Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Συστήματα Ενεργητικής Προστασίας καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους, που επιχορηγεί ο ΕΛ.Γ.Α για το 2010 στη γεωγραφική δικαιοδοσία του Υποκ/τος Πάτρας

Συστήματα Ενεργητικής Προστασίας καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους, που επιχορηγεί ο ΕΛ.Γ.Α για το 2010 στη γεωγραφική δικαιοδοσία του Υποκ/τος Πάτρας


Σύμφωνα με την απόφαση 62/3-06-2010 του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α., καθορίζονται τα συστήματα Ενεργητικής Προστασίας των γεωργικών καλλιεργειών από φυσικούς κινδύνους, που επιχορηγεί ο ΕΛ.Γ.Α για το έτος 2010, που έχουν ως εξής: α) Ο αντιπαγετικός ανεμιστήρας, για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών (εσπεριδοειδή, βερίκοκα, ακτινίδια) από τον παγετό στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας. β) Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών (μηλοειδή, πυρηνόκαρπα, ακτινίδια, αμπελοειδή και τη ροδιά) από το χαλάζι στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας και Κεφαλληνίας. γ) Η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων ισχύος 150HP, που ο ΕΛ.Γ.Α. είχε στο παρελθόν στην κατοχή του και έχει πλέον μεταβιβάσει σε οργανωμένους φορείς, σε ηλεκτροκίνητους ισχύος 125 HP στους Νομούς Αχαΐας και Κορινθίας.

1. Για καλλιέργεια αμπελοειδών:
α) Για νέες εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών διχτυών σε καλλιέργειες αμπελοειδών,
με αποστάσεις φύτευσης μεταξύ των σειρών 3,1 έως 3,5 m, μέχρι 2.100,00 € ανά στρέμμα κάλυψης.
-με αποστάσεις φύτευσης μεταξύ των σειρών 2 έως 3 m, μέχρι 1.900,00 € ανά στρέμμα κάλυψης.
με αποστάσεις φύτευσης μεταξύ των σειρών 1,5 έως 1,9 m, μέχρι 2.100,00 € ανά στρέμμα κάλυψης.
β) Για καλλιέργειες αμπελοειδών που διαθέτουν εγκατάσταση σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΛΓΑ, ώστε να δεχτεί αντιχαλαζικό δίχτυ , μέχρι του ποσού των € 500,00/στρ.

Για καλλιέργειες μηλοειδών – πυρηνόκαρπων:
α)Για νέες εγκαταστάσεις με αποστάσεις φύτευσης έως 3,5 m(~ 35 στύλοι /στρ) μέχρι 2.350,00 € ανά στρέμμα κάλυψης.
β) Για νέες εγκαταστάσεις με αποστάσεις φύτευσης πάνω από έως 3,6 m (~ 25 στύλοι/στρ), μέχρι 2.100,00 € ανά στρέμμα κάλυψης.
γ)Για καλλιέργειες που διαθέτουν εγκατάσταση σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΛΓΑ, ώστε να δεχτεί αντιχαλαζικό δίχτυ , μέχρι του ποσού των € 550,00/στρ.

3. Για καλλιέργεια ακτινιδιάς:
Για νέες εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών διχτυών σε καλλιέργειες ακτινιδιάς, με διαμόρφωση «κρεβατίνας», μέχρι 2.350,00 € και με διαμόρφωση «παλμέτας» μέχρι 2.100,00 € ανά στρ. κάλυψης.
Για καλλιέργειες που διαθέτουν εγκατάσταση σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΛΓΑ, ώστε να δεχτεί αντιχαλαζικό δίχτυ , μέχρι του ποσού των € 550,00/στρ.

4. Για καλλιέργεια ροδιάς:
Για νέες εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών διχτυών σε καλλιέργεια ροδιάς, μέχρι 1.900,00 € ανά στρ. κάλυψης.

Για όλες τις νέες εγκαταστάσεις η επιχορήγηση θα αφορά τη δαπάνη που θα απαιτηθεί για την εξ αρχής κατασκευή νέας εγκατάστασης , ικανής να δεχτεί την τοποθέτηση αντιχαλαζικού διχτυού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, οι οποίες αναφέρονται στο Παράρτημα ll της Απόφασης, της δαπάνης που θα απαιτηθεί για την αγορά του αντιχαλαζικού διχτυού καθώς και το κόστος των εργατικών.

Για την επιχορήγηση αντιπαγετικών ανεμιστήρων το ποσό είναι ανάλογο με την ισχύ του κινητήρα.

Για την μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους 10.050,00 € ανά ανεμιστήρα.

Το ποσοστό της επιχορήγησης του ΕΛ.Γ.Α., κατά μονάδα επιχορηγούμενου συστήματος ανέρχεται στο ύψος του 75% για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις τις αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο ύψος του 60% για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Τελευταία προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών είναι 15/07/2010.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Υποκατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Πάτρας στο τηλέφωνο: 2610-462510, καθώς και στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛ.Γ.Α. / Τμήμα Ενεργητικής Προστασίας στα τηλέφωνα: 210-7769402 – 210-7769403 – 210-7769404 και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού www.elga.gr.

Κεχαγιάς Γιώργος


ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΙΧΤΥΑ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ

ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΟ ΔΙΧΤΥ ΣΕ ΓΕΦΥΡΩΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΥΛΩΣΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ

ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΙΧΤΥΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΥΛΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΙΧΤΥΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΧΗ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ ΤΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΑ ΔΙΧΤΥΑ ΣΕ ΠΑΛΜΕΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΔΔ ΠΕΛΟΠΙΟ Ν. ΗΛΕΙΑΣ
 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version