Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2230 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 223

Σε απόγνωση πολύτεκνη οικογένεια κτηνοτρόφων που έχει δύο χρόνια να πληρωθεί το γάλα, πώς θα ζήσει

Δύο χρόνια έχει να πληρωθεί το πρόβειο γάλα που παραδίνει στον έμπορο της περιοχής η Κατερίνα Φίλη, κτηνοτρόφος από την ορεινή Κορινθία. Όπως δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο, «συνολικά χρωστά στην οικογένειά μου περίπου 50.000 ευρώ για το γάλα που έχουμε παραδώσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Εγώ και ο άντρας μου δεν έχουμε άλλα εισοδήματα. Είμαστε πολύτεκνη οικογένεια, έρχονται γιορτινές ημέρες, με τι χρήματα θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας αλλά και πως θα ταΐσουμε τα ζώα μας».

Η Αγροδιατροφική δικτατορία στην αποικία των νέο-κολίγων

Στα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα και στην αγροτική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, αναφέρεται σε άρθρο του, που έστειλε στον ΑγροΤύπο, ο Δρ Σταμάτης Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος (ΑΠΘ), Αρχιτέκτονας Τοπίου και πρώην Β' Ακόλουθος Γεωργικών υποθέσεων Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Χωρίς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φέτος η Λέσβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Χωρίς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φέτος η Λέσβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Χρονιά δίχως προηγούμενο είναι η εφετινή για τη Λέσβο, καθώς εκτός από κάποιες ελάχιστες ποσότητες που ίσως παρήχθησαν στα νότια τμήματά της, το νησί δεν έχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Για την ομολογουμένως δύσκολη αυτή κατάσταση, μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο διαχειριστής του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης, κ. Στρατής Σλουμάτης.

Χρήση GPS και drones για την πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων προαναγγέλλει η Τελιγιορίδου

Ένα πακέτο μέτρων για την πατάξη των ελληνοποιήσεων προαναγγέλλει απαντώντας εγγράφως στην Βουλή, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Αντί να μειώσουν τις εισαγωγές οι γαλατάδες ζητάνε από τους αγελαδοτρόφους μείωση παραγωγής, η ΕΦΧΕ θέλει συνάντηση με Πρωθυπουργό

Με έκπληξη έμαθαν οι αγελαδοτρόφοι ότι η μεγαλύτερη σε όγκο παραλαβής εγχώριου γάλακτος ελληνική γαλακτοβιομηχανία τους «συνιστά» να προβούν σε μείωση της παραγωγής κατά 10-15% γιατί δεν μπορεί να απορροφήσει το προϊόν. Αν και δεν υπάρχει πολύ ελληνικό αγελαδινό γάλα, αφού μόλις το 40% της εγχώριας κατανάλωσης παράγουμε και το 60% εισάγουμε, μας ζητάνε να μειώσουμε την ελληνική παραγωγή αντί να μειώσουν τις εισαγωγές. Εμείς ζητάμε να υπάρξει μια σταθερότητα στην αγορά», λέει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε. κ. Ηλίας Κοτόπουλος.

Θωμάς Κουτσουπιάς: Το αρνητικό κλίμα στην κτηνοτροφία, δεν αντιστρέφεται με δωράκια των 500 ευρώ

Στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα υπέρ των κτηνοτρόφων και ιδίως στα de minimis αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου και της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΜΦΙΓΑΛ, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Αμφιλοχία, του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Το κράτος νομοθέτησε να κοπούν οι αγροτικές επιδοτήσεις για όσες εκτάσεις θα εμφανίζονται ως δασικές

Για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αγροτικές ενισχύσεις λόγω των δασικών χαρτών αναφέρεται σε άρθρο του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λωρίτης. Όπως επισημαίνει «το κράτος νομοθέτησε το να κοπούν οι αγροτικές επιδοτήσεις για όσες εκτάσεις θα εμφανίζονται ως δασικές στον κυρωμένο δασικό χάρτη. Οφείλουμε να καταλάβουμε όμως και να παραδεχθούμε ότι κάτι τέτοιο είναι συμβατό με την έννοια και κυρίως με το σκοπό των δασικών χαρτών και του δασολογίου (δηλ. του «κτηματολογίου των δασών»).

Αποκλεισμοί Γεωτεχνικών του ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ από εκπαίδευση Νέων Αγροτών, πριμοδοτούνται ιδιώτες μελετητές

Αποκλεισμοί Γεωτεχνικών του ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ από εκπαίδευση Νέων Αγροτών, πριμοδοτούνται ιδιώτες μελετητές

Αντιδρούν οι Γεωτεχνικοί του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την επικείμενη διαδικασία κατάρτισης των Νέων Γεωργών. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ κ. Νίκος Κακαβάς, «είμαστε υπέρ των ανέργων γεωτεχνικών να έχουν προτεραιότητα και μάλιστα να τους κάνουμε εμείς μια εκπαίδευση αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πριμοδοτούνται οι Γεωτεχνικοί του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και όχι οι μελετητές. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην χώρα μας».

Τα αιτήματά τους κατέθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας στην υφυπουργό Ολυμπία Τελιγιορίδου, τι ζητάνε από την κυβέρνηση

Τα αιτήματά τους κατέθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας στην υφυπουργό Ολυμπία Τελιγιορίδου, τι ζητάνε από την κυβέρνηση

Συνάντηση πραγματοποίησε, το Σάββατο (1/12/2018), ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, στο γραφείο της στην Καστοριά. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις μέσω De minimis που αναμένουν οι ροδακινοπαραγωγοί, καθώς και γενικότερα οι προοπτικές και το μέλλον της καλλιέργειας. Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας κατέθεσε υπόμνημα στην υφυπουργό αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί.

ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ για βελτίωση θεσμικού πλαισίου της βιομηχανικής κάνναβης: είναι αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό

Τις θέσεις της ανακοίνωσε η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ στο σχέδιο τροποποίησης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος στο ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, «αυτό που πρέπει να καταλάβει το ΥπΑΑΤ είναι ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό».

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,066406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version