Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ενίσχυση των αγροτών υποσχέθηκε ο Υπουργός Γεωργίας της Αρμενίας


Ο Αρμένιος Υπουργός Γεωργίας, Sergo Karapetian, ανακοίνωσε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 16/8 ότι η κυβέρνηση θα εισαγάγει 5.000 τόνους νιτρικών λιπασμάτων ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία στις εργασίες την προσεχούς περιόδου της φθινοπωρινής σποράς.

Η Αρμενία εισάγει περίπου 25.000-30.000 τόνους νιτρικού λιπασμάτων κάθε χρόνο από τη Γεωργία, το Ιράν και τη Ρωσία.
Ο κ. Karapetian είπε ότι τα λιπάσματα θα πωληθούν σε αγρότες στην τιμή των 6.000 AMD (411 AMD=1 $) ανά ένα σάκο των 50 kg. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Tigran Sargsyan ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Vanadzor-Khimprom που επιδοτείται από την κυβέρνηση, θα επαναλάβει την παραγωγή λιπασμάτων το φθινόπωρο. Στις αρχές Ιουλίου τόσο ο κ. Karapetian όσο και ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Armen Movsisian υπέγραψαν ένα μνημόνιο που συνέταξαν τα υπουργεία τους για να βοηθήσουν την Vanadzor-Khimprom ώστε να εξακολουθήσει να παράγει ανόργανα λιπάσματα που θα ανταποκρίνονται πλήρως στην εγχώρια γεωργική ζήτηση.

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι η Vanadzor-Khimprom θα παράξει 50.000 τόνους λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέως από τους αγρότες στην Αρμενία και θα δημιουργήσει παράλληλα περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας μονάχα από αυτή τη δραστηριότητά της. Η Αρμενία εισάγει μέχρι 40.000 τόνους νιτρικού καλίου, φωσφόρου και λιπάσματα κάθε χρόνο. Η Vanadzor-Khimprom, από την σοβιετική εποχή ως χημικό εργοστάσιο στην πόλη της Vanadzor. Η συγκεκριμένη μονάδα περιλαμβάνει χημικό εργοστάσιο, εργοστάσιο χημικών ινών και θερμοηλεκτρικό σταθμό και επαναλειτούργησε το 2005, μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας λόγω κυρίως γραφειοκρατικών εμπλοκών.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι μια ρωσο-βρετανική εταιρεία η οποία είναι εγγεγραμμένη ως Roding International Limited, η οποία καταχωρήθηκε στη Βρετανία. Το 2011 η εταιρία κατασκεύασε προϊόντα αξίας 700 εκ. AMD 2,5 φορές υψηλότερα σε σχέση με το 2010.
Η Κυβέρνηση της Αρμενίας με την απόφαση της 16/8 για τις επιδοτήσεις στους αγρότες προσπάθησε παράλληλα να αντισταθμίσει εν μέρει το κόστος του καυσίμου ντίζελ Ο υπουργός Γεωργίας είπε ότι οι αγρότες θα προμηθευτούν 5.899 τόνους ντίζελ σε ειδική επιδοτούμενη τιμή των 350 AMD ανά λίτρο.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version