Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2266 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 227

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός που προτείνεται θα φέρει μείωση, κατά 15%, στις δαπάνες της ΚΑΠ

Αυτές τις δύο ημέρες είχαμε μία πολύ δύσκολη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής για κορυφαία θέματα που αφορούν το μέλλον της ΕΕ. Συζητήσαμε το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, τον προϋπολογισμό δηλαδή της ΕΕ για την επταετία 2021-2027, συζητήσαμε για την εμβάθυνση της ευρωζώνης και για το Brexit. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία δεν έχει την τόλμη ή τη συνοχή, προκειμένου να μπορέσει να πάρει καίριες αποφάσεις στα καίρια ζητήματα που την απασχολούν. Αυτά δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Απολογισμό της φετινής παραγωγής συμπύρηνου κάνει η Ε.Κ.Ε.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.) κάνει δημοσίως έναν απολογισμό της φετινής παραγωγής συμπύρηνου ροδάκινου. Όπως υποστηρίζει και φέτος η συνολική παραγωγή συμπύρηνου ροδάκινου ήταν μικρή σε σχέση με τη συνολική στρεμματική καλλιέργεια. Οι μεταποιητές υποστηρίζουν ότι η ποιότητα απείχε πολύ από την ενδεικνυόμενη. Το σύνολο ουσιαστικά του συμπύρηνου έχει εξοφληθεί στους παραγωγούς. Όσον αφορά τις φορτώσεις της κομπόστας προχωρούν με ρυθμό φυσιολογικό.

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι βαμβακοπαραγωγοί

Τα τρακτέρ στον Ε-65 στον κόμβο του «Δέλτα» βγάζουν, το πρωί της Δευτέρας (17/12), οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας προχωρώντας σε δυναμική κινητοποίηση για το ζήτημα των «ανοιχτών» χαμηλών τιμών στο βαμβάκι. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στην αγροτική σύσκεψη, που συγκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης, στον Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Περισσότερα κονδύλια για αποζημιώσεις και να ενταχθούν οι ποικιλίες συμπύρηνων, ζητάνε οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας

Να ενταχθούν στις ενισχύσεις de minimis και οι ποικιλίες συμπύρηνων ροδάκινων που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις αλλά και να αυξηθεί το ποσό των αποζημιώσεων, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Γαλανομάτης, υπεύθυνο επικοινωνίας του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, «αν δεν αυξηθεί το κονδύλι θα είναι «ψίχουλα» τα χρήματα που θα εισπράξουν οι παραγωγοί».

Πρόεδρος ΣΕΒΓΑΠ: Ντροπή για το ΓΠΑ η ανακήρυξη του Επιτρόπου Hogan ως επίτιμου διδάκτορα

Σε επιστολή, που έστειλε ο Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνάν (ΓΠΑ), για την ανακήρυξη του Επιτρόπου Hogan ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου, αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη έκπληξη, αγανάκτηση και θυμό αλλά και απέραντη απογοήτευση ενημερώθηκα ότι το ΓΠΑ έχει προγραμματίσει εκδήλωση ανακήρυξης του Επιτρόπου Γεωργίας κ. Philip Hogan, ως επίτιμου διδάκτορα του ΓΠΑ».

Σωρευτικό ακατάσχετο 15.000 ευρώ ζητούν οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σωρευτικό ακατάσχετο 15.000 ευρώ ζητούν οι κτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Υλοποίηση δεσμεύσεων για σωρευτικό ακατάσχετο της τάξης των 15.000 ευρώ στους λογαριασμούς των κτηνοτρόφων ζητούν με επιστολή που απέστειλαν από τους αρμόδιους υπουργούς οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Για το θέμα μίλησε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Καβάλας, κ. Νίκος Δημόπουλος.

Σε απόγνωση πολύτεκνη οικογένεια κτηνοτρόφων που έχει δύο χρόνια να πληρωθεί το γάλα, πώς θα ζήσει

Δύο χρόνια έχει να πληρωθεί το πρόβειο γάλα που παραδίνει στον έμπορο της περιοχής η Κατερίνα Φίλη, κτηνοτρόφος από την ορεινή Κορινθία. Όπως δηλώνει σε συνέντευξη που έδωσε στον ΑγροΤύπο, «συνολικά χρωστά στην οικογένειά μου περίπου 50.000 ευρώ για το γάλα που έχουμε παραδώσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Εγώ και ο άντρας μου δεν έχουμε άλλα εισοδήματα. Είμαστε πολύτεκνη οικογένεια, έρχονται γιορτινές ημέρες, με τι χρήματα θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας αλλά και πως θα ταΐσουμε τα ζώα μας».

Η Αγροδιατροφική δικτατορία στην αποικία των νέο-κολίγων

Στα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα και στην αγροτική πολιτική που ακολουθεί η χώρα μας, αναφέρεται σε άρθρο του, που έστειλε στον ΑγροΤύπο, ο Δρ Σταμάτης Σεκλιζιώτης, Γεωπόνος (ΑΠΘ), Αρχιτέκτονας Τοπίου και πρώην Β' Ακόλουθος Γεωργικών υποθέσεων Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Χωρίς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φέτος η Λέσβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Χωρίς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο φέτος η Λέσβος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Χρονιά δίχως προηγούμενο είναι η εφετινή για τη Λέσβο, καθώς εκτός από κάποιες ελάχιστες ποσότητες που ίσως παρήχθησαν στα νότια τμήματά της, το νησί δεν έχει έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Για την ομολογουμένως δύσκολη αυτή κατάσταση, μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο διαχειριστής του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στύψης, κ. Στρατής Σλουμάτης.

Χρήση GPS και drones για την πάταξη των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων προαναγγέλλει η Τελιγιορίδου

Ένα πακέτο μέτρων για την πατάξη των ελληνοποιήσεων προαναγγέλλει απαντώντας εγγράφως στην Βουλή, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version