Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2345 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 235

Φορολογικά κίνητρα και στήριξη σχημάτων ζητά από το ΥπΑΑΤ ο Κλαδικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων

Επιστολή με προτάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε το Δ.Σ του Κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων. Οι προτάσεις αφορούν τόσο στην αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος των αγροτών που εντάσσονται σε συνεργατικά σχήματα όσο και σε ενέργειες στήριξης των αγροτικών συνεταιρισμών αναφορικά με τη διάθεση των ποιοτικών προϊόντων τους.

Τα φέσια ταλαιπωρούν τους αγρότες, παραγωγός απειλεί με απεργία πείνας αν δεν εξοφληθεί για τα σταφύλια του

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλοί παραγωγοί της χώρας. Εκτός από τις «ανοικτές τιμές», που αναγκάζονται να παραδίνουν τα προϊόντα τους, έχουμε τις καθυστερήσεις των πληρωμών αλλά και τα «φέσια» στην αγορά. «Φρένο» στις καθυστερήσεις των πληρωμών υπόσχεται να βάλει το ΥπΑΑΤ με το νόμο 4492/2017 για τη «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις», με τον οποίο θα πρέπει να εξοφληθούν οι παραγωγοί από τους εμπόρους μέσα σε 60 ημέρες και ξεκίνησε να εφαρμόζεται με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που αφορά την λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Αρ. 453/15.2.2019).

Επιτυχία της διοίκησης σε σχέση με την βιωσιμότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

Επιτυχία της διοίκησης σε σχέση με την βιωσιμότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου

Την προοπτική της κάλυψης των οφειλών του προς προμηθευτές, προσωπικό και συνεργάτες δίνει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ρεθύμνου, η συμφωνία που έχει προγραμματίσει με τράπεζες και πιστωτές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, μετά τη γενική συνέλευση της Τρίτης.

Κατάργηση ιστορικών δικαιωμάτων και αύξηση της συνδεδεμένης στα ροδάκινα ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας

«Η νέα ΚΑΠ θα πρέπει να αποδοθεί «δίκαια», στηρίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του γεωργικού τομέα, που δεν είναι άλλο από τις μικρές και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και τους νέους αγρότες όπου το μέλλον τους ανήκει», τονίζει ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, ζητώντας παράλληλα την κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων και την αναδιανομή τους ανά καλλιέργεια σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Εκτός η Λάρισα από τις άδειες διαμονής εργατών κτηνοτροφίας τρίτων χωρών, διαβάστε το ΦΕΚ με την κατανομή σε όλη την χώρα

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάςς» κ. Μηλιώνης, αναφορικά με το ζήτημα δημοσίευσης σχετικής ΚΥΑ περί καθορισμού ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2019 και 2020 στην οποία δεν συμπεριλήφθηκε η Περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Χρώμα και μήκος ίνας είναι σημαντικά χαρακτηριστικά για την τιμή του βαμβακιού

«To 2018 είχαμε καλή ποιότητα στο βαμβάκι αλλά προβλήματα στο χρώμα που οφείλονται στην κακή διαχείριση του σύσπορου, από το χωράφι μέχρι τον εκκοκκισμό», δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Ταξινόμησης Βάμβακος Καρδίτσας κ. Μοχάμεντ Νταράουσε. «Όσο πιο λευκό είναι το εκκοκκισμένο βαμβάκι τόσο πιο καλή τιμή έχει», τόνισε και πρόσθεσε:

Έφη Αχτσιόγλου: Προχωρά κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Έφη Αχτσιόγλου: Προχωρά κανονικά η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρήσει κανονικά και θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Γ. Ανέστης: Η ποιότητα δεν αρκεί για τη βιωσιμότητα της καλλιέργειας βάμβακος, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για τις συμβάσεις κατά την παράδοση

Στην πρόσφατη ημερίδα με θέμα: «Εθνική στρατηγική για το βαμβάκι», που έγινε στην Αλίαρτο (27/2/2019), με ομιλητές τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κόκκαλη, τον Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής κ. Μάρκου, δεν έγινε καμιά αναφορά στην προοπτική και βιωσιμότητα της φθίνουσας καλλιέργειας του βαμβακιού και δεν αποδείχθηκε ότι από μόνη της η «στροφή» προς την ποιότητα, που είναι απαραίτητη κατά τη γνώμη μου, διασφαλίζει και τη βιωσιμότητά της, δηλώνει ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ κ. Γεώργιος Ανέστης.

Παρατημένα λιοστάσια ενδιαφέρεται να ενοικιάσει ο Συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα

Παρατημένα λιοστάσια ενδιαφέρεται να ενοικιάσει ο Συνεταιρισμός Θερμασία Δήμητρα

Σε μια πρωτοποριακή –για συνεταιριστική οργάνωση στην Ελλάδα- κίνηση προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα», εκφράζοντας την πρόθεσή του να ενοικιάσει ελαιώνες στο δήμο Ερμιονίδος, που για διάφορους λόγους οι ιδιοκτήτες τους, δεν επιθυμούν να εκμεταλλεύονται πλέον.

Το ενδιαφέρον του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα κέντρισε ο Συνεταιρισμός Στέβιας Λαμίας, που ετοιμάζει επενδύσεις

Επίσημη επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Στέβιας στη Λαμία πραγματοποίησε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, A.E. κ. Geoffrey Pyatt, την Παρασκευή, 22/02/2019. Για τα αποτελέσματα της πολύ σημαντικής αυτής επίσκεψης μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο κ. Χρήστος Σταμάτης, CEO της Στέβια Ελλάς.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 27,72656 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version