Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 1743 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 175

Ίδρυση φορέα προστασίας ελαιοπαραγωγής ανά Περιφέρεια που θα διενεργεί τη δακοκτονία προτείνει ο ΣΕΔΗΚ

Ίδρυση φορέα προστασίας ελαιοπαραγωγής ανά Περιφέρεια που θα διενεργεί τη δακοκτονία προτείνει ο ΣΕΔΗΚ

Με αφορμή τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΥπΑΑΤ στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) προτείνει ο συνολικός σχεδιασμός του έργου να ανατεθεί σε ειδικό Φορέα κατά Περιφέρεια, ο οποίος θα έχει σαν αποστολή τη συνολική διοικητική, επιστημονική και οικονομική ευθύνη της διεξαγωγής της Δακοκτονίας με αρμοδιότητες και για είσπραξη πόρων και εκτέλεση δαπανών. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο επιστημονικός σύμβουλος της ΣΕΔΗΚ κ. Ν. Μιχελάκης: «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έβγαλε αιφνιδίως μια απόφαση που θέτει σε κίνδυνο την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας».

Όχι εποπτεία των ΤΟΕΒ από τις Περιφέρειες

Όχι εποπτεία των ΤΟΕΒ από τις Περιφέρειες

«Οι αγρότες – αρδευτές μπορούν και πρέπει μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους να έχουν την αρμοδιότητα της διαχείρισης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ). Δεν χρειάζονται «κηδεμόνες» για να ποτίζουν τη γη τους», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με αφορμή τη συζήτηση αυτές τις μέρες στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τους ΤΟΕΒ.

Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε να αφήσουμε το επάγγελμα

Έχουμε φτάσει σε σημείο να σκεφτόμαστε να αφήσουμε το επάγγελμα

Με τον Θεσσαλό αγρότη κ. Ελευθέριο Ματζώνη συνομίλησε ο ΑγροΤύπος για τα σχέδια της υπό σύσταση Ομάδας Παραγωγών μηδικής του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Ομάδα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημιουργίας της (αναμένεται η εκλογή των μελών της) ενώ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με προμηθευτές εξοπλισμού και αυτές τις μέρες θα προχωρήσει στη σπορά της καλλιέργειας. Ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις εξελίξεις στο μέτωπο της φορολογίας, η οποία σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό οδηγεί πολλούς νέους παραγωγούς όπως ο ίδιος, να σκεφτούν σοβαρά ακόμα και το ενδεχόμενο της εγκατάλειψης του επαγγέλματος.

Σοβαρά προβλήματα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα λύσει

Σοβαρά προβλήματα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης, κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα λύσει

Σοβαρά προβλήματα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Κηπευτικών Μεγάρων. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γ. Παπαβασίλης «το ελληνικό κράτος το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μας ταλαιπωρεί. Με τη νέα προκήρυξη για αλλοδαπούς εργάτες ζήτησα 300 θέσεις για παράτυπα διανέμοντες και αυτοί έβαλαν για μετακλητούς από τρίτες χώρες. Χρειάστηκε πολύ χρόνος και σειρά ενεργειών για να λυθεί το πρόβλημα από την Περιφέρεια».

Να ενδυναμώσουμε την παραγωγή και να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές των ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων μας

Να ενδυναμώσουμε την παραγωγή και να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές των ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων μας

Με το μέλος της Παγκρήτιας Συντονιστικής Κτηνοτρόφων κ. Βασίλη Σμπώκο συνομίλησε ο ΑγροΤύπος με αφορμή τις φετινές κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο αιγοπροβατοτρόφος από τα Ανώγεια μίλησε για τις περσινές και τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, για τα λάθος μηνύματα που στάλθηκαν στην κοινή γνώμη και με ευθύνη ορισμένων αγροτών, ενώ σχολίασε και τις αλλαγές σε φορολογία και ασφαλιστικό. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει οι κυβερνήσεις να κοιτάξουν οργανωμένα τον πρωτογενή τομέα και να μην αρκούνται σε μια διαχείριση των κοινοτικών πόρων. Τέλος , μίλησε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, με τελευταίο και ιδιαίτερα σοβαρό τους δασικούς χάρτες.

Αδικημένοι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Αδικημένοι οι κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Την άρση των αδικιών σε βάρος των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας και την παράταση της ημερομηνίας λήξης για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης κτηνοτρόφων στο ίδιο πρόγραμμα, ζητά με επιστολή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων και στην Ειδική Διαχειριστική Μονάδα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εξαγωγές βοηθούν την πατάτα να κρατήσει μια καλή τιμή, αυξάνει κάθε χρόνο το κόστος παραγωγής

Οι εξαγωγές βοηθούν την πατάτα να κρατήσει μια καλή τιμή, αυξάνει κάθε χρόνο το κόστος παραγωγής

«Ο παγετός και ο χιονιάς καθυστέρησε την φύτευση πατάτας στην περιοχή. Η συγκομιδή αναμένεται να ξεκινήσει συγκομιδή μετά τις 15 Μαΐου», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο Ανδρέας Ψαχούλιας, παραγωγός πατάτας από τα Δουνέικα Ηλείας. «Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η συγκομιδή θα έχουμε ελπίδα να πιάσουμε μια καλή τιμή. Ελπίδα μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε εξαγωγές, που συνήθως ξεκινούν από Μάιο και φτάνουν μέχρι τις 10-15 Ιουνίου. Φέτος με τον χιονιά εκτιμώ ότι θα έχουν προβλήματα και οι παραγωγές της Ευρώπης», τονίζει.

Οι αγρότες αγωνίζονται για να συνεχίσουν να καλλιεργούν

Οι αγρότες αγωνίζονται για να συνεχίσουν να καλλιεργούν

«Σήμερα κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με μια μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρος της Αθήνας», τόνισε στον ΑγροΤύπο ο κ. Ρίζος Μαρούδας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και πρόσθεσε: «Θέλω να χαιρετήσω όλους τους αγρότες που συμπαραστέκονται στον αγώνα της Πανελλαδική Επιτροπής Μπλόκων. Επίσης απευθύνω χαιρετισμό σε όλα τα εργατικά συνδικάτα και στον λαό της Αθήνας, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Όλοι μαζί «πιέζουμε» την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Εξελίξεις μέσα στον μήνα για τη Διεπαγγελματική φέτας

Εξελίξεις μέσα στον μήνα για τη Διεπαγγελματική φέτας

Με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) κ. Χρήστο Αποστολόπουλο συνομίλησε ο ΑγροΤύπος για να πληρηφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια σύστασης Διεπαγγελματικής Ένωσης φέτας. Παρά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Αποστολόπουλος διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ατονήσει, αντιθέτως οι επαφές και οι διεργασίες αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη για την επικύρωση της εμπορικής συμφωνίας Ε.Ε. - Καναδά (CETA).

Αδύνατον να ελεγχθούν οι ψευδοπαραγωγοί με το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

Αδύνατον να ελεγχθούν οι ψευδοπαραγωγοί με το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

Μια αρνητική -κατά τον ίδιο- πτυχή του νέου νομοσχεδίου για το πλαίσιο λειτουργίας στο υπαίθριο εμπόριο ανέδειξε με παρέμβασή του στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κορωπίου και μέλος της Τριμελούς Επιτροπής για την έκδοση των παραγωγικών αδειών στο Κορωπί Αττικής κ. Γιώργος Μιχάλης. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο, καταργείται επί της ουσίας ο μέχρι πρότινος ελεγκτικός μηχανισμός για τον εντοπισμό ψευδοπαραγωγών καθώς πλέον οι έλεγχοι θα διενεργούνται δειγματοληπτικά και όχι στο σύνολο των παραγωγών που αιτούνται ανανέωση παραγωγικής άδειας.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,796875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version