Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 1830 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 183

Προτάσεις του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας για τα Τενάγη Φιλίππων

Όπως επισημαίνει το Παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας (Α.Μ.) του ΓΕΩΤΕΕ, αυτές τις ημέρες, είναι έντονη η «πίεση» που ασκείται από τους αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους από την κεντρική τάφρο Φιλίππων. Εντούτοις, οι ανάγκες σε νερό λόγω των φαινομένων της ξηρασίας και λειψυδρίας είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν και κατά συνέπεια υπάρχουν εντονότερα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές των Τεναγών Φιλίππων στους Ν. Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

Καλπάζουν οι τιμές στο αγελαδινό γάλα στην Ευρώπη, σιωπούν οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες

Καλπάζουν οι τιμές στο αγελαδινό γάλα στην Ευρώπη, σιωπούν οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες

«Οι τιμές του αγελαδινού γάλακτος σε όλη την Ευρώπη καλπάζουν προς τα επάνω (Γερμανία 0,40, Πολωνία 0,40-0,41 κτλ). Οι ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες αντιδρούν άμεσα σε περιόδους, που οι τιμές πέφτουν, όλο αυτό το διάστημα που ανεβαίνουν οι τιμές στην Ευρώπη φυσικά σιωπούν. Για τον Έλληνα παραγωγό αυξάνονται φυσικά μόνο οι φόροι τα ασφάλιστρα και τα κάθε λογής χαράτσια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Βασιλέκας, Πρόεδρος της Ένωσης Φυλής Χολστάιν Ελλάδας.

Απάντηση από Τεχνολόγους στην ΠΟΓΕΔΥ για την εξίσωση των Γεωπόνων με τους αποφοίτους ΤΕΙ

Απάντηση στο κείμενο της ΠΟΓΕΔΥ, που ήταν κατά της εξίσωσης των Γεωπόνων με τους αποφοίτους ΤΕΙ, το οποίο είχε δημοσιεύσει ο ΑγροΤύπος, δίνει η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. ) «Δεν μας εκπλήσσουν ανακοινώσεις συνδικαλιστικού χαρακτήρα, όπως αυτή της 7ης Ιουλίου 2017, καθώς κατά κανόνα δεν έχουν καμία σχέση με την Ακαδημαϊκή πραγματικότητα», τονίζει.

Παραμένει άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι δασώσεις που εκκρεμούν από το 2015

Παραμένει άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι δασώσεις που εκκρεμούν από το 2015

«Άγνωστος παραμένει ο χρόνος των πληρωμών που εκκρεμούν από το 2015 για το πρόγραμμα δασώσεων γαιών, καθώς σύμφωνα με την απάντηση του κ. Αποστόλου ακόμη ελέγχεται το νέο πληροφοριακό σύστημα που έχει εγκατασταθεί και αναμένεται να ακολουθήσει η εκπαίδευση των χρηστών των δασικών υπηρεσιών, ενώ δεν παραλείπει να «ρίξει το μπαλάκι» των ευθυνών και στην «ανταπόκριση των Δασαρχείων και των Διευθύνσεων Δασών».

Νέοι Αγρότες: Εντάχθηκαν οι άνεργοι, στους επιλαχόντες έμειναν οι ενεργοί αγρότες

Νέοι Αγρότες: Εντάχθηκαν οι άνεργοι, στους επιλαχόντες έμειναν οι ενεργοί αγρότες

Θύελλα αντιδράσεων είχαμε μετά την ανακοίνωση των Περιφερειών των δικαιούχων Νέων Αγροτών. Εκτός από τους απόφοιτους των κρατικών αγροτικών σχολών (Αβερώφειο Σχολή, Γαλακτοκομική Ιωαννίνων κ.α.), που βρέθηκαν εκτός προγράμματος, όπως πρώτος ανέφερε ο ΑγροΤύπος, πολλοί νέοι αγρότες, που το 2016 νοίκιασαν και καλλιέργησαν τα χωράφια, βρέθηκαν εκτός λίστας δικαιούχων και πήγαν στους επιλαχόντες, αφού πριμοδοτήθηκαν οι «άνεργοι».

Πρωθυπουργός για φέτα στην ιαπωνική αγορά: Όποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο, πετυχαίνει τους στόχους του

Πρωθυπουργός για φέτα στην ιαπωνική αγορά: Όποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο, πετυχαίνει τους στόχους του

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (10/7/2017) η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα τη συμφωνία για την προστασία της ελληνικής φέτας στην αγορά της Ιαπωνίας.

ΠΟΓΕΔΥ κατά εξίσωσης Γεωπόνων με αποφοίτους ΤΕΙ

Η ΠΟΓΕΔΥ έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του πρωτογενούς και συναφούς δευτερογενούς τομέα της πατρίδας μας είναι οι Γεωτεχνικοί.

Ελαιοκαλλιέργεια: Προβλήματα στην άνθηση και στην καρπόδεση

Στα προβλήματα στην ελαιοκαλλιέργεια της περιοχής, αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας στο ΥπΑΑΤ. Όπως επισημαίνει, σύμφωνα με μακροσκοπικούς ελέγχους των Γεωπόνων της Ένωσης, η ανοιξιάτικη ανομβρία σε συνδυασμό με τις ασυνήθιστα μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στις αρχές Μαΐου, δεν επέτρεψαν στα δέντρα να έχουν φυσιολογική άνθηση και φυσιολογική εξέλιξη της καρπόδεσης.

Λάθος που απέκλεισε η ΕΕ τα κηπευτικά από τα μέτρα στήριξης λόγω ρώσικου εμπάργκο

Λάθος που απέκλεισε η ΕΕ τα κηπευτικά από τα μέτρα στήριξης λόγω ρώσικου εμπάργκο

«Είναι λάθος της ΕΕ που απέκλεισε τα λαχανικά από τη νέα αποζημίωση στους παραγωγούς λόγω του ρωσικού εμπάργκο», τόνισε ο κ Γ Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS. Ο νέος κανονισμός, που τέθηκε σε ισχύ το περασμένο Σάββατο (1η Ιουλίου), έχει αφήσει  αυτά τα προϊόντα εκτός υποστηρίζοντας ότι «η κατάσταση είχε βελτιωθεί».

Οι αγρότες συμμετέχουν στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ εφόσον είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές

Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2017, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, σε συνέντευξη τύπου από την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Στ. Πλιάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας κ. Δημήτρη Καρέλα και του Υποδιοικητή του ΟΓΑ κ. Νίκου Βιταντζάκη.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version