Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Ρεκόρ εξαγωγών για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της ΕΕ το 2015

Ρεκόρ εξαγωγών για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της ΕΕ το 2015


Ρεκόρ εξαγωγών κατέγραψαν τα αγροδιατροφικά ευρωπαϊκά προϊόντα σε τρίτες χώρες όπως ενημέρωσε η Κομισιόν. Οι εξαγωγές του αγροδιατροφικού τομέα ανήλθαν για το 2015 στον αριθμό - ρεκόρ των 129 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6% σε σχέση με το 2014. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι στους 10 από τους 12 μήνες του 2015 οι εξαγωγές ξεπέρασαν τους αριθμούς για τους ίδιους μήνες του 2014.  Πιο συγκεκριμένα, μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε στις εξαγωγές προς ΗΠΑ (+18,5%) και Κίνα (+39%). Δημητριακά, (+1,2 δισ. ευρώ), κρασί (+835 εκατ. ευρώ) και οινοπνευματώδη ποτά (+641 εκατ. ευρώ) αποτέλεσαν τους 3 τομείς με την μεγαλύτερη άνοδο στις εξαγωγές. Σημαντικό ρόλο στην μείωση των εξαγωγών γάλακτος και νωπών φρούτων διαδραμάτισε η απαγόρευση εξαγωγών προς την Ρωσία.

Παράλληλα η απαγόρυεση εξαγωγών προς την Ρωσία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην μείωση των εξαγωγών γάλακος και τυριών (-963 εκατ. ευρώ) και νωπών φρούτων (-341 εκατ. ευρώ). Αν συνυπολογισθεί και η αύξηση στις εισαγωγές κατά 113 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση 8,7% σε σχέση με το 2014) το εμπορικό ισοζύγιο για τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ κατέγραψε πλεόνασμα 16 δισ. ευρώ, χαμηλότερο από το πλεόνασμα των 18 δισ. ευρώ το 2014. Σχετικά με τον Δεκέμβριο του 2015 οι εξαγωγές ανήλθαν σε 11,2 δισ. ευρώ, σχεδόν 1 δισ. υψηλότερες σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014. Οι πιο βελτιωμένες κατηγορίες σε σχέση με τον Δεκέμβιο του 2014 ήταν οι εξαγωγές σιταριού, λαχανικών και χοιρείου κρέατος. Στον αντίποδα, μεταξύ των κατηγοριών με την μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με πέρσι τον Δεκέμβριο ήταν αυτή του γάλακτος.

Διαβάστε εδώ την σχετική έκθεση της Κομισιόν

 

 
 

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,322266 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version