Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2419 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | ... | 234 | 235 | 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242

Περιμένοντας τον πρωθυπουργό να ΔΕΘεί με λύσεις για τα αγροκτηνοτροφικά

Οι «χαμογελαστοί» κτηνοτρόφοι - σύμφωνα με τον υπουργό κ. Σ. Χατζηγάκη «υπάρχουν χαμόγελα στους κτηνοτρόφους» - δεν μπορούν να γελάσουν ακόμη ευτυχισμένα για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν «υπέρ» τους και περιμένουν τον πρωθυπουργό από τη Θεσσαλονίκη να δώσει περισσότερες παροχές για τον τομέα.
Τα διάφορα εμβαλωματικά μέτρα (κοινώς μπαλώματα), εντείνουν τη σύγχυση, αλλά περιέργως πως, «ευτυχισμένος» είναι μόνον εκείνος που τα ανακοινώνει, αφού δίνει «αφειδώς» χρήματα που ούτως ή άλλως τα δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι.

Συνεχίζει η κόντρα μεταξύ των ΣΕΔΗΚ και ΣΠΑΚΕ και του ΥπΑΑΤ για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρήτης

Συνεχίζει η κόντρα μεταξύ των ΣΕΔΗΚ και ΣΠΑΚΕ και του ΥπΑΑΤ για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Κρήτης

Σε προσφυγή στο συμβούλιο της Επικρατείας διαμηνύουν ότι θα καταφύγουν ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάδειξης Κρητικού Ελαιολάδου (ΣΠΑΚΕ) για την επί 5 έτη άρνηση του ΥπΑΑΤ να εντάξει το σύνολο του κρητικού ελαιόλαδου στο κοινοτικό μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ, με την καταχώρησή του ως ΠΟΠ «Κρήτη». Το υπουργείο μέσω του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου υποστηρίζει ότι ο σχετικός φάκελος δεν παρεμποδίστηκε επί 5 χρόνια, αλλά απορρίφθηκε, πρώτα λόγω κατάθεσης φακέλου με ελλιπή στοιχεία και μετέπειτα λόγω της ύπαρξης σχετικών ενστάσεων από Συνεταιριστικές και ιδιωτικές ελαιουργικές επιχειρήσεις της Κρήτης.

Είναι τελικά δυνατόν να γίνουν και σοβαρές ενέργειες για την προστασία των εναπομεινάντων δασών

Είναι τελικά δυνατόν να γίνουν και σοβαρές ενέργειες για την προστασία των εναπομεινάντων δασών

Ο στρατηγός άνεμος αποστρατεύθηκε πριν προλάβει να μεταθέσει τα δέντρα. Κι έτσι η λάθος θέση των δέντρων ήταν εμπόδιο στη φωτιά και φυσικά τα έκαψε για να ανοίξει δρόμο στις μαιζονέτες και τα αυθαίρετα. Τα οποία όταν καούν σε επόμενη φωτιά - όπως τα τωρινά - θα πρέπει να αποζημιωθούν. Έτσι λειτουργεί η ελληνική διοίκηση και ακόμη χειρότερα.
Για το αν είναι δυνατόν να γίνουν και σοβαρές ενέργειες για την προστασία των εναπομεινάντων δασών, ο κ. Νίκος Χλύκας, δασολόγος- περιβαντολόγος, μιλάει στον ΑγροΤύπο:

Μπατζελή: Όχι στην ανατροπή της σημερινής κατανομής των αγροτικών κοινοτικών πόρων στα κράτη μέλη

Μπατζελή: Όχι στην ανατροπή της σημερινής κατανομής των αγροτικών κοινοτικών πόρων στα κράτη μέλη

«Η μετάβαση από ένα σύστημα στήριξης του προϊόντος και εισοδήματος των αγροτών σε ένα εθνικό ή κοινοτικό σύστημα, ανταμοιβής των γεωργών για την διατήρηση των εδαφών, ανατρέπει ριζικά την οικονομική, κοινωνική και περιφερειακή διάσταση της ΚΑΠ. Και εδώ είναι το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα για την επιλογή του τρόπου συμμετοχής της ΚΑΠ στις νέες Δημοσιονομικές Προοπτικές 2014 και μετέπειτα. Θα πρέπει να διεκδικηθούν πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα είναι στον πυρήνα του εθνικού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης». Αυτό τονίζει η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Μπατζελή αναφερόμενη στις αλλαγές της ΚΑΠ μετά το 2013 και στον τρόπο κατανομής των κοινοτικών πόρων στα κράτη μέλη.

Να συμπεριληφθούν και οι Γεωτεχνικοί στους δικαιούχους ενισχύσεων για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού

Να συμπεριληφθούν και οι Γεωτεχνικοί  στους δικαιούχους ενισχύσεων για την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού

Μεγάλος αριθμός Γεωτεχνικών διαμαρτύρεται, γιατί, ενώ και επιστήμονες είναι και δουλεύουν σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν ανήκουν στην κατηγορία των δικαιούχων προγράμματος ενισχύσεων για την απόκτηση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού. Μεταξύ αυτών που διαμαρτύρονται είναι και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων Ελλάδος (ΣΓΒΕ) και Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Μπουράνης, που ζητά, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, να συμπεριληφθούν και οι Γεωτεχνικοί στην πρόταση του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση επιστημόνων – ελεύθερων επαγγελματιών.

Ν. Μιχελάκης: Πλήρης αποτυχία στην ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου

Ν. Μιχελάκης: Πλήρης αποτυχία στην ιδιωτική αποθεματοποίηση ελαιολάδου

Η γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το χαμηλό ενδιαφέρον της Ελληνικής κυβέρνησης έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη αποτυχία του μέτρου της ιδιωτικής αποθεματοποίησης. Οι τρεις αιτήσεις που έγιναν από την Κρήτη απορρίφθηκαν, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι περισσότερες αιτήσεις που κατατέθηκαν από την Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Το θέμα διερεύνησε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), παίρνοντας στοιχεία από όλες τις χώρες που δικαιούνται να συμμετέχουν στο καθεστώς της ιδιωτικής αποθεματοποίησης.

Καπνός: Τα 567 εκατ. ευρώ είναι «χαμένα» μέσα στο Αλέξανδρος Μπαλτατζής

Καπνός: Τα 567 εκατ. ευρώ είναι  «χαμένα» μέσα στο Αλέξανδρος Μπαλτατζής

Η ανακοίνωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, που μιλά για «ένα πλέγμα μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), μέσα από τα οποία θα υπάρξει δυνατότητα επιστροφής στους καπνοπαραγωγούς του ποσού των 567 εκατ. ευρώ», μάλλον στερείται  - τουλάχιστον - γνώσης του θέματος. 
Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός «μπερδεύει» το μέτρο που εξήγγειλε για τους εν ενεργεία καπνοπαραγωγούς με την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, που αφορά 20.000 τόνους Μπασμά και Κατερίνης και περίπου 12.000 από τους περίπου 57.000 καπνοπαραγωγούς (περίπου το 10%) της χώρας, με το Αλέξανδρος Μπαλτατζής που αφορά όλους τους αγρότες.

Γ. Κόκκινος: Κριτική στις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με τη νέα ΚΑΠ για κατάργηση των παρακρατημάτων 4% άρθρου 69 καν. 1782/03 και 2% υπέρ ελαιουργικών φορέων

Γ. Κόκκινος: Κριτική στις προτάσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ σχετικά με τη νέα ΚΑΠ για κατάργηση των παρακρατημάτων 4% άρθρου 69 καν. 1782/03 και 2% υπέρ ελαιουργικών φορέων

«Από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει αν καεί» λέει ο θυμόσοφος λαός και εγώ θα συμπλήρωνα «πόσο μάλλον αν θέλεις να καεί». Τα παραπάνω αφορούν την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις προτάσεις της μέσω του προέδρου της στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου στα πλαίσια της διαβούλευσης για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και συγκεκριμένα για την κατάργηση του ποιοτικού παρακρατήματος 4% και του 2% υπέρ ελαιουργικών φορέων. Βέβαια η αναθεώρηση της ΚΑΠ είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο το οποίο η ΠΑΣΕΓΕΣ με τον τρόπο που το χειρίζεται μάλλον θέλει να αιφνιδιάσει και να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Ν. Αθανασόπουλος: Το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης κρύβει παγίδες

Ν. Αθανασόπουλος: Το μέτρο της ιδιωτικής αποθεματοποίησης κρύβει παγίδες

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «βάτσικο» του Α.Σ «Ελαιώνας», από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό MARΙΟ SOLINAS 2009, στην κατηγορία των εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων μεσαίας εντάσεως φρουτώδους γεύσης. Επίσης για δεύτερη φορά βρέθηκε ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου στον διαγωνισμό του έγκριτου περιοδικού DER FEINCHMECKER για το 2009. «Νιώθουμε πολύ περήφανοι και ικανοποιημένοι βλέποντας τις προσπάθειες του συνεταιρισμού να ανταμείβονται σε διαγωνισμούς διεθνούς εμβέλειας», είπε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Α.Σ «Ελαιώνας» κ. Νικόλαος Αθανασόπουλος.

Οι ροδακινοπαραγωγοί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη νέα συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό κ. Κιλτίδη

Συμμετείχαν στη συζήτηση αλλά δεν άκουσαν τίποτα καινούργιο οι εκπρόσωποι της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών της Ημαθίας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (6 Ιουλίου), στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μεταξύ του υφυπουργού κ. Κιλτίδη και των εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων που ασχολούνται με τα συμπύρηνα ροδάκινα. Ο εκπρόσωπος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών κ. Γιάννης Βρανάς, που συμμετείχε στη συνάντηση, μιλάει στον ΑγροΤύπο για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,40625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version