Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 

Βρέθηκαν 277 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 28

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13 - 19/12/2014

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές εν όψει εορτών Χριστουγέννων. Συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων, μήλων και με μικρούς ρυθμούς αγγουριών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/12/2014

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή ακτινιδίων, αγγουριών και μήλων. Με αυξημένους ρυθμούς λόγω εορτών συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές μανταρινιών Clementines αλλά και πορτοκαλιών Navels με τιμές, στα ίδια επίπεδα της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 29/11 - 5/12/2014

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή ακτινιδίων, αγγουριών και μήλων. Με ομαλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές μανταρινιών Clementines αλλά και πορτοκαλιών Νavelines ως και η συγκομιδή - εξαγωγή πορτοκαλίων Navels, με τιμές στα ίδια επίπεδα της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Εξακολουθούν να διακινούνται ατυποποίητα πορτοκάλια και μανταρίνια με διαπίστωση του φαινομένου και από πραγματοποιηθέντες ελέγχους Εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες, προς διασφάλιση της φήμης των ελληνικών προϊόντων, για εντατικοποίηση εν όψει των εορτών Χριστουγέννων και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ποιότητας, τυποποίησης υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και των καταναλωτών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 21 - 28/11/2014

Συνεχίσθηκε η εξαγωγή ακτινιδίων και αγγουριών με καλούς ρυθμούς. Εξακολουθεί η ζήτηση και συνέχιση εξαγωγών μήλων σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Με ομαλούς ρυθμούς οι εξαγωγές μανταρινιών Clementines αλλά και πορτοκαλιών Νavelines. Ξεκίνησε και η συγκομιδή - εξαγωγή πορτοκαλίων Navels, με τιμές στα ίδια με τα περσινά επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου. Πάντως εξακολουθούν να διακινούνται ατυποποίητα πορτοκάλια και μανταρίνια και εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες για εντατικοποίηση και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ποιότητας, τυποποίησης υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και των καταναλωτών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 14/11/2014

Με καλύτερους ρυθμούς συνεχίσθηκε η εξαγωγή ακτινιδίων και με τιμές βελτιωμένες έναντι της αντίστοιχής περσινής περιόδου. Βέβαια είναι εντυπωσιακά μεγάλη η ποσότητα που έχει μέχρι σήμερα εξαχθεί, δεδομένου ότι βρισκόμαστε μόλις στην έναρξη της περιόδου και ίσως προκαλεί απορίες από πότε και από ποιες υπηρεσίες άρχισαν να δίνονται σχετικές εγκρίσεις. Στο μεταξύ εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση μήλων (από χώρες της Μέσης Ανατολής κ α.). Καλοί είναι και οι ρυθμοί εξαγωγών για τα μανταρίνια Clementines αλλά και τα πορτοκάλια Νavelines, με ικανοποιητικές τιμές στους παραγωγούς.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 1 - 7/11/2014

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών με ικανοποιητικές τιμές, παρουσιάζουν μια πρόσκαιρη μικροκαρπία, που όμως αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Στα Μανταρίνια η ζήτηση είναι καλή, εντούτοις παρατηρήθηκε και πάλι η διακίνηση ατυποποίητων «κατ’ ευθεία από τον αγρό» προϊόντων από «ημεδαπούς και βαλκάνιους εμπόρους». Συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων. Εφιστάται και πάλι η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του ελληνικού προϊόντος.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25 - 31/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών από αποθέματα στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίσθηκαν με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward. Ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή μανταρινιών. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος και η επιτήρηση - έλεγχος για την μη διακίνηση ατυποποίητων φρούτων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Ξεκίνησαν εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών (δαμάσκηνων) για την Ινδία με ειδική άδεια εισαγωγής. «Με συντονισμένες προσπάθειες, του Συνδέσμου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, προσδοκάται να ξεκινήσει εντός της φετινής περιόδου και η εξαγωγής ακτινιδίων», αναφέρει η ανακοίνωση του INCOFRUIT – HELLAS.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4 - 17/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα με πολύ καλές τιμές. Πάντως ήδη εμφανίσθηκαν βραζιλιάνικα σταφύλια στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Εν αναμονή έναρξης συγκομιδής και εξαγωγής της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων, προς το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με την παραγωγή τόσο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες ομοιοπαραγωγικές χώρες να είναι αυξημένη και την «πίεση» προς τις καταναλωτικές αγορές, υπάρχει προβληματισμός για την ομαλή διακίνησή τους και προσπάθειες τοποθέτησής τους και σε νέες αγορές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 27/9 - 3/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και σταθερές τιμές στην παραγωγή. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής (προ της 1/10/2014) των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων κάποιοι «έμποροι» εξακολούθησαν να διακινούν ακτινίδια και τα εξήγαγαν με προορισμό κυρίως σε τρίτες χώρες. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε, στις 26/09/2014, για τα καλοκαιρινά προϊόντα, ήταν τα τελικά.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version