Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 

Βρέθηκαν 364 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 37

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 17 - 23/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς. Οι εναπομείνασες ποσότητες σε πολλές περιοχές εξαντλούνται, όπως π.χ. στην Κορινθία που τελείωσε η συγκομιδή και οι εξαγωγές συνεχίζονται από αποθηκευμένες σε ψυγεία ποσότητες. Επίσης συνεχίζονται οι εξαγωγές μικρών ποσοτήτων από Καβάλα. Συνεχίσθηκαν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδάκινων (+9,2%), νεκταρινιών (+2,7%), βερίκοκων +74,9%) και κερασιών (-41,6%) περαιωμένων αλλά και με μειούμενους ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικιλιών Βαλέντσια, λόγω των ζημιών από βροχοπτώσεις στις παραγωγικές περιοχές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 10 - 16/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με μειωμένους ρυθμούς Οι εναπομείνασες ποσότητες σε πολλές περιοχές εξαντλούνται όπως π.χ.στην Κορινθία που προβλέπεται το πέρας της σεζόν να τερματισθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Οι προοπτικές για εξαγωγές ελληνικών σταφυλιών είναι για μικρές ποσότητες Δυστυχώς λόγω των επικρατουσών συνθηκών θα περαιωθούν οι εξαγωγές πολύ νωρίς για πρώτη φορά. Συνεχίσθηκαν με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδακίνων (+9,1%), νεκταρινιών (+ 2,5%), των βερίκοκων,(+74,8%) και κερασιών ( -41,6%) περαιωμένων  αλλά και με μειούμενους ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σ' αυτές των καταναλωτικών αγορών. Περαιώθηκαν ουσιαστικά οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικ. Βαλέντσια λόγω των ζημιών από βροχοπτώσεις στις παραγωγικές περιοχές

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 3 - 9/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με μειωμένους ρυθμούς λόγω της υποτονικής ζήτησης. Φέτος, λόγω πρωιμότητας και καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις), είναι περιορισμένες οι εναπομείναντες ποσότητες σταφυλιών, με προοπτικές οι τιμές να αυξηθούν στις καταναλωτικές αγορές αλλά οι ποσότητες των ελληνικών σταφυλιών που θα τις «κερδίσουν» να είναι μικρές. Συνεχίστηκαν με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές θερινών φρούτων. Εξακολουθούν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών αν και οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στις παραγωγικές περιοχές αναμένεται να τις τερματίσουν.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 27/8 - 2/9/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ενδείξεις βελτίωσης της ζήτησης, όπως κάθε χρόνο, στις καταναλωτικές αγορές λόγω λήξεως των θερινών διακοπών, με τις τιμές ωστόσο μέχρι σήμερα να παραμένουν χαμηλές. Επίσης συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές  των θερινών φρούτων ροδάκινων (+10%), βερίκοκων,(+75,%), νεκταρινιών (+4,2%) αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Εξακολουθούν αν και με χαμηλούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατευθείαν από τον αγρό).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13/8/2016 - 19/8/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτρ. σταφυλιών με την ζήτηση να είναι υποτονική, κυρίως λόγω υποκατανάλωσης, όπως κάθε χρόνο, στις καταναλωτικές αγορές λόγω διακοπών, με τις τιμές χαμηλότερες των αναμενομένων. Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδακίνων (+12,5%), βερυκόκκων,(+75,4%) , νεκταρινιών (+10%) ,κερασιών ( -41,5%)  αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών και με τιμές ανταποκρινόμενες σ αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ' όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου.Εξακολουθούν με ελάχιστους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ 'ευθείαν από τον αγρό). Σημειώνεται ότι η κατανάλωση στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές αγορές εξακολουθεί να είναι μειωμένη και αναμένεται  η αποκατάσταση της με το πέρας των καλοκαιρινών διακοπών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/8/2016

Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με την ζήτηση να είναι υποτονική, κυρίως λόγω πρωιμότητας της προσφοράς. Τα σταφύλια είναι ώριμα με τα απαραίτητα σάκχαρα τους (κάποια και ταλαιπωρημένα), με τις τιμές όμως χαμηλότερες των  αναμενόμενων. Εκτιμάται ότι τέλος Αυγούστου ενδέχεται να υπάρξει ομαλοποίηση της ζήτησης στις αγορές. Επίσης συνεχίστηκαν με εξαίρεση τα κεράσια, οι αυξημένοι ρυθμοί στις εξαγωγές των θερινών φρούτων, δηλαδή ροδάκινων (+14,6%), βερίκοκων (+75,2%), νεκταρινιών (+64,1%), καθώς και με κανονικούς ρυθμούς των καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου. Εξακολουθούν οι εξαγωγές πορτοκαλιών με μικρούς ρυθμούς και σε μεγάλες συσκευασίες.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 30/7 - 5/8/2016

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές ένσπερμων επιτραπέζιων σταφυλιών και ξεκίνησαν με μικρές ποσότητες των άσπερμων (χωρίς κουκούτσια), με την συγκομιδή να παρουσιάζει μια μικρή πρωιμότητα και να τοποθετεί την πλήρη δραστηριότητα εξαγωγής μετά τις 10 Αυγούστου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 23 - 29/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδάκινων, βερίκοκων, νεκταρινιών, αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών με τιμές ανταποκρινόμενες σε αυτές των καταναλωτικών αγορών και με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες εφ όσον υπάρχει ομαλή τροφοδότηση του εξαγωγικού εμπορίου.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές των θερινών φρούτων ροδακίνων (+22,7%), βερικόκων, (+75,4%), νεκταρινιών (+26,8%), κερασιών (-39,1%)  αλλά και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών με τιμές ανταποκρινόμενες σ' αυτές των καταναλωτικών αγορών. Ξεκίνησαν επίσης οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών που παρουσιάζουν μια πρωιμότητα. Συνεχίζονται με μειωμένους ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ' ευθείαν από τον αγρό) χωρίςπροστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 9 - 15/7/2016

Συνεχίσθηκαν με αυξημένους ρυθμούς οι εξαγωγές ροδάκινων (+32%), βερίκοκων (+77,6%), νεκταρινιών (+29,1%), κερασιών (-37,5%) και με κανονικούς ρυθμούς καρπουζιών και πεπονιών, με τιμές που ανταποκρίνονται σε αυτές των καταναλωτικών αγορών. Επίσης συνεχίσθηκαν με μικρούς ρυθμούς οι εξαγωγές πορτοκαλιών σε μεγάλες συσκευασίες (κατ ευθεία από τον αγρό) χωρίς προστιθέμενη αξία τυποποίησης τους και συσκευασίας.

Επιστροφή

1990-2016 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,78125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version