Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού κατέστρεψε ακτινίδια, εσπεριδοειδή, καλαμπόκι και τριφύλλια στον κάμπο της Άρτας

Χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού κατέστρεψε ακτινίδια, εσπεριδοειδή, καλαμπόκι και τριφύλλια στον κάμπο της Άρτας

Ζημιές σε καλλιέργειες ακτινιδιάς, εσπεριδοειδών, καλαμποκιού αλλά και τριφυλλιού που ήταν κομμένα προκάλεσε η χθεσινή έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού, σε διάφορες περιοχές του νομού Άρτας.

Το μέγεθος της ζημίας στα ακτινίδια φαίνεται και από την φωτογραφία που μας απέστειλε ο κ. Χρήστος Μπαγεώργας, παραγωγός ακτινιδίου, από το νομό Άρτας.

Όπως μας είπε ο ίδιος «οι παραγωγοί είμαστε σε απόγνωση για τη νέα αυτή ζημιά».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτινιδίων «Πύρρος», ζητώντας άμεσα να παρέμβει ο ΕΛΓΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ακτινιδίων «Πύρρος» έχει ως εξής:

Σήμερα το απόγευμα 10.06.2019 απίστευτης έντασης βροχόπτωση συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση σημειώθηκε κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Καλαμιάς και Ρόκκα του Δήμου Αρταίων.

Πρωτόγνωρη ζημιά και σε πολλές περιπτώσεις ολοσχερή καταστροφή αντίκρισαν οι παραγωγοί στις καλλιέργειές τους φέρνοντάς τους σε μεγάλη απόγνωση.

Η έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια μισής ώρας με μέγεθος καρυδιού δημιούργησε μεγάλες ζημιές και κατέστρεψε τις καλλιέργειες ακτινιδίων στο πέρασμά της. Η περιοχή αυτή είναι από τις δυναμικότερες του κάμπου της Άρτας, στην καλλιέργεια ακτινιδίου.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα και στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών αλλά και μονοετών καλλιεργειών (καλαμπόκι, τριφύλλι) της περιοχής.

Καλούμε τον Γενικό Δευθυντή, του Παραρτήματος του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων, να επισκεφθεί άμεσα τις πληγείσες περιοχές για να διαπιστώσει επιτόπου το μέγεθος της ζημιάς

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό

«ΠΥΡΡΟΣ»

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Χρηστάκης

 

Διαβάστε ακόμα

Δημοφιλή

 

Επιστροφή

Close