Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2371 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | ... | 227 | 228 | 229 | 230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | ... | 238

Την «βιωσιμότητα του Έλληνα αγρότη», ζητά η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα από πέρσι. Η επαιτεία πρέπει να σταματήσει. Δεν υπάρχουν κακοί υπουργοί αλλά κακοί σύμβουλοι. Μέχρι τέλος της εβδομάδας πρέπει να υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων μας με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πριν τα διογκωμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου καταλήξουν σε δυναμικές μορφές διεκδίκησης πάγιων αιτημάτων του», λέει στον ΑγροΤύπο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής θα έχουν συνάντηση με την υπουργό κ. Μπατζελή την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, στο ΥπΑΑΤ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο καπνός θα έχει χρήματα, υποσχέθηκε η κ. Μπατζελή

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο καπνός θα έχει χρήματα, υποσχέθηκε η κ. Μπατζελή

«Όταν παράγεις πολιτική, πρέπει να παράγεις για τα επόμενα χρόνια και οι προηγούμενοι ότι ήταν μακροπρόθεσμο δεν το άγγιζαν ποτέ», λέει στον ΑγροΤύπο ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου και μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ, ο οποίος είναι επικεφαλής της επιτροπής για τον καπνό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ με την υπουργό κ. Μπατζελή για να βρεθεί λύση τι θα γίνει με τα 568 εκατ. ευρώ που «ανήκουν» στους καπνοπαραγωγούς και που αυτά τα χρήματα δεν «φαίνονται» πουθενά στο «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και μετεξέλιξη των ΕΑΣ

Απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας και μετεξέλιξη των ΕΑΣ

Σχετικά με το άρθρο σας «Μήπως ήρθε η ώρα για την αναδιοργάνωση των ΕΑΣ» θα ήθελα να προσθέσω μερικές σκέψεις ως εργαζόμενος γεωτεχνικός σε Ένωση Αγροτικών Συν/σμών, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση.
Κατ΄ αρχάς, όπως πολύ σωστά αναφέρεται και στο άρθρο σας, ο ρόλος των ΕΑΣ τίθεται σήμερα υπό αμφισβήτηση περισσότερο από ποτέ άλλοτε για πολλούς λόγους, ο κυριότερος εξ αυτών πιστεύω ότι είναι η αδυναμία τους να προσαρμοστούν στις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, έτσι όπως αυτές διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά και η έλλειψη ευελιξίας ως προς την εύρεση τρόπων αντιμετώπισης της κρίσης.

Μήπως ήρθε η ώρα των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων για αναδιάρθρωση;

Στον ΑγροΤύπο, έχουν φτάσει καταγγελίες για διαφόρων ειδών δυσλειτουργίες των ΕΑΣ όπου φαίνεται καθαρά ότι οι αγρότες αλλά και οι συνεταιριστικοί υπάλληλοι αισθάνονται αβεβαιότητα. Τόσο τα παράπονα των αγροτών για το πώς λειτουργούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), όσο και ο γενικότερος προβληματισμός για το αν καλύπτουν πλέον τον ρόλο τους, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο έντονος.

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο ΕΘΙΑΓΕ

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο ΕΘΙΑΓΕ

Απλήρωτοι θα παραμείνουν το Νοέμβριο οι ερευνητές και το προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), καθώς, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, άργησε να εγκριθεί ο ισολογισμός του 2008 και συνεπώς δεν έγινε έγκαιρη εκταμίευση της μισθοδοσίας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ανακοίνωση της Ένωσης Ερευνητών Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας Αθηνών αναφέρει τα εξής: 

Αιτήματα της Ένωσης Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νομού Σερρών

Μια σειρά αιτημάτων απέστειλε στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή η Ένωση Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Σερρών. Βασικότερο αίτημα που έχουν οι Σερραίοι αγρότες είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων με την δημιουργία υπηρεσίας ελέγχου για όλα τα εισαγόμενα προϊόντα και φορολόγηση αυτών στα πρότυπα της ΕΕ. Επίσης ζητάνε αναγραφή σε όλες τις συσκευασίες της χώρας προέλευσης και όχι της χώρας που συσκευάζεται το προϊόντων.

Δύο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ για τα «παπαγαλάκια της καταστροφής» και το συμπύρηνο στη μέση

Δύο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ για τα «παπαγαλάκια της καταστροφής» και το συμπύρηνο στη μέση

«Μονόδρομος οι εξαγωγές κομπόστας ροδάκινου στην Ρωσία... Αρωγός.. πρέπει να σταθεί και η Ελληνική Πολιτεία συμβάλλοντας οικονομικά με το ποσόν 1,50 ευρώ ανά χαρτοκιβώτιο κομπόστας... Οποιοσδήποτε αντιταχθεί στην προτεινόμενη διέξοδο, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως υπονομευτής αυτού του χρυσοφόρου προϊόντος, αφού είναι τόσο απλό να αντιληφθεί τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ αυτή κατεύθυνση», λέει ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Η Πρόοδος» (εταιρεία Κονβέρς) κ. Ηλίας Τσιρανίδης, προκαλώντας την έκρηξη της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), που εξέδωσε ανακοίνωση με τον τίτλο «τα παπαγαλάκια της καταστροφής».

Ικανοποίηση αλλά και δυσαρέσκεια από Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων

Ικανοποίηση αλλά και δυσαρέσκεια από Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων

Παρά την ικανοποίηση των Δασοφυλάκων του Δημοσίου για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον τομέα των δασών στο υπουργείο Περιβάλλοντος, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γιατί δεν προσκλήθηκαν να παρευρεθούν στην συνάντηση όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Νόμου για τα καμένα της Αττικής. «Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας που επιτέλους πραγματοποιήθηκε μια θεσμική αλλαγή στο τομέα των Δασών. Ταυτόχρονα ελπίζουμε σε μια ειλικρινή και δημιουργική συνεργασία με την ηγεσία του νέου Υπουργείου για τη χάραξη μιας νέας Εθνικής Δασικής Στρατηγικής», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ : Είναι αδιανόητο να μην πληρωθούν επιδοτήσεις πριν τα Χριστούγεννα. Τι πρέπει να αλλάξει στον ΕΛΓΑ. Προτάσεις για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

Πρόεδρος ΓΕΣΑΣΕ : Είναι αδιανόητο να μην πληρωθούν επιδοτήσεις πριν τα Χριστούγεννα. Τι πρέπει να αλλάξει στον ΕΛΓΑ. Προτάσεις για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι η ενιαία ενίσχυση δεν θα δοθεί πριν τις γιορτές. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε αυτό και για τον αγρότη, αλλά και για την τοπική οικονομία, την τοπική αγορά», τονίζει ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, κ. Γιώργος Γωνιωτάκης, σε συνέντευξή του στον «Αγροτύπο» για τα άμεσα και «καυτά» θέματα που αφορούν στους αγρότες. Όπως διευκρινίζει «σε επίπεδο χώρας η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων έχει φτάσει κατά μέσον όρο, περίπου στο 40%. Αυτό είναι πράγματι ένα πρόβλημα. Μάλιστα η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι πως στις αρχές Νοεμβρίου η υπουργός, θα ξαναπάει στις Βρυξέλλες, όπου θα μιλήσει με την επίτροπο κα Μπόελ και για το θέμα των επιδοτήσεων, αλλά και για το περιβόητο πακέτο των 425 εκατομ ευρώ των αποζημιώσεων. Περιμένουμε και αυτές τις εξελίξεις.

Συμφωνούν με την κατάργηση της αγροφυλακής δήμαρχοι αγροτικών περιοχών της Κρήτης. Όμως ζητούν να αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. τις ευθύνες της

Απόλυτα σύμφωνους βρίσκει, η πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την κατάργηση της αγροφυλακής, τους δημάρχους αγροτικών δήμων της Κρήτης, καθώς, όπως επισημαίνουν με τον τρόπο που λειτουργεί δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Πρόκειται για δημάρχους ημιορεινών και ορεινών περιοχών στις οποίες, ειδικά στο Νομό Χανίων, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα παραβατικότητας που αφορούν πρωτίστως αγροζημίες από αιγοπρόβατα. Όμως συχνά οι διαμάχες μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων ξεφεύγουν από τα στενά όρια της παραβατικότητας και οδηγούν σε εγκληματικές ενέργειες, είτε πρόκειται για δολιοφθορές, είτε για απόπειρες αλλά και για ανθρωποκτονίες.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,6875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version