Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 

Βρέθηκαν 356 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 36

Εξαγωγές νωπών κηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδακίνων (+22,7%), βερικόκων,(+75,4%), νεκταρινιών (+26,8%) ,κερασιών ( -39,1%)  αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών με τιμές ανταποκρινόμενες σ' αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ξεκίνησαν επίσης οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών που παρουσιάζουν μια πρωιμότητα. Συνεχίζονται με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ' ευθείαν από τον αγρό) χωρίςπροστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 9 - 15/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές ροδάκινων (+32%), βερίκοκων (+77,6%), νεκταρινιών (+29,1%), κερασιών (-37,5%) και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές που ανταποκρίνονται σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Επίσης συνεχίσθηκαν με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ ευθεία από τον αγρό) χωρίς προστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 2 - 8/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών, κερασιών και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές που ανταποκρίνονται σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ελπίζουν κύκλοι της αγοράς να συνεχιστούν οι αυξητικές τάσεις λόγω της πρωιμότητας που καταγράφονται στα θερινά φρούτα, αν και σε χαμηλότερα ποσοστά, για την διατήρηση του κατακτηθέντος μεριδίου του εξαγωγικού μας εμπορίου στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς εξακολουθεί να παρατηρείται και φέτος διακίνηση ατυποποίητων προϊόντων από «Έλληνες αλλά και Βαλκάνιους εμπόρους», που σε μεγάλο μέρος τους δεν καταγράφονται στα στοιχεία των ενδοκοινοτικών συναλλαγών (δεν γίνεται αναγγελία των φορτίων).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 25/6 - 1/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων ροδάκινων (+ 60,5%), βερίκοκων (+88%), νεκταρινιών (+74%), κερασιών (-34%) αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών παρά την ηυξημένη εγχώρια κατανάλωση λόγω καύσωνα, με ευοίωνες τις προοπτικές για τις επόμενες ημέρες και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 18 - 24/6/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων και συγκεκριμένα ροδάκινων (+56%), βερίκοκων (+105%), νεκταρινιών (+90%), κερασιών (-40%) αλλά και καρπουζιών και πεπονιών, με ευοίωνες τις προοπτικές για τις επόμενες ημέρες και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Συνεχίστηκαν με μικρότερους ρυθμούς οι εξαγωγές μήλων κυρίως προς χώρες της Μ. Ανατολής, αγγουριών και τοματών κυρίως προς Βαλκανικές αγορές. Επίσης συνεχίσθηκαν με αυξητικούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ ευθεία από τον αγρό) χωρίς προστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας. Επίσης συνεχίζεται η εξαγωγή ακτινιδίων και μανταρινιών (ορτανίκ) αλλά με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Οι εξαγωγές φράουλας ουσιαστικά τελείωσαν με καλές επιδόσεις τόσο σε όγκο όσο και στις τιμές πώλησής τους.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 11 - 17/6/2016

Συνεχίζονται με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων: ροδάκινων (+70%), βερίκοκων, (+142%), νεκταρινιών (+203%), κερασιών (-50%), καθώς και καρπουζιών και πεπονιών, με ευοίωνες προοπτικές και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4 - 10/6/2016

Συνεχίζονται με εντατικότερους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων ροδάκινων (8.803 τόνοι έναντι 1.980 τόνων το αντίστοιχο περσινό διάστημα), βερίκοκων (6.288 έναντι 1.569), νεκταρινιών (2.175 έναντι 330) κερασιών (2.087 έναντι 4.370), καθώς και καρπουζιών (50.364 έναντι 37.583) και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Οι παρατηρούμενες αυξήσεις των ποσοτήτων έναντι των αντιστοίχων περσινών οφείλονται και στην πρωιμότερη συγκομιδή που είχαμε φέτος. Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων κυρίως προς χώρες της Μ. Ανατολής, όπως επίσης αγγουριών και ντοματών κυρίως προς Βαλκανικές αγορές. Συνεχίζονται οι εξαγωγές πορτοκαλιών και ακτινιδίων και ελάχιστων ποσοτήτων μανταρινιών ποικιλίας ορτανίκ. Οι εξαγωγές φράουλας βρίσκονται στο τέλος της εμπορικής τους περιόδου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 28/5 - 3/6/2016

Στο τέλος τους βρίσκονται οι εξαγωγές φράουλας και μήλων. Με μικρές ποσότητες συνεχίζονται οι εξαγωγές αγγουριών και πορτοκαλιών Valencia. Συνεχίσθηκε η συγκομιδή μεγαλύτερων ποσοτήτων καρπουζιών και οι εξαγωγές τους γίνονται με ομαλότερους ρυθμούς. Ξεκίνησαν με καλούς ρυθμούς οι εξαγωγές βερίκοκων (αναμένεται μειωμένη παραγωγή) και κερασιών, αναμένοντας τις κύριες ποικιλίες, καθώς και στα πεπόνια σε μικρές ποσότητες. Επίσης συνεχίσθηκε η συγκομιδή και εμπορία πρώιμων ποικιλιών ροδάκινων, νεκταρινιών (με εκτίμηση από φορείς των αγροτών για μειωμένη παραγωγή).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 21 - 27/5/2016

Ξεκίνησαν, πρωιμότερα από πέρσι, οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών, κερασιών αλλά και καρπουζιών, πεπονιών, με ευοίωνες προοπτικές και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων, κυρίως προς χώρες της Μ. Ανατολής, καθώς και αγγουριών και τοματών, κυρίως προς Βαλκανικές αγορές. Επίσης συνεχίσθηκαν με φθίνοντες ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών και ακτινιδίων και με ελάχιστους μανταρινιών ποικιλίας ορτανίκ. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές φράουλας κυρίως προς τις αγορές της δυτικής Ευρώπης.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 14 - 20/5/2016

Συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές μήλων, κυρίως προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και εξαγωγές ντομάτας και αγγουριών προς βαλκανικές χώρες. Με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές ακτινιδίων, πορτοκαλιών και με ελάχιστες ποσότητες μανταρινιών ποικιλίας ορτανίκ. Οι εξαγωγές φράουλας συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς κυρίως προς τις αγορές της Δύσης.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version