Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Κύπρος

Κύπρος

RSS feed - Ειδήσεις από Κύπρο

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 1197 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 120

Ολοκληρώθηκε ο 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, ποιοι βραβεύτηκαν

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Κυριακή (14/4/2019), ο 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, με την συμμετοχή 36 οινοποιείων σε σύνολο 194 οίνων. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ για το θεσμό.

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο Συνεργασίας με Κύπρο για έρευνα και αξιοποίηση τεχνογνωσίας

ΕΦΕΤ: Πρωτόκολλο Συνεργασίας με Κύπρο για έρευνα και αξιοποίηση τεχνογνωσίας

Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε θέματα χημικής - μικροβιολογικής ασφάλειας των τροφίμων, αξιολόγησης της επικινδυνότητας χημικών - βιολογικών κινδύνων και ταυτοποίησης - αυθεντικότητας των τροφίμων, υπέγραψαν σήμερα Παρασκευή (1 Μαρτίου 2019), ο Διευθυντής του Γενικού Χημείου του Κράτους του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Στέλιος Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) κ. Χρόνης Πολυχρονίου, στην Λευκωσία.

Συνεργασία Ελλάδας με Κύπρο σε θέματα βιοποικιλότητας και περιβάλλοντος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Σωκράτης Φάμελλος, θα βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη (7/2), στη Λευκωσία, επικεφαλής αντιπροσωπείας του υπουργείου, κατόπιν πρόσκλησης τον υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, Κώστα Καδή.

Κοινή στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης αγροτικών ενισχύσεων

Την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε συνομιλίες, στις οποίες συζητήθηκαν τόσο διμερή θέματα όσο και η ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στα γεωργικά θέματα

Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στα γεωργικά θέματα

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα και αύριο (25 και 26 Οκτωβρίου) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Κύπρος: Μέχρι 31 Αυγούστου κατάθεση αιτήσεων για ενίσχυση σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων, ποια παραστατικά χρειάζονται

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου ανακοινώνει ότι η παραλαβή αιτήσεων για παραχώρηση ετήσιας χορηγίας σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων παρατείνεται μέχρι τις 31/08/2018. Υπενθυμίζεται ότι, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (στις 20/6/2018), η ετήσια κρατική χορηγία προς τις φιλοζωικές οργανώσεις αυξήθηκε σε 100.000 ευρώ.

Συνεργασία στη γεωργική έρευνα και στη διαχείριση νερού μεταξύ Κύπρου και Μολδαβίας

Συνεργασία στη γεωργική έρευνα και στη διαχείριση νερού μεταξύ Κύπρου και Μολδαβίας

Συνάντηση  με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κ. Anatol Vangheli, είχε, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, κ. Κώστας Καδής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων γνωριμίας του Πρέσβη με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ενόψει της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων του στην Κύπρο. 

Έχασε τα δικαστήρια για το Χαλούμι η Κύπρος

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε δυο προσφυγές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη χρήση του όρου «Χαλούμι». Καταδίκασε έτσι την Κυπριακή Δημοκρατία στα δικαστικά έξοδα, σε σχέση με τις υποθέσεις T-825/16 και T-847/16, όπου η εταιρεία Papouis Dairies Ltd με έδρα τη Λευκωσία και ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ), υπέβαλαν αίτηση καταχώρησης σημάτων με τη λέξη «Χαλούμι» στο ΕUIPO (το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ) και στη συνέχεια η Κυπριακή Δημοκρατία άσκησε ανακοπές κατά της καταχώρισης σημάτων αυτών για τα σχετικά προϊόντα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, έγιναν τα εγκαίνια της AGROLAB RDS Cyprus στη Λευκωσία

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β’, του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν, στις 6 Ιουνίου 2016, τα εγκαίνια των εργαστηριακών εγκαταστάσεων της AGROLAB RDS Cyprus, στη Λευκωσία.

Η καλλιέργεια της πατάτας στην Κύπρο

Η καλλιέργεια της πατάτας στην Κύπρο

Με συνολική ετήσια παραγωγή γύρω στους 120.000 τόνους, η πατάτα στην Κύπρο καλλιεργείται σε περίπου 50.000 στρέμματα για ανοιξιάτικη συγκομιδή (από αρχές Μαρτίου μέχρι τέλη Ιουνίου) και σε περίπου 15.000 στρέμματα για χειμερινή συγκομιδή (από Νοέμβριο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου). Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πληροφορίες για την καλλιέργεια, τις ποικιλίες και την οργάνωση της εμπορίας της.

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,75 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version