Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ελιά


Πληροφορίες: Κ. ΛΙΛΗΣ – Δ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ, Τηλ. 2510-600 421 -2
Νο.5/20-05-2009

ΕΛΙΑ


ΒΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Η ελιά βρίσκεται στο βλαστικό στάδιο λίγο πριν την ανθοφορία. Αναμένεται η έναρξη της ανθοφορίας τις επόμενες μέρες στις πρώιμες περιοχές και στη συνέχεια στις μεσοπρώιμες και όψιμες. Παρατηρήθηκε μια οψιμότητα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

I. ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ

Η πτήση του εντόμου ξεκίνησε το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου στις πρώιμες και όψιμες περιοχές αντίστοιχα. Παρατηρήθηκε υψηλός αριθμός εντόμων στις φερομονικές παγίδες. Η πτήση συνεχίζεται. Παρατηρούνται ωοτοκίες και αναμένεται η έξοδος των σκουληκιών τις επόμενες μέρες.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Συνιστάται στους παραγωγούς να ξεκινήσουν άμεσα τους ψεκασμούς στις πρώιμες περιοχές και στη συνέχεια στις μεσοπρώιμες και όψιμες, λαμβάνοντας υπόψη το βλαστικό στάδιο της ελιάς που θα πρέπει να είναι λίγο πριν το ξεκίνημα της ανθοφορίας (κρόκιασμα).

ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Να χρησιμοποιηθούν φυτοπροστατευτικά προιόντα κατάλληλα και εγκεκριμένα για την αντιμετώπιση του πυρηνοτρήτη.

II. ΨΥΛΛΑ (ΒΑΜΒΑΚΑΔΑ)

Παρατηρήθηκαν μεγάλοι πληθυσμοί ψύλλας (βαμβακάδας).Όπου υπάρχει πρόβλημα βαμβακάδας να γίνει ψεκασμός σε συνδυασμό με την καταπολέμηση του πυρηνοτρήτη.

ΙΙI. ΑΚΑΡΕΑ

Τα ακάρεα προκαλούν παραμορφώσεις στα φύλλα και στους καρπούς των ελαιοδένδρων υποβαθμίζοντας την ποιότητα των καρπών, ιδιαίτερα στις επιτραπέζιες ποικιλίες.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Όπου υπάρχει πρόβλημα ακάρεων, συνιστάται να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση με τον πυρηνοτρήτη λίγο πριν την ανθοφορία. Επίσης θα πρέπει να γίνει ένας ακόμη ψεκασμός με την πτώση των πετάλων και όταν ο καρπός της ελιάς έχει μέγεθος κεφαλής καρφίτσας, (στις επιτραπέζιες ποικιλίες μόνον και όπου το πρόβλημα των ακάρεων είναι έντονο), με ένα κατάλληλο εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προιόν.

ΙV. ΠΑΡΛΑΤΟΡΙΑ

Διαπιστώθηκε ότι άρχισε η έξοδος των πρώτων εντόμων στις πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές. Αναμένεται η έξοδος και στις όψιμες περιοχές.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

Συνιστάται να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση με τους ψεκασμούς για τον πυρηνοτρήτη με ένα καταλλήλο εγκεκριμένο φυτοπροστατευτικό προιόν.ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

1. Όταν γίνεται συνδυασμένη καταπολέμηση να χρησιμοποιούνται φυτοπροστατευτικά προιόντα πουαντιμετωπίζουν περισσότερους του ενός εχθρούς.

2. Εάν χρησιμοποιηθούν περισσότερα φυτοπροστατευτικά προιόντα να ελέγχεται η συνδυαστικότητα τους και

3.Εφαρμόζετε πιστά τις οδηγίες χρήσης των φυτοπροστατευτικών προιόντων.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,46875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version