Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Πλησιάζει η ανακοίνωση του ανάδοχου του προγράμματος κατάρτισης 10.000 ανέργων στον πρωτογενή τομέα


Προχωράει – σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου – η διαδικασία για την ανάδειξη του ανάδοχου για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση επαγγελματικών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού μέσω κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, το οποίο χρηματοδοτείται από το «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 10.000 ανέργους ή και αγρότες πολύ χαμηλού εισοδήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου μεταξύ των αναδόχων είναι:

η ΠΑΣΕΓΕΣ, ο ΕΛΓΟ – Δήμητρα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η ΔΗΩ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τέλος μια Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «Καλλιγένεια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από το ΥπΑΝ, ο κάθε φορέας έχει προτείνει (στον φάκελο που κατέθεσε μέχρι τις 15/2) – μέσα στο χρονικό διάστημα που πρέπει να υλοποιηθεί η δράση – πως θα κατανείμει τον προϋπολογισμό, και πως θα πραγματοποιήσει την κατάρτιση. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ και αφορά κατοίκους από τις εξής περιοχές της χώρας: Α. Μακεδονία – Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ιόνια Νησιά, Δυτ. Ελλάδα, Πελοπόννησος, Β. Αιγαίο και Κρήτη.

«Το πρόγραμμα αφορά δράσεις κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα και χρηματοδοτείται από το “Αποθεματικό Απροβλέπτων”. Είναι πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, πράγμα που σημαίνει ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να στηρίζει τους ανέργους ώστε να βρουν δουλειά», αναφέρουν στον ΑγροΤύπο στελέχη του ΥΠΑΝ που ασχολούνται με το πρόγραμμα.

Και προσθέτουν: «Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα έχει σαν μια από τις στοχευμένες κατηγορίες ωφελούμενων και τους “επαπειλούμενους” δηλαδή κυρίως άτομα που εργάζονται αλλά υποαπασχολούνται και το εισόδημά τους δεν ξεπερνάει κάποια όρια. Γι’ αυτό στην πρόσκληση αναφέρεται ότι προτεραιότητα είναι οι άνεργοι αλλά θα μπορούσαν να είναι και αγρότες οι οποίοι είναι μέλη συνεταιρισμών αλλά το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το όριο της φτώχειας (όπως το ορίζει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πέρσι για παράδειγμα ήταν περίπου 10.000 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα). Για παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση κυρίως γυναίκες με χαμηλό εισόδημα οι οποίες είναι μέλη συνεταιρισμών θα μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση και να παρακολουθήσουν αυτά τα προγράμματα κατάρτισης. Το πρόγραμμα αυτό δεν έχει ηλικιακά κριτήρια».

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version