Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 
 

Βρέθηκαν 271 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 28

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25 - 31/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών από αποθέματα στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίσθηκαν με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward. Ξεκίνησε η συγκομιδή και εξαγωγή μανταρινιών. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος και η επιτήρηση - έλεγχος για την μη διακίνηση ατυποποίητων φρούτων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/10/2014

Συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Ξεκίνησαν εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών (δαμάσκηνων) για την Ινδία με ειδική άδεια εισαγωγής. «Με συντονισμένες προσπάθειες, του Συνδέσμου και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, προσδοκάται να ξεκινήσει εντός της φετινής περιόδου και η εξαγωγής ακτινιδίων», αναφέρει η ανακοίνωση του INCOFRUIT – HELLAS.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4 - 17/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα με πολύ καλές τιμές. Πάντως ήδη εμφανίσθηκαν βραζιλιάνικα σταφύλια στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Εν αναμονή έναρξης συγκομιδής και εξαγωγής της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων, προς το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με την παραγωγή τόσο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες ομοιοπαραγωγικές χώρες να είναι αυξημένη και την «πίεση» προς τις καταναλωτικές αγορές, υπάρχει προβληματισμός για την ομαλή διακίνησή τους και προσπάθειες τοποθέτησής τους και σε νέες αγορές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 27/9 - 3/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και σταθερές τιμές στην παραγωγή. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής (προ της 1/10/2014) των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων κάποιοι «έμποροι» εξακολούθησαν να διακινούν ακτινίδια και τα εξήγαγαν με προορισμό κυρίως σε τρίτες χώρες. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε, στις 26/09/2014, για τα καλοκαιρινά προϊόντα, ήταν τα τελικά.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 20 - 26/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ελάχιστων ποσοτήτων ροδάκινων και νεκταρινιών, από μικρά υφιστάμενα ακόμη αποθέματα. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και σταθερές τιμές στην παραγωγή Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων, κάποιοι «έμποροι» διακινούν ακτινίδια. Στα στοιχεία που διαθέτουν εξαγωγικοί φορείς αναφέρονται εξαγωγές άνω των 900 τόνων, με προορισμό κυρίως τις τρίτες χώρες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13 - 19/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών, των οποίων η εμπορική περίοδος βαίνει στο τέλος λόγω ελάχιστων υφιστάμενων ακόμη αποθεμάτων. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ικανοποιητική ροή με σταθερές έως ελαφρώς αυξημένες τιμές στην παραγωγή. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων και κάποιων ελάχιστων ποσοτήτων πορτοκαλιών ποικιλίας βαλέντσια. Δυστυχώς εξακολουθούν να παρατηρούνται κρούσματα συγκομιδής και εξαγωγής μη ώριμων ακτινιδίων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/9/2014

Με πολύ χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών, με τις τιμές σημαντικά μειωμένες λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητικές για την εποχή τιμές και βεβαίως δαμάσκηνα κ.α. φρούτα Πραγματοποιήθηκαν και κάποιες εξαγωγές ακτινιδίων παρά την μη ύπαρξη απόφασης συγκομιδής τους (εξαιρούμενων υπερπρώιμων ποικιλιών) λόγω της μη ωριμότητας τους.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 30/8 - 5/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητικές για την εποχή τιμές και βεβαίως δαμάσκηνα και άλλων φρούτων. Οι τιμές παρουσιάζουν και αυτή την εβδομάδα σημαντική μείωση έναντι των αντιστοίχων περσινών, οφειλόμενες σε υπερπροσφορά λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας (έως και -25%).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 23 - 29/8/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδακίνων και νεκταρινιών. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με κανονικές για την εποχή τιμές και βεβαίως δαμάσκηνα κ.α φρούτα. Οι τιμές είναι σημαντικά μειωμένες έναντι των αντιστοίχων περσινών οφειλόμενες σε υπερπροσφορά λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας (έως και -25%).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/8/2014

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές με κανονικούς προς τις άλλες αγορές ρυθμούς (πλην της Ρωσίας) για όλα τα προϊόντα με τις τιμές στα ίδια επίπεδα (και σε μερικές περιπτώσεις ελάχιστα μειωμένες) έναντι των περυσινών.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1679688 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version