Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 
 

Βρέθηκαν 374 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 38

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 26/11 - 2/12/2016

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων, παρά το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από το χωράφι από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές μήλων, με εμφανείς ενδείξεις αλλαγής προτίμησης της Αιγυπτιακής αγοράς προς άλλους προμηθευτές έναντι της Ελλάδος.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 - 25/11/2016

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από το χωράφι από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Η εγχώρια κατανάλωση εξακολουθεί να είναι υποτονική. Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές, όπου και εδώ έχουμε φαινόμενα διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με εμφανείς όμως ενδείξεις αλλαγής προτίμησης της Αιγυπτιακής αγοράς προς άλλους προμηθευτές. Μικρές οι ποσότητες των εξαχθέντων επιτραπέζιων σταφυλιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 12 - 18/11/2016

Συνεχίσθηκε με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξαγωγή ακτινιδίων με την συγκομιδή να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να υπάρχει το φαινόμενο φόρτωσης και εξαγωγής ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από τον αγρό από «Έλληνες, Βαλκάνιους και Ιταλούς εμπόρους». Επιβάλλεται η ενεργοποίηση των μικτών κλιμάκιων φορολογικού ελέγχου ΠΚΠΦΠΕ και ΔΑΟΚ με την συνδρομή και άλλων  υπηρεσιών (αστυνομίας, λιμενικού σώματος) για τη διασφάλιση της νομιμότητας  αλλά και της φήμης του προϊόντος.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 5 - 11/11/2016

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών με ικανοποιητικές τιμές και για την παραγωγή. Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς για την εποχή ρυθμούς και η εξαγωγή ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward, με την απορρόφηση να βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Η εγχώρια κατανάλωση είναι υποτονική και θα πρέπει να αποκτηθεί η  εμπιστοσύνη ως προς τα σάκχαρα τους, που επλήγη από την υπερπρώιμη (ξυνών) συγκομιδή και διάθεση χωρίς την τήρηση των προδιαγραφών. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων αλλά και ελάχιστων ποσοτήτων επιτραπέζιων σταφυλιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 28/10 - 4/11/2016

Συνεχίσθηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν επίσης και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Με καλούς ρυθμούς γίνονται οι εξαγωγές ακτινιδίων, με συνεχιζόμενα όμως προβλήματα που διαπιστώθηκαν στα σημεία εξόδου της χώρας, από ελέγχους μικτών συνεργείων από το ΥπΟΙΚ και το ΥπΑΑΤ, για διακίνηση ατυποποίητων προϊόντων «περιθωριοποιώντας» τις εξαγωγές μας και την φήμη των ελληνικών προϊόντων. Συνεχίζονται με ελαφρώς καλύτερους ρυθμούς η συγκομιδή και εξαγωγή πορτοκαλιών καθώς και μανταρινιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 22 - 27/10/2016

Συνεχίσθηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Με μικρούς ρυθμούς γίνονται οι εξαγωγές ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward, με συνεχιζόμενα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στα σημεία εξόδου της χώρας, από ελέγχους μικτών συνεργείων από το ΥπΟΙΚ και το ΥπΑΑΤ, για τις οριακές τιμές των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος. Αναμένεται η έναρξη ουσιαστικής συγκομιδής και εξαγωγής πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 15 - 21/10/2016

Συνεχίσθηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Έγινε έναρξη με μικρούς ρυθμούς και της εξαγωγής ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward, με προβλήματα που διαπιστώθηκαν από ελέγχους του ΥπΑΑΤ. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη συγκομιδής και εξαγωγής πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 14/10/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς κυρίως από την περιοχή Καβάλας και οι εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών με τις τιμές μέχρι σήμερα να έχουν διαμορφωθεί σε καλές τιμές παρά την πίεση από ανταγωνίστριες χώρες παραγωγής Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές από τις κύριες παραγωγικές περιοχές είναι 6.856 τόνοι από Ηράκλειο,14.431 τόνοι από Κόρινθο και 23.557 τόνοι από Καβάλα. Συνεχίσθηκαν με ελάχιστους ρυθμούς από αποθέματα εξαγωγές  θερινών φρούτων (ροδακίνων, νεκταρινιών , δαμάσκηνων με ρεκόρ) και (κερασιών μειωμένων λόγω ζημιών) αλλά και καρπουζιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 1 - 7/10/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Εξάγονται σταφύλια κυρίως από την περιοχή της Καβάλας (έγχρωμες ποικιλίες), με τιμές ικανοποιητικές σε σχέση με αυτές των προηγούμενων εβδομάδων αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις περσινές. Έγιναν ελάχιστες εξαγωγές θερινών φρούτων. Όπως επισημαίνεται από κύκλους της αγοράς «δυστυχώς εξακολουθούν να συγκομίζονται- διακινούνται ακτινίδια χωρίς την πλήρη ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, με κίνδυνο να πληγεί η φήμη των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες κυρίως αγορές. Προσδοκούμε σε αυστηρούς ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες».

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 24 - 30/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές σουλτανίνας από την περιοχή της Κορινθίας και συνεχίζονται οι εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών από την περιοχή της Καβάλας. Οι τιμές παρουσιάζουν αρκετές αυξομειώσεις. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες - ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν - οι εξαγωγές θερινών φρούτων (ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων) και με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών και λεμονιών της περιόδου 2015/2016, σημειώνοντας ρεκόρ σε σχέση με τις ποσότητες που εξήχθησαν κατά την τελευταία 15ετία.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,171875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version