Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Ειδήσεις - αγροτικά νέα / Κύπρος

Κύπρος

RSS feed - Ειδήσεις από Κύπρο

Δείτε αξιόπιστα links για να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, RSS reader

 
 

Βρέθηκαν 1194 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 120

Κοινή στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου κατά της εξωτερικής σύγκλισης αγροτικών ενισχύσεων

Την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Κύπριος υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση και συμμετείχαν στη συνέχεια σε συνομιλίες, στις οποίες συζητήθηκαν τόσο διμερή θέματα όσο και η ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών ενόψει της διαμόρφωσης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027.

Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στα γεωργικά θέματα

Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στα γεωργικά θέματα

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα και αύριο (25 και 26 Οκτωβρίου) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη.

Κύπρος: Μέχρι 31 Αυγούστου κατάθεση αιτήσεων για ενίσχυση σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων, ποια παραστατικά χρειάζονται

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου ανακοινώνει ότι η παραλαβή αιτήσεων για παραχώρηση ετήσιας χορηγίας σε φιλοζωικές οργανώσεις και καταφύγια ζώων παρατείνεται μέχρι τις 31/08/2018. Υπενθυμίζεται ότι, με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (στις 20/6/2018), η ετήσια κρατική χορηγία προς τις φιλοζωικές οργανώσεις αυξήθηκε σε 100.000 ευρώ.

Συνεργασία στη γεωργική έρευνα και στη διαχείριση νερού μεταξύ Κύπρου και Μολδαβίας

Συνεργασία στη γεωργική έρευνα και στη διαχείριση νερού μεταξύ Κύπρου και Μολδαβίας

Συνάντηση  με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας κ. Anatol Vangheli, είχε, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, κ. Κώστας Καδής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συναντήσεων γνωριμίας του Πρέσβη με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών για αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, ενόψει της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων του στην Κύπρο. 

Έχασε τα δικαστήρια για το Χαλούμι η Κύπρος

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε δυο προσφυγές της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη χρήση του όρου «Χαλούμι». Καταδίκασε έτσι την Κυπριακή Δημοκρατία στα δικαστικά έξοδα, σε σχέση με τις υποθέσεις T-825/16 και T-847/16, όπου η εταιρεία Papouis Dairies Ltd με έδρα τη Λευκωσία και ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ), υπέβαλαν αίτηση καταχώρησης σημάτων με τη λέξη «Χαλούμι» στο ΕUIPO (το γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ) και στη συνέχεια η Κυπριακή Δημοκρατία άσκησε ανακοπές κατά της καταχώρισης σημάτων αυτών για τα σχετικά προϊόντα.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, έγιναν τα εγκαίνια της AGROLAB RDS Cyprus στη Λευκωσία

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β’, του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, πραγματοποιήθηκαν, στις 6 Ιουνίου 2016, τα εγκαίνια των εργαστηριακών εγκαταστάσεων της AGROLAB RDS Cyprus, στη Λευκωσία.

Η καλλιέργεια της πατάτας στην Κύπρο

Η καλλιέργεια της πατάτας στην Κύπρο

Με συνολική ετήσια παραγωγή γύρω στους 120.000 τόνους, η πατάτα στην Κύπρο καλλιεργείται σε περίπου 50.000 στρέμματα για ανοιξιάτικη συγκομιδή (από αρχές Μαρτίου μέχρι τέλη Ιουνίου) και σε περίπου 15.000 στρέμματα για χειμερινή συγκομιδή (από Νοέμβριο μέχρι τέλη Φεβρουαρίου). Διαβάστε στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί στα περίπτερα, πληροφορίες για την καλλιέργεια, τις ποικιλίες και την οργάνωση της εμπορίας της.

Κύπρος: Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με τον Πρέσβη της Ισπανίας

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Κύπρο, κ. Angel Lossada, είχε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου κ. Κώστας Καδής.

Κύπρος: Μέχρι 9/11/2018 αιτήσεις για παροχή κρατικής χορηγίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που θα εγκαταστήσουν Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

To Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Κύπρου, στο πλαίσιο προώθησης του Κοινοτικού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου (EMAS) σε επιχειρήσεις, ανακοινώνει την προκήρυξη του Σχεδίου Παροχής Κρατικών Χορηγιών 2018 για την Εισαγωγή Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης με βάση τις πρόνοιες του σχετικού Κανονισμού 1221/2009/ΕΚ.

Κύπρος: Yποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων 2018

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) ανακοινώνει την έναρξη της νέας περιόδου Υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Εκταρικών Επιδοτήσεων 2018 ως ακολούθως:

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version