Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2388 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 239

Μετά το Πάσχα η νέα πρόταση ΥπΑΑΤ για τα τρακτέρ των Σχεδίων Βελτίωσης

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (22/4) συνάντηση στο ΥπΑΑΤ, του Προεδρείου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ) με τον Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την δημοσιοποίηση από πλευράς της Διαχειριστικής Αρχής, καταλόγου με ανώτατες επιλέξιμες τιμές ελκυστήρων για τα Σχέδια Βελτίωσης. Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι του ΣΕΑΜ, «η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και η στάση του κ. Αραχωβίτη ήταν πολύ θετική».

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του δικαστηρίου για ένταξη του ΘΕΣγάλα στον προπτωχευτικό κώδικα, έρχονται νέοι κωδικοί προϊόντων

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο αναφορικά με την αίτηση ένταξης στον προ-πτωχευτικό κώδικα (Άρθρο 106 Β’) που κατέθεσε ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα. Η αίτηση του Συνεταιρισμού, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εισέλθει με επιτυχία στον ελληνικό «χάρτη» των γαλακτοκομικών προϊόντων και ν’ αποτελέσει υπολογίσιμο αντίπαλο για τους μεγάλους του κλάδου, μπαίνοντας όμως σε μια επικίνδυνη φάση μετέπειτα λόγω έλλειψης ρευστότητας συζητήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019.

Ιδιωτικοποίηση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας καταγγέλλουν ΠΕΓΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ, έρχεται σχέδιο νόμου για αγροτικό συνδικαλισμό που αναφέρεται στον κτηνίατρο εκτροφής

Για ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του Επίσημου Κτηνιατρικού Ελέγχου, κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΓΔΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ).

Έλληνες χοιροτρόφοι: Αδικαιολόγητη οποιαδήποτε αύξηση τιμών στο σουβλάκι

Έλληνες χοιροτρόφοι: Αδικαιολόγητη οποιαδήποτε αύξηση τιμών στο σουβλάκι

Με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης αύξησης των τιμών στα σουβλάκια χοιρινού κρέατος ο ΑγροΤύπος απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων κ. Γιάννη Μπούρα.

E-LA-WON: Ελαιόλαδο με όνομα από την αρχαιότητα και χρυσαφένια γεύση

Ο κ. Γιάννης Καμπούρης, με καταγωγή από την Ίμβρο, είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας E-LA-WON, που ασχολείται με την καλλιέργεια ελιάς, συγκομιδή, ελαιοποίηση και τυποποίηση. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο «το brand name του ελαιόλαδου μας έχει αρχαιολογικές ρίζες, αφού στις πινακίδες της Γραμμικής Γραφής Β το E-LA-WON σήμαινε ΕΛΑΙΟΝ». Μιλάμε για ένα γκουρμέ προϊόν, σε συσκευασία πολλών αστέρων και σε τιμή που δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό «λευκός χρυσός».

Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους οι Περιφερειάρχες για ολοκλήρωση αξιολογήσεων στα Σχέδια Βελτίωσης έως τέλη Ιουνίου ζητά η ΕΚΑΓΕΜ

Η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) έχει ζητήσει δημόσια από τους 13 Περιφερειάρχες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Σχεδίων Βελτίωσης (του Μέτρου 4.1.1), έως τις 30/6/2019.

Χαμένος μήνας και ο Απρίλιος για το ελληνικό ελαιόλαδο, σε χαμηλά επίπεδα ζήτηση και τιμές

Σε λίγες ημέρες «φεύγει» και η τρίτη εβδομάδα του Απριλίου και οι εκτιμήσεις από την Ιταλία ότι θα άρχιζε σιγά-σιγά να κινείται η αγορά στην Ελλάδα, αποδεικνύονται φρούδες. Ως εκ τούτου οι τιμές έχουν φτάσει στο σημείο, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, να κινούνται σε επίπεδα ακόμα και κάτω των 2,50 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα  τα στοιχεία από την Ισπανία, σε σχέση με τα εκεί αποθέματα στα τέλη Μαρτίου, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Διαμαρτυρία σε ΥπΑΑΤ Παραρτημάτων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας ΓΕΩΤΕΕ για αδικίες στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Αίτημα προς το ΥπΑΑΤ των Παραρτημάτων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ για άρση των αδικιών στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας, στο οποίο εξαιρείται από την υποβολή των αιτήσεων η αντίστοιχη Περιφέρεια. Στην επιστολή τους που έστειλαν προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ αναφέρουν τα εξής:

Μόνο με τιμή παραγωγού γάλακτος στο 1 ευρώ είναι καθαρά βιώσιμες οι προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Μόνο με τιμή παραγωγού γάλακτος στο 1 ευρώ είναι καθαρά βιώσιμες οι προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις

Η βιωσιμότητα των προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων στην χώρα μας είναι ασφαλής μόνο στην περίπτωση που η τιμή παραγωγού στο γάλα είναι 1 ευρώ το κιλό.

ΠΟΓΕΔΥ για Σχέδια Βελτίωσης: Με εύλογο κόστος επενδύσεων ή με τιμές Βαλκανιστάν;

ΠΟΓΕΔΥ για Σχέδια Βελτίωσης: Με εύλογο κόστος επενδύσεων ή με τιμές Βαλκανιστάν;

Η ΠΟΓΕΔΥ και η ΠΕΓΔΥ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι παρακολουθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία, μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία δυσφήμισης και εκφοβισμού των συναδέλφων που εργάζονται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020 της Γενικής Γραμματείας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ. Και προσθέτουν:

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,34375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version