Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Με φέτα και σκληρά τυριά ξεκινάει η ΑΜΦΙΓΑΛ. Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 600 παραγωγοί


Στην διαδικασία σύναψης συμφωνιών με τους παραγωγούς πρόβειου και γίδινου γάλακτος της Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται η γαλακτοβιομηχανία ΑΜΦΙΓΑΛ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς οι τιμές που θα απολαμβάνουν οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας είναι καλύτερες κατά 6 με 7 λεπτά το κιλό σε σχέση με αυτές που παρέδιδαν πέρσι το προιόν τους σε άλλες γαλακτοβιομηχανίες ενώ υπάρχουν περιθώρια ακόμα καλύτερων τιμών ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος.

«Εκδώσαμε μια ανακοίνωση που προσδιορίζουμε τις τιμές του γάλακτος αλλά και τις προϋποθέσεις με τις οποίες οι παραγωγοί θα μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερη τιμή. Για παράδειγμα αν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος είναι υψηλά τότε το πρόβειο μπορεί να φθάσει 1,5 ευρώ το κιλό. Φέτος έχουμε την τύχη να ανακοινώνουμε πρώτοι τιμές και σε σχέση με την περσινή χρονιά για τους παραγωγούς της Αιτωλοακαρνανίας αυτές είναι αυξημένες κατά 6 - 7 λεπτά μεσοσταθμικά αυξημένες», μας κάνει γνωστό ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Και προσθέτει: «Έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον περίπου 600 παραγωγοί και στόχος μας για το 2015 είναι η παραγωγή 4.000 τόνων γάλακτος και σταδιακά σε μια πενταετία είναι να φθάσουμε στους 10.000 τόνους. Η Φέτα θα παράγεται με τις προδιαγραφές που θέλει η αμερικάνικη αγορά και θα γίνεται εξαγωγή στις ΗΠΑ. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει να παράγει φέτα και σκληριά τυριά και σιγά - σίγα θα πάμε και στο γάλα. Η επένδυση αυτή ξεκίνησε πριν 5 χρόνια αλλά πέσαμε πάνω στην κρίση που δεν υπήρχε χρηματοδότηση οπότε ολοκληρώνεται με ίδια κεφάλαια και φθάνει τα 7 εκατ. ευρώ».

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Αγρινίου που είναι ο κύριος μέτοχος της ΑΜΦΙΓΑΛ, καλεί τους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγρινίου στο Αγρίνιο και στα κατά τόπους υποκαταστήματα, για να δηλώσουν την πρόθεσή τους να διαθέσουν την παραγωγή τους στην ΑΜΦΙΓΑΛ, με τους ευνοϊκότατους για αυτούς όρους που αναλύονται παρακάτω.

  • Στο πρόβειο γάλα η τιμή εκκίνησης για τον παραγωγό είναι τα 0.97 ευρώ ανά κιλό, στην αναλογία πρωτεΐνης 5,5 και λίπους 6,5. Η τιμή δύναται να αυξηθεί σύμφωνα με τον πίνακα (Δείτε εδώ).
  • Στο γίδινο γάλα ισχύει το ίδιο μοντέλο διαμόρφωσης της τιμής, με βάση τα 0.58 ευρώ ανά κιλό, στην αναλογία πρωτεΐνης 3,6 και λίπους 4,5. Αναλυτικότερα η τιμή μπορεί να μεταβληθεί όπως στον πίνακα (Δείτε εδώ).

Και στις δυο κατηγορίες, δίδεται προσαύξηση (πριμ ποσότητας) 0,01 ευρώ το κιλό για ποσότητες πάνω από 30.000 κιλά και 0,02 ευρώ για ποσότητες πάνω από 50.000 κιλά.
Οι παραγωγοί θα λάβουν άμεσα τις προκαταβολές μετά την υποβολή των αιτήσεών τους, σε ζωοτροφές – φυράματα από την Ένωση Αγρινίου και σε χρήμα κατά τη συμφωνία με την ΑΜΦΙΓΑΛ.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,078125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version