Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την βιομηχανία ELFE Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά (πρώην ΒΦΛ)


Σε συζητήσεις - και πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας - βρίσκεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της βιομηχανίας ELFE - Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά (πρώην ΒΦΛ). Σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της βιομηχανίας κ. Γιώργος Τσιμενίδης αν και έχει γραφτεί πως έχει προκύψει συμφωνία και έχουν σημειωθεί ή πρόκειται να σημειωθούν αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις με την εταιρεία αυτό δεν ισχύει. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι εργαζόμενοι η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των συνομιλιών και μάλιστα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είναι σύμφωνοι σε μια επικείμενη αναδιάρθρωση προς το καλό τόσο του κλάδου των λιπασμάτων στην Ελλάδα, όσο και της εταιρείας και των εργαζομένων της. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν η εταιρεία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε σχέση με την λειτουργία της (λόγω οφειλών προς την Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου - Δ.Ε.Π.Α), τα οποία όμως φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα μας αναφέρει ο κ. Τσιμενίδης τον τελευταίο χρόνο τα ELFE σημειώνουν μια σταθερά ανοδική πορεία και λόγω αυτού προσέλκυσαν και τους ξένους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της βιομηχανίας κ. Γιώργος Τσιμενίδης αναφέρει στον ΑγροΤύπο: «προωθείται μια αναδιοργάνωση της εταιρείας και σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί πρόκειται για επενδυτές κυπριακών συμφερόντων. Το επόμενο διάστημα θα συναντηθούμε με την διοίκηση προκειμένου να ενημερωθούμε. Ακόμα η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο διαπραγματεύσεων. Εμείς είμαστε σύμφωνοι με μια τέτοια αλλαγή εφόσον γίνει υπό σωστούς όρους. Ακόμα πάντως δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις».

Απαντώντας σε ερώτησή μας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία στο παρελθόν όσον αφορά την λειτουργίας της ο κ. Τσιμενίδης μας απαντά: «τα προβλήματα αυτά υπήρχαν και είναι γνωστά. Όμως τον τελευταίο χρόνο η εταιρεία διαγράφει μια σταθερά ανοδική πορεία. Βέβαια τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν και άλλο. Καταρχήν πρέπει να επιτευχθεί ανάπτυξη της εταιρείας με ίδρυση και νέων μονάδων. Όσον αφορά τα εργασιακά μας και εκεί υπάρχει βελτίωση χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς το προσωπικό.

Η εταιρεία

1961: Ίδρυση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (Β.Φ.Λ) από τον όμιλο της Εμπορικής τράπεζας.

1965: Έναρξη της λειτουργίας της εταιρίας στην περιοχή της Νέας Καρβάλης στην Καβάλα.

2000: Οι δύο πιο σημαντικές βιομηχανίες του χώρου, Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λίπασμάτων και οι Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος Α.Β.Ε.Ε , συγχωνεύονται σχηματίζοντας μία από τις μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας.

2009: Πραγματοποιείται η εξαγορά της εταιρίας από την ELFE SA και η μετονομασία της σε Ελληνικά Λιπάσματα-ELFE. ‘Εκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σημαντικό πρόγραμμα εκσυχρονισμού και επενδύσεων, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων, στη συντήρηση και την αναβάθμιση των παραγωγικών μονάδων, καθώς και των αποθηκευτικών χώρων του εργοστασίου και των κέντρων διανομής.

Χρήστος Διαμαντόπουλος

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version