτης για επανεθνικοποίηση της ΚΑΠ: Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, οι αποφάσεις θα παρθούν σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ

Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά και οι αποφάσεις θα ληφθούν σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ μαζί με τις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και τα κονδύλια της ΚΑΠ, τόνισε ο κ. Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑγροΤύπου για τον κίνδυνο επανεθνικοποίησης της ΚΑΠ.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1582031 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version