Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Χρήσιμα / Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Ποσότητες νωπών οπωροκηπευτικών που εξάγονται ανά εβδομάδα

 
 

Βρέθηκαν 269 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 27

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 4 - 17/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, κυρίως από αποθέματα με πολύ καλές τιμές. Πάντως ήδη εμφανίσθηκαν βραζιλιάνικα σταφύλια στην ευρωπαϊκή αγορά. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Εν αναμονή έναρξης συγκομιδής και εξαγωγής της κύριας ποικιλίας ακτινιδίων, προς το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με την παραγωγή τόσο στην Ελλάδα αλλά και στις άλλες ομοιοπαραγωγικές χώρες να είναι αυξημένη και την «πίεση» προς τις καταναλωτικές αγορές, υπάρχει προβληματισμός για την ομαλή διακίνησή τους και προσπάθειες τοποθέτησής τους και σε νέες αγορές.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 27/9 - 3/10/2014

Συνεχίσθηκαν και αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και σταθερές τιμές στην παραγωγή. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής (προ της 1/10/2014) των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων κάποιοι «έμποροι» εξακολούθησαν να διακινούν ακτινίδια και τα εξήγαγαν με προορισμό κυρίως σε τρίτες χώρες. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, τα στοιχεία που δημοσιεύσαμε, στις 26/09/2014, για τα καλοκαιρινά προϊόντα, ήταν τα τελικά.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 20 - 26/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ελάχιστων ποσοτήτων ροδάκινων και νεκταρινιών, από μικρά υφιστάμενα ακόμη αποθέματα. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητική ροή και σταθερές τιμές στην παραγωγή Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων. Παρά τον μη καθορισμό ημερομηνίας συγκομιδής των κύριων ποικιλιών ακτινιδίων, κάποιοι «έμποροι» διακινούν ακτινίδια. Στα στοιχεία που διαθέτουν εξαγωγικοί φορείς αναφέρονται εξαγωγές άνω των 900 τόνων, με προορισμό κυρίως τις τρίτες χώρες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 13 - 19/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών, των οποίων η εμπορική περίοδος βαίνει στο τέλος λόγω ελάχιστων υφιστάμενων ακόμη αποθεμάτων. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με ικανοποιητική ροή με σταθερές έως ελαφρώς αυξημένες τιμές στην παραγωγή. Επίσης συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές δαμάσκηνων και κάποιων ελάχιστων ποσοτήτων πορτοκαλιών ποικιλίας βαλέντσια. Δυστυχώς εξακολουθούν να παρατηρούνται κρούσματα συγκομιδής και εξαγωγής μη ώριμων ακτινιδίων.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 6 - 12/9/2014

Με πολύ χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών, με τις τιμές σημαντικά μειωμένες λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητικές για την εποχή τιμές και βεβαίως δαμάσκηνα κ.α. φρούτα Πραγματοποιήθηκαν και κάποιες εξαγωγές ακτινιδίων παρά την μη ύπαρξη απόφασης συγκομιδής τους (εξαιρούμενων υπερπρώιμων ποικιλιών) λόγω της μη ωριμότητας τους.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 30/8 - 5/9/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων και νεκταρινιών. Συνεχίζονται και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, με ικανοποιητικές για την εποχή τιμές και βεβαίως δαμάσκηνα και άλλων φρούτων. Οι τιμές παρουσιάζουν και αυτή την εβδομάδα σημαντική μείωση έναντι των αντιστοίχων περσινών, οφειλόμενες σε υπερπροσφορά λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας (έως και -25%).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 23 - 29/8/2014

Με χαμηλούς ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές ροδακίνων και νεκταρινιών. Συνεχίσθηκαν και οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με κανονικές για την εποχή τιμές και βεβαίως δαμάσκηνα κ.α φρούτα. Οι τιμές είναι σημαντικά μειωμένες έναντι των αντιστοίχων περσινών οφειλόμενες σε υπερπροσφορά λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας (έως και -25%).

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 16 - 22/8/2014

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές με κανονικούς προς τις άλλες αγορές ρυθμούς (πλην της Ρωσίας) για όλα τα προϊόντα με τις τιμές στα ίδια επίπεδα (και σε μερικές περιπτώσεις ελάχιστα μειωμένες) έναντι των περυσινών.

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 26/7 - 1/8/2014

Συνεχίζεται η εξαγωγή κερασιών, καρπουζιών, ροδάκινων, νεκταρινιών και πεπονιών. Ξεκίνησαν οι εξαγωγές πρώιμων επιτραπέζιων σταφυλιών. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι υπήρξε επιβολή εμπάργκο από τη Ρωσία στα εισαγόμενο φρούτα και λαχανικά από την Πολωνία. «Απαιτείται άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της ελληνικής διπλωματίας σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να προληφθεί η εκδήλωση μέτρων στα ελληνικά φρούτα από ρωσικής πλευρά και να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης και αποτροπή ενός ρωσικού εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές. Σε αντίθετη περίπτωση οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για την ελληνική αγροτική οικονομία».

Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 - 25/7/2014

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή στους ρυθμούς συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές, κερασιών (που αυτή την εποχή ολοκληρώνονται), ροδάκινων (που είναι στην αιχμή τους), καρπουζιών και πεπονιών. Οι τιμές είναι σημαντικά μειωμένες έναντι των αντιστοίχων περσινών οφειλόμενες σε υπερπροσφορά τόσο στις αγορές της E.E. όσο και προς τις αγορές τρίτων χωρών (Ρωσία κ.α) με μικρή βελτίωση έναντι των προηγουμένων εβδομάδων στις τιμές των καρπουζιών.

Επιστροφή

1990-2014 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 9,301758E-02 sec | Top
Site Credits | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version