Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ καταγγέλλουν την ανάθεση και το 2013 σε ιδιώτες των πληροφοριακών συστημάτων του Οργανισμού


Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων (Π.Σ.Ε.) στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και για το 2013 πρακτική της ανάθεσης σε ιδιώτη Τεχνικό Σύμβουλο, της ανάπτυξης και συντήρησης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης (ΟΠΣΕΑΕ). Μέσω του ΟΠΣΕΑΕ γίνεται η διαχείριση επιδοτήσεων που υπερβαίνουν τα 2,7 δις ευρώ ετησίως και απευθύνονται σε περίπου 800.000 αγρότες. Ο Σύλλογος έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη διαχείρισης του ΟΠΣΕΑΕ από το προσωπικό Πληροφορικής που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι απολύτως επαρκές για να αναλάβει το έργο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και για το 2013 πρακτική της ανάθεσης σε ιδιώτη Τεχνικό Σύμβουλο της ανάπτυξης και συντήρησης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης (ΟΠΣΕΑΕ). Μέσω του ΟΠΣΕΑΕ γίνεται η διαχείριση επιδοτήσεων που υπερβαίνουν τα 2,7 δις ευρώ ετησίως και απευθύνονται σε περίπου 800.000 αγρότες. Ο Σύλλογός μας τα τελευταία χρόνια, έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη διαχείρισης του ΟΠΣΕΑΕ από το προσωπικό Πληροφορικής που διαθέτει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο είναι απολύτως επαρκές για να αναλάβει το έργο. Επιπρόσθετα, στις 6.4.12, πριν από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για το έτος 2013 με προαίρεση και για το έτος 2014, υπέβαλε προς τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων λεπτομερή τεχνική πρόταση για την αυτοδύναμη λειτουργία του ΟΠΣΕΑΕ, για την υλοποίηση της οποίας απαιτούνταν η διάθεση μόλις 15 υπαλλήλων. Δυστυχώς, η πρόταση των εργαζόμενων αγνοήθηκε, όπως και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις δυσλειτουργίες του συστήματος, με αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία εξωτερικής ανάθεσης και για το 2013, με κόστος για τους έλληνες φορολογούμενους 1,6 εκατ. ευρώ. Εκτός αυτού, το Υπ.Α.Α.Τ. προχώρησε πέρυσι σε εκ νέου ανάθεση του έργου συμπλήρωσης και καταχώρησης των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης σε κοινοπραξία, όπου μαζί με την ΠΑΣΕΓΕΣ, συμμετέχει και η ίδια εταιρεία που διαχειρίζεται το ΟΠΣΕΑΕ του ΟΠΕΚΕΠΕ, με ότι κινδύνους συνεπάγεται για τους πόρους των Ευρωπαϊκών Γεωργικών Ταμείων, η εισαγωγή των αιτήσεων, η επεξεργασία των ελέγχων τους και ο υπολογισμός της πληρωμής τους, από την ίδια εταιρεία. Στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις, τις πληρωμές και το χαρτογραφικό υπόβαθρο των αγροτεμαχίων των ελλήνων αγροτών, πρέπει να διαχειρίζονται αποκλειστικά από το διαπιστευμένο για το σκοπό αυτό Οργανισμό Πληρωμής και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε περιουσία ιδιωτών.
Ο Σύλλογός μας, καλεί την Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. και τη νέα Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, να βάλουν τέλος στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση, υλοποιώντας την πρόταση των εργαζομένων, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό σημαντικούς πόρους και απαλλάσσοντας εργαζόμενους και αγρότες από καθημερινή ταλαιπωρία.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version