Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Το «ευρω – φύλλο» είναι το νέο σήμα των βιολογικών προϊόντων στην Ε.Ε.

Το «ευρω – φύλλο» είναι το νέο σήμα των βιολογικών προϊόντων στην Ε.Ε.


Νέο λογότυπο για τα βιολογικά προϊόντα έχει πλέον η Ε.Ε. αφού μετά την τρίμηνη διαδικτυακή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 130.000 άτομα ανακοινώθηκε χθες ο νικητής του διαγωνισμού. Το σχέδιο που νίκησε είναι εκείνο του Dusan Milenkovic, φοιτητή από τη Γερμανία, ο οποίος ψηφίστηκε από το 63% του συνόλου των ψηφοφόρων για το λογότυπο που παρουσιάζει το “ευρω-φύλλο”. Το σχέδιο του "ευρω-φύλλου" απεικονίζει τα αστέρια της ΕΕ σε μορφή φύλλου, σε πράσινο φόντο. Πρόκειται για ένα αφοπλιστικά απλό σχέδιο που προβάλλει δύο σαφείς ιδέες: τη φύση και την Ευρώπη.

Από την 1 η Ιουλίου 2010 και μετά, η χρήση του βιολογικού λογότυπου της ΕΕ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα προσυσκευασμένα βιολογικά προϊόντα τα οποία έχουν παραχθεί σε κάποιο από τα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία ανταποκρίνονται στα αναγκαία πρότυπα.
Η χρήση θα είναι προαιρετική για τα εισαγόμενα προϊόντα. Δίπλα από το σήμα της ΕΕ θα μπορούν να τοποθετούνται και άλλοι ιδιωτικοί, περιφερειακοί ή εθνικοί λογότυποι. Ο κανονισμός για τις βιολογικές καλλιέργειες θα τροποποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων προκειμένου να θεσπιστεί ο νέος λογότυπος σε κάποιο από τα παραρτήματα. "Είμαι ενθουσιασμένη που έχουμε πλέον έναν νέο λογότυπο της ΕΕ για τα βιολογικά τρόφιμα", δήλωσε η Mariann Fischer Boel, Επίτροπος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, η οποία πρώτη πρότεινε την πραγματοποίηση του διαγωνισμού για την επιλογή του λογότυπου. "Το εγχείρημα αυτό ενίσχυσε το κύρος των βιολογικών τροφίμων και τώρα έχουμε έναν λογότυπο με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας μας. Πρόκειται για ένα όμορφο και κομψό σχέδιο και ανυπομονώ να αγοράσω προϊόντα που θα φέρουν τον λογότυπο αυτό-από τον προσεχή Ιούλιο."
Ο επιλεγείς λογότυπος ήταν το αποτέλεσμα πανευρωπαϊκού διαγωνισμού στον οποίο μπορούσαν να συμμετάσχουν φοιτητές των καλών τεχνών και του σχεδίου. Τα περίπου 3.500 σχέδια λογοτύπου που υποβλήθηκαν εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή διεθνούς φήμης. Οι καλύτεροι τρεις λογότυποι εκφορτώθηκαν στην ιστοσελίδα www . ec . europa . eu / organic - logo του διαγωνισμού και απετέλεσαν το αντικείμενο διαδικτυακής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2010.
Ο νικητής και οι νικητές του δεύτερου και τρίτου βραβείου θα τιμηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επίσημη τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2010. Οι τρεις νικητές θα παραλάβουν βραβεία αξίας 6.000, 3.500 και 2.500 ευρώ αντιστοίχως.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version