Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2373 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 238

Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι Περιφερειάρχες για ολοκλήρωση αξιολογήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης έως τέλη Ιουνίου ζητά η ΕΚΑΓΕΜ

Η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) έχει ζητήσει δημόσια από τους 13 Περιφερειάρχες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης (του Μέτρου 4.1.1), έως τις 30/6/2019.

Χαμένος μήνας και ο Απρίλιος για το ελληνικό ελαιόλαδο, σε χαμηλά επίπεδα ζήτηση και τιμές

Σε λίγες ημέρες «φεύγει» και η τρίτη εβδομάδα του Απριλίου και οι εκτιμήσεις από την Ιταλία ότι θα άρχιζε σιγά-σιγά να κινείται η αγορά στην Ελλάδα, αποδεικνύονται φρούδες. Ως εκ τούτου οι τιμές έχουν φτάσει στο σημείο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, να κινούνται σε επίπεδα ακόμα και κάτω των 2,50 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα  τα στοιχεία από την Ισπανία, σε σχέση με τα εκεί αποθέματα στα τέλη Μαρτίου, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Διαμαρτυρία σε ΥπΑΑΤ Παραρτημάτων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας ΓΕΩΤΕΕ για αδικίες στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Αίτημα προς το ΥπΑΑΤ των Παραρτημάτων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ για άρση των αδικιών στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας, στο οποίο εξαιρείται από την υποβολή των αιτήσεων η αντίστοιχη Περιφέρεια. Στην επιστολή τους που έστειλαν προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ αναφέρουν τα εξής:

Μόνο με τιμή παραγωγού γάλακτος στο 1 ευρώ είναι καθαρά βιώσιμες οι προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Μόνο με τιμή παραγωγού γάλακτος στο 1 ευρώ είναι καθαρά βιώσιμες οι προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Η βιωσιμότητα των προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην χώρα μας είναι ασφαλής μόνο στην περίπτωση που η τιμή παραγωγού στο γάλα είναι 1 ευρώ το κιλό.

ΠΟΓΕΔΥ για Σχέδια Βελτίωσης: Με εύλογο κόστος επενδύσεων ή με τιμές Βαλκανιστάν;

ΠΟΓΕΔΥ για Σχέδια Βελτίωσης: Με εύλογο κόστος επενδύσεων ή με τιμές Βαλκανιστάν;

Η ΠΟΓΕΔΥ και η ΠΕΓΔΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι παρακολουθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία, μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία δυσφήμισης και εκφοβισμού των συναδέλφων που εργάζονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020 της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ. Και προσθέτουν:

Παναγιώτης Αλευράς: Αβαντάρει τις τρίτες χώρες η απόφαση του ΥπΑΑΤ για το ΠΟΠ στις ελιές Καλαμάτας

Παναγιώτης Αλευράς: Αβαντάρει τις τρίτες χώρες η απόφαση του ΥπΑΑΤ για το ΠΟΠ στις ελιές Καλαμάτας

Στο μείζον θέμα του θεσμικού πλαισίου της Ελιάς Καλαμάτας αναφέρεται με γραπτή του δήλωση ο κ. Παναγιώτης Αλευράς, Γεωπόνος, Πρ. Αντιπεριφερειάρχης ΠE Μεσσηνίας και Υποψήφιος Βουλευτής ΚΙΝΑΛ.

Επίκαιρο το Κιλελέρ καθώς τα χωριά ερημώνουν

«Τιμούμε σήμερα τους κολίγους του θεσσαλικού κάμπου που διεκδίκησαν το δικαίωμα για μία καλύτερη ζωή κι ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά τους. Το μήνυμά τους παραμένει επίκαιρο, καθώς τα χωριά του κάμπου ερημώνουν μέρα με την ημέρα και πολλά από τα παιδιά των αγροτών αναζητούν την τύχη τους στις πόλεις και τελευταία στο εξωτερικό». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης στο μνημείο του αγροτικού ξεσηκωμού του 1910, που έγινε την Κυριακή (14 Απριλίου).

Η παράταση της διαδικασίας του Brexit, που συμφωνήθηκε μέχρι τον Οκτώβριο, διατηρεί τη σημερινή κατάσταση στις εξαγωγές οπωροκηπευτικών

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas, «η επέκταση του Brexit, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, που συμφωνήθηκε, διατηρεί τη σημερινή κατάσταση στον τομέα των εξαγωγών οπωροκηπευτικών».

Διαχωρισμό ΕΛΓΑ για φυτική και ζωική παραγωγή ζητά η Ένωση Ρεθύμνου

Διαχωρισμό ΕΛΓΑ για φυτική και ζωική παραγωγή ζητά η Ένωση Ρεθύμνου

«Επιτακτική ανάγκη» θεωρεί η Ένωση Ρεθύμνου, «να ξεκινήσουν οι συζητήσεις νέας αναθεώρησης στον ΕΛΓΑ για να διαχωριστεί σε ζωική και φυτική παραγωγή, ούτως ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός και δίκαιος και για τους δύο κλάδους».

Έχει μπλοκάρει η δημιουργία νέων λαϊκών αγορών με ευθύνη της κυβέρνησης λέει ο Τζελέπης

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ νομού Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης, με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «αναστολής της διαδικασίας έκδοσης νέων επαγγελματικών αδειών υπαίθριου εμπορίου και της δημιουργίας νέων λαϊκών αγορών  λόγω ολιγωρίας της Κυβέρνησης».

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,679688 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version