Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 

Βρέθηκαν 360 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 36

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13/8/2016 - 19/8/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτρ. σταφυλιών με την ζήτηση να είναι υποτονική, κυρίως λόγω υποκατανάλωσης, όπως κάθε χρόνο, στις καταναλωτικές αγορές λόγω διακοπών, με τις τιμές χαμηλότερες των αναμενομένων. Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδακίνων (+12,5%), βερυκόκκων,(+75,4%) , νεκταρινιών (+10%) ,κερασιών ( -41,5%)  αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σ αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ' όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου.Εξακολουθούν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ 'ευθείαν από τον αγρό). Σημειώνεται ότι η κατανάλωση στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές αγορές εξακολουθεί να είναι μειωμένη και αναμένεται  η αποκατάσταση της με το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/8/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με την ζήτηση να είναι υποτονική, κυρίως λόγω πρωιμότητας της προσφοράς. Τα σταφύλια είναι ώριμα με τα απαραίτητα σάκχαρα τους (κάποια και ταλαιπωρημένα), με τις τιμές όμως χαμηλότερες των  αναμενόμενων. Εκτιμάται ότι τέλος Αυγούστου ενδέχεται να υπάρξει ομαλοποίηση της ζήτησης στις αγορές. Επίσης συνεχίστηκαν με εξαίρεση τα κεράσια, οι αυξημένοι ρυθμοί στις εξαγωγές των θερινών φρούτων, δηλαδή ροδάκινων (+14,6%), βερίκοκων (+75,2%), νεκταρινιών (+64,1%), καθώς και με κανονικούς ρυθμούς των καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου. Εξακολουθούν οι εξαγωγές πορτοκαλιών με μικρούς ρυθμούς και σε μεγάλες συσκευασίες.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 30/7 - 5/8/2016

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές ένσπερμων επιτραπέζιων σταφυλιών και ξεκίνησαν με μικρές ποσότητες των άσπερμων (χωρίς κουκούτσια), με την συγκομιδή να παρουσιάζει μια μικρή πρωιμότητα και να τοποθετεί την πλήρη δραστηριότητα εξαγωγής μετά τις 10 Αυγούστου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 23 - 29/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών, αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδακίνων (+22,7%), βερικόκων, (+75,4%), νεκταρινιών (+26,8%), κερασιών (-39,1%)  αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών με τιμές ανταποκρινόμενες σ' αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ξεκίνησαν επίσης οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών που παρουσιάζουν μια πρωιμότητα. Συνεχίζονται με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ' ευθείαν από τον αγρό) χωρίςπροστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 9 - 15/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές ροδάκινων (+32%), βερίκοκων (+77,6%), νεκταρινιών (+29,1%), κερασιών (-37,5%) και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές που ανταποκρίνονται σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Επίσης συνεχίσθηκαν με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ ευθεία από τον αγρό) χωρίς προστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 2 - 8/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών, κερασιών και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές που ανταποκρίνονται σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ελπίζουν κύκλοι της αγοράς να συνεχιστούν οι αυξητικές τάσεις λόγω της πρωιμότητας που καταγράφονται στα θερινά φρούτα, αν και σε χαμηλότερα ποσοστά, για την διατήρηση του κατακτηθέντος μεριδίου του εξαγωγικού μας εμπορίου στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς εξακολουθεί να παρατηρείται και φέτος διακίνηση ατυποποίητων προϊόντων από «Έλληνες αλλά και Βαλκάνιους εμπόρους», που σε μεγάλο μέρος τους δεν καταγράφονται στα στοιχεία των ενδοκοινοτικών συναλλαγών (δεν γίνεται αναγγελία των φορτίων).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25/6 - 1/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων ροδάκινων (+ 60,5%), βερίκοκων (+88%), νεκταρινιών (+74%), κερασιών (-34%) αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών παρά την ηυξημένη εγχώρια κατανάλωση λόγω καύσωνα, με ευοίωνες τις προοπτικές για τις επόμενες ημέρες και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/6/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων και συγκεκριμένα ροδάκινων (+56%), βερίκοκων (+105%), νεκταρινιών (+90%), κερασιών (-40%) αλλά και καρπουζιών και πεπονιών, με ευοίωνες τις προοπτικές για τις επόμενες ημέρες και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Συνεχίστηκαν με μικρότερους ρυθμούς οι εξαγωγές μήλων κυρίως προς χώρες της Μ. Ανατολής, αγγουριών και τοματών κυρίως προς Βαλκανικές αγορές. Επίσης συνεχίσθηκαν με αυξητικούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ ευθεία από τον αγρό) χωρίς προστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας. Επίσης συνεχίζεται η εξαγωγή ακτινιδίων και μανταρινιών (ορτανίκ) αλλά με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Οι εξαγωγές φράουλας ουσιαστικά τελείωσαν με καλές επιδόσεις τόσο σε όγκο όσο και στις τιμές πώλησής τους.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 11 - 17/6/2016

Συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων: ροδάκινων (+70%), βερίκοκων, (+142%), νεκταρινιών (+203%), κερασιών (-50%), καθώς και καρπουζιών και πεπονιών, με ευοίωνες προοπτικές και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,203125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version