Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

ΕΣΑΦ: Καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών που λειτουργούν φ/β σταθμούς

ΕΣΑΦ: Καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών που λειτουργούν φ/β σταθμούς


Ανακοίνωση καταγγελία σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επαγγελματιών αγροτών που λειτουργούν φ/β σταθμούς απέστειλε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΕΣΑΦ). Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει την πολιτική του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ) όπως επίσης και τον αρμόδιο Υφυπουργό ΠΕΚΑ, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου για τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του ότι δηλαδή μέχρι τέλους του έτους θα έχουν πληρωθεί οι αγρότες τα χρωστούμενα μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2013. Η ανακοίνωση καταλήγει τονίζοντας ότι: είναι κατά συνέπεια απόλυτα αναγκαίο να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους αγρότες τα οφειλόμενα σε αυτούς ποσά από τον ΛΑΓΗΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός του, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς αναφέρει:

Ο ΕΣΑΦ καταγγέλλει την μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική του ΛΑΓΗΕ, που συνίσταται στη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του έναντι των επαγγελματιών αγροτών, που λειτουργούν φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

Επίσης καταγγέλλει τον αρμόδιο Υφυπουργό κο Ασημάκη Παπαγεωργίου για τις μέχρι σήμερα επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του προς τους εκπροσώπους του ΕΣΑΦ, ότι δηλαδή μέχρι τέλους του τρέχοντος έτους θα έχουν πληρωθεί οι αγρότες ιδιοκτήτες φ/β σταθμών μέχρι και το Σεπτέμβρη του 2013.

Στην πραγματικότητα η πληρωμή των επαγγελματιών αγροτών καθυστερεί για επτά και πλέον μήνες, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος που διέθεσαν στο δίκτυο από το Μάϊο του 2012 και εφεξής. Αντίθετα καλούνται να καταβάλουν συνεχώς και χωρίς διακοπή τον ΦΠΑ που αναλογεί στα τιμολόγια πώλησης, που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα και τα οποία παραμένουν ανεξόφλητα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις μεγάλες δανειακές υποχρεώσεις των παραπάνω αγροτών (υψηλό ποσό δανείου και ύψος επιτοκίου για την κατασκευή των πάρκων) και την επιβολή της έκτακτης εισφοράς έχουν καταστήσει τη λειτουργία των αγροτικών φ/β ελλειμματική και έχουν φέρει τους ιδιοκτήτες τους σε απόγνωση λόγω της αδυναμίας ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Είναι κατά συνέπεια απόλυτα αναγκαίο να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους αγρότες τα οφειλόμενα σ΄ αυτούς ποσά από τον ΛΑΓΗΕ.

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,21875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version