Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ενδιαφέρον από τη Βραζιλία για συμβολαιακή καλλιέργεια μαλακού σιταριού και παραγωγή ζωοτροφών στην Ελλάδα

Ενδιαφέρον από τη Βραζιλία για συμβολαιακή καλλιέργεια μαλακού σιταριού και παραγωγή ζωοτροφών στην Ελλάδα


Διερευνητικές επαφές με Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) για συμφωνίες συμβολαιακής καλλιέργειας, 500.000 στρεμμάτων μαλακού σιταριού, έχει ξεκινήσει η Coonagro, ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς συνεταιρισμούς της Βραζιλίας. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον για την παραγωγή στη χώρα μας ζωοτροφών με πρώτες ύλες που θα εισάγονται από τη Βραζιλία. Αυτά προέκυψαν από την επταήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ελλάδα πολυμελή αντιπροσωπεία από τη Βραζιλία, στην οποία συμμετείχαν ο κ. Ντάνιελ Ντίας μέλος του αγροτικού συνεταιρισμού Coonagro, ο κ. Κλαούντιο Κάβα εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας της Βραζιλίας, καθώς και οι κ.κ. Δρ. Ρομπέρτο Παρντούτσι Καμάργκο και Θιάγκο Παρντούτσι Καμάργκο, ιδιοκτήτες της IBRA, της μεγαλύτερης εταιρείας αγροτεχνολογίας στη Λατινική Αμερική.

Ο αγροτικός συνεταιρισμός Coonagro, είναι ένας κολοσσός με ετήσιο τζίρο 6 δις δολάρια, παραγωγή ημερησίως 3 εκατ. πουλερικών, 3 εκατ. λίτρων γάλακτος και 100.000 χοιρινών. Ο συνεταιρισμός προσπαθεί να βρει «εναλλακτική λύση» για την προμήθεια μαλακού σιταριού, μετά τα προβλήματα που υπάρχουν με τις εξαγωγές από την Αργεντινή.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοβραζιλιάνικου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χαραλαμπίδης, που συμμετείχε στις συναντήσεις, «αυτή την εποχή υπάρχει μεγάλη ζήτηση για μαλακό σιτάρι. Προχωρήσαμε σε συναντήσεις με Ενώσεις, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Ημαθία κ.α.). Είχαμε ενδιαφέρουσες προτάσεις για συνεργασία. Μας ενδιαφέρουν περιοχές που έχουν υποδομές αλλά και βρίσκονται κοντά σε λιμάνι».

Όμως εκτός από συμβόλαια για μαλακό σιτάρι, οι Βραζιλιάνοι επιδιώκουν να γίνει η Ελλάδα μέρος της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων και ζωοτροφών, μέσα από συμπράξεις εταιρειών των δύο χωρών, που θα χρησιμοποιούν λατινοαμερικάνικες πρώτες ύλες. Όπως τόνισε στον Αγροτύπο ο κ. Χαραλαμπίδης, «ήδη υπογράφηκαν εμπορικές προσυμφωνίες συνεργασίας με ελληνικές εταιρείες, για την παρασκευή ζωοτροφών και σογιέλαιου με βραζιλιάνικο σπόρο σόγιας και τροφές για κατοικίδια με κρεατάλευρα από τη λατινοαμερικάνικη χώρα, τα οποία επίσης θα εξάγονται».

Το αυξημένο βραζιλιάνικο ενδιαφέρον για συμβολαιακή καλλιέργειας μαλακού σιταριού μας επιβεβαίωσαν και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ). Όπως δήλωσαν στον ΑγροΤύπο «ήταν μια επιτυχημένη συνάντηση στα γραφεία της ΕΑΣΘ στην Σίνδο. Την ΕΑΣΘ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Τσιχήτας, ο ταμίας κ. Χρήστος Τσομπάνος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Τέθηκε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια γενικότερη συνεργασία για παραγωγή και διακίνηση προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο. Σύντομα θα υπάρξει και νέα συνάντηση».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,191406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version