Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Απόψεις - Συνεντεύξεις

Απόψεις - Συνεντεύξεις

RSS feed - Απόψεις, συνεντεύξεις

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 2266 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | ... | 227

Αντί να μειώσουν τις εισαγωγές οι γαλατάδες ζητάνε από τους αγελαδοτρόφους μείωση παραγωγής, η ΕΦΧΕ θέλει συνάντηση με Πρωθυπουργό

Με έκπληξη έμαθαν οι αγελαδοτρόφοι ότι η μεγαλύτερη σε όγκο παραλαβής εγχώριου γάλακτος ελληνική γαλακτοβιομηχανία τους «συνιστά» να προβούν σε μείωση της παραγωγής κατά 10-15% γιατί δεν μπορεί να απορροφήσει το προϊόν. Αν και δεν υπάρχει πολύ ελληνικό αγελαδινό γάλα, αφού μόλις το 40% της εγχώριας κατανάλωσης παράγουμε και το 60% εισάγουμε, μας ζητάνε να μειώσουμε την ελληνική παραγωγή αντί να μειώσουν τις εισαγωγές. Εμείς ζητάμε να υπάρξει μια σταθερότητα στην αγορά», λέει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της Ε.Φ.Χ.Ε. κ. Ηλίας Κοτόπουλος.

Θωμάς Κουτσουπιάς: Το αρνητικό κλίμα στην κτηνοτροφία, δεν αντιστρέφεται με δωράκια των 500 ευρώ

Στα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα Καλάβρυτα υπέρ των κτηνοτρόφων και ιδίως στα de minimis αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου και της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΜΦΙΓΑΛ, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Αμφιλοχία, του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Το κράτος νομοθέτησε να κοπούν οι αγροτικές επιδοτήσεις για όσες εκτάσεις θα εμφανίζονται ως δασικές

Για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αγροτικές ενισχύσεις λόγω των δασικών χαρτών αναφέρεται σε άρθρο του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Λωρίτης. Όπως επισημαίνει «το κράτος νομοθέτησε το να κοπούν οι αγροτικές επιδοτήσεις για όσες εκτάσεις θα εμφανίζονται ως δασικές στον κυρωμένο δασικό χάρτη. Οφείλουμε να καταλάβουμε όμως και να παραδεχθούμε ότι κάτι τέτοιο είναι συμβατό με την έννοια και κυρίως με το σκοπό των δασικών χαρτών και του δασολογίου (δηλ. του «κτηματολογίου των δασών»).

Αποκλεισμοί Γεωτεχνικών του ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ από εκπαίδευση Νέων Αγροτών, πριμοδοτούνται ιδιώτες μελετητές

Αποκλεισμοί Γεωτεχνικών του ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ από εκπαίδευση Νέων Αγροτών, πριμοδοτούνται ιδιώτες μελετητές

Αντιδρούν οι Γεωτεχνικοί του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ στο σχέδιο Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την επικείμενη διαδικασία κατάρτισης των Νέων Γεωργών. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ κ. Νίκος Κακαβάς, «είμαστε υπέρ των ανέργων γεωτεχνικών να έχουν προτεραιότητα και μάλιστα να τους κάνουμε εμείς μια εκπαίδευση αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πριμοδοτούνται οι Γεωτεχνικοί του ΥπΑΑΤ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και όχι οι μελετητές. Αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην χώρα μας».

Τα αιτήματά τους κατέθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας στην υφυπουργό Ολυμπία Τελιγιορίδου, τι ζητάνε από την κυβέρνηση

Τα αιτήματά τους κατέθεσαν οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας στην υφυπουργό Ολυμπία Τελιγιορίδου, τι ζητάνε από την κυβέρνηση

Συνάντηση πραγματοποίησε, το Σάββατο (1/12/2018), ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, στο γραφείο της στην Καστοριά. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν κυρίως τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις μέσω De minimis που αναμένουν οι ροδακινοπαραγωγοί, καθώς και γενικότερα οι προοπτικές και το μέλλον της καλλιέργειας. Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας κατέθεσε υπόμνημα στην υφυπουργό αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί.

ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ για βελτίωση θεσμικού πλαισίου της βιομηχανικής κάνναβης: είναι αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό

Τις θέσεις της ανακοίνωσε η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ στο σχέδιο τροποποίησης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δικαιοσύνης, σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης. Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, πρόεδρος στο ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, «αυτό που πρέπει να καταλάβει το ΥπΑΑΤ είναι ότι η βιομηχανική κάνναβη είναι ένα αγροτικό προϊόν και όχι ναρκωτικό».

Έβαλε πλώρη για τα 5,57 ευρώ το συνεταιριστικό ελαιόλαδο από τον Κάτω Αγιάννη Πιερίας

Έβαλε πλώρη για τα 5,57 ευρώ το συνεταιριστικό ελαιόλαδο από τον Κάτω Αγιάννη Πιερίας

Υψηλότερες αποδόσεις σε έλαιο, καλή ποιότητα και τιμές που, όπως όλα δείχνουν, θα κινηθούν ανοδικά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σεζόν για το φημισμένο ελαιόλαδο από τον Κάτω Αγιάννη του νομού Πιερίας.

Ο λεμονοπαραγωγοί του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λυκοποριάς οργανώνονται και προχωρούν σε νέες επενδύσεις

Αναβιώνει τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Λυκοποριάς, μιας παραθαλάσσιας περιοχής με εσπεριδοειδή, που βλέπει στον Κορινθιακό Κόλπο. Ο ΑγροΤύπος μίλησε με τον πρόεδρο της οργάνωσης, κ. Παναγιώτη Καλέσιο, ο οποίος αφού μας ανέλυσε την αγορά στο λεμόνι, που είναι και το κύριο προϊόν του Συνεταιρισμού, προανήγγειλε επενδύσεις.

Τελιγιορίδου στον ΑγροΤύπο: Με το κεφάλι τα de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους

Τελιγιορίδου στον ΑγροΤύπο: Με το κεφάλι τα de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους

Ανά κεφάλι ζώου τελικά θα δοθούν στους αιγοπροβατοτρόφους μειονεκτικών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών της χώρας οι ενισχύσεις de minimis, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ζυμώσεις στις Σέρρες για τα συνδικαλιστικά των αγροτών, για προσπάθεια καπελώματος κάνει λόγο ο Σύλλογος των Αδέσμευτων

Ζυμώσεις στις Σέρρες για τα συνδικαλιστικά των αγροτών, για προσπάθεια καπελώματος κάνει λόγο ο Σύλλογος των Αδέσμευτων

Κινητικότητα για τη δημιουργία ενός νέου συνδικαλιστικού οργάνου αγροτών παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα χωριά του νομού Σερρών, με αφορμή μάλλον και τη γενικότερη κουβέντα που έχει ανοίξει σε κεντρικό επίπεδο για τα συνδικαλιστικά και τα συνεταιριστικά των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,328125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version