Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πως θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος πετρελαίου στους αγρότες

Πως θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος πετρελαίου στους αγρότες


Καθορίστηκαν οι ποσότητες για τις οποίες ισχύει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου στις αγροτικές εργασίες, με εισήγηση ειδικής επιτροπής, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά. Για την επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία των γεωργών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, που είναι καταχωρημένα στην κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τις αιτήσεις-δηλώσεις τους για ενιαία ενίσχυση, για τις κατηγορίες των γεωργικών τους δραστηριοτήτων.

«Για τον προσδιορισμό των ποσοτήτων του πετρελαίου κινητήρων χρησιμοποιήθηκαν δείκτες μηχανικής απασχόλησης κατόπιν πρότασης ειδικής επιτροπής και καθορίστηκε το είδος και ο αριθμός επεμβάσεων ανά καλλιέργεια ή ομάδα καλλιέργειας όπως και κάθε κατηγορία ή είδος ζωϊκού κεφαλαίου με βάση τα γενικά και γεωργοτεχνικά δεδομένα σε εθνικό επίπεδο», διευκρινίζει ο υφυπουργός Οικονομικών.
Το θέμα απασχόλησε τη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρασμάνη, ο οποίος είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τι θα πράξει για τους αγρότες που καλλιεργούν κηπευτικά και οι οποίοι αδικούνται κατά την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου σε σύγκριση με άλλους αγρότες συναδέλφους τους.
Ο κ. Καρασμάνης είχε επισημάνει ότι οι καλλιέργειες κηπευτικών είναι ιδιαίτερα δαπανηρές σε επίπεδο κατανάλωσης πετρελαίου επειδή απαιτούν συχνή χρήση γεωργικών ελκυστήρων. Παρ’ όλα αυτά, όπως έχει καταγγείλει ο κ. Καρασμάνης, η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου είναι λιγότερο από 4 ευρώ ανά στρέμμα. Ο βουλευτής είχε ζητήσει την «άρση της αδικίας» για τους καλλιεργητές κηπευτικών και είχε ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να ενημερώσει με ποια κριτήρια υπάρχει διαφορά στην επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Καρασμάνη έχει ως εξής:

«Αδικία των παραγωγών κηπευτικών κατά την επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου»

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε σχετικά με το τι πρόκειται να πράξετε για τους αγρότες που καλλιεργούν κηπευτικά προϊόντα και οι οποίοι αδικούνται κατά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε σύγκριση με τους άλλους αγρότες συναδέλφους τους.
Γεγονός είναι ότι ενώ οι καλλιέργειες κηπευτικών προϊόντων είναι ιδιαίτερα δαπανηρές σε επίπεδο κατανάλωσης πετρελαίου επειδή απαιτούν την συχνή χρήση γεωργικών ελκυστήρων αντίθετα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου είναι λιγότερο από 4 ευρώ ανά στρέμμα.
Α) Τι μέτρα πρόκειται να λάβει η Κυβέρνηση για την άρση αυτής της αδικίας στους παραγωγούς κηπευτικών προϊόντων;
Β) Για ποιους λόγους και με βάση ποια κριτήρια υπάρχει αυτή η διαφορά στην επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου;

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version