Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 1841 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 185

Δασικοί Χάρτες και Αγροτική Γη, η άλλη όψη

Δασικοί Χάρτες και Αγροτική Γη, η άλλη όψη

Με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πρέπει να γνωρίσουν οι αρχές τα οφέλη του κοινωνικού συνόλου από την ύπαρξη αγροτικών εκτάσεων μέσα σε δασικές εκτάσεις. Οι θύλακες αυτοί αγροτικής γης, που συνήθως είναι σιτηρά, καθώς δύσκολο να βρεθεί νερό σε υψηλά υψόμετρα για δενδροκαλλιέργειες, λειτουργούν ως ζώνες πυροπροστασίας.

Μπήκαμε στον Αύγουστο και κανείς δεν ξέρει την τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου

Για τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία του ροδάκινου κάνει λόγο ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας σε ανακοίνωσή του. Τονίζει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τις τιμές τόσο στο επιτραπέζιο όσο και το βιομηχανικό ροδάκινο και καλεί τους αρμόδιους να στηρίξουν ένα προϊόν και έναν παραγωγικό κόσμο που καταρρέει. «Με ποια λογική μπορεί να εξηγηθεί το ότι ενώ διανύουμε τα μέσα σχεδόν του Αυγούστου (σε λίγες μέρες τελειώνει και η ποικιλία Andross) κανείς δεν ξέρει την τιμή του συμπύρηνου», αναφέρει.

Κάθε έτος η προκήρυξη του Προγράμματος Νέων Αγροτών

Κάθε έτος η προκήρυξη του Προγράμματος Νέων Αγροτών

Τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διαχείριση του Προγράμματος Νέων Αγροτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) κ. Νίκο Παυλονάσιο, στα Φάρσαλα.

Γ. Καρασμάνης: Αφήστε συσκέψεις και επιτροπές και δώστε αποζημιώσεις και στρεμματική ενίσχυση στα ροδάκινα

Σκληρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης εξέδωσε ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γ. Καρασμάνης, στην οποία κάνει λόγο για «οβιδιακές μεταμορφώσεις» κυβερνητικών στελεχών, που από κει που γύριζαν επί δυόμιση χρόνια από χωρίου εις χωρίον και ισχυρίζονταν ότι οι ενισχύσεις που είχαν δοθεί το 2015 επί υπουργίας Καρασμάνη για το χαμένο εισόδημα του 2014 λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία ήταν… παράνομες, έρχονται τώρα και ομολογούν δημόσια ότι ήταν νομιμότατες».

Διευκρινήσεις για αλλοδαπούς εργάτες γης και έκδοση άδειας εργασίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών (τμήματα Εμπορίου των Δ/νσεων Ανάπτυξης) εκδίδει άδειες εργασίας (μορφή εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία) σε αλλοδαπούς τρίτων χωρών, που παράτυπα διαμένουν στην χώρα μας για κάλυψη αναγκών στον πρωτογενή τομέα (όταν υπάρχει αδυναμία κάλυψης των αναγκών από Έλληνες ή πολίτες της Ε.Ε.).

Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί μέχρι την έναρξη του τρύγου ζητά η Διεπαγγελματική

Κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί μέχρι την έναρξη του τρύγου ζητά η Διεπαγγελματική

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί πριν από την έναρξη του τρύγου ζητεί η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και καλεί την κυβέρνηση, η οποία έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να καταργήσει το φόρο μέχρι το τέλος του έτους, να επισπεύσει τη διαδικασία ψηφίζοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Απ. Κατσιφάρας: άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από την κακοκαιρία

Επιστολή παρέμβασης για την άμεση και έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από τις πρόσφατες παρατεταμένες βροχοπτώσεις και την έντονη χαλαζόπτωση, απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές που έπληξαν αγρότες τόσο στην περιοχή της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας στην Π.Ε. Αχαΐας, όσο και ζημιές σε περιοχές του Αγρινίου και του Θέρμου στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και σε ολόκληρη την Π.Ε. Ηλείας, σημειώνει ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή που είχε αποδέκτες επίσης τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννη Τσιρώνη και τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Χαιρετίζει την ίδρυση Διεπαγγελματικής Φέτας η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας

Χαιρετίζει την ίδρυση Διεπαγγελματικής Φέτας η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Ομοσπονδία κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας χαιρετίζει την δημιουργία της εθνικής διεπαγγελματικής οργάνωσης Φέτας και την κατάθεση φακέλου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναγνώρισή της. Ένας μακρύς και δύσκολος αγώνας που ξεκίνησε από την ιστορική συνάντηση της Λάρισας στις αρχές Νοεμβρίου που πρωτοστάτησε η Ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας είχε αίσιο τέλος.

Χρηματοδότηση μετεγκατάστασης και ολοκληρωμένες νομικές ρυθμίσεις για να λυθεί το πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων

Χρηματοδότηση μετεγκατάστασης και ολοκληρωμένες νομικές ρυθμίσεις για να λυθεί το πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων

Κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, για τις θέσεις του στο θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, στρέφεται η «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία». Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτης Αλευράς, «το πρόβλημα της λειτουργίας των πηρηνελουργείων στην Μεσσηνία είναι ιδιαίτερα οξυμένο, παρ΄ ότι είναι υπαρκτό σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, λόγω της ελλιπούς σχετικής νομοθεσίας».

Προσπάθεια άρσης του ρώσικου εμπάργκο και προσοχή με τους Νέους Αγρότες χρειάζονται κίνητρα για να μείνουν στο επάγγελμα

Για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών αλλά και για τις προσπάθειες που κάνει για την άρση του ρώσικου εμπάργκο μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ (Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας) κ. Β. Τσιομπανίδης. Μάλιστα αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση, που είχε στις 24 Ιουλίου, με τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης στην Ρωσία κ. Κ. Γκαμπαερίδη.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,953125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version