Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 
 

Βρέθηκαν 430 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 43

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 10 - 16/2/2018

Συνεχίσθηκαν με μειωμένους για την εποχή ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, με υψηλές τιμές αλλά χωρίς την αναγκαία τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη πορτοκαλιών και μανταρινιών. Προς το τέλος της βρίσκεται η συγκομιδή της ποικιλίας πορτοκαλιών Lanelate. H ποικιλία Valencia προβλέπεται να ξεκινήσει προς το τέλος Φεβρουαρίου. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων προς την Αίγυπτο, στο ύψος των 16.885 τόνων, έναντι 30.061 τόνων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς και αγγουριών, φραουλών και τοματών, με τις διαμορφούμενες τιμές να είναι σταθερές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 3 - 9/2/2018

Συνεχίζονται, με μειωμένους για την εποχή ρυθμούς, οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων. Οι τιμές είναι υψηλές αλλά υπάρχει ανεπαρκή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη πορτοκαλιών και μανταρινιών. Προς το τέλος της βρίσκεται η συγκομιδή της ποικιλίας πορτοκαλιών Lanelate. Η ποικιλία Valencia αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος Φεβρουαρίου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 27/1 - 2/2/2018

Με μειωμένους για την εποχή ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, με καλές τιμές αλλά με ανεπαρκή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη πορτοκαλιών και μανταρινιών. Συνεχίζεται η συγκομιδή της ποικιλίας Lanelate πορτοκαλιών και των μανταρινιών Ortanique. Όμως την φετινή εμπορική περίοδο παρουσιάστηκε μια πρωίμηση ενός μηνός με τις διαμορφωθείσες τιμές να είναι υψηλές και δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν από τις παραδοσιακές μας βαλκανικές αγορές, με συνέπεια μηδαμινές αποστολές προς αυτές. Πάντως οι προοπτικές για τα μανταρίνια είναι ότι θα καταγράψουν ρεκόρ 5ετίας εξαγωγών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 20 - 26/1/2018

Με φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, με καλές τιμές αλλά με ανεπαρκή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη πορτοκαλιών & μανταρινιών. Ξεκίνησε η συγκομιδή της ποικιλίας Lanelate πορτοκαλιών. Καλές είναι οι προοπτικές για τα μανταρίνια καθώς αναμένεται να καταγράψουν ρεκόρ πενταετίας, όπως και τα ακτινίδια που παρουσιάζουν νέο ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών αλλά και φραουλών και τοματών. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι σταθερές. Οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών περαιώθηκαν με ρεκόρ οκταετίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13 - 19/1/2018

Με φυσιολογικούς για την εποχή ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων. Έχουμε καλές τιμές αλλά ανεπαρκή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου με πρώτη ύλη πορτοκαλιών και μανταρινιών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συγκομιδή της ποικιλίας πορτοκαλιών Lanelate. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών αλλά και φραουλών και τοματών. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι σταθερές. Οι εξαγωγές σταφυλιών όπως διαμορφώθηκαν παρουσιάζουν ρεκόρ 8ετίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/1/2018

Με υποτονικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, λόγω και των επικρατούντων υψηλών θερμοκρασιών στις καταναλωτικές αγορές. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών, φραουλών και τοματών. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι σταθερές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 30/12/2017 - 5/1/2018

Με χαμηλότερους ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εξαγωγές πορτοκαλιών, μανταρινιών και ακτινιδίων, λόγω διάθεσης των αποθεμάτων που δημιουργήθηκαν στις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης συνεχίστηκαν οι εξαγωγές μήλων και αγγουριών αλλά και φράουλας και τομάτας. Οι διαμορφούμενες τιμές είναι ικανοποιητικές. Οι προοπτικές είναι θετικές και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται βελτίωση της ζήτησης. Ωστόσο χρειάζεται να ενταθούν οι έλεγχοι για την πάταξη της συνεχιζόμενης διακίνησης ατυποποίητων προϊόντων αλλά και ακατάλληλων προς εμπορία που δυσφημούν την φήμη των ελληνικών προϊόντων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/12/2017

Συνεχίσθηκαν, με κανονικούς ρυθμούς την εβδομάδα που πέρασε, οι εξαγωγές ακτινιδίων, με τιμές υψηλότερες των αντίστοιχων περσινών. Μέχρι σήμερα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς Ιταλία ανέρχονται σε 27.768 τόνους, έναντι 8.673 που ήταν πέρσι.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 9 - 15/12/2017

Με μικρούς ρυθμούς κυρίως από αποθηκευμένα στην περιοχή της Καβάλας συνεχίστηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών. Συνεχίζονται επίσης κανονικά και οι εξαγωγές ακτινιδίων με τιμές υψηλότερες των αντίστοιχων περσινών, με ανταγωνισμό όμως από ιρανικά προϊόντα, κυρίως σε αγορές Ν.Α. Ασίας και ίσως της Ευρώπης. Μέχρι σήμερα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς Ιταλία ανέρχονται σε 27.201 τόνους, έναντι 8.617 που ήταν πέρσι, με την εκτίμηση ότι υπάρχει μεγάλη υπέρβαση των αναγγελθέντων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 2 - 8/12/2017

Με μικρούς ρυθμούς, κυρίως από αποθηκευμένα στην περιοχή της Καβάλας, συνεχίστηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών. Συνεχίζονται επίσης κανονικά και οι εξαγωγές ακτινιδίων, με τιμές υψηλότερες των αντίστοιχων περσινών. Μέχρι σήμερα οι εξαγωγές ακτινιδίων προς Ιταλία ανέρχονται σε 26.483 τόνους, έναντι 8.361 που ήταν πέρσι.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,1601563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version