Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2314 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | ... | 222 | 223 | 224 | 225 | 226 | 227 | 228 | 229 | 230 | ... | 232

Ικανοποίηση αλλά και δυσαρέσκεια από Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων

Ικανοποίηση αλλά και δυσαρέσκεια από Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων

Παρά την ικανοποίηση των Δασοφυλάκων του Δημοσίου για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον τομέα των δασών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί δεν προσκλήθηκαν να παρευρεθούν στην συνάντηση όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Νόμου για τα καμένα της Αττικής. «Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που επιτέλους πραγματοποιήθηκε μια θεσμική αλλαγή στο τομέα των Δασών. Ταυτόχρονα ελπίζουμε σε μια ειλικρινή και δημιουργική συνεργασία με την ηγεσία του νέου Υπουργείου για τη χάραξη μιας νέας Εθνικής Δασικής Στρατηγικής», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ : Είναι αδιανόητο να μην πληρωθούν επιδοτήσεις πριν τα Χριστούγεννα. Τι πρέπει να αλλάξει στον ΕΛΓΑ. Προτάσεις για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

Πρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ : Είναι αδιανόητο να μην πληρωθούν επιδοτήσεις πριν τα Χριστούγεννα. Τι πρέπει να αλλάξει στον ΕΛΓΑ. Προτάσεις για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η ενιαία ενίσχυση δεν θα δοθεί πριν τις γιορτές. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό και για τον αγρότη, αλλά και για την τοπική οικονομία, την τοπική αγορά», τονίζει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, σε συνέντευξή του στον «Αγροτύπο» για τα άμεσα και «καυτά» θέματα που αφορούν στους αγρότες. Όπως διευκρινίζει «σε επίπεδο χώρας η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων έχει φτάσει κατά μέσον όρο, περίπου στο 40%. Αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα. Μάλιστα η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι πως στις αρχές Νοεμβρίου η υπουργός, θα ξαναπάει στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει με την επίτροπο κα Μπόελ και για το θέμα των επιδοτήσεων, αλλά και για το περιβόητο πακέτο των 425 εκατομ ευρώ των αποζημιώσεων. Περιμένουμε και αυτές τις εξελίξεις.

Συμφωνούν με την κατάργηση της αγροφυλακής δήμαρχοι αγροτικών περιοχών της Κρήτης. Όμως ζητούν να αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. τις ευθύνες της

Απόλυτα σύμφωνους βρίσκει, η πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την κατάργηση της αγροφυλακής, τους δημάρχους αγροτικών δήμων της Κρήτης, καθώς, όπως επισημαίνουν με τον τρόπο που λειτουργεί δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Πρόκειται για δημάρχους ημιορεινών και ορεινών περιοχών στις οποίες, ειδικά στο Νομό Χανίων, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα παραβατικότητας που αφορούν πρωτίστως αγροζημίες από αιγοπρόβατα. Όμως συχνά οι διαμάχες μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων ξεφεύγουν από τα στενά όρια της παραβατικότητας και οδηγούν σε εγκληματικές ενέργειες, είτε πρόκειται για δολιοφθορές, είτε για απόπειρες αλλά και για ανθρωποκτονίες.

Γρεβενά: Ρεύμα και θέρμανση από βιομάζα

Γρεβενά: Ρεύμα και θέρμανση από βιομάζα

Ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό από πριονίδι, άχυρο, κουκούτσια ελιάς, κοπριά ζώων, άχρηστα αλιεύματα και από ενεργειακά φυτά, υπόσχεται ιδιωτική επένδυση που σχεδιάζεται στα Γρεβενά, σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή. «Η επένδυση, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, έχει λάβει έγκριση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, που αναμένεται σε τρεις μήνες να υπάρξει», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος. Αυτό σε συνδυασμό με την πιλοτική προσπάθεια καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, που γίνεται τα τελευταία 2 – 3 χρόνια στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, θα μπορέσει να φέρει θετικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και να ενισχύσει το εισόδημα στους αγρότες της περιοχής.

Θα «επισκεφτεί» ο «Αλ. Μπαλτατζής» το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέχρι το 2013; Και αν ναι, τι θα φέρει;

Ο πολυαναμενόμενος θείος από τα εξωτερικά που περιμένουν οι πτωχοί συγγενείς να τους ενισχύσει οικονομικά, είναι πιο φτωχός από αυτούς αλλά τους το έκρυβε μέχρι τώρα για να μη χαλάσει το τέλος του παραμυθιού… Αυτή την εικόνα δυστυχώς παρουσιάζει ο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στον οποίο έχουν στηριχθεί προσδοκίες για την ανάκαμψη του αγροτικού τομέα που πολλοί αγρότες ευελπιστούν ότι θα πραγματοποιηθεί η αγροτική ανάπτυξη μέσω των διαφόρων προγραμμάτων και Σχεδίων βελτίωσης που «κρατάει» στον… σάκο του.

Δικαίωση στο ΣτΕ του Δρ. Ανδρέα Κατζηλάκη

Δικαίωση στο ΣτΕ του Δρ. Ανδρέα Κατζηλάκη

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε για το άρθρο του ΑγροΤύπου, στις 18/9/2009, με θέμα: «Τοποθέτηση από το ΣτΕ διευθυντή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» επανερχόμαστε. Τομή στα δικαστικά χρονικά αποτελεί η Απόφαση 2646/2009 του ΣτΕ, που εκδόθηκε την 17/09/2009 και αποτελεί την πρώτη δικαστική απόφαση με την οποία καλείται η διοίκηση να τοποθετήσει αναδρομικά από 09/01/2006, στη θέση του Γενικού Διευθυντή Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Δρ. Ανδρέα Κατζηλάκη λόγω κατάδηλης υπεροχής έναντι του τότε επιλεγέντος.

SOS για τους φοίνικες της Ελλάδας

SOS για τους φοίνικες της Ελλάδας

Την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ώστε να προχωρήσει άμεσα η κοπή όλων των μολυσμένων φοινίκων των μολυσμένων περιοχών της Ηλείας, ζητά με επιστολή του ο Καθηγητής Δ.Ε. κ. Σπυρίδων Π. Ανδριόπουλος. Ο αφανισμός χιλιάδων φοινίκων σε ολόκληρη την Ελλάδα από το καταστροφικό έντομο, υποστηρίζει ο κ. Ανδριόπουλος, είναι αποτέλεσμα της αδράνειας της απερχόμενης κυβέρνησης και της αδιάφορης αυτοδιοίκησης (νομαρχιακής και τοπικής). Λάθη, καθυστερήσεις και παραλήψεις αρμόδιων φορέων εξέθεσαν τη χώρα διεθνώς, με αποτέλεσμα μια πρωτοφανή οικολογική, τουριστική και οικονομική ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι δυνατόν να «ανέβει» η γεωργία και να συναντήσει την ποιότητα;

Είναι δυνατόν να «ανέβει» η γεωργία και να συναντήσει την ποιότητα;

Από το 2003 έως το 2009 ξοδεύτηκαν περίπου 100 εκ. ευρώ, κυρίως για το Σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Ας μην ψάξουμε που πήγαν τα χρήματα γιατί τα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση είναι σημαντικότερα. Υπάρχουν στοιχεία για το πιο είναι το αποτέλεσμα; Μπορεί να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα; Επωφελήθηκαν οι παραγωγοί; Επωφελήθηκαν οι καταναλωτές; Βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων; Τι είναι αυτό που χρειάζεται η γεωργία από την «ποιότητα»;

Καλωσορίζουμε τη νέα ηγεσία. Καιρός το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο

Καλωσορίζουμε τη νέα ηγεσία. Καιρός το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο

Προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δεν έλαβαν σχεδόν καθόλου υπόψη τους τον αναπτυξιακό ρόλο του υπουργείου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή τους ήταν εκείνη που άλλαξε το όνομα από «Γεωργίας» σε «Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων» θέλοντας προφανώς να δείξει ότι θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη. Δίκαια λοιπόν κατηγορήθηκαν ότι η αλλαγή του ονόματος ήταν «κατ’ εφημισμόν» αφού τα τελευταία χρόνια το υπουργείο περιορίσθηκε στο ρόλο του διαχειριστή των επιδοτήσεων, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικά ελκυστικός αλλά είναι πολύ λίγος μπροστά στις προσδοκίες του αγροτικού και όχι μόνο κόσμου. Καλωσορίζουμε λοιπόν τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η οποία πιστεύουμε ότι δεν θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά καταγγέλλει το ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης

Απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά καταγγέλλει το ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης

Όπως καταγγέλλει το ΓΕΩΤΕΕ/π.Κρήτης, το 2005 τα κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν τη βοήθεια του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, με στόχο την εφαρμογή του προγράμματος εκτατικοποίησης της κτηνοτροφίας στη Κρήτη. Έγιναν 21 μελέτες διαχείρισης των βοσκοτόπων, σε ισάριθμο αριθμό Δήμων της Κρήτης, καθιστώντας έτσι δυνατή την προκήρυξη του σχετικού προγράμματος, αλλά δεν έχουν πληρωθεί μέχρι τώρα. Το ΓΕΩΤΕΕ ζητά από την κυβέρνηση και τον Γ. Γρ. της Περιφέρειας Κρήτης να προχωρήσουν στην πληρωμή αυτών των μελετών.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,351563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version