Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 

Βρέθηκαν 317 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 32

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 3 - 9/10/2015

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα και με σταθερά καλές τιμές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 26/9 – 2/10/2015

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή από αποθέματα και με σταθερά καλές τιμές στην παραγωγή για τα καλής ποιότητας προϊόντα. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής (πριν την 1/10) των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων, κάποιοι «έμποροι» εξακολούθησαν να διακινούν ακτινίδια και τα εξήγαγαν με προορισμό κυρίως τρίτες χώρες, οι οποίες έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 - 25/9/2015

Εξακολούθησαν με πολύ χαμηλούς ρυθμούς να εξάγονται ροδάκινα και νεκταρίνια από τα υφιστάμενα ακόμη αποθέματα (η εμπορική περίοδος είναι προς το τέλος της). Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και με σταθερές τιμές στην παραγωγή (εφιστάται η προσοχή στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να ελέγχουν αυστηρά την τήρηση των κοινοτικών και ενωσιακών κανόνων ποιότητος). Αναμένεται η πρόωρη λήξη της εμπορικής τους περιόδου λόγω των φετινών καιρικών συνθηκών. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων και κάποιων ελάχιστων ποσοτήτων πορτοκαλιών βαλέντσια.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 12 - 18/9/2015

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδακίνων και νεκταρινιών των οποίων η εμπορική περίοδος βαίνει στο τέλος, λόγω των υφιστάμενων ελάχιστων ακόμη αποθεμάτων. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ικανοποιητική ροή με σταθερές έως ελαφρώς αυξημένες τιμές στον παραγωγό.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 5 - 11/9/2015

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με την ζήτηση να έχει αποκατασταθεί σε επίπεδα αντίστοιχα των περσινών και τις τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα για τον παραγωγό. Το εξαγόμενο προϊόν ανταποκρίνεται πλήρως στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καταναλωτή. Επίσης με καλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές νεκταρινιών και ροδάκινων. Όπως υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Incofruit – Hellas, «δυστυχώς παρατηρήθηκαν και εφέτος, σε κάποιες περιοχές, κρούσματα συγκομιδής και εξαγωγής ακτινιδίων (εξαίρεση υπερπρώιμων ποικιλιών). Έχουμε ζητήσει από το ΥΠΑΠΕΝ τον ορισμό ως ημερομηνίας συγκομιδής ακτινιδίων σε όλη την χώρα την 20/10/2015 (για τις κύριες ποικιλίες), προκειμένου να μην υπάρξει δυσφήμηση των ελληνικών ακτινιδίων από αφίξεις προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους στην λιανική πώλησή από τους Κανόνες Ποιότητος της ΕΕ (9,5 Brix)».

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 29/8 - 4/9/2015

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με την ζήτηση να είναι σε καλά επίπεδα και τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς. Το προϊόν έχει αποκτήσει πλήρως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Επίσης με πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίστηκαν οι εξαγωγές νεκταρινιών και ροδάκινων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 21 - 28/8/2015

Συνεχίσθηκαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με την ζήτηση να είναι σε καλά για την εποχή επίπεδα και τιμές ικανοποιητικές για τους παραγωγούς. Αναμένεται αύξηση της ζήτησης από την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης με πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίστηκαν οι εξαγωγές καρπουζιών και κερασιών, ενώ με σχετικά καλούς ρυθμούς νεκταρινιών και ροδάκινων. Εξακολουθούν να παρατηρούνται φαινόμενα διακίνησης ατυποποίητων οπωροκηπευτικών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 1 - 7/8/2015

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους μικρούς ρυθμούς η εξαγωγή Επιτραπέζιων Σταφυλιών. Αναμένεται από εβδομάδος η έντασή τους με ενεργοποίηση εξαγωγών από Κορινθία και η πλήρης ανάπτυξης των εξαγωγών τους μετά τις 15/8 χωρίς ουσιαστικά προβλήματα μεταφορικών μέσων. Επίσης με πολύ καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών & κερασιών ,και σχετικά καλούς ρυθμούς βερίκοκων ,νεκταρινιών ως και ροδακίνων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25 - 31/7/2015

Συνεχίσθηκε με μικρούς ρυθμούς η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών. Επίσης με πολύ καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές καρπουζιών και κερασιών, ενώ με σχετικά καλούς ρυθμούς βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων. Αποκαθίσταται σταδιακά η κανονικότητα στις συναλλαγές και αναμένεται εντατικοποίηση των εξαγωγών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/7/2015

Ξεκίνησε με μικρούς ρυθμούς η εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών. Συνεχίζονται με πολύ καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών και κερασιών. Επίσης με καλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εξαγωγές βερίκοκων, νεκταρινιών και ροδάκινων. Αναμένεται αύξηση των εξαγωγών μετά την αποκατάσταση της κανονικότητας των εμπορικών συναλλαγών.

Επιστροφή

1990-2015 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8007813 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version