Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λειτουργεί η FaST που ενεργοποιεί το Οικολογικό Σχήμα 6 λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

01/03/2024 01:19 μμ
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι βρίσκεται σε λειτουργία η εφαρμογή FaST.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι βρίσκεται σε λειτουργία η εφαρμογή FaST.

Η FaST μπορεί να ενεργοποιήσει το Οικολογικό Σχήμα Π1-31.6 «Ενίσχυση παραγωγών για την εφαρμογή φιλικών για το περιβάλλον πρακτικών διαχείρισης, με τη χρήση ψηφιακής εφαρμογής διαχείρισης εισροών και παρακολούθησης περιβαλλοντικών παραμέτρων».

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ επισημαίνει ότι η εφαρμογή βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία για συσκευές με λειτουργικό Android και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν από το Google Play Store και να τη δηλώσουν στην εφαρμογή της ΕΑΕ 2023.

Μετά την εγκατάσταση, ο χρήστης επιλέγει ΟΠΕΚΕΠΕ (για αγρότες και συμβούλους) και εισάγει τους κωδικούς του.

Όσοι χρήστες έχουν ήδη κωδικούς για τα πληροφοριακά συστήματα εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν λάβει mail με το username που θα χρησιμοποιούν για το FaST.

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη κωδικό για τα πληροφοριακά συστήματα εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ ή έχει απενεργοποιηθεί ο κωδικός τους, μπορούν να προβούν στις κατάλληλες εργασίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση ακολουθώντας τα υποδεικνυόμενα βήματα (εδώ).

Όσοι χρήστες εγγράφονται για πρώτη φορά ή τροποποιούν τα στοιχεία εγγραφής τους, ενημερώνονται περιοδικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα Fast (Farm Sustainability Tool - Εργαλείο Αειφορίας Φάρμας για τα Θρεπτικά συστατικά) θα αναρτώνται μια σειρά στοιχείων που αφορούν σε:

  • πληροφορίες για τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις όπως αυτές αποτυπώνονται στο ΟΣΔΕ.
  • πληροφορίες από τη δειγματοληψία του εδάφους, σε κατάλληλη χωρική και χρονική κλίμακα.
  • πληροφορίες για τις πρακτικές διαχείρισης (όπως η εφαρμογή φυτοπροστατευτικών, η εφαρμογή θρεπτικών συστατικών και αρδεύσεων) την ιστορικότητα των καλλιεργειών, την εκτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος και τους στόχους απόδοσης.

Δείτε οδηγίες (εδώ)

Τελευταία νέα