Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 
 

Βρέθηκαν 368 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 37

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 15 - 21/10/2016

Συνεχίσθηκαν με ελάχιστες ποσότητες οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών στις ευρωπαϊκές αγορές. Συνεχίστηκαν και οι εξαγωγές μήλων με ιδιαίτερη ζήτηση από Αίγυπτο. Έγινε έναρξη με μικρούς ρυθμούς και της εξαγωγής ακτινιδίων, της ποικιλίας Hayward, με προβλήματα που διαπιστώθηκαν από ελέγχους του ΥπΑΑΤ. Εφιστάται η προσοχή για την τήρηση των εμπορικών προδιαγραφών και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των προς εξαγωγή προϊόντων για την διασφάλιση της φήμης του προϊόντος. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη συγκομιδής και εξαγωγής πορτοκαλιών και μανταρινιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 8 - 14/10/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς κυρίως από την περιοχή Καβάλας και οι εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών με τις τιμές μέχρι σήμερα να έχουν διαμορφωθεί σε καλές τιμές παρά την πίεση από ανταγωνίστριες χώρες παραγωγής Σημειώνεται ότι οι εξαγωγές από τις κύριες παραγωγικές περιοχές είναι 6.856 τόνοι από Ηράκλειο,14.431 τόνοι από Κόρινθο και 23.557 τόνοι από Καβάλα. Συνεχίσθηκαν με ελάχιστους ρυθμούς από αποθέματα εξαγωγές  θερινών φρούτων (ροδακίνων, νεκταρινιών , δαμάσκηνων με ρεκόρ) και (κερασιών μειωμένων λόγω ζημιών) αλλά και καρπουζιών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 1 - 7/10/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Εξάγονται σταφύλια κυρίως από την περιοχή της Καβάλας (έγχρωμες ποικιλίες), με τιμές ικανοποιητικές σε σχέση με αυτές των προηγούμενων εβδομάδων αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις περσινές. Έγιναν ελάχιστες εξαγωγές θερινών φρούτων. Όπως επισημαίνεται από κύκλους της αγοράς «δυστυχώς εξακολουθούν να συγκομίζονται- διακινούνται ακτινίδια χωρίς την πλήρη ανταπόκριση στα προβλεπόμενα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, με κίνδυνο να πληγεί η φήμη των ελληνικών ακτινιδίων στις ξένες κυρίως αγορές. Προσδοκούμε σε αυστηρούς ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες».

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 24 - 30/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές σουλτανίνας από την περιοχή της Κορινθίας και συνεχίζονται οι εξαγωγές έγχρωμων ποικιλιών από την περιοχή της Καβάλας. Οι τιμές παρουσιάζουν αρκετές αυξομειώσεις. Στο μεταξύ συνεχίστηκαν με ελάχιστες ποσότητες - ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν - οι εξαγωγές θερινών φρούτων (ροδάκινων, νεκταρινιών, βερίκοκων) και με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ολοκληρώθηκαν οι εξαγωγές πορτοκαλιών και λεμονιών της περιόδου 2015/2016, σημειώνοντας ρεκόρ σε σχέση με τις ποσότητες που εξήχθησαν κατά την τελευταία 15ετία.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 17 - 23/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Οι εναπομείνασες ποσότητες σε πολλές περιοχές εξαντλούνται, όπως π.χ. στην Κορινθία που τελείωσε η συγκομιδή και οι εξαγωγές συνεχίζονται από αποθηκευμένες σε ψυγεία ποσότητες. Επίσης συνεχίζονται οι εξαγωγές μικρών ποσοτήτων από Καβάλα. Συνεχίσθηκαν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδάκινων (+9,2%), νεκταρινιών (+2,7%), βερίκοκων +74,9%) και κερασιών (-41,6%) περαιωμένων αλλά και με μειούμενους ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικιλιών Βαλέντσια, λόγω των ζημιών από βροχοπτώσεις στις παραγωγικές περιοχές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 10 - 16/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς Οι εναπομείνασες ποσότητες σε πολλές περιοχές εξαντλούνται όπως π.χ.στην Κορινθία που προβλέπεται το πέρας της σεζόν να τερματισθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Οι προοπτικές για εξαγωγές ελληνικών σταφυλιών είναι για μικρές ποσότητες Δυστυχώς λόγω των επικρατουσών συνθηκών θα περαιωθούν οι εξαγωγές πολύ νωρίς για πρώτη φορά. Συνεχίσθηκαν με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδακίνων (+9,1%), νεκταρινιών (+ 2,5%), των βερίκοκων,(+74,8%) και κερασιών ( -41,6%) περαιωμένων  αλλά και με μειούμενους ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σ' αυτές των καταναλωτικών αγορών. Περαιώθηκαν ουσιαστικά οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικ. Βαλέντσια λόγω των ζημιών από βροχοπτώσεις στις παραγωγικές περιοχές

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 3 - 9/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με μειωμένους ρυθμούς λόγω της υποτονικής ζήτησης. Φέτος, λόγω πρωιμότητας και καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις), είναι περιορισμένες οι εναπομείναντες ποσότητες σταφυλιών, με προοπτικές οι τιμές να αυξηθούν στις καταναλωτικές αγορές αλλά οι ποσότητες των ελληνικών σταφυλιών που θα τις «κερδίσουν» να είναι μικρές. Συνεχίστηκαν με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων. Εξακολουθούν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών αν και οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στις παραγωγικές περιοχές αναμένεται να τις τερματίσουν.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 27/8 - 2/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης, όπως κάθε χρόνο, στις καταναλωτικές αγορές λόγω λήξεως των θερινών διακοπών, με τις τιμές ωστόσο μέχρι σήμερα να παραμένουν χαμηλές. Επίσης συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδάκινων (+10%), βερίκοκων,(+75,%), νεκταρινιών (+4,2%) αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Εξακολουθούν αν και με χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατευθείαν από τον αγρό).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13/8/2016 - 19/8/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτρ. σταφυλιών με την ζήτηση να είναι υποτονική, κυρίως λόγω υποκατανάλωσης, όπως κάθε χρόνο, στις καταναλωτικές αγορές λόγω διακοπών, με τις τιμές χαμηλότερες των αναμενομένων. Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδακίνων (+12,5%), βερυκόκκων,(+75,4%) , νεκταρινιών (+10%) ,κερασιών ( -41,5%)  αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σ αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ' όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου.Εξακολουθούν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ 'ευθείαν από τον αγρό). Σημειώνεται ότι η κατανάλωση στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές αγορές εξακολουθεί να είναι μειωμένη και αναμένεται  η αποκατάσταση της με το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/8/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με την ζήτηση να είναι υποτονική, κυρίως λόγω πρωιμότητας της προσφοράς. Τα σταφύλια είναι ώριμα με τα απαραίτητα σάκχαρα τους (κάποια και ταλαιπωρημένα), με τις τιμές όμως χαμηλότερες των  αναμενόμενων. Εκτιμάται ότι τέλος Αυγούστου ενδέχεται να υπάρξει ομαλοποίηση της ζήτησης στις αγορές. Επίσης συνεχίστηκαν με εξαίρεση τα κεράσια, οι αυξημένοι ρυθμοί στις εξαγωγές των θερινών φρούτων, δηλαδή ροδάκινων (+14,6%), βερίκοκων (+75,2%), νεκταρινιών (+64,1%), καθώς και με κανονικούς ρυθμούς των καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου. Εξακολουθούν οι εξαγωγές πορτοκαλιών με μικρούς ρυθμούς και σε μεγάλες συσκευασίες.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,546875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version