Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 

Βρέθηκαν 323 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 33

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 - 20/11/2015

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων της ποικιλίας Hayward. Επίσης συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων και ελάχιστων ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών. Ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit – Hellas, δήλωσε «μετά την έγκριση εισαγωγής ελληνικών ακτινιδίων στην Ινδία με την δημοσίευσή της στην GAZETTE OF INDIA, αναχώρησε το πρώτο φορτίο με ακτινίδια, για την αγορά της Ινδίας, σε υλοποίηση της προσπάθειας κατάκτησης νέων αγορών για τα ελληνικά νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα . Ήδη έχουν εκδοθεί άδειες εισαγωγής και ενδιαφέρον για περισσότερους από 5.000 τόνους και προγραμματίζεται φόρτωση και στις 25/11/2015. Χαιρετίζουμε την σημαντική αυτή εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι θα προκαλέσει την εντονότερη εγρήγορση και την έγκαιρη έκδοση και αποστολή σχετικών οδηγιών από το ΥπΑΑΤ προς τις ΔΑΟΚ όλης της χώρας, για την χωρίς εξαίρεση εφαρμογή του in transit cold treatment σε όλα τα φορτία που θα αποσταλούν από τις εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μας, και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί από τις Ινδικές αρχές».

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 7 - 13/11/2015

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές και στην παραγωγή, παρά του ότι εφέτος η ποικιλία πορτοκαλιών Navelinas χαρακτηρίζεται από μη ικανοποιητική σύνθεση μεγεθών (έλλειψη μεγάλων). Συνεχίζονται με ικανοποιητικούς για την εποχή ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward, με την απορρόφηση να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και με υποτονική των εγχώρια κατανάλωση (θα πρέπει ο καταναλωτής να αποκτήσει την εμπιστοσύνη για τα σάκχαρα τους, που επλήγη από την υπερπρώιμη (ξυνών) συγκομιδή και διάθεση χωρίς την τήρηση των προδιαγραφών τους). Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων αλλά και ελάχιστων ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 31/10 - 6/11/2015

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων με αυξημένη ζήτηση από Αίγυπτο. Συνεχίζονται με βελτιωμένους ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward. Ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή πορτοκαλιών και μανταρινιών. Εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής κατ’ ευθεία από τον αγρό ατυποποίητων προϊόντων από «Έλληνες και Βαλκάνιους εμπόρους». Εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για την αυστηρή τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης των ελληνικών προϊόντων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 24 - 30/10/2015

Με ελάχιστες ποσότητες γίνονται οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Με ελαφρώς βελτιωμένους ρυθμούς συνεχίζονται και οι εξαγωγές ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 17 - 23/10/2015

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Έγινε έναρξη με μικρούς ρυθμούς και της εξαγωγής ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος Αναμένεται η έναρξη συγκομιδής και εξαγωγής πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 10 - 16/10/2015

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα και με σταθερά καλές τιμές. Εκτιμάται δε ότι θα κλείσουν στα ίδια με περσινά επίπεδα, με μια μείωση όμως στην Κρήτη, οι οποίες μέχρι σήμερα διαμορφώνονται σε 8.800 τόνους έναντι 11.500 πέρσι. Η αναμενόμενη παραγωγική περίοδος εσπεριδοειδών εκτιμάται από τις μέχρι σήμερα ενδείξεις ότι είναι ελαφρώς υψηλότερη της περσινής και οι καρποί ποιοτικά καλοί.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 3 - 9/10/2015

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα και με σταθερά καλές τιμές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 26/9 – 2/10/2015

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή από αποθέματα και με σταθερά καλές τιμές στην παραγωγή για τα καλής ποιότητας προϊόντα. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής (πριν την 1/10) των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων, κάποιοι «έμποροι» εξακολούθησαν να διακινούν ακτινίδια και τα εξήγαγαν με προορισμό κυρίως τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 - 25/9/2015

Εξακολούθησαν με πολύ χαμηλούς ρυθμούς να εξάγονται ροδάκινα και νεκταρίνια από τα υφιστάμενα ακόμη αποθέματα (η εμπορική περίοδος είναι προς το τέλος της). Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και με σταθερές τιμές στην παραγωγή (εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να ελέγχουν αυστηρά την τήρηση των κοινοτικών και ενωσιακών κανόνων ποιότητος). Αναμένεται η πρόωρη λήξη της εμπορικής τους περιόδου λόγω των φετινών καιρικών συνθηκών. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων και κάποιων ελάχιστων ποσοτήτων πορτοκαλιών βαλέντσια.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 12 - 18/9/2015

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδακίνων και νεκταρινιών των οποίων η εμπορική περίοδος βαίνει στο τέλος, λόγω των υφιστάμενων ελάχιστων ακόμη αποθεμάτων. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ικανοποιητική ροή με σταθερές έως ελαφρώς αυξημένες τιμές στον παραγωγό.

Επιστροφή

1990-2015 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,234375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version