Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στήνουν αγροτοδικεία για αγρότες από Λάρισα και Έβρο λόγω μπλόκων

13/06/2024 12:53 μμ
Σε προκαταρκτική εξέταση καλούνται από την αστυνομία, για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν, αγρότες από τον Έβρο και την Λάρισα.

Σε προκαταρκτική εξέταση καλούνται από την αστυνομία, για τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν, αγρότες από τον Έβρο και την Λάρισα.

Ο Ιωάννης Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, δηλώνει στον ΑγροΤύπο ότι «πέντε αγρότες από τον Έβρο μας καλεί η αστυνομία για τους αγώνες που κάναμε φέτος τον χειμώνα».

Επίσης σε απολογία, τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου, για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του χειμώνα στο Μπλόκο του Πλατυκάμπου, καλούνται ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας και ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ και Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής.

Αυτά αποτελούν απάντηση σε κάποιους που δήλωναν ότι οι μαζικές κινητοποιήσεις που έκαναν οι αγρότες στην Αθήνα ήταν «φιέστες» και σε συνεργασία με την κυβέρνηση.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε με διμοιρίες των ΜΑΤ και αυταρχισμό τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα παρότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κάτω από την πίεση των χιλιάδων τρακτέρ στα μπλόκα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι οι αγρότες έχουν δίκιο αλλά «δικαιούνται μόνο τα ξύσματα του πάτου του βαρελιού», αφού το περιεχόμενο του βαρελιού με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το έδωσε στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους εμπόρους, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τώρα συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο καλώντας ανά την Ελλάδα συναδέλφους αγρότες που βγήκαν στον δρόμο και πάλεψαν για την επιβίωση τους. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση για κλήση πάρθηκε την τελευταία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές αλλά κοινοποιήθηκε αμέσως μετά τις εκλογές φοβούμενοι ότι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Από τον φόβο τους δεν γλίτωσαν ούτως ή άλλως… και φαίνεται ότι δεν έλαβαν ακόμη το μήνυμα της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.

Έχουμε οξυμμένα προβλήματα που τα δημιουργεί η εφαρμογή της ΚΑΠ και η αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, παλεύουμε για την επιβίωση μας και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε καλλιεργώντας αλλά και αγωνιζόμενοι στα μπλόκα και όλες τις άλλες μορφές αγροτικών κινητοποιήσεων.

Η Κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και τρομοκρατία τους αγρότες, που ούτως ή άλλως δεν μας φοβίζουν και δεν μας σταματάνε, να καθίσει και να λύσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της.

Να δώσει εδώ και τώρα αποζημίωση στους παραγωγούς της Αγιάς που παρότι πλημμυρόπληκτος Δήμος δεν καλύπτουν την ζημιά οδηγώντας σε οικονομική καταστροφή τους αγρότες και όλη την επαρχία.

Να καλύψει το χαμένο εισόδημα στους πληγέντες παραγωγούς του Τυρνάβου από τον περονόσπορο στα αμπέλια και να δώσει αποζημιώσεις από τις καταστροφές του Daniel.

Να μειώσει το τεράστιο κόστος παραγωγής που έχει δημιουργήσει, με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, πλαφόν 7 λεπτά ανά Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας στο ρεύμα, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα.

Να σταματήσει η κερδοσκοπία σε βάρος των παραγωγών και καταναλωτών με την τεράστια διαφορά τιμής από το χωράφι στο ράφι. ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Δεν μας φοβίζουν και δεν μας πτοούν τέτοιες αυταρχικές μεθοδεύσεις. Θα συνεχίσουμε αλύγιστοι τις κινητοποιήσεις μας για το δικαίωμα μας στην επιβίωση. Θα τα πούμε ξανά στις νέες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που έρχονται όσο αυτή η πολιτική μας οδηγεί στην φτώχεια, το ξεκλήρισμα, την ερήμωση των χωριών μας.

Τελευταία νέα