Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι γεωργικοί ελκυστήρες μικρών διαστάσεων της Massey Ferguson ενισχύονται με την νέα αποδοτική σειρά MF 1700 E

10/05/2022 04:21 μμ
Η Massey Ferguson, παγκόσμια εμπορική επωνυμία της AGCO, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την παρουσίαση των νέων γεωργικών ελκυστήρων μικρών διαστάσεων MF 1755 E 54hp και MF 1740 E 40hp

Η Massey Ferguson, παγκόσμια εμπορική επωνυμία της AGCO, ανακοινώνει με υπερηφάνεια την παρουσίαση των νέων γεωργικών ελκυστήρων μικρών διαστάσεων MF 1755 E 54hp και MF 1740 E 40hp. Και οι δύο τροφοδοτούνται από τους τελευταίους συμβατούς με το Stage V κινητήρες και είναι εξοπλισμένοι με μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων.

“Αυτά τα απλά και μικρών διαστάσεων μηχανήματα πολλαπλών χρήσεων, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εκτελούν μια σειρά από αποδοτικές εργασίες σε μικρότερα αγροκτήματα, καθώς και σε εντατικές κηπευτικές καλλιέργειες, οπωρώνες, αμπελώνες και άλλες δυσπρόσιτες περιοχές", λέει ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ Massey Ferguson, στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Το MF 1755 E με 54 ίππους είναι εξοπλισμένο με πλατφόρμα επίπεδου δαπέδου, ενώ το MF 1740 E με 40 ίππους είναι έκδοση χωρίς καμπίνα. Και τα δύο έχουν στάνταρ τετρακίνηση, καθώς και κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων υψηλής απόδοσης.

“Ιδανικά κατάλληλοι για όσους εργάζονται με περιορισμένο προϋπολογισμό, οι ελκυστήρες αυτοί παρέχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές σε προσιτή τιμή και με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας", προσθέτει ο κ. Aubrion.

Massey Ferguson MF 1700 E Series προδιαγραφές

 • Επιλογή μεταξύ δύο νέων, προσιτών, τετρακίνητων, μικρών διαστάσεων γεωργικών ελκυστήρων. Η σειρά MF 1700 E είναι ιδανική για σκληρή εργασία σε μικρότερα αγροκτήματα, κηπευτικές εργασίες, οπωρώνες, αμπελώνες και κέντρα ιππασίας.
 • Νέο μοντέλο χωρίς καμπίνα 40hp, MF 1740 E με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 8 x 8
 • Νέο MF 1755 E 54hp με πλατφόρμα επίπεδου δαπέδου και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 12 x 12
 • Οι δοκιμασμένοι τρικύλινδροι ή τετρακύλινδροι κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας πληρούν τις τελευταίες προδιαγραφές εκπομπών Stage V με το απλό σύστημα 'All in One'
 • Αξιόπιστα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων
 • Σχεδιασμένο για να παρέχει απλή και αξιόπιστη λειτουργία με χαμηλό κόστος κτήσης.

Αξιόπιστα, οικονομικά και ευέλικτα

Με το λανσάρισμα των τρακτέρ MF 1700 E, η Massey Ferguson αυξάνει τις επιλογές σε αυτόν τον σημαντικό και δημοφιλή τομέα, παρέχοντας πλέον προσιτές και εύχρηστες, επιλογές που συμπληρώνουν τις υπάρχουσες σειρές MF 1500 και MF 1700M. Αυτά τα δύο νέα μοντέλα της σειράς MF 1700 E έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι εύχρηστα και να παρέχουν απλή και αξιόπιστη λειτουργία σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

mf 1755 e

MF 1755 E – ο ισχυρός σας συνεργάτης

Το MF 1755 E, με απόδοση 54hp και με μεταξόνιο 1.980mm, προσφέρει την ισχύ, τη δύναμη και τη σταθερότητα για να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε μικρά αγροκτήματα, κηπευτικές μονάδες και άλλες δραστηριότητες.

Η ισχύς παρέχεται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 2,4 λίτρων, ο οποίος είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται στα μεγαλύτερα μοντέλα της τελευταίας σειράς MF 1700 M. Αυτός πληροί τους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών ρύπων Stage V χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία SCR "All in One", η οποία είναι σχεδιασμένη για τη διάρκεια ζωής του τρακτέρ.

Η συντήρηση ρουτίνας του κινητήρα γίνεται εύκολη χάρη στο μονοκόμματο καπό. Αυτό ανασηκώνεται πλήρως, με τη βοήθεια αερόβεργας, παρέχοντας πλήρη πρόσβαση για ελέγχους και συντήρηση.

mf1755e

Αποδοτική μετάδοση

Ένα εύχρηστο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 12 εμπρός/12 όπισθεν με σύστημα αναστροφής είναι στάνταρ στο MF 1755 E. Το κιβώτιο αυτό, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο MF 1755 M και στο MF 1765 M, προσφέρει τέσσερις ταχύτητες σε τρεις περιοχές, οι οποίες αλλάζουν με μοχλούς που είναι τοποθετημένοι βολικά δίπλα στο κάθισμα. Οι συγχρονισμένες αλλαγές κατεύθυνσης πραγματοποιούνται απλά με τον μοχλό αλλαγής κατεύθυνσης, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το τιμόνι στην αριστερή πλευρά.

Με ανυψωτική ικανότητα 1.200kg, σύνδεση τριών σημείων Cat 1 και υδραυλική ροή 32,2 λίτρων/λεπτό, το MF 1755 E είναι ικανό να χειρίζεται και να λειτουργεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων στο χωράφι και την αυλή. Οι χειριστές μπορούν να ρυθμίσουν το ακριβές ύψος εργασίας χρησιμοποιώντας τον έλεγχο θέσης και επίσης να ρυθμίσουν τις ταχύτητες ανύψωσης και καθέλκυσης του συνδέσμου.

κινητήρας mf1755e

Το ανεξάρτητο PTO των 540 στροφών ανά λεπτό ενεργοποιείται ηλεκτροϋδραυλικά, χρησιμοποιώντας έναν βολικά τοποθετημένο διακόπτη στο ταμπλό. Αυτό παρέχει τη δυνατότητα επιλογής τυπικής ενεργοποίησης ή μαλακής εκκίνησης για φορτία υψηλής αδράνειας. Ένας σταθερός διακόπτης PTO τοποθετημένος στο φτερό είναι στάνταρ.

Τέσσερις πλωτοί ελαστικοί μονωτήρες ελαχιστοποιούν τους κραδασμούς στην πλατφόρμα επίπεδου δαπέδου του MF 1755 E. Ακριβώς κάτω από το τιμόνι βρίσκεται ένα απλό, μοντέρνο ταμπλό, με έναν μεγάλο μετρητή στροφών στο κέντρο του, ο οποίος περιβάλλεται από μια πλήρη σειρά προειδοποιητικών λυχνιών και έναν μεγάλο μετρητή καυσίμου στα αριστερά.

Ο φιλικός προς το χρήστη σχεδιασμός της πλατφόρμας προσφέρει σαφή πρόσβαση και πολλές χειρολαβές. Οι χειριστές θα διαπιστώσουν ότι τα χειριστήρια είναι τοποθετημένα σε μια τακτοποιημένη και λογική διάταξη και είναι εύκολα προσβάσιμα. Τα χυτά πλαστικά καλύμματα γύρω από τους μοχλούς βελτιώνουν την εμφάνιση και περιλαμβάνουν μια θήκη για ποτήρι.

MF 1740 E – αξιόπιστος γεωργικός ελκυστήρας

Με 40 ίππους, το MF 1740 E φαίνεται ότι θα είναι μια δημοφιλής επιλογή. Με το μεταξόνιο των 1.675 χιλιοστών και τη θέση χειριστή στην έκδοση χωρίς καμπίνα, προσφέρει την ισχύ και τις διαστάσεις που ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών - από εργασίες στο χωράφι μέχρι εργασίες σε οπωρώνες ή αμπελώνες με κάλυψη.

Ένας τρικύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων, δοκιμασμένος στα μοντέλα MF 1735 M και MF 1740 M, κινεί το MF 1740 E και πληροί τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων Stage V με το ίδιο αποκλειστικό σύστημα "Όλα σε ένα", σχεδιασμένο για όλη τη διάρκεια ζωής του τρακτέρ.

Επωφελείται επίσης από το ίδιο μονοκόμματο καπό που ανασηκώνεται για να παρέχει εύκολη πρόσβαση για τη συνήθη συντήρηση και το σέρβις.

Ευθεία μετάδοση

Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει 8 ταχύτητες εμπρός/8 ταχύτητες όπισθεν. Η επιλογή τεσσάρων ταχυτήτων σε δύο περιοχές γίνεται με έναν κεντρικό κύριο μοχλό αλλαγής ταχυτήτων και έναν ξεχωριστό μοχλό περιοχών στην αριστερή πλευρά. Οι αλλαγές κατεύθυνσης πραγματοποιούνται εύκολα με τον συγχρονισμένο μοχλό αλλαγής κατεύθυνσης, ο οποίος είναι τοποθετημένος κάτω από το τιμόνι στην αριστερή πλευρά.

Με παροχή υδραυλικής αντλίας 28,3 λίτρα/λεπτό και ικανότητα ανύψωσης 1.000 kg από τον σύνδεσμο τριών σημείων Cat 1, το MF 1740 E μπορεί να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα χρήσιμων εργαλείων.
Από κοινού με το πιο ισχυρό, MF 1755 E, διαθέτει επίσης έλεγχο θέσης για τον ακριβή καθορισμό και τη διατήρηση του ύψους εργασίας. Το σύστημα επωφελείται επίσης από ρυθμιζόμενη ταχύτητα για την ανύψωση και το κατέβασμα.

Οι ελκυστήρες MF 1740 E είναι εξοπλισμένοι, ως στάνταρ εξοπλισμός, με ανεξάρτητο PTO 540 στροφών ανά λεπτό με δυνατότητα επιλογής τυπικής ή ομαλής εκκίνησης για τη λειτουργία του μηχανοκίνητου εξοπλισμού. Ένας σταθερός διακόπτης PTO είναι επίσης τοποθετημένος στον πίσω προφυλακτήρα.

Η έκδοση χωρίς καμπίνα παρέχει στους χειριστές έναν άνετο και βολικό χώρο εργασίας, ενώ ένα παχύ στρώμα δαπέδου από καουτσούκ βελτιώνει την άνεση και μονώνει τους χειριστές από το θόρυβο και τους κραδασμούς.

Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται σε βολική θέση εκατέρωθεν του καθίσματος. Οι μοχλοί για τον σύνδεσμο και τις βαλβίδες διπλής ενέργειας βρίσκονται ακριβώς αριστερά από το κάθισμα, ενώ στα δεξιά βρίσκονται ο επιλογέας κίνησης δύο/τεσσάρων τροχών καθώς και η αλλαγή εύρους. Υπάρχει επίσης μια βολική ποτηροθήκη στο φτερό.

Σχετικά άρθρα
04/10/2023 10:41 πμ

Μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα (από 24 σε 13%) καθώς και στις εργασίες για την άρση εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε κτίρια, στο 4% προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύσουν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου 2023 και προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών για τα αντίστοιχα αγαθά και υπηρεσίες.

Ειδικότερα με τις διατάξεις που εισάγονται:
Μειώνεται από 24 σε 13% ο ΦΠΑ για τα εξής αγροτικά μηχανήματα: Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών, γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία,  αντλίες για υγρά, κινητά σιλό, θερμοκήπια, τα οποία από τη φύση και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών ή εντόμων. Δεξαμενές αποθήκευσης νερού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή την στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες. Εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών.
Θεσπίζεται νέος υπερμειωμένος συντελεστής 4% για την εκτέλεση εργασιών που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών στοιχείων και λοιπών σταθερών και μη εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον. Ο ΦΠΑ για τις υπηρεσίες αυτές διαμορφώνεται στο 3% στα νησιά, όπου εφαρμόζεται μειωμένος κατά 30% συντελεστής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση:
«Τροποποιείται ο Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Κώδικας Φ.Π.Α., ν. 2859/2000, Α' 248) προκειμένου να υπαχθούν στον μειωμένο συντελεστή του δεκατρία τοις εκατό (13 %) ορισμένα είδη που προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία και προβλέπεται υπερμειωμένος συντελεστή Φ.Π.Α. τέσσερα τοις εκατό (4 %), για την παροχή υπηρεσιών βάσει συμβάσεων, για εργασίες που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε κτίρια δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον».

Η προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξης

Άρθρο 2

Συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 21, προσθήκη παρ. 55 στο Κεφάλαιο Α και προσθήκη παρ. 11 στο Κεφάλαιο Β του Παραρτήματος III του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

Στην παρ. 1 του άρθρου 21 του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α. - ν. 2859/2000, Α' 248), α) στο δεύτερο εδάφιο διαγράφονται οι λέξεις «κατ' εξαίρεση»

«1. Ο συντελεστής του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) ορίζεται σε είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) στη φορολογητέα αξία.
Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε δεκατρία τοις εκατό (13%).
Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%) και σε τέσσερα τοις εκατό (4%) κατά περίπτωση.
Ο συντελεστής Φ.Π.Α. που ορίζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος III δεν εφαρμόζεται στις ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες, με την εξαίρεση εκείνων που εμπίπτουν στην παρ. 8 του Κεφαλαίου Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Παραρτήματος III.».

2. Στο Κεφάλαιο Α. ΑΓΑΘΑ του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α., προστίθεται παρ. 55 ως εξής:
«55. Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών (ΔΚ ΕΧ 8701), γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία (ΔΚ ΕΧ 8201, ΕΧ 8413, ΕΧ 8419, ΕΧ 8424, ΕΧ 8432, ΕΧ 8433, ΕΧ 8434, ΕΧ 8435, ΕΧ 8436, ΕΧ 8437), αντλίες για υγρά (ΔΚ ΕΧ 8413), αεραντλίες & αεροσυμπιεστές για δεξαμενές ψαριών (ΔΚ ΕΧ 8414), κινητά σιλό (ΔΚ ΕΧ 8716), θερμοκήπια (ΔΚ ΕΧ 9406), δεξαμενές για ιχθυοκαλλιέργειες από γυαλί (ΔΚ ΕΧ 7020), κελύφη συσσωρευτών (ΔΚ ΕΧ 8479), πλωτές κατασκευές εκτροφής ψαριών (ΔΚ ΕΧ 8907), τα οποία από τη φύση τους και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών, εντόμων ή ψαριών. Δεξαμενές αποθήκευσης νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή τη στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες (ΔΚ ΕΧ 3925, ΕΧ 3926, ΕΧ 6810, ΕΧ 6811, ΕΧ 7309, ΕΧ 7310, ΕΧ 7611, ΕΧ 7612). Από την παρούσα εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών».
 

Τελευταία νέα
26/09/2023 02:42 μμ

Η Kosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα συμμετάσχει στην «Cargo Truck & Van Expo 2023» που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου.

Σε χώρο συνολικής επιφάνειας 250 m2, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα φιλοξενήσει την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της στο
HALL 4, Stand: B02-B04-C01-C03.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα παρακάτω μοντέλα, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές του προγράμματος  Leasing «LeasePro»  από την Volkswagen FS.

 • Νέο Amarok Aventura
 • Νέο ID.Buzz Cargo
 • Νέο ID. Buzz Cargo ψυγείο
 • Caddy Van
 • Crafter Van

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι 10:00-19:00.

25/09/2023 12:49 μμ
 • Η Ford συμμετέχει με πληθώρα μοντέλων στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show
 • Οι επισκέπτες της «Transport Show» θα έχουν φέτος την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να δουν από κοντά τα σημαντικότερα μοντέλα της γκάμας επαγγελματικών οχημάτων Ford, όπως τις κορυφαίες εκδόσεις Wildtrak, Platinum και Raptor του νέου Ranger, το αμιγώς ηλεκτρικό Ε-Transit, καθώς και το Transit Connect
 • Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στην «Transport Show» το νέο Transit Custom
 • Η 4η Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show φιλοξενείται στο MEC Παιανίας με τις πύλες της να παραμένουν ανοιχτές για τους επαγγελματίες και το κοινό από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου

Πληθωρική και συνάμα δυναμική είναι η φετινή παρουσία της Ford στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show, η οποία φιλοξενείται στο MEC Παιανίας δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα επαγγελματικά οχήματα της αγοράς, τα συναφή προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και να παρακολουθήσουν διαδραστικά σεμινάρια και ημερίδες.

Οι επισκέπτες του σύγχρονου και προσεγμένου περιπτέρου της Ford στη φετινή «Transport Show» θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας για τα προηγμένα και ακούραστα επαγγελματικά μοντέλα της γκάμας Ford, αλλά και να δουν από κοντά μερικές από τις σημαντικότερες προτάσεις της. Όπως είναι οι κορυφαίες εκδόσεις Wildtrak, Platinum και Raptor του νέου Ranger, PHEV, το αμιγώς ηλεκτρικό Transit, το Transit Connect, καθώς και το νέο Transit Custom σε πανελλαδική πρεμιέρα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το νέο Transit Custom

Το νέο Transit Custom πραγματοποιεί στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων – Transport Show την πανελλαδική του πρεμιέρα. Με ολοκαίνουργια σχεδίαση εντός και εκτός, κορυφαίες λύσεις για τους επαγγελματίες με ακόμα πιο υψηλές μεταφορικές δυνατότητες, πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και μια ευρεία γκάμα επιλογών σε κινητήρια σύνολα απόδοσης 136 PS, 150 PS ή 170 PS από τη δημοφιλή οικογένεια πετρελαιοκινητήρων 2.0L EcoBlue της Ford, το νέο Transit Custom έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της εταιρείας στην κατηγορία τόσο στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, όσο και στη χώρα μας. Χάρη στη νέα πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το νέο Transit Custom, όλοι οι επαγγελματίες απολαμβάνουν σημαντικά πρακτικά οφέλη στην καθημερινότητά τους. Σημείο αναφοράς εδώ είναι το χαμηλότερο ύψος δαπέδου και οροφής και η ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα στο νέο Transit Custom έως και 3 ευρωπαλέτες, ανεξάρτητα από τον τύπο αμαξώματος (L1/L2) που θα επιλέξουν οι πελάτες.

ford ranger

Οι κορυφαίες εκδόσεις του νέου Ford Ranger

Βασικοί πρωταγωνιστές στο περίπτερο της Ford στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show είναι οι κορυφαίες εκδόσεις του νέου Ranger. Το Ford Ranger Wildtrak, το οποίο προτάσσει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό με συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης επόμενης γενιάς όπως αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και φωτισμό ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting), τροφοδοτείται από τον νέο πετρελαιοκινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford, ο οποίος αποδίδει ισχύ 240 PS στις 3.250 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 600 Nm στις 1.750 έως και τις 2.250 σ.α.λ. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, σε συνδυασμό με προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού, συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, που προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση.

Στην «Transport Show» οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και το νέο Ranger Platinum, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε πενταθέσια, διπλοκάμπινη έκδοση. Η μοναδική μάσκα και το νέο silk-chrome φινίρισμα στις εξωτερικές επιφάνειες του Ranger Platinum ενισχύουν την premium εικόνα του pick-up μοντέλου, που υποστηρίζεται από τις νέες μηχανουργημένες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών που διαθέτουν με τη σειρά τους λεπτομέρειες σε high-gloss ebony. Περαιτέρω premium πινελιές περιλαμβάνουν μία πίσω πόρτα που κλείνει απαλά, φιμέ τζάμια και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας μέσα στους matrix LED προβολείς. Οι στάνταρ ράγες οροφής προσθέτουν με τη σειρά τους μία δυναμική εμφάνιση και έξτρα πρακτικότητα. Στο εσωτερικό, το Ranger Platinum συνδυάζει μία πολυτελή καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις με έξυπνες τεχνολογίες, σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν επίσης την άνεση των καθισμάτων από διάτρητο καπιτονέ δέρμα με ηλεκτρική ρύθμιση σε 10 κατευθύνσεις, λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης και κομψές ραφές που δημιουργούν αντίθεση.

Από την έκθεση ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να λείψει το υψηλών επιδόσεων Ranger Raptor, το οποίο «υπογράφει» για μία ακόμα φορά η Ford Performance. Σημείο αναφοράς είναι ο ολοκαίνουργιος twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας 3.0L EcoBoost που αποδίδει ισχύ 292 PS και ροπή 491 Nm. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τον ήχο κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας ένα μπουτόν στο τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις ρυθμίσεις Quiet, Normal, Sport και Baja. Ένα off-roader υψηλών επιδόσεων όπως το νέο Ranger Raptor χρειάζεται και τον ανάλογο συνδυασμό τροχών και αναρτήσεων - γι’ αυτό το λόγο οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν πλήρως την ανάρτηση, η οποία διαθέτει την επόμενη γενιά των αμορτισέρ FOX® 2.5” Live Valve Internal Bypass. Κορυφαίο σε απόδοση και προδιαγραφές είναι και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει ένα νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων (αργό/γρήγορο), σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά.

To αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit

Το νέο Ford E-Transit - η μηδενικών εκπομπών ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου βαν μοντέλου - φιγουράρει σε περίοπτη επίσης θέση στο περίπτερο της Ford στη φετινή «Transport Show». Με προηγμένες τεχνολογίες συνδεδεμένου οχήματος επόμενης γενιάς, καινοτόμες υπηρεσίες υποστήριξης και ικανότητες μεταφοράς φορτίου εφάμιλλες με εκείνες των υπολοίπων μοντέλων της δημοφιλούς οικογένειας Transit, το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος, με απόδοση 184 PS και 269 PS, όλες με μέγιστη ροπή 430 Nm και κίνηση στους πίσω τροχούς για καλύτερη πρόσφυση με πλήρες φορτίο. Η έκδοση βαν του νέου Ford E-Transit είναι εξοπλισμένη με μία συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 67 kWh που εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων σε κάθε επαγγελματία και αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 350 km στον μικτό κύκλο σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Το ανθεκτικό Transit Connect

Επίλεκτο μέλος της πολυσυλλεκτικής οικογένειας Transit, το Transit Connect παρουσιάζεται και αυτό στο περίπτερο της Ford στη φετινή «Transport Show» συνδυάζοντας την ανθεκτικότητα με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που βοηθούν κάθε επαγγελματία στην καθημερινότητά του. Διαθέσιμο με τον οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα ντίζελ 1.5L EcoBlue 100 PS και επιλογές μεταξονίου μικρού ή μεγάλου μήκους, το Transit Connect παρέχει έως και 3,6 κυβικά μέτρα χώρου φόρτωσης, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο που φτάνει  τα 865 κιλά. Χάρη στο διαχωριστικό φόρτωσης, η μεταφορά μεγάλων αντικειμένων είναι απρόσκοπτη, ενώ κάθε μετακίνηση να είναι βολική και συγχρόνως ασφαλής, χάρη στα εξελιγμένα τεχνολογικά στοιχεία και χαρακτηριστικά με τα οποία εξοπλίζεται, όπως τα συστήματα αυτόματης στάθμευσης Active Park Assist, Traffic Sign Recognition και SYNC 3.
Οι πύλες της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show θα είναι ανοιχτές στο MEC Παιανίας από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου τις παρακάτω ώρες: 22 Σεπτεμβρίου: 14:00 – 20:00 & 23-24 Σεπτεμβρίου: 10:00 – 20:00.

ford ranger greece

22/09/2023 03:41 μμ

Η STIHL σχεδιάζει:

 • Την είσοδό της στην κατασκευή κινητήρων ΕC για επαγγελματικά προϊόντα με μπαταρία - δέσμευση για την ίδρυση εταιρείας στη Γερμανία
 • Την περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών
 • Ποικιλία νέων προϊόντων με μπαταρία για επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες

Οι τελευταίοι οκτώ μήνες αποδείχθηκαν δύσκολοι για τον Όμιλο STIHL. Μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού, οι καταναλωτές άρχισαν να ξαναγυρίζουν περισσότερο στον τουρισμό, στις πολιτιστικές δραστηριότητες και στο φαγητό. Η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας έχουν επίσης οδηγήσει σε υποτονική καταναλωτική δαπάνη γενικά.

stihl

Ο Michael Traub, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της STIHL, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Waiblingen της Γερμανίας "Μετά από αρκετά χρόνια ισχυρής ανάπτυξης, οι αγορές μας βρίσκονται σε μια περίοδο προσωρινής σταθεροποίησης το 2023. Όμως, με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας στον κλάδο, η STIHL έχει μεγάλη εμπειρία στο να ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις των λειτουργικών επιχειρήσεων. Η οικογενειακή μας εταιρεία έχει μακροπρόθεσμη προοπτική και ατενίζουμε το μέλλον με εμπιστοσύνη. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και συνεχίζουμε να επενδύουμε πολλά στην επιχείρησή μας, ειδικά στις μπαταρίες - την τεχνολογία του μέλλοντος - και στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και πωλήσεων". Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν περαιτέρω επέκταση της ιδρυτικής εταιρείας στη Γερμανία, πρόσθεσε ο κος Traub. Παράλληλα με μια νέα μονάδα παραγωγής εργαλείων με μπαταρία, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων EC για επαγγελματικά προϊόντα με μπαταρία στο Waiblingen, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το βάθος παραγωγής της STIHL για μηχανήματα με μπαταρία.

Ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς

"Το θετικό είναι ότι η στρατηγική μας στον τομέα των μπαταριών αποδίδει και ότι οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πολύ για τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα STIHL", δήλωσε ο κος Traub.

Η STIHL παραμένει αισιόδοξη και αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

"Ως ανεξάρτητη, οικογενειακή εταιρεία με υψηλό ποσοστό ιδίων κεφαλαίων άνω του 60%, μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να σχεδιάζουμε με μακροπρόθεσμες προοπτικές, παρά τις δύσκολες εξελίξεις στην αγορά βραχυπρόθεσμα", δήλωσε ο κος Traub. "Γι' αυτό αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα των μπαταριών και επενδύουμε σημαντικά στον παγκόσμιο όμιλο STIHL".

stihl

Επέκταση και ανανέωση της γκάμας προϊόντων STIHL για ιδιώτες καταναλωτές και στον επαγγελματικό τομέα

Ανάπτυξη λύσεων φόρτισης υψηλής απόδοσης για προϊόντα με μπαταρία, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, ώστε να διευκολύνεται ο κόσμος να χειρίζεται τα εργαλεία του με μπαταρία χωρίς διακοπή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να εργάζεται μέσα και με τη φύση.

Επέκταση των παγκόσμιων καναλιών πωλήσεων με την προσθήκη λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου εξειδικευμένων αντιπροσώπων.

Ανάπτυξη ειδικών προϊόντων για τις αναδυόμενες αγορές για την ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της αγοράς εκεί.

Εσωτερική κατασκευή κινητήρων ΕC: αύξηση του βάθους παραγωγής και επιβεβαίωση της δέσμευσης στην ιδρυτική εταιρεία στη Γερμανία

"Κατασκευάζουμε πλέον την καρδιά που χτυπάει κάθε εργαλείο που λειτουργεί με μπαταρία: τον κινητήρα EC", δήλωσε ο κος Traub. "Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα στο μετασχηματισμό μας και μας επιτρέπει να αυξήσουμε το βάθος της προστιθέμενης αξίας μας στην αναπτυσσόμενη αγορά μπαταριών, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού μας και να διευρύνουμε την τεχνογνωσία μας.

stihl

Καινοτόμα και πρωτοποριακά νέα προϊόντα για επαγγελματίες χρήστες

 • STIHL FSA 200, το πιο ισχυρό θαμνοκοπτικό μπαταρίας της STIHL
 • STIHL HTA 150, το πρώτο κονταροπρίονο μπαταρίας που σχεδιάστηκε ειδικά για τη δασοκομία
 • STIHL HTA 160, το πιο ισχυρό κονταροπρίονο με μπαταρία της STIHL
 • STIHL KMA 120 R, νέος κινητήρας Kombi με μπαταρία. Ένας κινητήρας πολλά εργαλεία
 • TS 710i και TS 910i, δυνατοί αρμοκόφτες για σκληρές εργασίες κοπής σε εργοτάξια

Καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα  για οικιακούς χρήστες

 • Ελαφριά και εύχρηστα μπορντουροψάλιδα  μπαταρίας STIHL HSA 30 και HSA 40
 • Ευέλικτο ψαλίδι θάμνων με μπαταρία STIHL FSA 30
 • Χορτοκοπτικό μπαταρίας για πιο σύνθετες εργασίες STIHL FSA 80
 • Ανανεωμένες μηχανές γκαζόν με μπαταρία  STIHL Σειρά 2 και Σειρά 4
 • Κινητήρας Kombi και για τους απαιτητικούς ερασιτέχνες STIHL KMA 80 R, όλες οι εργασίες στον κήπο με ένα κινητήρα
13/09/2023 01:33 μμ

Οδηγίες για την επανεκκίνηση των γεωργικών ελκυστήρων μετά τις πλημμύρες ανακοίνωσε η εταιρεία ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. 

Πάντως το τεχνικό τμήμα της εταιρίας συμβουλεύει να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο επίσημο συνεργείο για ολοκληρωμένο έλεγχο του μηχανήματος μετά την πλημμύρα.

Οδηγίες:

1) Δεν βάζουμε ποτέ μπρος το μηχάνημα πριν εκτελέσουμε τους παρακάτω ελέγχους 

2) Εντοπίζουμε, αν μπορούμε, σε ποιο σημείο έχει φτάσει η στάθμη του νερού στο μηχάνημα. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει εισέλθει νερό στον κινητήρα ή αν έχει επηρεάσει μόνο περιφερειακά εξαρτήματα του μηχανήματος. 

3) Αφαιρούμε την μπαταρία. 

4) Πλένουμε με πιεστικό επικαθίσεις λάσπης και ξένα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στο μηχάνημα. 

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 

1) Ελέγχουμε τα λάδια του μπροστινού άξονα και μειωτήρες για ένδειξη νερού στα λάδια, εφόσον έχουμε τρακτέρ FWD. Το νερό μπορεί να εισέλθει από τις τσιμούχες που υπάρχουν στα διάφορα σημεία, ειδικά αν παρουσίαζε κάποια διαρροή λαδιού το μηχάνημα από τα σημεία αυτά. Προσοχή στους εξαερωτήρες, όπου υπάρχουν, γιατί από εκεί εισέρχεται νερό στο διαφορικό, μειωτήρες. 

2) Αλλάζουμε όλα τα λιπαντικά. 

3) Γρασάρουμε όλα τα σημεία και συνδέσμους για να απωθήσουμε το νερό που έχει εισέλθει στα δαχτυλίδια ακραξονίων, σύνδεσμοι ανάρτησης, supersteer κτλ. 

4) Έλεγχος και αντικατάσταση σταυρών μπροστινού άξονα και ρουλεμάν συγκράτησης μπροστινού άξονα. Είναι εξαρτήματα εκτεθειμένα και σίγουρα θα έχουν επηρεαστεί. 

5) Καθαρισμός φίσας ποτενσιόμετρου FWD και ότι άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα υπάρχουν στο σημείο αυτό. 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 

1) Έλεγχος λαδιού κινητήρα. Εφόσον υπάρχει ένδειξη νερού στα λάδια απαιτείται αντικατάσταση μαζί με το φίλτρο λαδιού. 

2) Έλεγχος και αντικατάσταση του φίλτρου αέρος. Εφόσον το φίλτρο αέρος είναι βρεγμένο τότε πιθανόν να έχει εισέλθει νερό στον κινητήρα. 

3) Για να αφαιρέσουμε το νερό από τον κινητήρα θα πρέπει να βγάλουμε τα μπεκ και να γυρίσουμε τον κινητήρα αρκετές φορές με εργαλείο ώστε να απωθηθεί το νερό. Η χρήση λιπαντικού σπρέι στους κυλίνδρους βοηθάει στην απομάκρυνση της υγρασίας.

4) Εξαγωγή μίζας και δυναμό για έλεγχο και καθάρισμα. 

5) Έλεγχος σε ιμάντες και τεντωτήρες. 

6) Ελέγχουμε ενδεικτικά κάποιες κεντρικές φίσες στην περιοχή του κινητήρα και καθαρίζουμε με σπρέι επαφών. 

7) Ανάλογα με την ποσότητα του νερού που έχει εισέλθει στον κινητήρα μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να αφαιρεθεί το κάρτερ για καλύτερο καθαρισμό, καθώς και να αλλαχθούν τα λάδια του κινητήρα για δύο και τρεις φορές μετά την επαναλειτουργία του μηχανήματος. 

8) Έλεγχος αν έχει εισέλθει νερό στο intercooler. 

9) Έλεγχος αν γυρίζει η τουρμπίνα με το χέρι. 

10) Φυσάμε την πολλαπλή εισαγωγής για τυχόν νερό που μπορεί να έχει σε διάφορα σημεία. 

ΚΙΒΩΤΙΟ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 

1) Έλεγχος αν έχει περάσει νερό στα λάδια του κιβωτίου - διαφορικού. Προσοχή στον εξαερωτήρα του διαφορικού. Αλλαγή λάδια και φίλτρα. 

2) Γρασάρισμα τα διάφορα σημεία για να απωθηθεί το νερό. 

3) Εξαγωγή όπου είναι εφικτό και υπάρχει πρόσβαση των πηνίων από τις ηλεκτροβαλβίδες κιβωτίου για να καθαριστούν με πεπιεσμένο αέρα. 

4) Καθαρισμός φισών και καλωδιώσεων με σπρέι επαφών όπου είναι εφικτό.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 
Εφόσον το νερό έχει φτάσει στο ύψος του ρεζερβουάρ, τότε θα έχει εισέλθει νερό μέσα στο ρεζερβουάρ από τον εξαερωτήρα. 

1) Αφαιρούμε το πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ σε περίπτωση που το δείγμα μας έχει νερό. 

2) Φυσάμε με πεπιεσμένο αέρα τις σωληνώσεις. 

3) Ίσως χρειαστεί να αλλαχθούν και τα φίλτρα πετρελαίου. 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ - ΚΑΜΠΙΝΑ 

1) Αφαιρούμε όλες τις φίσες των εγκεφάλων για καθαρισμό με σπρέι επαφών. Ιδιαίτερα στον εγκέφαλο του κινητήρα. 

2) Παρότι οι εγκέφαλοι των τρακτέρ τελευταίας γενιάς παρέχουν προστασία από νερό και υγρασία, υπάρχει περίπτωση όμως να έχει εισέλθει νερό. Για να απομακρυνθεί το νερό από μία ηλεκτρονική πλακέτα θα πρέπει να τοποθετηθεί το εξάρτημα σε μία σακούλα και να σκεπαστεί με ρύζι παραμένοντας εκεί για 48 h προκειμένου να απομακρυνθεί η υγρασία. 

3) Οπτικός έλεγχος όλων των εξαρτημάτων εσωτερικά στην καμπίνα. 

4) Φυσάμε όλες τις κεντρικές φίσες που υπάρχουν κάτω από την καμπίνα, ιδιαίτερα στα τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης. 

Τέλος, κατά την εκκίνηση του μηχανήματος παρατηρούμε αν εμφανίζονται κωδικοί βλαβών, ελέγχουμε την λειτουργία των φρένων, του συστήματος διεύθυνσης και την λειτουργία του υδραυλικού συστήματος. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Για συνεργείο Θεσσαλονίκης καλέστε 2310-779023 & 2310-779035. Για συνεργείο Αθηνών καλέστε 210-3408713 & 210-3408720.

08/09/2023 03:47 μμ

Η Massey Ferguson, ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα του Ομίλου AGCO (NYSE:AGCO), παρουσιάζει με υπερηφάνεια την MF By You, μια νέα υπηρεσία εργοστασιακής προσαρμογής που επιτρέπει στους αγρότες να καθορίζουν τους γεωργικούς ελκυστήρες τους ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις αγρονομικές ή λειτουργικές προσδοκίες τους.

"Γνωρίζουμε ότι κάθε αγρόκτημα και αγρότης έχει διαφορετικές ανάγκες, γι' αυτό επεκτείνουμε τώρα το MF eXperience για να διασφαλίσουμε ότι οι ελκυστήρες μας ανταποκρίνονται σε περισσότερες απαιτήσεις και ότι η διαδικασία διευκολύνει τη δουλειά των αντιπροσώπων", εξηγεί ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Marketing Massey Ferguson, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

"Οι εκτεταμένες παγκόσμιες διαβουλεύσεις μας με τη Φωνή του Πελάτη διασφαλίζουν ότι κάθε ελκυστήρας MF είναι "Σχεδιασμένος από αγρότες για αγρότες". Το MF By You, επεκτείνει την προσωπική μας επαφή δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να επιλέξουν τις προσθήκες που χρειάζονται", προσθέτει.

Τα τρακτέρ Massey Ferguson φημίζονται για την απλή και αξιόπιστη λειτουργία τους και είναι καλά εξοπλισμένα ακόμα και στην Standard έκδοση. Όλοι οι πελάτες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν περαιτέρω τις αγορές τους κάνοντας επιλογές κατά την παραγγελία, χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα των αντιπροσώπων τους "MF Configurator".

mf by you

Προδιαγραφές στα μέτρα σας

Το MF By You πηγαίνει τη διαδικασία αγοράς ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν πρόσθετο εξοπλισμό από έναν μεγάλο κατάλογο.
"Η ευρεία επιλογή από εργοστασιακό πρόσθετο εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αυξάνουν την παραγωγικότητα και την άνεση, να ενισχύουν τις επιδόσεις και να βελτιώνουν τις λειτουργίες. Για παράδειγμα, το κεντρικό σύστημα φουσκώματος ελαστικών προστατεύει το έδαφος από τη συμπίεση, ενώ παράλληλα μειώνει τη φθορά των ελαστικών και την κατανάλωση καυσίμου", λέει ο κ. Aubrion.
"Άλλες προσθήκες του MF By You αυξάνουν την ευελιξία, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την τοποθέτηση του MF Guide σε καμπίνες Visio Roof - παρέχοντας το πλεονέκτημα της καλύτερης στην κατηγορία ορατότητας και της ακριβούς καθοδήγησης. Και, για να διασφαλίσουμε ότι οι ελκυστήρες μας ανταποκρίνονται σε κάθε ειδική απαίτηση, το συνεργείο προσφέρει επίσης ειδικές ζάντες και ελαστικά, τα οποία δεν διατίθενται μέσω της standard προσφοράς", συνεχίζει.
Άλλες προσθήκες στην ευρεία γκάμα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, φιμέ τζάμια, πατάκια δαπέδου και καλύμματα καθισμάτων. Όλα όσα μπορεί να χρειάζονται οι αγρότες για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα ή την άνεση θα είναι διαθέσιμα μέσω της MF By You.

mf by you

Αφιερωμένο εργαστήριο MF By You

Η MF By You βρίσκεται σε ένα νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο 1.000 τ.μ. στο εργοστάσιο Beauvais, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει δέκα τρακτέρ. Εδώ όλες οι τροποποιήσεις και οι προσθήκες εγκαθίστανται από ειδικά εκπαιδευμένους μηχανικούς, οι οποίοι προσαρμόζουν τους ελκυστήρες στις επιθυμητές ατομικές προδιαγραφές κάθε αγρότη.

Αυτό απλοποιεί επίσης σημαντικά τη διαδικασία αγοράς για τους αντιπροσώπους, οι οποίοι μπορούν πλέον να παραδίδουν πρόσθετο, πλήρως εγκεκριμένο εξοπλισμό που τοποθετείται στο εργοστάσιο.
Όλος ο εγκατεστημένος εξοπλισμός και οι εργασίες που εκτελούνται συμμορφώνονται με τους νόμιμους κανονισμούς. Επίσης, συμμορφώνονται με τα ίδια αυστηρά πρότυπα ποιότητας που έχει θέσει το εργοστάσιο και καλύπτονται από την ίδια εγγύηση MF, ώστε να παρέχουν πλήρη ηρεμία στους αγρότες.

06/09/2023 02:47 μμ

Το FendtONE αποτελεί την απάντηση της Fendt στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγρότης του 21ου αιώνα. Είναι μια ιδέα και μια φιλοσοφία ταυτόχρονα. Ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ γραφείου και ελκυστήρα. Με το FendtONE ο σύγχρονος παραγωγός καταφέρνει να διαχειριστεί συγκεντρωτικά και από μία μόνο εφαρμογή/πλατφόρμα τα αγροτεμάχια του, τον στόλο των μηχανημάτων του και το προσωπικό του. Το FendtONE είναι ισοδύναμο με την ολιστική διαχείριση και αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι δύο βασικοί πυλώνες του συστήματος FendtONE είναι το OFFBOARD και το ONBOARD. Με τη λέξη OFFBOARD εννοούμε τις λειτουργίες του FendONE που γίνονται από την οθόνη του υπολογιστή ή του tablet. Αντίστοιχα το ONBOARD είναι οι λειτουργίες πάνω στο μηχάνημα. Και τα δύο μαζί αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, καθότι είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα σε πραγματικό χρόνο.

Το OFFBOARD περιλαμβάνει:

 • Τη διαχείρηση των εργασιών στο χωράφι, των μηχανημάτων και του προσωπικού.
 • Τη δημιουργία νέων εργασιών και την αποστολή τους ασύρματα στο μηχάνημα.
 • Τα δεδομένα των αγροτεμαχίων.
 • Τις αναφορές των εργασιών που έχουν γίνει.
28/08/2023 01:47 μμ

Η DEUTZ-FAHR λανσάρισε με το hashtag #Superior comfort package: UPLOAD COMPLETED την τελευταία Σειρά 5D Keyline, που τώρα διατίθεται με PowerShuttle.

Η νέα Σειρά 5D Keyline συνοπτικά:

4 μοντέλα με ιπποδυνάμεις από 65 HP - 102 HP.
4 επιλογές κιβωτίων:

 • Μηχανική ρεβέρσα με 15+15 ή 30+15 ταχύτητες
 • PowerShuttle με 15+15 ή 30+30 ταχύτητες με Powershift 2 βημάτων

Σε όλες τις περιπτώσεις ταχύτητα 40 χλμ./ώρα με μόλις 1800 σ.α.λ.
Έκδοση PowerShuttle με

 • SenseClutch – επιτρέπει άνετες αλλαγές κατεύθυνσης
 • Stop&Go – επιτρέπει στον χειριστή να σταματήσει το τρακτέρ και να συνεχίσει την οδήγηση χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του φρένου
 • ComfortClutch – επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη
 • Ηλεκτρονικής ενεργοποίησης PTO

Έως 3 λειτουργίες PTO: 540/540ECO/1000.
Ευρύχωρη και άνετη καμπίνα με οροφή που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα.
Εργοστασιακό κιτ για εγκατάσταση εμπρός φορτωτή.

Η Deutz-Fahr αναβάθμισε περαιτέρω την 5D Keyline Series προσθέτοντας ένα PowerShuttle στην εξαιρετικά ευέλικτη σειρά τρακτέρ.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Με αυτή την αναβάθμιση, η Σειρά 5D Keyline παρέχει μεγαλύτερη άνεση για  εργασίες στο χωράφι, καθώς επίσης και για οδικές μεταφορές και αγροτικές δουλειές, χάρη στις λειτουργίες SenseClutch, ComfortClutch και Stop&Go, καθώς και στην ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση του PTO. Με ισχύ από 65 HP/48 kW έως 102 HP/75 kW, τα τέσσερα νέα μοντέλα της οικογένειας προσφέρουν εντυπωσιακή τεχνολογία και υψηλή άνεση σε τιμές στάνταρ μοντέλου.

Διαθέτοντας ψεκασμό καυσίμου common rail με πίεση 2000 bar, ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλυτικό μετατροπέα DOC, συμπαγές πακέτο ψύξης, συνεκτικό ανεμιστήρα viscostatic και φίλτρο αέρα PowerCore, οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες FARMotion 35 με intercooler συνδυάζουν ομαλή απόδοση ισχύος με εξαιρετική οικονομική κατανάλωση. Τόσο ο 5070 όσο και ο 5080 είναι εξοπλισμένοι με φίλτρο DPF χωρίς απαιτήσεις Ad-Blue, ενώ τα δύο ισχυρότερα μοντέλα - 5090 και 5100 - διαθέτουν σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων κάνοντας χρήση τόσο του φίλτρου DPF όσο και της τεχνολογίας SCR. Με δεξαμενή καυσίμου 90 λίτρων, τα μηχανήματα αυτά να λειτουργούν για ώρες χωρίς διακοπή για ανεφοδιασμό.

Τα νέα μοντέλα με PowerShuttle διατίθενται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο εκδόσεων κιβωτίου ταχυτήτων: με 15+15 ταχύτητες ή 30+30 ταχύτητες με Powershift 2 βημάτων. Και τα δύο κιβώτια ταχυτήτων προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο 40 km/h που επιτυγχάνεται με οικονομικές στροφές κινητήρα. Όταν είναι εφοδιασμένοι με το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος ελαστικών, αυτοί οι ελκυστήρες μπορούν να κινούνται με ταχύτητα 40 km/h με μόλις 1800 στροφές ανά λεπτό, γεγονός που μειώνει όχι μόνο την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις εκπομπές θορύβου.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Ως μία έξυπνη έκδοση PowerShuttle, το νέο 5D Keyline προσφέρει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που δεν είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμες στην αγορά ως ενιαίο πακέτο. Ξεκινώντας από τη λειτουργία SenseClutch, η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση της άνεσης της αλλαγής κατεύθυνσης σε 5 βήματα - για μέγιστη προστασία του χλοοτάπητα ή ταχύτερους κύκλους φόρτωσης. Η λειτουργία ComfortClutch προσθέτει ένα κουμπί στον επιλογέα ταχυτήτων, επιτρέποντας την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη. Τέλος, η λειτουργία Stop&Go, η οποία είναι ιδανική κατά τη χρήση του εμπρόσθιου φορτωτή ή κατά τη διάρκεια εργασιών δεματοποίησης/χορτοδεσίας, καθώς, όταν είναι ενεργοποιημένη, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να σταματήσει και να επανεκκινήσει το τρακτέρ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το πεντάλ του φρένου.

Ο μπροστινός άξονας, με μέγιστη γωνία διεύθυνσης 55° και μέγιστη ικανότητα φορτίου άξονα 2300 kg, προσφέρει επίσης ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της τετρακίνησης και 100% κλείδωμα του διαφορικού. Για ασυμβίβαστη ασφάλεια, όλα τα μοντέλα 5D Keyline είναι εξοπλισμένα με εμπρός υδραυλικά δισκόφρενα.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Τα εξαιρετικά διαμορφώσιμα συστήματα βραχιόνων προσφέρουν την τέλεια λύση για το ευρύ φάσμα εφαρμογών που καλύπτει η σειρά 5D Keyline. Η προαιρετική αντλία 56 l/min τροφοδοτεί έως και τρεις μηχανικές βαλβίδες διπλής ενέργειας. Το ανυψωτικό έχει ικανότητα φόρτωσης έως και 3500 kg. Το σύστημα Easylift καθιστά το πίσω σύστημα σημαντικά απλούστερο στη χρήση. Το μηχανικά ελεγχόμενο ανυψωτικό μπορεί πλέον να ανεβαίνει και να κατεβαίνει απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ευελιξία της σειράς 5D Keyline μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω με το εργοστασιακά εγκατεστημένο Light Kit ή το Ready Kit που επιτρέπει την εγκατάσταση ενός εμπρόσθιου φορτωτή.

Διατίθενται τρεις διαμορφώσεις PTO: Ταχύτητα Οχήματος (Groundspeed)/540/540 ECO, 540/540 ECO/1000 ή 540/540 ECO. Για μέγιστη άνεση, τα μοντέλα PowerShuttle ενεργοποιούν το PTO ηλεκτροϋδραυλικά μέσω ενός μπουτόν.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει εργονομικά χειριστήρια με χρωματική κωδικοποίηση για άμεση αναγνώριση, ενώ η ευανάγνωστη οθόνη που είναι τοποθετημένη στην κολόνα του τιμονιού και το άνετο κάθισμα του χειριστή εξασφαλίζουν εξαιρετική άνεση εν ώρα εργασίας ή κατά την οδήγηση. Διατίθενται τρεις εκδόσεις οροφής για την κάλυψη των ειδικών αναγκών του χρήστη: κλειστή οροφή, οροφή με υψηλή ορατότητα ή οροφή με πιστοποίηση FOPS για εργασία με εμπρόσθιο φορτωτή.

Η νέα Σειρά DEUTZ-FAHR 5D Keyline με PowerShuttle προσφέρει μια γκάμα από συμπαγείς και οικονομικούς γεωργικούς ελκυστήρες κατάλληλους για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

22/08/2023 12:30 μμ

Επιλέξτε και κλείστε τώρα το επαγγελματικό μοντέλο Ford της αρεσκείας σας με τα ειδικά προωθητικά προγράμματα Αυγούστου.

Με τα προνομιακά και ευέλικτα προωθητικά προγράμματα της Ford για τον μήνα Αύγουστο η επιλογή ενός Ranger, Transit ή Transit Custom από την πολυσυλλεκτική γκάμα μοντέλων της εταιρείας είναι όχι μόνο εύκολη, αλλά και ακόμα πιο συμφέρουσα. 

Πριν λοιπόν φύγετε για τις φετινές σας διακοπές μπορείτε να κλείσετε το επαγγελματικό σας Ford, ενώ όσοι είστε ήδη «εκτός των τειχών» έχετε τη δυνατότητα να αποφασίσετε ποιο από αυτά ταιριάζει στις ανάγκες σας και να το παραγγείλετε, μέχρι τις 31 Αυγούστου, αξιοποιώντας τα οφέλη των ειδικών προωθητικών προγραμμάτων που σας προσφέρει τώρα η Ford.

Αποτελώντας τη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη για όγδοη συνεχή χρονιά, η γκάμα της Ford Pro περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων που έρχεται να καλύψει ιδανικά τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε επαγγελματία οδηγού ή διαχειριστή στόλου.

Μεταξύ των οχημάτων αυτών σημείο αναφοράς αποτελεί το Ranger, ένα πολυτάλαντο pick-up  μοντέλο με κορυφαίες δυνατότητες και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο καλύπτει κάθε απαίτηση για απρόσκοπτη οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός των αυστηρών ορίων της ασφάλτου. Διαθέσιμο σε τρεις τύπους αμαξώματος αλλά και με έξι επίπεδα εξοπλισμού, το νέο Ranger τροφοδοτείται από την τελευταία γενιά προηγμένων μηχανικών συνόλων της Ford, συμπεριλαμβανομένου ενός 4κύλινδρου κινητήρα ντίζελ με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και απόδοση 170 ή 205 ίππων και ενός πανίσχυρου 3.0L V6 πετρελαιοκινητήρα της οικογένειας EcoBlue με μέγιστη ισχύ που φτάνει τους 240 ίππους.

Από την πολυσχιδή σουίτα επαγγελματικών οχημάτων Ford ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να λείψει το Transit, ένα «καθαρόαιμο» πολυεργαλείο για κάθε επαγγελματία στην κατηγορία έως 5 τόνους. Σε εκδόσεις van, με τρεις παραλλαγές αμαξώματος, αλλά και chassis cab, με πέντε αντίστοιχες επιλογές, τα νέο Ford Transit προτάσσει επίσης εκτός από τον κορυφαίο ντίζελ κινητήρα 2.0L EcoBlue 130 PS, κορυφαίες επιδόσεις και στον τομέα της ασφάλειας, έχοντας αποσπάσει από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP για τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο τομέα το πολύτιμο «Χρυσό Βραβείο». 

Με τη σειρά του, το ολοκαίνουργιο Transit Custom αποτελεί ένα ακόμα επίλεκτο μέλος στην ολοκληρωμένη από κάθε πτυχή γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων Ford παίρνοντας κίνηση από τον αποδοτικό και προηγμένο σε τεχνολογίες κινητήρα ντίζελ 2.0L EcoBlue, ο οποίος είναι διαθέσιμος τώρα σε τρεις επιλογές που αποδίδουν μέγιστη ισχύ 136, 150 ή 170 ίππους. Πλήρως επανασχεδιασμένο και με δύο επιλογές αμαξώματος, χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και επιλεκτική τετρακίνηση, το νέο Transit Custom προσφέρει έναν πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα, ανάλογα με την έκδοση, από 5,8 έως 9,0 m3.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα επαγγελματικά μοντέλα Ford και τα ειδικά προωθητικά προγράμματα για τον μήνα Αύγουστο μπορείτε να απευθύνεστε στο δίκτυο των επισήμων εμπόρων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Για καλύτερη ενημέρωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ford (πατήστε εδώ)

22/08/2023 12:21 μμ

Η οικογένεια Dorado Natural ξεχωρίζει πάνω απ' όλα για την εξαιρετική ευελιξία και τις δυνατότητές της για εργασίες σε ανοιχτό χωράφι - σπορά και παραγωγή σανού - αλλά και για πιο περιορισμένους χώρους, όπως ένας στάβλος ή οπωρώνας με πυκνή φύτευση. 

Αποτελούμενη από 4 μοντέλα που αποδίδουν από 66 έως 102 HP, αυτή η οικογένεια αποκτά τώρα κάποιες εκδόσεις με PowerShuttle, οι οποίες εισάγουν ένα τεχνολογικά προηγμένο νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης που διαθέτει μονάδα Hi-Lo Powershift, τις ιδιαίτερα αναγνωρισμένες λειτουργίες Stop&Go και ComfortClutch, τη λειτουργία SenseClutch, που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει την απόκριση της ρεβέρσας, και έναν προοδευτικό, ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιούμενο συμπλέκτη PTO. Ακόμα περισσότερες βελτιώσεις υπάρχουν στην καμπίνα, η οποία περιλαμβάνει τώρα μια πρακτική θύρα USB και μια βάση για την τοποθέτηση οθονών παρελκόμενων τρίτων.

Ο καινοτόμος FARMotion 35 είναι ένας από τους λίγους κινητήρες αυτής της κατηγορίας ισχύος που αναπτύχθηκε ειδικά για γεωργικά μηχανήματα. Στο Dorado Natural, η εκ φύσεως συμπαγής τρικύλινδρη διάταξη συνδυάζεται με εξαιρετική αξιοπιστία, ανώτερη απόδοση και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Χαρακτηριστικά όπως ο συνεκτικός ανεμιστήρας viscostatic, ο υπερσυμπιεστής με intercooler και wastegate, ο ψεκασμός καυσίμου Common Rail με μπεκ 7 οπών και οι νέες βελτιστοποιημένες χαρτογραφήσεις του κινητήρα επιτρέπουν μια πρακτικά επίπεδη καμπύλη ροπής σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, με πλούσια ροπή ήδη από τις χαμηλές στροφές. Στα μοντέλα 70 και 80, η συμμόρφωση με τα πρότυπα εκπομπών Stage V επιτυγχάνεται με μια συνδυασμένη λύση DOC+DPF (η οποία δεν απαιτεί τη χρήση AdBlue), ενώ οι εκδόσεις 90 και 100 διαθέτουν επίσης καταλυτικό μετατροπέα SCR. Το νέο φίλτρο αέρα δύο σταδίων PowerCore που τοποθετείται κάτω από το καπό διατίθεται επίσης με προαιρετικό σύστημα αποβολής σκόνης.

Εναλλακτικά, αντί του υπάρχοντος πλήρως μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, τα τρακτέρ της οικογένειας Dorado Natural διατίθενται τώρα και με PowerShuttle. Τα νέα κιβώτια, τα οποία βασίζονται όλα σε ένα κύριο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, επιτρέπουν πλέον στον χειριστή να αλλάζει την κατεύθυνση κίνησης πιο άνετα και εύκολα από ποτέ. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγικότητας, ιδίως σε εργασίες που απαιτούν συχνούς ελιγμούς αλλαγής κατεύθυνσης, όπως κατά την εργασία με εμπρόσθιο φορτωτή. Οι εκδόσεις με PowerShuttle διαθέτουν στάνταρ τη λειτουργία Stop&Go, η οποία επιτρέπει στο χειριστή να σταματήσει, να κρατήσει το τρακτέρ σε σταθερή θέση και να ξεκινήσει ξανά χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του φρένου, καθώς και τη λειτουργία SenseClutch, η οποία του δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε διαφορετικών επιπέδων απόκρισης για τη ρεβέρσα, και τη λειτουργία ComfortClutch, η οποία επιτρέπει την αβίαστη αλλαγή ταχύτητας με ένα κουμπί στο μοχλό ταχυτήτων που αντιγράφει τη λειτουργία του πεντάλ του συμπλέκτη. Προσφέρονται αρκετές διαφορετικές διαμορφώσεις, από τη βασική παραλλαγή 15+15 ταχυτήτων μέχρι την πιο ολοκληρωμένη, με μονάδα Powershift 2 σταδίων (Hi-Lo) και συνολικά 30+30 ταχύτητες.

Όλες οι διαμορφώσεις κιβωτίου ταχυτήτων είναι ικανές να επιτύχουν μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα με τον κινητήρα να λειτουργεί μόλις στις 1800 στροφές ανά λεπτό, για ταχύτερες και πιο ξεκούραστες, οδικές μεταφορές ή μετακινήσεις μεταξύ των διαφόρων εγκαταστάσεων, με ταχύτητα εδάφους μόλις 250 μέτρα ανά ώρα, και τη μέγιστη ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα στη χαμηλότερη διαθέσιμη σχέση μετάδοσης. Οι μπροστινοί άξονες διαθέτουν στάνταρ πολλαπλά υδραυλικά δισκόφρενα για απόλυτη ασφάλεια, ενώ τα 100% εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά και η τετρακίνηση, η οποία επιλέγεται ηλεκτροϋδραυλικά από ένα πρακτικό κουμπί, εξασφαλίζουν απόλυτη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Τα μοντέλα με το νέο κιβώτιο PowerShuttle είναι στάνταρ εξοπλισμένα με έναν ηλεκτροϋδραυλικό υγρό συμπλέκτη, ο οποίος επιτρέπει στον χειριστή να ενεργοποιήσει το PTO πατώντας απλά ένα κουμπί στην κονσόλα. Προσφέρεται μια ολοκληρωμένη γκάμα διαμορφώσεων: ο βασικός συνδυασμός διατίθεται με την κλασική λειτουργία 540 σ.α.λ./540 ECO (στην οποία η ονομαστική ταχύτητα PTO επιτυγχάνεται με τον κινητήρα στις 1560 σ.α.λ.), ενώ μπορούν επίσης να προστεθούν προαιρετικά ένα mode 1000 σ.α.λ. και μια λειτουργία "Groundspeed", για αποτελεσματική εργασία με ρυμουλκούμενα με κινητήριο άξονα.  

Για αβίαστη οδήγηση ακόμη και με τον κινητήρα σε στροφές ρελαντί, όλες οι εκδόσεις Dorado Natural είναι στάνταρ εξοπλισμένες με ανεξάρτητη αντλία που τροφοδοτεί αποκλειστικά το υδραυλικό κύκλωμα διεύθυνσης, ενώ ο πίσω ανυψωτήρας και οι πίσω υδραυλικοί διανομείς (διαθέσιμοι με διαμόρφωση έως και 6 δρόμων) τροφοδοτούνται από την πρωτεύουσα αντλία με μέγιστη παροχή έως και 56 l/min. Ο ισχυρός πίσω ανυψωτήρας διαθέτει μέγιστη χωρητικότητα έως 3500 kg.

Η διάταξη της ευρύχωρης καμπίνας είναι απλή και εργονομική. Μία από τις λύσεις που καθιστούν αυτά τα μηχανήματα τόσο εύχρηστα είναι το δοκιμασμένο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης της μάρκας, που εξασφαλίζει την άμεση αναγνώριση - χωρίς τον κίνδυνο ενδεχομένως επικίνδυνων παρερμηνειών - όλων των χειριστηρίων, τα οποία είναι άριστα τοποθετημένα σε λειτουργικές ομάδες γύρω από το κάθισμα και το τιμόνι. Η ρυθμιζόμενη κολόνα του τιμονιού, το ανοιγόμενο παρμπρίζ και το πίσω παράθυρο και τα απλά, διαισθητικά χειριστήρια συμβάλλουν στο να γίνει η εργάσιμη ημέρα λιγότερο αγχωτική, ενώ η πρακτική ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό προσφέρει στον οδηγό ξεγνοιασιά αφού γνωρίζει ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ, όπως και στο δίκτυο των επίσημων συνεργατών SAME & DEUTZ–FAHR ανά την Ελλάδα.

20/07/2023 02:03 μμ

Η πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Wildtrak του νέου, σκληροτράχηλου και προηγμένου Ranger επόμενης γενιάς είναι τώρα διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford.

Άφθονη ισχύ και οικονομία καυσίμου με τον εντελώς νέο κινητήρα ντίζελ 3.0L EcoBlue V6, ο οποίος αποδίδει ισχύ 240PS και ροπή 600Nm συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Άπλετοι χώροι χάρη στο Double Cab αμάξωμα, μοναδικές δυνατότητες κίνησης με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και κορυφαία παθητική ασφάλεια με βαθμολογία 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP

Με προηγμένες και πρακτικές λύσεις, όπως ο ηλεκτρονικός επιλογέας E-Shifter και το πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας
Η γκάμα του Ford Ranger επόμενης γενιάς εμπλουτίζεται τώρα με την άφιξη στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford της πλούσια εξοπλισμένης έκδοσης Wildtrak, η οποία έρχεται να προσφέρει πολυτέλεια, μοναδικές δυνατότητες κίνησης αλλά και έξυπνες λύσεις για κάθε επαγγελματία, σε συνδυασμό με απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στο νέο κινητήρα ντίζελ που έχει αναλάβει την κίνηση του.

Τολμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford, το νέο Ranger Wildtrak ξεχωρίζει χάρη στους εντυπωσιακούς εμπρός προβολείς LED, τη νέα τραπεζοειδή μάσκα και τις επιβλητικές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών. Στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος δημιουργώντας ένα καθ’ όλα κομψό και καθηλωτικό σύνολο, ενώ έξτρα πόντους πρακτικότητας και ευκολία προσφέρει το νέο πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας.

Στο εσωτερικό το νέο Ranger Wildtrak Ranger συνθέτει τον ιδανικό χώρο εργασίας για κάθε επαγγελματία και συγχρόνως ένα ευρύχωρο, έξυπνο και συνδεδεμένο περιβάλλον με άφθονες επιλογές άνεσης και αποθήκευσης αντικειμένων. Κύριο χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι η κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12 ιντσών με κορυφαία συνδεσιμότητα Ford SYNC 4, σύστημα πλοήγησης και ενσωματωμένο modem. 

Το νέο Ranger Wildtrak παραμένει απόλυτα πιστό στην πολυετή πλέον παράδοση της Ford για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Έχοντας αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, το νέο Ranger Wildtrak είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με ένα πλήρες πακέτο αερόσακων (μετωπικοί οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής και γονάτων οδηγού και συνοδηγού). Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Ranger προτάσσει πλούσιο εξοπλισμό και σε ότι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, όπως το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), η αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και ο φωτισμός ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting).

Με την αστείρευτη ισχύ του νέου ντίζελ κινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford
Το νέο Ranger Wildtrak τροφοδοτείται από τον νέο πετρελαιοκινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford, ο οποίος αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 240PS στις 3.250 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 600 Nm στις 1.750 έως και τις 2.250 σ.α.λ. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, ο υπερσύγχρονος αυτός ντίζελ κινητήρας συνεργάζεται υποδειγματικά με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, που για μια ακόμα φορά προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση.

Διατηρώντας στο ακέραιο τις μοναδικές δυνατότητες κίνησης του Ranger επόμενης γενιάς σε κάθε είδους επιφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα η διέλευση υδάτινου εμποδίου 800mm, η έκδοση Wildtrak διαθέτει στάνταρ ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού για ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Ford Ranger

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Ford Ranger Wildtrak:

Η γκάμα του Ford Ranger επόμενης γενιάς εμπλουτίζεται τώρα με την άφιξη στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford της πλούσια εξοπλισμένης έκδοσης Wildtrak, η οποία έρχεται να προσφέρει πολυτέλεια, μοναδικές δυνατότητες κίνησης αλλά και έξυπνες λύσεις για κάθε επαγγελματία, σε συνδυασμό με απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στο νέο κινητήρα ντίζελ που έχει αναλάβει την κίνηση του.

Τολμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford, το νέο Ranger Wildtrak ξεχωρίζει χάρη στους εντυπωσιακούς εμπρός προβολείς LED, τη νέα τραπεζοειδή μάσκα και τις επιβλητικές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών. Στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος δημιουργώντας ένα καθ’ όλα κομψό και καθηλωτικό σύνολο, ενώ έξτρα πόντους πρακτικότητας και ευκολία προσφέρει το νέο πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας.

Στο εσωτερικό το νέο Ranger Wildtrak Ranger συνθέτει τον ιδανικό χώρο εργασίας για κάθε επαγγελματία και συγχρόνως ένα ευρύχωρο, έξυπνο και συνδεδεμένο περιβάλλον με άφθονες επιλογές άνεσης και αποθήκευσης αντικειμένων. Κύριο χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι η κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12 ιντσών με κορυφαία συνδεσιμότητα Ford SYNC 4, σύστημα πλοήγησης και ενσωματωμένο modem. 

Το νέο Ranger Wildtrak παραμένει απόλυτα πιστό στην πολυετή πλέον παράδοση της Ford για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Έχοντας αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, το νέο Ranger Wildtrak είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με ένα πλήρες πακέτο αερόσακων (μετωπικοί οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής και γονάτων οδηγού και συνοδηγού). Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Ranger προτάσσει πλούσιο εξοπλισμό και σε ότι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, όπως το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), η αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και ο φωτισμός ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting).

Με την αστείρευτη ισχύ του νέου ντίζελ κινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford
Το νέο Ranger Wildtrak τροφοδοτείται από τον νέο πετρελαιοκινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford, ο οποίος αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 240PS στις 3.250 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 600 Nm στις 1.750 έως και τις 2.250 σ.α.λ. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, ο υπερσύγχρονος αυτός ντίζελ κινητήρας συνεργάζεται υποδειγματικά με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, που για μια ακόμα φορά προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση.

Διατηρώντας στο ακέραιο τις μοναδικές δυνατότητες κίνησης του Ranger επόμενης γενιάς σε κάθε είδους επιφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα η διέλευση υδάτινου εμποδίου 800mm, η έκδοση Wildtrak διαθέτει στάνταρ ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού για ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Ford Ranger

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Ford Ranger Wildtrak:

Νέα εξωτερική σχεδίαση

 • Εμπρός προβολείς LED
 • Νέα ιδιαίτερη τραπεζοειδής μάσκα
 • Ζάντες ελαφρού κράματος 18"

Συνδεσιμότητα

 • Κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12" πολλαπλής λειτουργίας με συνδεσιμότητα Ford SYNC 4 και Σύστημα Πλοήγησης
 • Ενσωματωμένο Modem

Άνεση & Ασφάλεια

 • Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής, γονάτων οδηγού και συνοδηγού
 • Αερόσακος οδηγού αντίθετης πλευράς
 • 5 αστέρια Euro NCAP
 • Ηλεκτρονικός επιλογέας E-Shifter
 • Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control)
 • Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων(BLIS)
 • Αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert
 • Σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless Entry/Start)
 • Πίνακας οργάνων οδηγού με ψηφιακή οθόνη 8”
 • Αυτόματο ηλεκτρονικό διζωνικό σύστημα κλιματισμού (DEATC)
 • Φωτισμός ζωνών οχήματος 360ο (Zone Lighting)

Επιδόσεις

 • 6 επιλέξιμα προφίλ οδήγησης
 • Κλείδωμα πίσω διαφορικού
 • Διέλευση υδάτινου εμποδίου 800mm
 • Πετρελαιοκινητήρας 3.0L EcoBlue V6 240PS (177kW)

Το νέο Ford Ranger Wildtrak 3.0L EcoBlue V6 σε έκδοση αμαξώματος Double Cab είναι τώρα διαθέσιμο στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford. Για την απόκτησή του προσφέρεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Finance με προνομιακό επιτόκιο, καθώς και το πρόγραμμα μίσθωσης Ford Lease.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο (εδώ)

18/07/2023 04:33 μμ

Η New Holland γιορτάζει την 20η Επέτειο της σειράς CX, της ναυαρχίδας των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, η οποία  έθεσε τα υψηλά στάνταρτ στην κατηγορία των αλωνιστικών μηχανών συμβατικής λειτουργίας. 

Από την παρουσίασή της, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στην απόδοση, την ευελιξία και την ποιότητα συγκομιδής. Ένας πραγματικός ηγέτης στην τεχνολογία, η CX έχει ξεπεράσει τα όρια της καινοτομίας, συλλέγοντας 33 σημαντικά βραβεία κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της. 

Οι περισσότερες από 20.000 πωλήσεις παγκοσμίως, μαρτυρούν μία επιτυχία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η θεριζοαλωνιστική CX εκτέθηκε στο περίπτερο της New Holland στην έκθεση SIMA 2022 σε μία ειδική εμφάνιση που τιμά αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Ο κ. Lars Sorensen, Διευθυντής Παραγωγής Θεριζοαλωνιστικών New Holland παγκοσμίως, είπε: «Όταν παρουσιάσαμε την CX, το 2002, έκανε τεράστια εντύπωση από την  πρώτη ματιά, με τις καμπύλες γραμμές σπάζοντας την παράδοση του τετραγωνισμένου σχήματος των θεριζοαλωνιστικών μηχανών της εποχής. Ήταν η αρχή μίας σειράς θεριζοαλωνιστικών μηχανών που συνεχίζει να εισάγει αμέτρητες πρωτοποριακές καινοτομίες και έχει γίνει το πιο βραβευμένο μηχάνημα παγκοσμίως».

Μία ιστορία πρωτοποριακών καινοτομιών που βασίζονται σε μια ισχυρή κληρονομιά
Η CX, ναυαρχίδα των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, γεννήθηκε έχοντας κληρονομήσει την υπεροχή των μηχανών συγκομιδής της New Holland, η οποία περιλαμβάνει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως ο περιστροφικός διαχωριστήρας που παρουσιάστηκε το 1972, το ενσωματωμένο υποβραχιόνιο από το 1993 και την μεγαλύτερη τρόμπα αλωνισμού στην κατηγορία, με διάμετρο 750mm, που ξεκίνησε το 2001.
Η 20ετής ιστορία της CX χαρακτηρίζεται από τις σημαντικότερες διακρίσεις κύρους στην κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Μηχάνημα της Χρονιάς» (Machine of the Year) στην έκθεση Agritechnica και των βραβείων καινοτομίας στην έκθεση SIMA. Ήταν το πρώτο μηχάνημα που σχεδιάστηκε για λειτουργία σε περιβάλλον γεωργίας ακριβείας και μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, η παραγωγικότητά του αυξήθηκε κατά 17% και η εξαιρετική ευελιξία του από καλλιέργεια σε καλλιέργεια βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. 
Η σειρά CX δεν σταμάτησε ποτέ να καινοτομεί και το 2020 κυκλοφόρησε στην αγορά την κλιμακωτή τρόμπα Ultra-FlowTM, την πρώτη νέα ιδέα για τρόμπα από την κυκλοφορία των αυτοκινούμενων θεριζοαλωνιστικών το 1952.  Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός της τρόμπας αλωνισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί 16% λιγότερη ισχύ, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και αυξάνοντας την απόδοση της θεριζοαλωνιστικής έως 15%, βραβεύτηκε με το Ασημένιο Μετάλλιο στα βραβεία καινοτομίας της έκθεσης Agritechnica 2019. Η CX είναι ένας πραγματικός τεχνολογικός ηγέτης, με την εφαρμογή της προηγμένης τεχνολογίας ανάλυσης θρεπτικών συστατικών Nutrisense που βοηθά τους αγρότες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να εμπορεύονται τις σοδειές τους πιο κερδοφόρα, πρόσθεσε ένα Ασημένιο Μετάλλιο καινοτομίας, από την έκθεση SIMA 2021, στο γεμάτο βραβεία ιστορικό της.
Σήμερα η θεριζοαλωνιστική CX παραμένει στην κορυφή του παιχνιδιού, προσφέροντας στους πελάτες της το πρωτοποριακό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας των αλόγων Opti-Speed™, τα νέα συστήματα SmartTrax™, Opti-Fan™, Opti-Clean™ και Opti-Spread™, την καλύτερη άνεση στην κατηγορία της καμπίνας Harvest SuiteTM Ultra Cab, την ισχύ και την οικονομία καυσίμου του κινητήρα HI-eSCR ECOBLUE 2.0™ της FPT. Τα οφέλη: εξαιρετική απόδοση, ανώτερη ποιότητα συγκομιδής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και απόλυτη οδηγική απόλαυση.

New Holland

Το νέο FD2 FlexDraper®  προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα και ταχύτητα
Η CX είναι τώρα διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο μαχαίρι FD2 Flex Draper, από την συνεργασία της New Holland με την MacDon Industries, το οποίο διαθέτει μία μοναδική απόκριση πλεύσης, περισσότερη ευελιξία και απόλυτη ικανότητα κοπής για να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία συγκομιδής. Σχεδιασμένο με στόχο να διευκολύνει την συγκομιδή, το FD2 Flex Draper απαλλάσσει τους χειριστές από το άγχος, ενσωματώνοντας την εύκολη ρύθμιση και λειτουργία.
Το μοντέλο FD2 Flex Draper χρησιμοποιεί το σύστημα MacDon Active Float System, το οποίο διασφαλίζει ότι η απόκριση του συστήματος πλεύσης στις διακυμάνσεις του εδάφους, δημιουργεί έως και 70% περισσότερη ευκαμψία. Το σύστημα κοπής υψηλής ταχύτητας MacDon ClearCut™ παρέχει στους πελάτες την απαραίτητη ισχύ, ταχύτητα  και αντοχή για τις πιο δύσκολες συνθήκες κοπής. Το σύστημα MacDon Active Crop Flow το οποίο είναι μέρος του εξοπλισμού στο μοντέλο FD2 Flex Draper, τροφοδοτεί με υλικό κατά μήκος των πλαϊνών ταινιών μεταφοράς το σύστημα τροφοδοσίας FeedMax™ για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική τροφοδοσία και η βελτιωμένη απόδοση αλωνίσματος.
Η συνεργασία της New Holland με την MacDon Industries, ανακοινώθηκε το 2021, ξεκίνησε λόγω κοινού ενδιαφέροντος για την δημιουργία εξοπλισμού συγκομιδής για να βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την απόδοση στο χωράφι και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο εταιριών που θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη των καλύτερων προϊόντων συγκομιδής στην κατηγορία τους.

Ο κ. Joost Vannieuwenborgh, Εμπορικός Διευθυντής των θεριζοαλωνιστικών μηχανών είπε: «Η σειρά CX είναι η τελευταία γενιά σε μια μεγάλη σειρά συμβατικών θεριζοαλωνιστικών υψηλής απόδοσης που ξεκίνησε το 2001 με την παρουσίαση των πρώτων μοντέλων CX και χαρακτηρίζεται από συνεχή εφαρμογή καινοτομιών. Η νέα σειρά CX παραμένει πιστή σε αυτή την κληρονομιά. Είναι η συμβατική θεριζοαλωνιστική με την υψηλότερη απόδοση παγκοσμίως, προσφέροντας τις καλύτερες τεχνολογίες της New Holland».

14/07/2023 10:16 πμ

Το ROTOSARK είναι το σκαλιστικό ζιζανιοκτονίας που χρειάζεται η καλλιέργειά σας. Μια πατέντα από την Ιταλική OLIVER AGRO.

Δεν πρόκειται για ένα κοινό δακτυλοσκαλιστήρια, διότι περιλαμβάνει 3 λειτουργίες σε ένα μηχάνημα:
1. Ζιζανιοκτονία
2. Σκάλισμα/ Αερισμός του εδάφους
3. Διόρθωση του στρώματος του εδάφους

Σύστημα Rotoblizz – κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες με ελάχιστη απόσταση φυτών σειρά από σειρά 30cm – max 100cm
-2 αντίστροφα τοποθετημένοι ρότορες με καμπυλωτές λεπίδες
-Κεκλιμένες κατά 28ο προς κατεύθυνση του φυτού
-Διεισδύουν έως και 4cm στο έδαφος, εξαλείφοντας την βλάστηση των ζιζανίων
-Μπορείτε να εργαστείτε 7 ημέρες από την μεταφύτευση και 20 ημέρες μετά την σπορά.

ROTOSARK

Σύστημα Rotovert – κατάλληλο για μεταφυτευμένα ή σπαρμένα φυτά σε σειρές και αναχώματα όπως πράσινη σαλάτα, σέλινο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο, ραντίτσιο κ.α. με ελάχιστη απόσταση φυτών σειρά από σειρά 15cm – max 35cm
-2 αντίστροφα τοποθετημένοι ρότορες με καμπυλωτές λεπίδες
-Τοποθετημένοι κατακόρυφα σε σχέση με το φυτό
-Διεισδύουν έως και 4cm στο έδαφος, εξαλείφοντας την βλάστηση των ζιζανίων
-Μπορείτε να εργαστείτε 7 ημέρες από την μεταφύτευση και 20 ημέρες μετά την σπορά.

ROTOSARK

Σύστημα Colibri - κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες σε στενές σειρές φύτευσης (π.χ. καρότο, ραπανάκι, μαϊντανό, ρύζι, βασιλικό, ρόκα κ.λ.π.) με απόσταση από 4,5-35cm
Αποτελείται από ομάδες οδοντωτών δίσκων
Α) δόντια κεκλιμένα στην αντίθετη κατεύθυνση από το φυτό, προστατεύουν το φυτό με την συμπίεση του χώματος προς τα έξω
Β) Δόντια πριονωτά, κεκλιμένα, διατεταγμένα στους χώρους που δεν καταλαμβάνουν τα φυτά, οι δίσκοι ζιζανιοκτονίας δουλεύουν μέχρι και 2,5cm από τις σειρές σε βάρος ρυθμιζόμενο από 3cm, προστατεύοντας το φύλλωμα της καλλιέργειας.
Μπορείτε να εργαστείτε 20 ημέρες μετά την σπορά

Πλεονεκτήματα:

 • 90-95% ζιζανιοκτονία
 • Μειώνει την εφαρμογή χημικών ζιζανιοκτόνων
 • Ανακατεύει το έδαφος δημιουργώντας κενά αέρος απαραίτητα για την απορρόφηση όχι μόνο της βροχής, αλλά επίσης και της νυχτερινής υγρασίας
 • Επιτρέπει τον αερισμό του εδάφους, σπάει την κρούστα του εδάφους– με αποτέλεσμα την γρήγορη ανάπτυξη του φυτού
 • Δεν καταστρέφεται το ριζικό σύστημα και το φύλλωμα των φυτών 
 • Αξιόπιστο με ακρίβεια και αντοχή στην εργασία, φθάνει μόλις 2cm από το φυτό
 • Ευέλικτο
 • Προσαρμόσιμο, κατάλληλο για όλα τα εδάφη και τις καλλιέργειες
 • Οικονομικό, καθώς μειώνει το κόστος των εργατικών 
11/07/2023 04:37 μμ

Η New Holland επεκτείνει την σειρά τρακτέρ T5, με τα νέα μοντέλα T5S utility μεσαίου μεγέθους και με το αναβαθμισμένο T5 Utility.

Ο στόχος αυτής της νέας σειράς είναι να παρέχει στην κατηγορία 90-120 ίππων νέα, στιβαρά, ισχυρά και εύχρηστα μηχανήματα που εξασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο απόδοσης και παραγωγικότητας για την ολοκλήρωση της εργασίας, σε όλες τις συνθήκες.

Τόσο το T5S όσο και το T5 Utility Powershuttle είναι εξαιρετικά ευέλικτα τρακτέρ με μεταξόνιο 2.350 mm και βάρος περίπου 4 τόνους, προσφέροντας υψηλή απόδοση και ευκολία στη χρήση. Αυτά τα μοντέλα ενισχύουν περαιτέρω την ευρεία γκάμα της σειράς T5 από 80 έως 140 hp, που περιλαμβάνει και τα T5 Utility DualCommand, T5 ElectroCommand, T5 DynamicCommand και T5 AutoCommand.

Οι νέες κατηγορίες έχουν κοινούς κινητήρες υψηλής απόδοσης, μαζί με ATS και υδραυλικά συστήματα, αλλά διαφέρουν ως προς τις συνολικές διαστάσεις, το βάρος, τους άξονες και την προσφορά ελαστικών και έχουν σημαντική διαφορά στην καμπίνα.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα FPT F5 Stage V με κυβισμό 3,6 λίτρων. Ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός του υπερσυμπιεστή και των εμβόλων εγγυάται ισχυρή απόδοση και οικονομία καυσίμου, με μέγιστη ισχύ μόλις στις 1.900 στροφές ανά λεπτό και την καλύτερη σε αυτή την κατηγορία μέγιστη ροπή (450 Nm για το T5.100S και 506 Nm για το T5.120 Utility Powershuttle) που παρέχεται στις χαμηλές 1.300 στροφές ανά λεπτό, με εξαιρετική αύξηση ροπής έως και 47% για γρήγορη ανάκτηση υπό φορτίο.

Τα τρακτέρ ενσωματώνουν ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων που ενσωματώνει καταλύτη οξείδωσης ντίζελ, φίλτρο σωματιδίων ντίζελ και μονάδα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής σε μια ενιαία, χωρίς συντήρηση, συμπαγή λύση που ταιριάζει πλήρως κάτω από το καπό, εξασφαλίζοντας τέλεια ορατότητα και ευελιξία, υψηλή απόσταση από το έδαφος και εύκολη εγκατάσταση φορτωτή.

Τα τρακτέρ έχουν διάστημα σέρβις κινητήρα 600 ωρών και όλη η καθημερινή συντήρηση μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μόνο από την αριστερή πλευρά.

Απόδοση και παραγωγικότητα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά
Το T5S διαθέτει επιλογή σασμάν 12x12 ή προαιρετικά 20x20 με έρπουσες με μηχανική ή αυτόματη μετάδοση κίνησης (powershuttle transmission) για ομαλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς την χρήση συμπλέκτη. Από την άλλη, το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle έρχεται με κιβώτιο ταχυτήτων μόνο Powershuttle που εξασφαλίζει ομαλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς την χρήση συμπλέκτη.

Τόσο το T5S όσο και το T5 Utility Powershuttle έχουν ένα υδραυλικό σύστημα που διαθέτει διπλές αντλίες: μια αντλία 36 L/min αφιερωμένη στο τιμόνι και μια δεύτερη με έως και 82 L/min για την συντήρηση. Η νέα αντλία MegaFlow™, είναι σε θέση να εξασφαλίσει ταχύτερους χρόνους κύκλου φόρτωσης και γρήγορο ανέβασμα και κατέβασμα των εργαλείων. Συμπληρώνοντας, αυτό είναι ένα 540 / 540E / 1000 σ.α.λ. ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιημένο PTO με ενεργοποίηση μαλακής εκκίνησης, οικολογική λειτουργία και ταχύτητα συγχρονισμένης πορείας. Μπορούν να διατεθούν έως και τρεις υδραυλικές βαλβίδες εξωτερικών εργασιών, όλες με σύστημα push-pull για εύκολη σύνδεση. Τα τρακτέρ T5S και T5 Utility Powershuttle μπορούν να παραγγελθούν με ένα ενσωματωμένο πακέτο έτοιμο για εμπρόσθιο φορτωτή από το εργοστάσιο και περαιτέρω επιλογές περιλαμβάνουν εργοστασιακά τοποθετημένο εμπρόσθιο υδραυλικό και PTO.

Τα 2 νέα μοντέλα διαφέρουν ως προς τον τύπο του εμπρόσθιου άξονα, το μικτό βάρος οχήματος (GVW) και την μέγιστη διάσταση των πίσω ελαστικών που καθιστούν τη νέα προσφορά ιδανική για να στοχεύσει διαφορετικούς πελάτες: αυτοί που αναζητούν ένα ελαφρύτερο ευέλικτο τρακτέρ θα μπορούσαν να επικεντρωθούν περισσότερο στο T5S, ενώ αυτοί που αναζητούν ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο βοηθητικό τρακτέρ θα μπορούσαν να εκτιμήσουν το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle.

Το T5S διαθέτει ελαφρύτερο άξονα HD κατηγορίας 1 με πλάτος φλάντζας προς φλάντζα 1.584 mm, ενώ το T5 Utility Powershuttle διαθέτει μεγάλο άξονα κλάσης 1.5 HD με πλάτος φλάντζας προς φλάντζα 1.789 mm, γεγονός που καθιστά το τρακτέρ ιδανικό και για τις βαρύτερες εργασίες με φορτωτή. Το μικτό βάρος οχήματος (GVW) διαφέρει και είναι 6,5 τόνους για το T5S και 7 τόνους για το T5 Utility Powershuttle.

Σχετικά με την μέγιστη διάσταση των πίσω ελαστικών, στο T5S μπορούν να τοποθετηθούν R34 (SRI 750) ενώ, για πρώτη φορά, στα αναβαθμισμένα T5 Utility Powershuttle, μπορούν να τοποθετηθούν R38 (SRI 800).

New Holland

Και τα δύο τρακτέρ μπορούν να παραγγελθούν με εμπρόσθιο φορτωτή έτοιμο από το εργοστάσιο και επιπλέον PTO και εμπρόσθια υδραυλικά.

Το οπίσθιο μπράτσο έχει πλήρως επανασχεδιαστεί και τώρα διαθέτει 2 εξωτερικούς κυλίνδρους, για να αυξήσει την απόδοση και να διευκολύνει την συντήρηση. Η εξαιρετική μέγιστη ανυψωτική ικανότητα ανέρχεται σε 4,4 τόνους για το T5S και 5 τόνους για το T5 Utility Powershuttle.

Το T5S διαθέτει χειριστήρια ανύψωσης (lift-o-matic) και το T5 Utility Powershuttle διαθέτει το δημοφιλές lift-o-matic plus system.

Ασυναγώνιστη άνεση και ορατότητα 
Τόσο τα τρακτέρ T5S όσο και T5 Utility Powershuttle παρέχουν άνεση και ορατότητα που ταιριάζουν απόλυτα με τις διαφορετικές απαιτήσεις των εργασιών στις οποίες υπερέχουν.

Τα τρακτέρ T5S επωφελούνται από ένα νέο σχεδιασμό 4 κολώνων που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα 320ο. Το επίπεδο πάτωμα της καμπίνας, οι μεγάλες πόρτες, το κάθισμα με ανάρτηση αέρα και η ηλιοροφή μεγάλης ορατότητας, προσφέρουν εξαιρετική άνεση για εργασίες με φορτωτή. Ενώ τα τρακτέρ T5S βρίσκονται στο τέλος της σειράς Τ5, μπορούν να προσδιοριστούν σε υψηλό βαθμό, εάν απαιτηθεί. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την τηλεματική PLM Connect, την αυτόματη καθοδήγηση EZ-Pilot και την οθόνη IntelliViewTM 4 με δυνατότητα ISOBUS UT/TC.

Το T5 Utility Powershuttle, από την άλλη πλευρά, διαθέτει μια άνετη καμπίνα 6 κολώνων που σας επιτρέπει όμως να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο με μεγάλη ορατότητα. Τα κύρια χειριστήρια είναι πολύ εύχρηστα και εύκολα προσβάσιμα στη δεξιά πλευρά του χειριστή για εξαιρετική εργονομία. Η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χειριστή, ένα ήσυχο περιβάλλον με μόλις 76db, την άνεση ενός καθίσματος με ανάρτηση αέρα και εξαιρετική εργονομία.

Ο σχεδιασμός της καμπίνας 4 κολώνων του νέου T5S και 6 κολώνων του T5 Utility Powershuttle, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών που εργάζονται σε περιορισμένο χώρο, όπως μέσα σε στάβλους: στην πραγματικότητα και τα δύο τρακτέρ παραμένουν κάτω από τα 2,65 μέτρα συνολικού ύψους με το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle να αποτελεί σημείο αναφοράς στην σειρά χάρη στην οροφή εξαιρετικά χαμηλού προφίλ που εγγυάται συνολικό ύψος κάτω από 2,6 μέτρα με ελαστικά R34.

Εν συντομία οι νέες σειρές τρακτέρ Utility της New Holland ξεχειλίζουν από νέα χαρακτηριστικά, την πιο άνετη καμπίνα με την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία, κινητήρες καθαρότερους με γρήγορη ανταπόκριση, ισχυρότερα μπράτσα και υψηλή ανυψωτική ικανότητα. Στον κόσμο των τρακτέρ Utility, η New Holland συνεχίζει την ηγεσία και την καινοτομία της, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, την βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας, μαζί με τη μεγιστοποίηση της άνεσης του χειριστή.

Ο κ. Oscar Baroncelli, Επικεφαλής των Τρακτέρ New Holland Παγκοσμίως, είπε: «Αυτές οι νέες προσθήκες στη σειρά αποδεικνύουν την φήμη της οικογένειας T5 ως τα πιο ευέλικτα και συμπαγή μηχανήματα με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους μαζί με ευκολία χρήσης και συντήρησης».

05/07/2023 04:04 μμ

Το πρόγραμμα Road to Carbon Neutral Farming της New Holland στοχεύει στο να παρέχει στους πελάτες μηχανήματα που λειτουργούν με καύσιμα εκτός ντίζελ, ενώ εργάζεται προς μία ευρεία κατεύθυνση για την μείωση του αποτυπώματος άνθρακα στην γεωργία.
Το πρώτο τρακτέρ LNG παγκοσμίως, είναι ένα πρωτότυπο που αναπτύχθηκε για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για μηχανήματα μεγαλύτερης ιπποδύναμης, που συνδυάζουν εξαιρετική απόδοση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και λειτουργικό κόστος.
Με την λύση του LNG, η New Holland θα υπερδιπλασιάσει την αυτονομία των σημερινών προϊόντων μεθανίου αυξάνοντας παράλληλα την συνολική βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η χρήση του υγροποιημένου μεθανίου παρέχει τετραπλάσια χωρητικότητα αποθήκευσης καυσίμου, σε σύγκριση με τη χρήση συμπιεσμένου αερίου (CNG). Αυτό αυξάνει σημαντικά την αυτονομία του τρακτέρ, ακόμη και κατά την εκτέλεση ενεργοβόρων εργασιών. Με ένα μοντέλο 270hp, το T7 Methane Power LNG παρέχει την ίδια ισχύ και ροπή με το αντίστοιχο τρακτέρ ντίζελ.

T7 LNG

Ο Carlo Lambro, Πρόεδρος της New Holland Agriculture είπε: «Αυτό το πρωτότυπο δείχνει στον κόσμο ότι η δέσμευσή μας για βιωσιμότητα ήρθε για να μείνει. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη λύση σήμερα στην αγορά για τη μείωση των εκπομπών ρύπων και του κόστους είναι το φυσικό αέριο – ειδικά το βιομεθάνιο. Οι αγρότες εξακολουθούν να χρειάζονται ισχυρά τρακτέρ, γι’ αυτό προσφέρουμε όλα τα οφέλη αυτής της λύσης στους πελάτες μας με τα τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης άνω των 200 hp. Επίσης γνωρίζουμε ότι η αυτονομία είναι πολύ σημαντική για τους πελάτες μας: την έχουμε ήδη βελτιώσει στο υπάρχον τρακτέρ T6 Methane Power και την έχουμε επεκτείνει περαιτέρω με το νέο T7 Methane Power LNG. Αυτή η πρεμιέρα συμπληρώνει το υπάρχον T6 Methane Power και το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εναλλακτικής ισχύος της CNH Industrial».

Δείτε Video με το New Holland T7 LNG

Το T7 Methane Power LNG διαθέτει το πατενταρισμένο ενεργό σύστημα καυσίμου ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Ενσωματώνει μία κρυογονική δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα που είναι διαμορφωμένη για να ταιριάζει με το αντίστοιχο ντίζελ, μεγιστοποιώντας το χώρο και αποθηκεύοντας αποτελεσματικά υγροποιημένο μεθάνιο στο τρακτέρ. Το σύστημα έχει ένα χώρο κενού αέρα που απομονώνει το καύσιμο μέσα και μειώνει το πάχος της δεξαμενής. Μόλις βγείτε στο χωράφι, το σύστημα ελεγχόμενης θερμοκρασίας της δεξαμενής διασφαλίζει ότι ο κινητήρας λειτουργεί ομαλά.

T7 New Holland LNG

Το T7 Methane Power LNG μπορεί να τροφοδοτείται από υγροποιημένο βιομεθάνιο που προέρχεται από ζωική και υδαρή κοπριά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο βιώσιμο. Αυτή η λύση ενσωματώνει τέλεια με την προτεινόμενη προσέγγιση της Bennamann, μιας νεοσύστατης επιχείρησης με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνεργάζεται με την New Holland και επικεντρώνεται στην καινοτομία γύρω από την συλλογή, την επεξεργασία και την αποθήκευση του διαφυγόντος μεθανίου, με στόχο την  απελευθέρωση των οφελών της κυκλικής οικονομίας για τους πελάτες και της υλοποίησης μιας τοπικής, καθαρής ενεργειακής επανάστασης.
Η προσέγγιση της Bennamann μπορεί να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα του άνθρακα μιας μέσης γαλακτοκομικής εκμετάλλευσης, καθώς μειώνεται η εντατική χρήση των χημικών λιπασμάτων, μετατοπίζεται η χρήση ορυκτών καυσίμων στα τρακτέρ, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και την παροχή θερμότητας και μειώνεται η εξάπλωση της υδαρούς κοπριάς.
Παρέχει επίσης νέες ευκαιρίες για την δημιουργία εσόδων και την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων. Αυτά περιλαμβάνουν: παραγωγή καυσίμων με σταθερό κόστος, πώληση πλεονάζοντος βιομεθανίου στην αγορά, παραγωγή 100% φυσικού λιπάσματος και μετατροπή του πλεονάζοντος μεθανίου σε ηλεκτρική ενέργεια για προώθηση στο δίκτυο ή τοπική χρήση. Η ευκαιρία για ηλεκτρική παραγωγή είναι καίριας σημασίας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την λειτουργία ηλεκτρικών μηχανημάτων (μελλοντικά γεωργικά μηχανήματα παράλληλα με υπάρχοντα αυτοκίνητα και ημιφορτηγά), καθώς και για την τροφοδοσία του αγροκτήματος, το οποίο σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη ηλεκτρική ενέργεια, θα μπορούσε να “ξεκλειδώσει” την μελλοντική του επέκταση.

NH T7 LNG

Ο Oscar Baroncelli, Επικεφαλής της παραγωγής Τρακτέρ και Τηλεσκοπικών Φορτωτών της New Holland Agriculture δήλωσε: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε και το νέο τρακτέρ T7 Methane Power LNG είναι το τελευταίο μας βήμα προς ένα πραγματικά ενεργειακά ανεξάρτητο μέλλον για την γεωργία. Η συνεργασία με την Bennamann έχει φέρει πολλές σημαντικές καινοτομίες στα μηχανήματά μας, όπως το πατενταρισμένο ενεργό σύστημα καυσίμου ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Είμαστε ευθυγραμμισμένοι στην προσέγγισή μας για κυκλική οικονομία στην γεωργία και μοιραζόμαστε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλα τα περιβαλλοντικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη».
Ο σχεδιασμός του πρωτοτύπου διαθέτει στυλ νέας γενιάς σε συνδυασμό με την κλασσική αισθητική της New Holland, με νέο χρώμα «Clean Blue», πανίσχυρα πίσω φώτα LED με ενσωματωμένο φωτιζόμενο λογότυπο-φύλλο, φωτιζόμενο λογότυπο-φύλλο στις κολώνες της καμπίνας, τροχούς με γυαλιστερό μαύρο χρώμα και μπροστινά φτερά με διακριτικές πινελιές Clean Blue. Η γυάλινη οροφή παρέχει βελτιωμένη ορατότητα και μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου.

T7 LNG καμπίνα

Το πρωτοποριακό υποβραχιόνιο SideWinder™ Ultra, η νέα μεγαλύτερη ρυθμιζόμενη οθόνη αφής IntelliView™ 12 ιντσών και η μοναδική οθόνη CentreView™ πάνω στο τιμόνι, παρέχουν εξαιρετική εργονομία και ευκολία στη λειτουργία. Τα εργονομικά διαμορφωμένα καθίσματα από δέρμα και Alcantara, με ρίγες για αντίθεση και κεντημένο το λογότυπο, φαίνονται σπορ και άνετα. Το T7 Methane Power LNG έρχεται επίσης με την προηγμένη τεχνολογία γεωργίας ακριβείας (PLM Intelligence) της New Holland και την υποστήριξη χρόνου λειτουργίας PLM Connect.

16/06/2023 02:30 μμ

Η Massey Ferguson (MF) ήταν ο νικητής του βραβείου Trator do Ano 2023/2024 με το MF 8S. Το ίδιο τρακτέρ επιλέχθηκε και στην κατηγορία «Τρακτέρ άνω των 200 ίππων». Η MF κέρδισε επίσης στην κατηγορία μηχανημάτων έως 100 ίππους με τον ελκυστήρα MF 4707 Cab για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την 1η Μαΐου στην Agrishow.

Το τρακτέρ MF 8S.265 τροφοδοτείται από εξακύλινδρο κινητήρα AGCO Power 7,4 λίτρων, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας κινητήρων. Φτάνει σε πλήρη ισχύ ακόμη και σε χαμηλές στροφές, όπως στις 1500 στροφές ανά λεπτό, προσφέροντας εξαιρετική οικονομία και αθόρυβη λειτουργία. Το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-7 προσφέρει αποτελεσματική λειτουργία με συνολικά 28 ταχύτητες εμπρός και πίσω σε τέσσερα group και επτά ταχύτητες.

MF 8S

Με την αποκλειστική σχεδίαση Protect-U, ο ελκυστήρας διαθέτει απόσταση 24 εκατοστών μεταξύ της καμπίνας και του κινητήρα, απομονώνοντας το εσωτερικό περιβάλλον από το θόρυβο, τη θερμότητα και τους ανεπιθύμητους κραδασμούς. Με επίπεδα θορύβου μόλις 68dB, είναι μία από τις πιο αθόρυβες καμπίνες της αγοράς, καθώς και η πιο άνετη. Με εσωτερικό όγκο 3,4m³, είναι επίσης μία από τις πιο ευρύχωρες. 

Ο ελκυστήρας MF 4707 με καμπίνα σχεδιάστηκε για να αυξάνει τις επιδόσεις και την ευελιξία στις υπαίθριες δραστηριότητες. Βασίζεται στον κινητήρα AGCO Power. Ο ηλεκτρονικός κινητήρας διαθέτει turbo και intercooler όπου το καύσιμο καίγεται αποτελεσματικά για εξοικονόμηση καυσίμου έως και 10% ανά εκτάριο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του τρακτέρ MF 4707 Cab είναι η ευελιξία του κιβωτίου ταχυτήτων 12x12 - το μοναδικό στην αγορά σε αυτή την κατηγορία με μηχανική ή ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα. Το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι πολύ οικονομικό.

Ιδανικό για σιτηρά και κηπευτικά, αυτό το τρακτέρ διαθέτει τον καλύτερο εξοπλισμό στην αγορά. Με την ηλεκτροϋδραυλική ρεβέρσα, είναι δυνατή η πραγματοποίηση αλλαγής ταχυτήτων εμπρός-πίσω με το τρακτέρ εν κινήσει και χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη. Αυτό το τρακτέρ έχει ανυψωτική ικανότητα 3.000 kg και παροχή 65 λίτρα ανά λεπτό. Η καμπίνα έχει ορατότητα 360 μοιρών, παρέχοντας βελτιωμένη άνεση και ασφάλεια κατά την εργασία.

Η αξιολόγηση για το βραβείο Trator do Ano πραγματοποιήθηκε από τεχνική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές με διδακτορικά στον τομέα της γεωργικής μηχανικής από σημαντικά δημόσια πανεπιστήμια της Βραζιλίας, όπως το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ceará (UFC), το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Mato Grosso (UFMT), το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Santa Maria (UFSM), το Κρατικό Πανεπιστήμιο Paulista (Unesp) του Jaboticabal.

07/06/2023 03:19 μμ

Η φυτευτική QUBIK από την Checchi & Magli είναι κατάλληλη για συμπιεσμένους κύβους διαστάσεων μεταξύ 3,2 cm και 5 cm (1-1/3 “-2”).
Η απόσταση σειρά από σειρά είναι ρυθμιζόμενη με ελάχιστη 23 cm (9") και η απόσταση φυτού από φυτό με ελάχιστη 5 cm (2”).
Ένα ηλεκτρο-πνευματικό σύστημα επιτρέπει τον διαχωρισμό των κύβων και την ακριβή τοποθέτηση τους στο έδαφος.
Η QUBIK είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες και πνευματικούς κυλίνδρους δοκιμασμένους και σχεδιασμένους για χρήση ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες (έως -10°).
Ενδεικτική παραγωγή έως 7.200 φυτά/ώρα/σειρά.
Διαστάσεις: 250 (M)Χ330(Π)Χ200(Υ)cm - 1800kg
Ελάχιστη απαιτούμενη ιπποδύναμη 100ΗΡ.

Περιλαμβάνει:
1.Πίσω λεπίδες κάλυψης
2.Μπροστινό τροχό ισοπέδωσης
3.Αυλακωτήρα
4.Μπροστινό κύλινδρο "farmflex"
5.Πολυλειτουργικό ψηφιακό πίνακα ελέγχου
6.Οδηγό κύβων ρυθμιζόμενος μεταξύ 3,2 cm και 5 cm (1-1/ 3”-2”)
7.Γραμμικούς ενεργοποιητές για το βάθος φύτευσης

Δείτε περισσότερα για την φυτευτική QUBIK, εδώ

Φυτευτική QUBIK από την Checchi & Magli

03/05/2023 01:59 μμ

Η DEUTZ-FAHR παρουσιάζει τη νέα σειρά 5080 DF/DS/DV Ecoline, με πλάτος μεταξύ 1,15 και 1,65 m.

Η σειρά έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μέγιστη απόδοση λειτουργίας σε αμπελώνες και οπωρώνες, διατηρώντας ταυτόχρονα χαμηλό το κόστος αγοράς και συντήρησης, χάρη στον νέο κινητήρα FARMotion 35, ο οποίος συμμορφώνεται με το πρότυπο Stage V, χωρίς την ανάγκη χρήσης AdBlue.

Όλα τα μοντέλα της σειράς είναι διαθέσιμα τόσο σε εκδόσεις με καμπίνα 4 θέσεων όσο και σε πλατφόρμες με αναδιπλούμενο ROPS.  Οι καμπίνες των μοντέλων 5080 DF/DS/DV Ecoline διατίθενται σε τρία διαφορετικά πλάτη και διαστάσεις θόλων τροχών για να ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη της σειράς. Σε κάθε περίπτωση, το μέγιστο ύψος περιορίζεται σε λιγότερο από 2,5 m, καθιστώντας εύκολη τη διέλευση σε στενούς χώρους. 

Τα μοντέλα 5080 DF/DS/DV Ecoline είναι εξοπλισμένα με τον σύγχρονο κινητήρα FARMotion 35, ο οποίος επιτρέπει περαιτέρω βελτίωση των επιδόσεων και της αποδοτικότητας καυσίμου. Προσφέρει υδραυλική και αυτόματη ρύθμιση του διάκενου των βαλβίδων, ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, ονομαστική ταχύτητα περιστροφής μόνο 2.200 σ.α.λ., όπως και προγραμματισμένα διαστήματα συντήρησης που επεκτείνονται στο εντυπωσιακό διάστημα των 600 ωρών. Τέλος, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τα ρεζερβουάρ με χωρητικότητα έως 95 λίτρα, το μηχάνημα μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε παρατεταμένο ωράριο λειτουργίας χωρίς την ανάγκη  σπατάλης χρόνου για ανεφοδιασμό.

DEUTZ-FAHR

Τα μοντέλα 5080 DF/DS/DV Ecoline μπορούν να εξοπλίζονται με πλήρως μηχανικό ή Powershift κιβώτιο ταχυτήτων, με μηχανική ή υδραυλική ρεβέρσα. Ένα εύρος αποδοτικών λύσεων είναι εφικτό χάρη στις 30+15 ταχυτήτες με splitter (διπλασιάζοντας τις σχέσεις κατά την εμπρόσθια κίνηση) που φτάνουν έως 45+45 ταχύτητες με 3 σχέσεις Powershift. Οι εκδόσεις με υδραυλική ρεβέρσα προσφέρουν επίσης τις λειτουργίες Stop&Go και ComfortClutch.

Όλες οι εκδόσεις φτάνουν τα 40 km/h και τα μοντέλα DF και DS Ecoline το επιτυγχάνουν αυτό με μειωμένες στροφές. Σε όλες τις εκδόσεις, το PTO διαθέτει έναν ηλεκτροϋδραυλικό συμπλέκτη με προοδευτική εμπλοκή και λειτουργίες 540 στροφών ανά λεπτό και 540ECO. Προαιρετικά, μπορεί να προστεθεί ένα PTO 1000 σ.α.λ., ένα εμπρός PTO 1.000 σ.α.λ. ή ένα PTO συγχρονισμένο με το κιβώτιο ταχυτήτων.
 
Το υδραυλικό σύστημα περιλαμβάνει στάνταρ δύο υδραυλικές αντλίες: η κύρια αντλία των 54 l/min (ή 64 προαιρετικά) διατίθεται για το ανυψωτικό και τους διανομείς, ενώ η δευτερεύουσα, με παροχή έως και 45 l/min (ανάλογα με τη διαμόρφωση του ελκυστήρα) τροφοδοτεί το σύστημα διεύθυνσης και τις βοηθητικές λειτουργίες. Τρεις υδραυλικοί διανομείς διπλής ενέργειας είναι στάνταρ τοποθετημένοι στο πίσω μέρος με μια βαλβίδα για τη ρύθμιση της ροής και μια γραμμή ελεύθερης επιστροφής, η οποία μπορεί να διπλασιαστεί σε μεσαία θέση, με 4 συνδέσμους.

Η ικανότητα ανύψωσης φτάνει τα 2.800 Kg στο 5 DF Ecoline και τα 2.600 Kg στις άλλες εκδόσεις. Σε όλες τις εκδόσεις, το πίσω ανυψωτικό διατίθεται τόσο με μηχανικά όσο και με ηλεκτρονικά χειριστήρια, συμπεριλαμβανομένου του χειριστηρίου στον πίσω προφυλακτήρα. Οι υδραυλικοί σταθεροποιητές και το εμπρός ανυψωτικό με  την εντυπωσιακή ανυψωτική ικανότητα των 1.500 Kg διατίθενται προαιρετικά.

DEUTZ-FAHR

Ο ηλεκτροϋδραυλικός έλεγχος για την εμπλοκή της εμπρόσθιας κίνησης και το κλείδωμα σε ποσοστό 100% και των δύο διαφορικών είναι στάνταρ (και μπορεί να αυτοματοποιηθεί προαιρετικά), όπως και το κανονικό φρενάρισμα με δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς. Εκτός από τον κλασικό, κεκλιμένο εμπρός άξονα υψηλής χωρητικότητας, υπάρχει επίσης μια μοναδική υδροπνευματική προσαρμοζόμενη εμπρός ανάρτηση με ανεξάρτητους βραχίονες, η οποία βελτιστοποιεί την απόδοση ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης και τη γωνία διεύθυνσης.

Ειδικοί αισθητήρες και μια ειδική ECU καθιστούν εφικτή την επίτευξη μιας προηγμένης δυναμικής συμπεριφοράς που εξασφαλίζει εξαιρετική σταθερότητα και οδηγική άνεση, τόσο στο χωράφι όσο και στο δρόμο. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στο καινοτόμο λογισμικό ελέγχου, το οποίο περιλαμβάνει στάνταρ λειτουργίες για την αύξηση της ενεργητικής ασφάλειας του μηχανήματος, όπως εκείνες που αφορούν την αποφυγή της βύθισης του εμπρός τμήματος κατά το φρενάρισμα και την αύξηση της σκληρότητας της ανάρτησης στην έξοδο των στροφών για τη δραστική μείωση των κλίσεων.

Με τα νέα μοντέλα 5080 DF/DS/DV Ecoline η DEUTZ-FAHR ολοκληρώνει την προσφορά της σε οπωροκηπευτικά και εξειδικευμένα μηχανήματα και προσθέτει, εκτός από τη σειρά 5 DF/DS/DV TTV με ‘stepless’ κιβώτιο ταχυτήτων (από 91 - 126 HP) και τη σειρά 5 DF/DS/DV Powershift (από 91 - 116 HP), μια νέα σειρά, η οποία καλύπτει τις βασικές ανάγκες ισχύος για τους πελάτες της, σε παγκόσμια κλίμακα..

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

21/04/2023 11:59 πμ

Το Ford F-150 Lightning - η ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική - έρχεται στην Ευρώπη, με την Ford να επιλέγει τη Νορβηγία ως την πρώτη χώρα όπου το πολυβραβευμένο pickup θα ξεκινήσει την παγκόσμια καριέρα του.

Σε συνέχεια της υψηλής ζήτησης για το μοντέλο, οι Νορβηγοί καταναλωτές, οι οποίοι κατέχουν τα πρωτεία όσον αφορά την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι οι πρώτοι εκτός από εκείνους σε ΗΠΑ και Καναδά που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την αγορά ενός αυστηρά περιορισμένου αριθμού F 150 Lightning Lariat Launch Edition. Σε μια χώρα όπου περίπου τα δύο τρίτα όλων των νέων οχημάτων είναι εξοπλισμένα με τετρακίνηση για την αντιμετώπιση των απαιτητικών συνθηκών οδήγησης, ο μοναδικός συνδυασμός επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου, χρηστικότητας και οδήγησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων του F-150 Lightning ταιριάζει απόλυτα τόσο στις εργασιακές συνθήκες και συνήθειες όσο και στον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο των Νορβηγών. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι αρχές της Νορβηγίας πιέζουν ώστε όλες οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025.

«Στα 25 χρόνια που εργάζομαι στη Ford, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο όσον αφορά το πάθος και τη ζήτηση που βλέπω αυτή τη στιγμή από τους οδηγούς να καθίσουν πίσω από το τιμόνι του F-150 Lightning. Είχα πελάτες που κυριολεκτικά χτυπούσαν την πόρτα μου και παρακαλούσαν να φέρουμε το ηλεκτρικό pickup στη Νορβηγία», δήλωσε ο Per Gunnar Berg, διευθύνων σύμβουλος της Ford Νορβηγίας. «Το F-150 Lightning είναι το ιδανικό ταίρι για πολλούς πελάτες στη Νορβηγία – όντας μοναδικά ικανό να σβήσει τη δίψα μας για περιπέτεια, αγκαλιάζοντας παράλληλα το πάθος μας για την προστασία του περιβάλλοντος.»

Η Ford δραστηριοποιείται με όλες τις δυνάμεις της στην ηλεκτροκίνηση και πέρυσι ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο επαγγελματικών οχημάτων από το 2035. Επιπλέον, η Ford στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό αποτύπωμα των εγκαταστάσεων, των logistics και των άμεσων προμηθευτών της μέχρι το 2035. Η εταιρεία επενδύει 50 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το 2026 για να επιτύχει ένα ρυθμό παραγωγής άνω των 2 εκατομμυρίων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος του ίδιου έτους. Η Ford σχεδιάζει πάνω από το ήμισυ της παγκόσμιας παραγωγής της να είναι ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030 και στοχεύει στην ουδετερότητα του άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο το αργότερο μέχρι το 2050.

Ηλεκτρικές επιδόσεις με περίσσεια ισχύ

Σχεδόν 200.000 πελάτες είχαν ήδη κάνει κράτηση για το Ford F-150 Lightning, πριν καν αυτό κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Μάιο. Μέλος της οικογένειας Ford F-Series, το οποίο είναι το best-seller pickup στην Αμερική επί 46 συνεχόμενα χρόνια και το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις επί 41 συναπτά έτη - το F-150 Lightning έγινε γρήγορα το ηλεκτρικό pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα.

f-150

Τα οχήματα για τους πελάτες στη Νορβηγία θα κατασκευαστούν στο Rouge Electric Vehicle Center στο Dearborn των ΗΠΑ, το οποίο επεκτείνεται για να αυξήσει το 2023 την παραγωγή με στόχο έναν προγραμματισμένο ετήσιο ρυθμό 150.000 οχημάτων F-150 Lightning.

Οι Νορβηγοί καταναλωτές είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές των ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, τα οποία αντιπροσωπεύουν ήδη το 21% των 2,9 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας. Σχεδόν το 80% των πωλήσεων νέων επιβατικών οχημάτων στη Νορβηγία ήταν ηλεκτρικά το 2022, όπως και πάνω από το 20% των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων - ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 40% φέτος, τροφοδοτούμενο από την ολοένα και πιο υψηλή ζήτηση από τις επιχειρήσεις και την αύξηση των προσφερόμενων μοντέλων.

Μεταφέροντας εξοπλισμό για σκι, ψάρεμα ή ράφτινγκ στην άγρια φύση ή υποστηρίζοντας επιχειρήσεις, το F-150 Lightning αναμένεται να προσφέρει αυτονομία 386 χλμ. με μηδενικές εκπομπές ρύπων σύμφωνα με την EPA, ικανότητα ρυμούλκησης 3.493 κιλών και ωφέλιμο φορτίο 805 κιλών.

Το ηλεκτρικό pickup είναι τετρακίνητο και τροφοδοτείται από ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο ηλεκτροκινητήρες παράγοντας 458 PS και ροπή 1.050 Nm. Χάρη στην κορυφαία αυτή απόδοση, το F-150 Lightning επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα. Επίσης, τα προφίλ οδήγησης Normal, Sport, Off-Road, και Tow/Haul μπορούν να εμπνεύσουν αυτοπεποίθηση σε ποικίλες εδαφικές συνθήκες.

f-150

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 98 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) επόμενης γενιάς του pickup μπορεί να φορτιστεί από το 15% στο 80% σε 39 λεπτά σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 150 kW. Οι πελάτες στη Νορβηγία επωφελούνται από το ισχυρό και διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο των 20.000 δημόσιων φορτιστών, που περιλαμβάνει 6.000 ταχυφορτιστές. Πρακτικά χαρακτηριστικά αξιοποιούν την μπαταρία του F-150 Lightning για να μετατρέψουν το όχημα σε κινητή πηγή ενέργειας. Το Pro Power Onboard μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 2,3 kW και έχει σχεδιαστεί για την τροφοδοσία εργαλείων, ηλεκτρονικών συσκευών και συσκευών σε ένα εργοτάξιο ή στο κάμπινγκ εκτός δικτύου μέσω ενσωματωμένων ηλεκτρικών πριζών. Επιπλέον, το Mega Power Frunk, χωρητικότητας 400 λίτρων και 181 κιλών, είναι αδιάβροχο και έχει την ικανότητα αποστράγγισης νερού, παρέχοντας έτσι μοναδική πρακτικότητα για υπαίθριες δραστηριότητες και τη ζωή στη φύση.

f-150

Στο εσωτερικό της πενταθέσιας καμπίνας, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζεται από μια κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 15,5 ιντσών. Ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12” χρησιμοποιεί μια προσαρμόσιμη διεπαφή επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέγει τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Οι τεχνολογίες βοηθούν επίσης τους ιδιοκτήτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες μεταφοράς του pickup. Μια κάμερα οπισθοπορείας διευκολύνει την ευθυγράμμιση και τη σύνδεση ενός ρυμουλκούμενου. Τα On-Board Scales και το Smart Hitch μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κεντρική οθόνη για την προβολή μιας εκτίμησης όσον αφορά το ωφέλιμο φορτίο της καρότσας και την κατανομή βάρους του ρυμουλκούμενου. Το Pro Trailer Backup Assist κάνει την οπισθοπορεία με ρυμουλκούμενο απλούστερη, επιτρέποντας στους οδηγούς να παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω της οθόνης αφής 15,5 ιντσών και να πραγματοποιούν ελιγμούς χρησιμοποιώντας ένα ειδικό χειριστήριο.

f-150

Το F-150 Lightning Lariat Launch Edition που προορίζεται για τους πελάτες της Νορβηγίας προσφέρεται αποκλειστικά σε έκδοση Super Crew Cab σε εντυπωσιακό μεταλλικό χρώμα Antimatter Blue - ενισχύοντας το αδιαμφισβήτητο παρουσιαστικό ενός αυτοκινήτου το οποίο διαθέτει ένα αμάξωμα από κράμα αλουμινίου στρατιωτικών προδιαγραφών που συμβάλλει στον περιορισμό του βάρους και στην ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας και των επιδόσεων.

19/04/2023 03:43 μμ

Για την ταινία μεταφοράς ALPHA μιλά στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Σαμαντάς, πρόεδρος ΔΣ και υπεύθυνος του τμήματος μηχανημάτων στην Παναγροτική ΑΕΒΕ.

Όπως αναφέρει η ταινία μεταφοράς ALPHA έχει σχεδιαστεί για την συλλογή ακρόδρυων και πυρηνόκαρπων, όπως φιστίκι, καρύδι, αμύγδαλο αλλά και ελιές. Είναι ένα νέο μηχάνημα στην ελληνική αγορά.

Ανοίγει και από τις δύο πλευρές αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συγκομίζει ταυτόχρονα από δύο γραμμές φύτευσης. Συνδυάζεται με αυτοκινούμενο ή συρόμενο (με τρακτέρ) δονητή.

ταινία μεταφοράς ALPHA

Βγαίνει σε δύο εκδόσεις:

 • Ημιαυτόματος που συλλέγει καρπούς με 4 άτομα και έτσι μειώνεται σημαντικά το κόστος της χειροκίνητης συγκομιδής. 
 • Αυτόματος που συλλέγει χωρίς κανένα άτομο και χρειάζεται μόνο τον οδηγό του τρακτέρ.

Απαιτεί κυρίως επίπεδα ή με μικρή κλίση χωράφια.
Μπορεί να συγκομίσει περίπου 500 δέντρα την ημέρα. Αυτό είναι εφικτό γιατί το μηχάνημα μετακινείται και η ταινία μεταφέρει προς τα πίσω τους καρπούς τους οποίους συσκευάζει μέσα σε bins. Επίσης κάνει ένα πρώτο καθαρισμό καρπών με αναρρόφηση των μικρών κλαδιών και φύλλων.

Η ταινία έχει τετράγωνο σχήμα και διάσταση 10 x 10 μέτρα. Μπορεί όμως να βγει και σε άλλες διαστάσεις που θέλει ο παραγωγός. 
Το ύψος είναι χαμηλό και οι πίσω τροχοί μπορούν να κάνουν στροφή 30 μοιρών. Αυτό βοηθά την συγκομιδή σε φυτεύσεις 6 x 6 και 7 x 7 χωρίς να βγαίνει έξω από τα όρια του χωραφιού.

ταινία μεταφοράς ALPHA

Διαθέτει τα εξής τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Χειροκίνητο άνοιγμα - κλείσιμο (κατά επιλογή αυτόματο άνοιγμα - κλείσιμο)
 • Συλλογή σε τελάρα ή bins με ειδικούς γάντζους
 • Ελάχιστη ιπποδύναμη τρακτέρ 30ΗΡ
 • Ανεξάρτητο υδραυλικό κύκλωμα
 • Υδραυλικοί πίσω περιστρεφόμενοι τροχοί 30 μοιρών με ρύθμιση ύψους
 • Ισχυοδοτούμενο από P.T.O.
 • Αντιδιαβρωτική επίστρωση δύο στρώσεων με κατεργασία εν θερμώ
 • Η πίσω πλατφόρμα μπορεί να απεγκατασταθεί
 • Πίσω κάθισμα για αλλαγή χειριστή αριστερά ή δεξιά
 • Υδραυλικό σύστημα ψύξης 12v
 • Δύο υδραυλικές αντλίες
 • Χωρητικότητα δεξαμενής λαδιού 190L
 • Τροχοί 10 x 15,3 12PR
 • Κεντρική ταινία μεταφοράς καρπού που οδηγεί στο πίσω μέρος του μηχανήματος
 • Δύο ταινίες αριστερά και δεξιά πλευρά του μηχανήματος 10 m x 10 m ελεγχόμενες από την πλατφόρμα που έχει τάκους για να εμποδίζεται το προϊόν να γλιστρήσει προς τον εργάτη κατά την αναδίπλωση.
 • Σύστημα ανάρτηση 3 σημείων - σπαστή έλξη 45 μοιρών

 

06/04/2023 12:26 μμ

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το E-Transit Courier, ένα εντελώς νέο αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα που προσφέρει βελτιωμένη συνδεσιμότητα και παραγωγικότητα για τους πελάτες των συμπαγών van οχημάτων.

Επεκτείνοντας τη σειρά των καινοτόμων, ηλεκτροκίνητων και συνδεδεμένων cargo van της Ford Pro, το ολοκαίνουργιο E-Transit Courier είναι πλήρως ενσωματωμένο με την πλατφόρμα λογισμικού και συνδεδεμένων υπηρεσιών της Ford Pro, προάγοντας περαιτέρω την αποδοτική λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων end-to-end λύσεων φόρτισης καθώς και εργαλείων διαχείρισης της Ford Pro Software.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικότητας, το E-Transit Courier έχει επανασχεδιαστεί πλήρως με σημείο αναφοράς έναν μεγαλύτερο και πιο ευέλικτο χώρο φόρτωσης, ο οποίος προσφέρει 25% μεγαλύτερη χωρητικότητα από το απερχόμενο μοντέλο, σε συνδυασμό με βελτιωμένες δυνατότητες, όπως αυξημένο ωφέλιμο φορτίο και διαθέσιμο χώρο για δύο ευρωπαλέτες.

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το E-Transit Courier

Αποτελώντας μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Ford να ηγηθεί της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω επενδύσεων ύψους άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το E-Transit Courier είναι το επόμενο βήμα εξηλεκτρισμού των επαγγελματικών οχημάτων της εμβληματικής οικογένειας Transit. Το νέο μοντέλο έρχεται να πλαισιώσει τώρα τα μεγαλύτερα E-Transit και E-Transit Custom στο χαρτοφυλάκιο της Ford Pro.

«Το E-Transit Courier προάγει την κατηγορία του κατά ένα επίπεδο με ασυμβίβαστες επιδόσεις EV, μεγαλύτερη χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων και πλήρως συνδεδεμένη υποστήριξη, που περιλαμβάνουν end-to-end λύσεις φόρτισης, λειτουργίες Ford Pro E-Telematics και σύστημα FORDLiive» δήλωσε ο Hans Schep, general manager της Ford Pro στην Ευρώπη. «Η μακροχρόνια ηγετική θέση της Ford Pro στην αγορά μας προσφέρει απαράμιλλη γνώση των αναγκών των πελατών, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να τους βοηθήσουμε να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους από τα συμπαγή van οχήματά τους με περισσότερη συνδεσιμότητα και ικανότητες από ποτέ».

Το Ford Pro Charging προσφέρει μια ολοκληρωμένη, end-to-end λύση για φόρτιση στο σπίτι, σε αμαξοστάσιο και σε δημόσιο σταθμό, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης του σχετικού hardware αλλά και του λογισμικού διαχείρισης που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης. Η απλοποιημένη τιμολόγηση και διαχείριση μέσω του λογισμικού Ford Pro Charging υποστηρίζει επίσης τις επιχειρήσεις των οποίων οι οδηγοί παίρνουν το όχημα εργασίας τους στο σπίτι, καθώς και τον απλοποίηση της διαδικασίας δημόσιας φόρτισης.

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το E-Transit Courier

Η Ford Pro εκτιμά ότι το E-Transit Courier θα είναι δημοφιλές στους πελάτες που φορτίζουν στο σπίτι. Το Ford Pro Charging στοχεύει σε νυχτερινή φόρτιση AC με ισχύ 11 kW στο σπίτι σε 5,7 ώρες, με την τελευταία να μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να επωφεληθεί ο πελάτης από τα φθηνότερα τιμολόγια ενέργειας κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής του οχήματος ή το λογισμικό φόρτισης σε αμαξοστάσιο.

Για την υποστήριξη σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης, το όχημα προσφέρει δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC έως 100 kW. Η Ford αναμένει ότι το σύστημα μπορεί να προσθέσει 87 χιλιόμετρα αυτονομίας μέσα σε χρόνο 10 λεπτών, ενώ η φόρτιση από 10% σε 80% θα διαρκεί λιγότερο από 35 λεπτά. Το E-Transit Courier συνοδεύεται επίσης από ένα έτος δωρεάν πρόσβασης στο BlueOval Charge Network, το οποίο θα περιλαμβάνει 500.000 δημόσιους φορτιστές έως το 2024.

Η Ford Pro Service εκτιμά ότι το μη προγραμματισμένο κόστος συντήρησης του E-Transit Courier θα είναι τουλάχιστον 35% χαμηλότερο σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα. Το ολοκαίνουργιο van υποστηρίζεται από το ίδιο ολοκληρωμένο δίκτυο Ford Pro Service, το οποίο περιλαμβάνει τις διαρκώς επεκτεινόμενες δυνατότητες του Mobile Service, το μοναδικό σύστημα συνδεδεμένου χρόνου λειτουργίας FORDLiive και το μεγαλύτερο δίκτυο αποκλειστικών εμπόρων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη - όπως και η υπόλοιπη οικογένεια Transit.

Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το E-Transit Courier

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Courier θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις 18 έως τις 20 Απριλίου, και έχει προγραμματιστεί να μπει στην παραγωγή αργότερα το 2024. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν μοντέλα Transit Courier με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες από το καλοκαίρι του 2023 για παράδοση πριν από το τέλος του έτους.

29/03/2023 03:43 μμ

Στοχεύοντας σε πελάτες με υψηλές απαιτήσεις για χρήση σε δύσκολες, εκτός δρόμου συνθήκες, το μοντέλο διαθέτει ένα σημαντικά ανασχεδιασμένο πλαίσιο που πλαισιώνεται από μοναδικές αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, συμπεριλαμβανομένων των στάνταρ αμορτισέρ της Bilstein. Τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού που εστιάζουν στην off-road οδήγηση παρέχουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, ενώ υιοθετεί ένα νέο, στιβαρό στυλ που αντανακλά την υπεροχή του σε κακοτράχαλα εδάφη.

Το Ranger Wildtrak X προσφέρει το πρώτο στην κατηγορία Flexible Rack System, μία επιλογή που μεγιστοποιεί την ικανότητα μεταφοράς αντικειμένων με μεγαλύτερο μήκος. Το εύχρηστο αυτό σύστημα θα είναι επίσης διαθέσιμο προαιρετικά για τις εκδόσεις Ranger Limited και Wildtrak.

«Το Ranger Wildtrak X ακολουθεί την ίδια συνταγή με το εμβληματικό μας Ranger Raptor, με την κάθε μία να προσθέτει ακόμα περισσότερες εκτός δρόμου ικανότητες και εντυπωσιακή εμφάνιση στο πιο δημοφιλές pickup της Ευρώπης. Μαζί, διευρύνουν την τελευταία οικογένεια του Ford Ranger σε νέα επίπεδα, ενισχύοντας την απήχησή της σε περισσότερους πελάτες από ποτέ», δήλωσε ο Hans Schep, γενικός διευθυντής της Ford Pro, Ευρώπη.

wildtrak x πίσω πλευρά

Η εισαγωγή του νέου Ranger Wildtrak X έρχεται σε συνέχεια της περσινής χρονιάς κατά την οποία το δημοφιλές pickup κατέγραψε τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία του. Το μερίδιο αγοράς ρεκόρ που έφτασε το 44,9%, σε συνδυασμό με την ετήσια αύξηση του μεριδίου κατά 18%, επισφράγισαν τα οκτώ συναπτά έτη ηγετικής θέσης του μοντέλου στην κατηγορία.

Οι παραγγελίες ανοίγουν τον Μάρτιο του 2023, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ranger Wildtrak X

Το Ranger Wildtrak X βασίζεται στο Wildtrak διαθέτοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 26 mm και μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 30 mm, για καλύτερη συμπεριφορά σε ανώμαλα εδάφη. Τα στάνταρ αμορτισέρ υψηλής απόδοσης της Bilstein με τεχνολογία position-sensitive που παρέχουν τη σωστή δύναμη απόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους ώστε να ενισχύονται οι εκτός δρόμου δυνατότητες χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση στο δρόμο. Επίσης, ένα αναβαθμισμένο «heavy-duty» σύστημα υδραυλικού τιμονιού σε συνδυασμό με μια ατσάλινη προστατευτική ποδιά προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε συνθήκες off-road.

bilstein ford wildtrak x

Οι στάνταρ, νέες off-road τεχνολογίες περιλαμβάνουν το Trail Turn Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring με βάση τα φρένα για μείωση της ακτίνας στροφής μέχρι και 25% σε περιορισμένους χώρους. Το Trail Control λειτουργεί όπως το cruise control: ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μια ταχύτητα κάτω από 32 km/h και το όχημα θα διαχειρίζεται αυτόματα την επιτάχυνση και την πέδηση για να διατηρήσει την επιλεγμένη ταχύτητα, με τον ίδιο να επικεντρώνεται σε δύσκολα εδάφη στους ελιγμούς διεύθυνσης. Η λειτουργία Rock Crawl - που προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο στο Ranger Raptor - ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού, τον έλεγχο πρόσφυσης και το πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων για βέλτιστο έλεγχο κατά την οδήγηση με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε βραχώδη και κακοτράχαλα εδάφη. Ένα προηγμένο, νέο σύστημα (προαιρετικής) μόνιμης τετρακίνησης που δεν απαιτεί παρέμβαση από τον οδηγό είναι σχεδιασμένο για να παρέχει δυνατότητες όταν και όπου οι πελάτες τις χρειάζονται.

Πετρελαιοκινητήρας 2.0L EcoBlue bi-turbo, 205 PS,
500 Nm από τις 1.750 σ.α.λ.

Ο δοκιμασμένος πετρελαιοκινητήρας 2.0L EcoBlue bi-turbo της Ford τροφοδοτεί την έκδοση Wildtrak X, αποδίδοντας ροπή 500 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. και ισχύ 205 PS σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Το νέο Ranger Wildtrak X στέλνει ένα ισχυρό οπτικό μήνυμα με το μεγαλύτερο πλάτος, την προστασία του κάτω μέρους του αμαξώματος και την αυξημένη απόστασή του από το έδαφος σε σύγκριση με το υπάρχον Wildtrak. Η εμφάνιση του μοντέλου τονίζεται έτι περαιτέρω από το μοναδικό πλαίσιο της μάσκας σε χρώμα Asphalt Black, την χαρακτηριστικού σχήματος μπάρα του εμπρός προφυλακτήρα, τα διακοσμητικά των θόλων των τροχών και τον πίσω προφυλακτήρα. Οι προαιρετικοί προβολείς LED matrix με βοηθητικούς λαμπτήρες στη μάσκα προσφέρουν βέλτιστη ορατότητα. Τα ογκώδη λογότυπα Wildtrak X, τα μαύρα οβάλ σήματα της Ford και οι ασορτί μαύρες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών που συνδυάζονται με all-terrain ελαστικά ολοκληρώνουν το πιο σκληροπυρηνικό off-road στυλ.

wildtrak x εσωτερικό

Στο εσωτερικό, οι επιβάτες απολαμβάνουν τα μοναδικά καθίσματα Miko με suede επένδυση και αποκλειστικό κέντημα Wildtrak X, που υποστηρίζεται από το μαλακό στην αφή suede Terra με ραφές αντίθεσης σε χρώμα Cyber Orange που απαντώνται στο επάνω μέρος του ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στην κεντρική κονσόλα. Η ενσωματωμένη συνδεσιμότητα με το FordPass και τις υπηρεσίες Ford Pro, όπως το FORDLiive, είναι στάνταρ, αναβαθμίζοντας την εμπειρία ιδιοκτησίας.

Το πρώτο στην κατηγορία Flexible Rack System

wildtrak x rack system

Το Ranger Wildtrak X μπορεί να παραγγελθεί με το νέο καινοτόμο σύστημα Flexible Rack System της Ford. Η αναδιπλούμενη σχάρα οροφής και η ρυθμιζόμενη - συρόμενη στεφάνη φόρτωσης του μοναδικού αυτού συστήματος επιτρέπουν τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους πάνω από την οροφή αντί να στριμώχνονται μεταξύ της πίσω πόρτας και της καμπίνας. Αυτό βελτιώνει την ασφάλεια του φορτίου και απελευθερώνει χώρο στην καρότσα για άλλα αντικείμενα. Το Flexible Rack System θα είναι επίσης διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός στις εκδόσεις Ranger Limited και Wildtrak από τον Μάρτιο του 2023.

16/03/2023 09:09 πμ

Η Ford ανακοίνωσε ότι το θρυλικό, αμερικανικό Ford Bronco 4x4 θα είναι σύντομα διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές για πρώτη φορά. Σύντομα αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα.

Το πρώτο Bronco παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 1966 και γεννήθηκε από τα σκληροτράχηλα στρατιωτικά οχήματα που κατασκεύαζε η Ford και το πνεύμα απόδοσης της Mustang με στόχο να προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων - ένα στιβαρό 4x4 με διασκεδαστική, σπορ συμπεριφορά που βοήθησε να ξεκινήσει μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων περιπέτειας εκτός δρόμου.

Η πρώτη γενιά Bronco απέδειξε τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα και την ευελιξία της κερδίζοντας τον αγώνα εκτός δρόμου Baja 1000 του 1969, ένα επίτευγμα που δεν καταρρίφθηκε από κανένα άλλο όχημα 4x4 μαζικής παραγωγής για περισσότερα από 50 χρόνια. Πάνω από 200.000 αντίτυπα του Bronco πρώτης γενιάς πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο Bronco κατασκευάστηκαν συνολικά σε πέντε γενιές από το 1966 έως και το 1996.

Η Ford εισάγει τώρα στην Ευρώπη το εμβληματικό Bronco 4x4, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές «Built Wild» ικανότητες εκτός δρόμου, σκληροτράχηλη σχεδίαση και τεχνολογίες τελευταίας γενιάς για όλες τις συνθήκες οδήγησης.

Το νέο Bronco διαθέτει έναν V6 κινητήρα 2,7 λίτρων της οικογένειας EcoBoost με απόδοση 335PS, σύστημα G.O.A.T. Modes Terrain Management System™ και ανάρτηση High-Performance Off-Road Stability Suspension (HOSS) για ευελιξία και πρόσφυση σε όλα τα εδάφη.

Η γκάμα μοντέλων περιλαμβάνει το Bronco Outer Banks, μια σκληροπυρηνική έκδοση με ικανότητα κίνησης σε κάθε επιφάνεια, καθώς και το Bronco Badlands για πελάτες που αναζητούν την απόλυτη off-road απόδοση.

Ford Bronco 4x4

Σκληροτράχηλο και ανθεκτικό, έτοιμο για όλα
Το πρώτο Bronco απέσπασε το παρατσούκλι G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain), χάρη στην αξιοσημείωτη ικανότητά του να χαράζει νέα off-road μονοπάτια. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει σήμερα και με τη νέα γενιά, η οποία προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε δύσκολες οδηγικές συνθήκες και εδάφη.

Ο twin-turbo βενζινοκινητήρας EcoBoost V6 άμεσου και έμμεσου ψεκασμού των 2,7 λίτρων της Ford αποδίδει μέγιστη ισχύ 335PS και ροπή 563Nm για αβίαστη απόδοση. Ένα συμπαγές μπλοκ κυλίνδρων από γραφίτη-σίδηρο αυξάνει την αντοχή και την ακαμψία σε σχέση με τις παραδοσιακές λύσεις από χυτοσίδηρο χωρίς αύξηση του βάρους, ενώ χαρακτηριστικά όπως η ηλεκτρονική wastegate και το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων υψηλής πίεσης αυξάνουν την ισχύ και την αποδοτικότητα καυσίμου.

Ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων είναι στάνταρ, για ομαλή οδήγηση με βελτιστοποιημένη ροπή εντός και εκτός δρόμου. Μία μέγιστη σχέση «έρπειν» (crawl) έως και 64,33:1 στη λειτουργία low range δίνει στο Bronco τη δυνατότητα να κινείται με ταχύτητα 6 km/h με τον κινητήρα να περιστρέφεται στις 2.400 στροφές ανά λεπτό, εξασφαλίζοντας ακριβή έλεγχο χαμηλών ταχυτήτων και μειώνοντας την πιθανότητα ακινητοποίησης σε δύσκολο έδαφος.

Το Bronco Outer Banks είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων που επιτρέπει την εναλλαγή εν κινήσει με το πάτημα του κουμπιού μεταξύ μακριών και κοντών σχέσεων.

Το Bronco Badlands προσθέτει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για τον εμπρός άξονα, καθώς και ένα σύστημα αποσύνδεσης της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού, εξασφαλίζοντας μέγιστη άρθρωση στην ανάρτηση σε απαιτητικές συνθήκες. Επιπλέον, ένα ηλεκτρομηχανικό κιβώτιο μεταφοράς δύο ταχυτήτων με αυτόματη λειτουργία επιτρέπει την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ 2WD και 4WD, ανάλογα με τις συνθήκες, αφήνοντας τον οδηγό απερίσπαστο προκειμένου να συγκεντρωθεί στο δρόμο.

Για να μπορεί να αντιμετωπίζει τις πιο απαιτητικές οδηγικές προκλήσεις, το νέο Bronco είναι δομημένο πάνω σε ένα υψηλής αντοχής ατσάλινο πλαίσιο με επτά εγκάρσια στοιχεία, παρέχοντας μία ισχυρή βάση για σιγουριά και ασφάλεια. Η λύση αυτή επιτρέπει την υιοθέτηση μιας ανάρτησης με διαδρομή 259 mm, για ακόμα πιο εντυπωσιακές off-road ικανότητες.

Η ανάρτηση High-Performance Off-Road Stability Suspension (HOSS) αποτελείται από ανεξάρτητα ψαλίδα εμπρός σε συνδυασμό με μεγάλης διαδρομής coil-over ελατήρια, επιλογή που μειώνει το μη αναρτώμενο βάρος έως και 20% συγκριτικά με τις εκδόσεις με άκαμπτο άξονα, ενώ προσφέρει ανώτερη ποιότητα κύλισης και αδιάλειπτη επαφή των τροχών με την επιφάνεια του εδάφους. Πίσω, ένας συμπαγής άξονας πέντε συνδέσμων με ελατήρια μεγάλης διαδρομής και μεταβλητό συντελεστή σκληρότητας προσφέρονται στάνταρ, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ανθεκτικά στη σκληρή χρήση αμορτισέρ. 

Το Bronco Badlands ανεβάζει ακόμα περισσότερο το επίπεδο, διαθέτοντας στάνταρ αμορτισέρ μεταβλητής απόσβεσης υψηλών προδιαγραφών της Bilstein με εξωτερικά δοχεία. Η πρόσθετη χωρητικότητα υγρού παρέχει επιπλέον ψύξη σε δύσκολες συνθήκες, ενώ η δύναμη απόσβεσης αυξάνεται αυτόματα στο τέλος της διαδρομής της ανάρτησης, παρέχοντας ακριβή έλεγχο εκτός δρόμου και ομαλή κύλιση σε συνθήκες κανονικής οδήγησης.

Οι πελάτες που αναζητούν το υψηλότερο επίπεδο off-road απόδοσης μπορούν να εξασφαλίσουν την προστασία των κρίσιμων εξαρτημάτων του αυτοκινήτου με μία προαιρετική προστατευτική ποδιά που παρέχει πλήρη θωράκιση για τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το κιβώτιο μεταφοράς και το ρεζερβουάρ καυσίμου. Οι διαθέσιμες πλαϊνές ράγες είναι αρκετά ισχυρές για να υποστηρίζουν το βάρος του οχήματος σε ακραίες συνθήκες αναρρίχησης σε βραχώδεις επιφάνειες, οι εκτεθειμένοι γάντζοι ρυμούλκησης εμπρός και πίσω είναι στάνταρ, ενώ μία εσωτερική μπάρα οροφής από ατσάλι βορίου υψηλής αντοχής είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένους πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας, οι οποίοι εξασφαλίζουν απόλυτη αυτοπεποίθηση σε extreme συνθήκες σε συνδυασμό με τους πλευρικούς αερόσακους των καθισμάτων και τους εμπρόσθιους μετωπικούς.