Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Με τρεις νέες επιλογές αρμεκτικών συστημάτων στη Zootechnia 2023 η Milkplan

07/02/2023 01:18 μμ
Η έκθεση της ήταν ιδανική ευκαιρία για να γιορτάσει η Milkplan μαζί με τους συνεργάτες και πελάτες της τα 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο.

Η έκθεση της ήταν ιδανική ευκαιρία για να γιορτάσει η Milkplan μαζί με τους συνεργάτες και πελάτες της τα 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο.

Μετά από 4 χρόνια απουσίας - λόγω των υγειονομικών περιορισμών - από την μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στα Βαλκάνια η Milkplan συμμετείχε στην έκθεση της Zootechnia 2023 με μία εντυπωσιακή εμφάνιση! Σε περισσότερα από 600 τετραγωνικά παρουσίασε όλες τις λύσεις στους τομείς των αιγοπροβάτων, αγελάδων, ψύξης και επεξεργασίας γάλακτος που βοηθούν καθημερινά τους κτηνοτρόφους, τυροκόμους και μεταποιητές να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και την δουλειά τους πιο αποδοτική, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Milkplan.

Με 3 νέα προϊόντα στον τομέα των αρμεκτικών συστημάτων για αιγοπρόβατα (MP Rotary & MP Armektron Fast4All Facelift) και για αγελάδες (MP Armektron Superb Facelift) να τραβούν την προσοχή όλων των επισκεπτών, το «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης στάβλων BI – FMS, αλλά και τα εξτρά περίπτερα του Service Center (εξυπηρέτηση πελατών) και Nutristar (ζωοτεχνικές υπηρεσίες και ζωοτροφές) όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τις λύσεις που προσφέρει η Milkplan σε ολιστικό επίπεδο για τις κτηνοτροφικές τους επιχειρήσεις!

Με τρεις νέες επιλογές αρμεκτικών συστημάτων στη Zootechnia 2023 η Milkplan

Η έκθεση της Zootechnia ήταν η ιδανική ευκαιρία για να γιορτάσει η Milkplan μαζί με τους συνεργάτες και πελάτες της τα 25 χρόνια παρουσίας στον χώρο! Σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4/2 και παρουσία περισσότερων από 250 καλεσμένων ο Δ.Σ. της Milkplan Νικόλαος Ημερίδης παρουσίασε στους προσκεκλημένους την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της Milkplan! Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Milkplan και πατέρα του για το πως κατάφερε να απογειώσει μία οικογενειακή επιχείρηση σε μία εταιρεία αναγνωρισμένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με βασικό moto τη φράση «Η κτηνοτροφία όπως τη χρειάζεσαι» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Milkplan δεν σταματάει εδώ καθώς έχουμε πολλά περισσότερα να πετύχουμε στο μέλλον!» Η εκδήλωση έκλεισε με βραβεύσεις εργαζομένων και συνεργατών ενώ ακολούθησε ένα μεγάλο γλέντι για τα γενέθλια της Milkplan!

Μαζί με τα περίπτερα της Milkplan, το Lely Center Thessaloniki, το οποίο είναι κομμάτι της Milkplan και αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Lely για την Ελλάδα παρουσίασε το αποδοτικότερο ρομποτικό σύστημα αρμεγής παγκοσμίως Astronaut A5 σε πλήρη λειτουργία, όπως επίσης και το ρομποτικό σύστημα ταΐσματος Lely Vector! Το ενδιαφέρον του κόσμου απέδειξε πως για μία ακόμη φορά οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι είναι έτοιμοι για την έξυπνη κτηνοτροφία και η Lely είναι εδώ για να τους στηρίξει! Άλλωστε με περισσότερα από 75 ρομποτικά συστήματα είναι η πρώτη εταιρεία που αποδεικνύει έμπρακτα πως η Ελληνική αγελαδοτροφία είναι έτοιμη πλέον για το βήμα παραπάνω για ένα μέλλον ευχάριστο, βιώσιμο και αποδοτικό. Το ραντεβού ανανεώνεται στην έκθεση της Agrothessaly 2-5 Μαρτίου 2023 στη Λάρισα, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Σχετικά άρθρα
02/10/2023 05:13 μμ

Τα νέα της καθήκοντα ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Bayer Ελλάς αναλαμβάνει, από την 1η Οκτωβρίου 2023, η Ana Vega.  

Η κα Vega θα έχει την ευθύνη για το σύνολο της δραστηριότητας της εταιρείας στη χώρα μας ως Senior Bayer Representative (SBR), ενώ παράλληλα αναλαμβάνει καθήκοντα Country Division Head (CDH) στον Τομέα Φαρμάκων για το  Cluster Southern Mediterranean & Black Sea (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Η Ana Vega είναι στέλεχος με σημαντική εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά, έχοντας αναλάβει θέσεις ευθύνης εντός της Bayer, για περισσότερα από 20 χρόνια. Γεννημένη στο Ελ Σαλβαδόρ, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής της ζωής στην Ευρώπη, όπου από το 2003 και έπειτα απέκτησε ευρεία εμπειρία στη διεύθυνση Επιχειρησιακών Μονάδων στην Ογκολογία, την Αιματολογία, την Ακτινολογία, την Οφθαλμολογία και άλλους θεραπευτικούς τομείς, στην Γαλλία και την Ελβετία. Τελευταίος σταθμός στην πορεία της ήταν στον Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG στη Βασιλεία, όπου κατείχε το ρόλο της Head of Growth & Value Portfolio. Έχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό δίπλωμα σε International Business  από το Grenoble Ecole de Management στη Γαλλία, ενώ μιλάει τέσσερις γλώσσες.

Ana Vega

Η Ana Vega, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να εντάσσομαι στην ομάδα της Bayer Ελλάς. Σε μια εποχή αλλαγών και προκλήσεων, στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και της καινοτομίας, η Βayer Ελλάς βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, επενδύοντας σημαντικά στην ψηφιακή εξέλιξη, στην τεχνολογία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που θα ωφελήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στους τομείς της υγείας και της γεωργίας. Κάτω από τους πυλώνες της καινοτομίας, της βιωσιμότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που καθοδηγούν το έργο μας, αλλά και με όραμα, συνεργασία και αξιοποίηση της δυνατής ομάδας μας, θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να προσφέρουμε προϊόντα και λύσεις για την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που συμβάλλω και εγώ σε αυτή την κατεύθυνση». 

Τελευταία νέα
04/10/2023 10:41 πμ

Μείωση του ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα (από 24 σε 13%) καθώς και στις εργασίες για την άρση εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία σε κτίρια, στο 4% προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ θα ισχύσουν άμεσα από την 1η Νοεμβρίου 2023 και προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών για τα αντίστοιχα αγαθά και υπηρεσίες.

Ειδικότερα με τις διατάξεις που εισάγονται:
Μειώνεται από 24 σε 13% ο ΦΠΑ για τα εξής αγροτικά μηχανήματα: Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών, γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία,  αντλίες για υγρά, κινητά σιλό, θερμοκήπια, τα οποία από τη φύση και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών ή εντόμων. Δεξαμενές αποθήκευσης νερού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή την στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες. Εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών.
Θεσπίζεται νέος υπερμειωμένος συντελεστής 4% για την εκτέλεση εργασιών που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών στοιχείων και λοιπών σταθερών και μη εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον. Ο ΦΠΑ για τις υπηρεσίες αυτές διαμορφώνεται στο 3% στα νησιά, όπου εφαρμόζεται μειωμένος κατά 30% συντελεστής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση:
«Τροποποιείται ο Κώδικας Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Κώδικας Φ.Π.Α., ν. 2859/2000, Α' 248) προκειμένου να υπαχθούν στον μειωμένο συντελεστή του δεκατρία τοις εκατό (13 %) ορισμένα είδη που προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία και προβλέπεται υπερμειωμένος συντελεστή Φ.Π.Α. τέσσερα τοις εκατό (4 %), για την παροχή υπηρεσιών βάσει συμβάσεων, για εργασίες που προορίζονται αποκλειστικά για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία, σε κτίρια δημόσια ή ιδιωτικά ή κτίρια που εξυπηρετούν δημόσιο συμφέρον».

Η προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξης

Άρθρο 2

Συντελεστές Φόρου Προστιθέμενης Αξίας - Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 21, προσθήκη παρ. 55 στο Κεφάλαιο Α και προσθήκη παρ. 11 στο Κεφάλαιο Β του Παραρτήματος III του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας

Στην παρ. 1 του άρθρου 21 του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α. - ν. 2859/2000, Α' 248), α) στο δεύτερο εδάφιο διαγράφονται οι λέξεις «κατ' εξαίρεση»

«1. Ο συντελεστής του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.) ορίζεται σε είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) στη φορολογητέα αξία.
Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε δεκατρία τοις εκατό (13%).
Για τα αγαθά και τις υπηρεσίες για τα οποία υπάρχει ειδική πρόβλεψη στο Παράρτημα III του παρόντος, ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%) και σε τέσσερα τοις εκατό (4%) κατά περίπτωση.
Ο συντελεστής Φ.Π.Α. που ορίζεται για τα αγαθά και τις υπηρεσίες του Παραρτήματος III δεν εφαρμόζεται στις ηλεκτρονικά παρεχόμενες υπηρεσίες, με την εξαίρεση εκείνων που εμπίπτουν στην παρ. 8 του Κεφαλαίου Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Παραρτήματος III.».

2. Στο Κεφάλαιο Α. ΑΓΑΘΑ του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α., προστίθεται παρ. 55 ως εξής:
«55. Γεωργικοί ελκυστήρες και ελκυστήρες δασών (ΔΚ ΕΧ 8701), γεωργικές μηχανές, συσκευές και εργαλεία (ΔΚ ΕΧ 8201, ΕΧ 8413, ΕΧ 8419, ΕΧ 8424, ΕΧ 8432, ΕΧ 8433, ΕΧ 8434, ΕΧ 8435, ΕΧ 8436, ΕΧ 8437), αντλίες για υγρά (ΔΚ ΕΧ 8413), αεραντλίες & αεροσυμπιεστές για δεξαμενές ψαριών (ΔΚ ΕΧ 8414), κινητά σιλό (ΔΚ ΕΧ 8716), θερμοκήπια (ΔΚ ΕΧ 9406), δεξαμενές για ιχθυοκαλλιέργειες από γυαλί (ΔΚ ΕΧ 7020), κελύφη συσσωρευτών (ΔΚ ΕΧ 8479), πλωτές κατασκευές εκτροφής ψαριών (ΔΚ ΕΧ 8907), τα οποία από τη φύση τους και τα χαρακτηριστικά τους προορίζονται κυρίως ή αποκλειστικά για τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Στην κτηνοτροφία περιλαμβάνεται κάθε δραστηριότητα εκτροφής ζώων, πτηνών, εντόμων ή ψαριών. Δεξαμενές αποθήκευσης νερού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αποθήκευση νερού για την άρδευση ή τη στράγγιση ή την πυρόσβεση ή στις ιχθυοκαλλιέργειες (ΔΚ ΕΧ 3925, ΕΧ 3926, ΕΧ 6810, ΕΧ 6811, ΕΧ 7309, ΕΧ 7310, ΕΧ 7611, ΕΧ 7612). Από την παρούσα εξαιρούνται τα μέρη και τα εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών».
 

29/09/2023 05:09 μμ

Η εταιρεία Fertiberia Hellas  με την ευκαιρία του πρώτου χρόνου δραστηριότητας της στην Ελλάδα πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων σε Τρίπολη (19/9), Καμένα Βούρλα (20/9) και Θεσσαλονίκη (22/9).

Οι παρευρισκόμενοι γεωπόνοι καταστημάτων γεωργικών εφοδίων και αγροτικών συνεταιρισμών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για την Fertiberia ως εταιρεία όσο και για τα καινοτόμα προϊόντα θρέψης που παράγει με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους.

Οι ομιλητές της εταιρείας κ.κ. Guillermo Pérez-Medina Satrústegui (Διευθυντής Ξένων Αγορών και πρόεδρος της Fertiberia Hellas), Ραϊλάκης Γεώργιος (διευθύνων σύμβουλος της Fertiberia Hellas) και Julio Bonet (υπεύθυνος τεχνικού τμήματος της Fertiberia) ανέπτυξαν στις εισηγήσεις τους τόσο τη φιλοσοφία, τη δυναμική και τους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας, όσο και τα προϊόντα θρέψης με τις καινοτόμες τεχνικές παραγωγής και τυποποίησης τους.

Οι παρευρισκόμενοι, μετά το πέρας των παρουσιάσεων, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα έμπειρα στελέχη της εταιρείας.

 Fertiberia Hellas

O όμιλος εταιρειών Fertiberia
Η Fertiberia γεννήθηκε το 1995 και, κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, καταφέραμε να γίνουμε μόνιμο σημείο αναφοράς για τη γεωργία και τη βιομηχανία τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη.

Δεσμευμένοι να συμβάλουμε σε μια πραγματική ενεργειακή μετάβαση και να προωθήσουμε συνεχείς διαδικασίες έρευνας-ανάπτυξης και καινοτομίας, έχουμε εξελίξει τη δραστηριότητά μας για να αναπτύξουμε και να παράγουμε:

 • Ανανεώσιμες πηγές και πράσινη αμμωνία: 

Πρωτοπορούμε στην παραγωγή πράσινης αμμωνίας αντικαθιστώντας το φυσικό αέριο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να αναπτύξουμε τις λύσεις θρέψης των φυτών μας, όπως η τεχνολογία Impact Zero®

 • Προϊόντα θρέψης: 

Σύγχρονες λύσεις θρέψης φυτών με υψηλή προστιθέμενη αξία που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα και συνεισφέρουν στην οικολογική του μετάβαση.

 • Περιβαλλοντικές λύσεις για τη βιομηχανία και άλλους τομείς: όπως το AdBlue® με το οποίο συμβάλλουμε στη μείωση των εκπομπών μονοξειδίου του αζώτου σε οχήματα με κινητήρες ντίζελ.

Μέχρι το 2035, στόχος μας είναι να γίνουμε η πρώτη εταιρεία με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στον κλάδο μας, επενδύοντας στην αμμωνία και το πράσινο υδρογόνο ως κινητήριους μοχλούς που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Ο όμιλός μας αποτελείται από τη Fertiberia ως μητρική εταιρεία και τις θυγατρικές της που βρίσκονται στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Ολλανδία. Στρατηγικά τοποθετημένες οι εταιρείες του ομίλου υπό την καθοδήγηση της μητρικής εταιρείας, μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη εμπορική και παραγωγική αποτελεσματικότητα.

Κάθε εταιρεία διαθέτει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες των περιοχών επιρροής της, πάντα υπό τον κοινό στόχο να ηγηθούμε της ευρωπαϊκής αγοράς θρέψης των καλλιεργειών, καθώς και της αποτελεσματικής και βιώσιμης βιομηχανίας.

Μαζί, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε για να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα σε όλες τις περιοχές όπου είμαστε παρόντες.

26/09/2023 02:42 μμ

Η Kosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα συμμετάσχει στην «Cargo Truck & Van Expo 2023» που θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Metropolitan Expo στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου.

Σε χώρο συνολικής επιφάνειας 250 m2, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα θα φιλοξενήσει την ανανεωμένη γκάμα των μοντέλων της στο
HALL 4, Stand: B02-B04-C01-C03.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα παρακάτω μοντέλα, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές του προγράμματος  Leasing «LeasePro»  από την Volkswagen FS.

 • Νέο Amarok Aventura
 • Νέο ID.Buzz Cargo
 • Νέο ID. Buzz Cargo ψυγείο
 • Caddy Van
 • Crafter Van

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι 10:00-19:00.

25/09/2023 12:49 μμ
 • Η Ford συμμετέχει με πληθώρα μοντέλων στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show
 • Οι επισκέπτες της «Transport Show» θα έχουν φέτος την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να δουν από κοντά τα σημαντικότερα μοντέλα της γκάμας επαγγελματικών οχημάτων Ford, όπως τις κορυφαίες εκδόσεις Wildtrak, Platinum και Raptor του νέου Ranger, το αμιγώς ηλεκτρικό Ε-Transit, καθώς και το Transit Connect
 • Την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στην «Transport Show» το νέο Transit Custom
 • Η 4η Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show φιλοξενείται στο MEC Παιανίας με τις πύλες της να παραμένουν ανοιχτές για τους επαγγελματίες και το κοινό από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου

Πληθωρική και συνάμα δυναμική είναι η φετινή παρουσία της Ford στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show, η οποία φιλοξενείται στο MEC Παιανίας δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα επαγγελματικά οχήματα της αγοράς, τα συναφή προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και να παρακολουθήσουν διαδραστικά σεμινάρια και ημερίδες.

Οι επισκέπτες του σύγχρονου και προσεγμένου περιπτέρου της Ford στη φετινή «Transport Show» θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενημερωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας για τα προηγμένα και ακούραστα επαγγελματικά μοντέλα της γκάμας Ford, αλλά και να δουν από κοντά μερικές από τις σημαντικότερες προτάσεις της. Όπως είναι οι κορυφαίες εκδόσεις Wildtrak, Platinum και Raptor του νέου Ranger, PHEV, το αμιγώς ηλεκτρικό Transit, το Transit Connect, καθώς και το νέο Transit Custom σε πανελλαδική πρεμιέρα.

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για το νέο Transit Custom

Το νέο Transit Custom πραγματοποιεί στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων – Transport Show την πανελλαδική του πρεμιέρα. Με ολοκαίνουργια σχεδίαση εντός και εκτός, κορυφαίες λύσεις για τους επαγγελματίες με ακόμα πιο υψηλές μεταφορικές δυνατότητες, πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και μια ευρεία γκάμα επιλογών σε κινητήρια σύνολα απόδοσης 136 PS, 150 PS ή 170 PS από τη δημοφιλή οικογένεια πετρελαιοκινητήρων 2.0L EcoBlue της Ford, το νέο Transit Custom έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ηγετική θέση της εταιρείας στην κατηγορία τόσο στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, όσο και στη χώρα μας. Χάρη στη νέα πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το νέο Transit Custom, όλοι οι επαγγελματίες απολαμβάνουν σημαντικά πρακτικά οφέλη στην καθημερινότητά τους. Σημείο αναφοράς εδώ είναι το χαμηλότερο ύψος δαπέδου και οροφής και η ευκολότερη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει άνετα στο νέο Transit Custom έως και 3 ευρωπαλέτες, ανεξάρτητα από τον τύπο αμαξώματος (L1/L2) που θα επιλέξουν οι πελάτες.

ford ranger

Οι κορυφαίες εκδόσεις του νέου Ford Ranger

Βασικοί πρωταγωνιστές στο περίπτερο της Ford στην 4η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show είναι οι κορυφαίες εκδόσεις του νέου Ranger. Το Ford Ranger Wildtrak, το οποίο προτάσσει πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό με συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης επόμενης γενιάς όπως αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και φωτισμό ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting), τροφοδοτείται από τον νέο πετρελαιοκινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford, ο οποίος αποδίδει ισχύ 240 PS στις 3.250 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 600 Nm στις 1.750 έως και τις 2.250 σ.α.λ. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, σε συνδυασμό με προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού, συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, που προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση.

Στην «Transport Show» οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και το νέο Ranger Platinum, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε πενταθέσια, διπλοκάμπινη έκδοση. Η μοναδική μάσκα και το νέο silk-chrome φινίρισμα στις εξωτερικές επιφάνειες του Ranger Platinum ενισχύουν την premium εικόνα του pick-up μοντέλου, που υποστηρίζεται από τις νέες μηχανουργημένες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών που διαθέτουν με τη σειρά τους λεπτομέρειες σε high-gloss ebony. Περαιτέρω premium πινελιές περιλαμβάνουν μία πίσω πόρτα που κλείνει απαλά, φιμέ τζάμια και χαρακτηριστικά φώτα ημέρας μέσα στους matrix LED προβολείς. Οι στάνταρ ράγες οροφής προσθέτουν με τη σειρά τους μία δυναμική εμφάνιση και έξτρα πρακτικότητα. Στο εσωτερικό, το Ranger Platinum συνδυάζει μία πολυτελή καμπίνα με δερμάτινες επενδύσεις με έξυπνες τεχνολογίες, σχεδιασμένες για να κάνουν τη ζωή των επιβατών ευκολότερη. Ο οδηγός και ο συνοδηγός απολαμβάνουν επίσης την άνεση των καθισμάτων από διάτρητο καπιτονέ δέρμα με ηλεκτρική ρύθμιση σε 10 κατευθύνσεις, λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης και κομψές ραφές που δημιουργούν αντίθεση.

Από την έκθεση ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να λείψει το υψηλών επιδόσεων Ranger Raptor, το οποίο «υπογράφει» για μία ακόμα φορά η Ford Performance. Σημείο αναφοράς είναι ο ολοκαίνουργιος twin-turbo V6 βενζινοκινητήρας 3.0L EcoBoost που αποδίδει ισχύ 292 PS και ροπή 491 Nm. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τον ήχο κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας ένα μπουτόν στο τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις ρυθμίσεις Quiet, Normal, Sport και Baja. Ένα off-roader υψηλών επιδόσεων όπως το νέο Ranger Raptor χρειάζεται και τον ανάλογο συνδυασμό τροχών και αναρτήσεων - γι’ αυτό το λόγο οι μηχανικοί της Ford επανασχεδίασαν πλήρως την ανάρτηση, η οποία διαθέτει την επόμενη γενιά των αμορτισέρ FOX® 2.5” Live Valve Internal Bypass. Κορυφαίο σε απόδοση και προδιαγραφές είναι και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει ένα νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων (αργό/γρήγορο), σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά.

To αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit

Το νέο Ford E-Transit - η μηδενικών εκπομπών ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου βαν μοντέλου - φιγουράρει σε περίοπτη επίσης θέση στο περίπτερο της Ford στη φετινή «Transport Show». Με προηγμένες τεχνολογίες συνδεδεμένου οχήματος επόμενης γενιάς, καινοτόμες υπηρεσίες υποστήριξης και ικανότητες μεταφοράς φορτίου εφάμιλλες με εκείνες των υπολοίπων μοντέλων της δημοφιλούς οικογένειας Transit, το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος, με απόδοση 184 PS και 269 PS, όλες με μέγιστη ροπή 430 Nm και κίνηση στους πίσω τροχούς για καλύτερη πρόσφυση με πλήρες φορτίο. Η έκδοση βαν του νέου Ford E-Transit είναι εξοπλισμένη με μία συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 67 kWh που εξασφαλίζει ελευθερία κινήσεων σε κάθε επαγγελματία και αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει τα 350 km στον μικτό κύκλο σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Το ανθεκτικό Transit Connect

Επίλεκτο μέλος της πολυσυλλεκτικής οικογένειας Transit, το Transit Connect παρουσιάζεται και αυτό στο περίπτερο της Ford στη φετινή «Transport Show» συνδυάζοντας την ανθεκτικότητα με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που βοηθούν κάθε επαγγελματία στην καθημερινότητά του. Διαθέσιμο με τον οικονομικό σε κατανάλωση κινητήρα ντίζελ 1.5L EcoBlue 100 PS και επιλογές μεταξονίου μικρού ή μεγάλου μήκους, το Transit Connect παρέχει έως και 3,6 κυβικά μέτρα χώρου φόρτωσης, ενώ μπορεί να μεταφέρει φορτίο που φτάνει  τα 865 κιλά. Χάρη στο διαχωριστικό φόρτωσης, η μεταφορά μεγάλων αντικειμένων είναι απρόσκοπτη, ενώ κάθε μετακίνηση να είναι βολική και συγχρόνως ασφαλής, χάρη στα εξελιγμένα τεχνολογικά στοιχεία και χαρακτηριστικά με τα οποία εξοπλίζεται, όπως τα συστήματα αυτόματης στάθμευσης Active Park Assist, Traffic Sign Recognition και SYNC 3.
Οι πύλες της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων - Transport Show θα είναι ανοιχτές στο MEC Παιανίας από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου τις παρακάτω ώρες: 22 Σεπτεμβρίου: 14:00 – 20:00 & 23-24 Σεπτεμβρίου: 10:00 – 20:00.

ford ranger greece

22/09/2023 03:41 μμ

Η STIHL σχεδιάζει:

 • Την είσοδό της στην κατασκευή κινητήρων ΕC για επαγγελματικά προϊόντα με μπαταρία - δέσμευση για την ίδρυση εταιρείας στη Γερμανία
 • Την περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών
 • Ποικιλία νέων προϊόντων με μπαταρία για επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες

Οι τελευταίοι οκτώ μήνες αποδείχθηκαν δύσκολοι για τον Όμιλο STIHL. Μετά την άρση των μέτρων για τον περιορισμό του κοροναϊού, οι καταναλωτές άρχισαν να ξαναγυρίζουν περισσότερο στον τουρισμό, στις πολιτιστικές δραστηριότητες και στο φαγητό. Η ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, ο πληθωρισμός και το κόστος της ενέργειας έχουν επίσης οδηγήσει σε υποτονική καταναλωτική δαπάνη γενικά.

stihl

Ο Michael Traub, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της STIHL, δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο Waiblingen της Γερμανίας "Μετά από αρκετά χρόνια ισχυρής ανάπτυξης, οι αγορές μας βρίσκονται σε μια περίοδο προσωρινής σταθεροποίησης το 2023. Όμως, με πάνω από 100 χρόνια ιστορίας στον κλάδο, η STIHL έχει μεγάλη εμπειρία στο να ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις των λειτουργικών επιχειρήσεων. Η οικογενειακή μας εταιρεία έχει μακροπρόθεσμη προοπτική και ατενίζουμε το μέλλον με εμπιστοσύνη. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και συνεχίζουμε να επενδύουμε πολλά στην επιχείρησή μας, ειδικά στις μπαταρίες - την τεχνολογία του μέλλοντος - και στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής και πωλήσεων". Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν περαιτέρω επέκταση της ιδρυτικής εταιρείας στη Γερμανία, πρόσθεσε ο κος Traub. Παράλληλα με μια νέα μονάδα παραγωγής εργαλείων με μπαταρία, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει το δικό της εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων EC για επαγγελματικά προϊόντα με μπαταρία στο Waiblingen, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το βάθος παραγωγής της STIHL για μηχανήματα με μπαταρία.

Ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς

"Το θετικό είναι ότι η στρατηγική μας στον τομέα των μπαταριών αποδίδει και ότι οι πελάτες μας σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πολύ για τα επαναφορτιζόμενα προϊόντα STIHL", δήλωσε ο κος Traub.

Η STIHL παραμένει αισιόδοξη και αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα

"Ως ανεξάρτητη, οικογενειακή εταιρεία με υψηλό ποσοστό ιδίων κεφαλαίων άνω του 60%, μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να σχεδιάζουμε με μακροπρόθεσμες προοπτικές, παρά τις δύσκολες εξελίξεις στην αγορά βραχυπρόθεσμα", δήλωσε ο κος Traub. "Γι' αυτό αναμένουμε περαιτέρω ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα των μπαταριών και επενδύουμε σημαντικά στον παγκόσμιο όμιλο STIHL".

stihl

Επέκταση και ανανέωση της γκάμας προϊόντων STIHL για ιδιώτες καταναλωτές και στον επαγγελματικό τομέα

Ανάπτυξη λύσεων φόρτισης υψηλής απόδοσης για προϊόντα με μπαταρία, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, ώστε να διευκολύνεται ο κόσμος να χειρίζεται τα εργαλεία του με μπαταρία χωρίς διακοπή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και να εργάζεται μέσα και με τη φύση.

Επέκταση των παγκόσμιων καναλιών πωλήσεων με την προσθήκη λύσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανάπτυξη του παγκόσμιου δικτύου εξειδικευμένων αντιπροσώπων.

Ανάπτυξη ειδικών προϊόντων για τις αναδυόμενες αγορές για την ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της αγοράς εκεί.

Εσωτερική κατασκευή κινητήρων ΕC: αύξηση του βάθους παραγωγής και επιβεβαίωση της δέσμευσης στην ιδρυτική εταιρεία στη Γερμανία

"Κατασκευάζουμε πλέον την καρδιά που χτυπάει κάθε εργαλείο που λειτουργεί με μπαταρία: τον κινητήρα EC", δήλωσε ο κος Traub. "Αυτό σηματοδοτεί ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα στο μετασχηματισμό μας και μας επιτρέπει να αυξήσουμε το βάθος της προστιθέμενης αξίας μας στην αναπτυσσόμενη αγορά μπαταριών, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της αλυσίδας εφοδιασμού μας και να διευρύνουμε την τεχνογνωσία μας.

stihl

Καινοτόμα και πρωτοποριακά νέα προϊόντα για επαγγελματίες χρήστες

 • STIHL FSA 200, το πιο ισχυρό θαμνοκοπτικό μπαταρίας της STIHL
 • STIHL HTA 150, το πρώτο κονταροπρίονο μπαταρίας που σχεδιάστηκε ειδικά για τη δασοκομία
 • STIHL HTA 160, το πιο ισχυρό κονταροπρίονο με μπαταρία της STIHL
 • STIHL KMA 120 R, νέος κινητήρας Kombi με μπαταρία. Ένας κινητήρας πολλά εργαλεία
 • TS 710i και TS 910i, δυνατοί αρμοκόφτες για σκληρές εργασίες κοπής σε εργοτάξια

Καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα  για οικιακούς χρήστες

 • Ελαφριά και εύχρηστα μπορντουροψάλιδα  μπαταρίας STIHL HSA 30 και HSA 40
 • Ευέλικτο ψαλίδι θάμνων με μπαταρία STIHL FSA 30
 • Χορτοκοπτικό μπαταρίας για πιο σύνθετες εργασίες STIHL FSA 80
 • Ανανεωμένες μηχανές γκαζόν με μπαταρία  STIHL Σειρά 2 και Σειρά 4
 • Κινητήρας Kombi και για τους απαιτητικούς ερασιτέχνες STIHL KMA 80 R, όλες οι εργασίες στον κήπο με ένα κινητήρα
15/09/2023 09:55 πμ

O ΣΕΒΕ ζητά στήριξη πληγεισών επιχειρήσεων σε Έβρο και Θεσσαλία, ενώ και το ΕΒΕΑ προχωρά σε δράσεις στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Eθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ζητά και από την πλευρά του τη στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων σε Έβρο και Θεσσαλία. 

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΕΒΕ αναφέρει:
«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις μεγάλες φυσικές καταστροφές που συντελέστηκαν στην χώρα μας ιδίως το τελευταίο διάστημα, αφενός στην ΠΕ Έβρου και αφετέρου στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας και τις επιπτώσεις τους σε όλα τα επίπεδα μεταξύ των οποίων και στις υποδομές της χώρας και στις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία παραγωγικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Ήδη ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα στήριξης των πληγέντων – από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους - τα οποία αναμφίβολα θα συνεχιστούν και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να τους ανακουφίσουν ώστε να επιβιώσουν και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.
Ως ΣΕΒΕ και πέρα από αιτήματα που ήδη υποβάλαμε πρόσφατα όπως ο άμεσος σχεδιασμός και η υλοποίηση πλάνου στήριξης της ΠΕ Έβρου μετά τη μεγάλη περιβαλλοντική και όχι μόνο καταστροφή με στήριξη τόσο προς τον πρωτογενή τομέα, όσο και προς όλες τις επιχειρήσεις που επιβαρύνθηκαν από την καταστροφή, θα θέλαμε να ζητήσουμε την χρονική επιμήκυνση δόσεων δανείων των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών από τις τράπεζες και την άμεση εκταμίευση των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Ένα ειδικότερο αίτημά μας είναι η άμεση κατάργηση της εισφοράς 0,60% του Ν. 128/75 των επιχειρήσεων των πληγεισών περιοχών στα δάνεια που αποπληρώνονται από προϊόν εξαγωγής.
Ήδη εξάλλου διαχρονικό αίτημα του ΣΕΒΕ που τέθηκε και στην τελευταία συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ενόψει της 87ης ΔΕΘ, είναι η απαλλαγή από την παραπάνω εισφορά για τα εν λόγω δάνεια».

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒΕ έχει ήδη απευθύνει στα μέλη του έκκληση για την αποστολή μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής στο οποίο συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος για τη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης  για τη στήριξη των συνανθρώπων μας στην Θεσσαλία που έχουν πληγεί βάναυσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα ευχαριστεί για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους.

Από την πλευρά του το ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών) ανακοίνωσε πρωτοβουλία στήριξης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Σε μια σειρά δράσεων προχωρά το ΕΒΕΑ για την έμπρακτη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Μετά από επικοινωνία της Προέδρου του ΕΒΕΑ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας δρομολόγησε από την πρώτη στιγμή τη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στα Επιμελητήρια αυτά, προκειμένου να δοθούν στους πλημμυροπαθείς. 

Επιπλέον, το ΕΒΕΑ ενεργοποιεί τον ειδικό λογαριασμό που διαθέτει, «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ»,  ώστε όσες επιχειρήσεις - μέλη του το επιθυμούν, να συνεισφέρουν οικονομικά, καταθέτοντας το ποσό της οικονομικής τους ενίσχυσης στην Εθνική Τράπεζα: 
Αριθμός λογαριασμού: Νο 040/015702-35, IBAN: GR2801100400000004001570235, Επωνυμία: «ΕΒΕΑ-ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ»

Στη συνέχεια το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στους πλημμυροπαθείς μέσω των αρμόδιων φορέων. Για περισσότερες πληροφορίες οι επιχειρήσεις μέλη μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2103382148 & 2103625903.

Επίσης, το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων στις περιοχές που επλήγησαν, θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πραγματογνωμοσύνης για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, λόγω της σφοδρότητας των πρόσφατων καιρικών φαινομένων. 
Για την καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων στο μέλλον, το ΕΒΕΑ θα πραγματοποιήσει εκτίμηση κινδύνου (risk analysis) ακραίων φαινομένων τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, όσο και για την περιοχή της Θεσσαλίας, δικαιοδοσίας των αρμόδιων Επιμελητηρίων.

Τέλος, το ΕΒΕΑ θα στηρίξει τις τοπικές πληγείσες επιχειρήσεις στην εξαγωγική τους δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εκθέσεις και επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε σχετικά: «Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της χώρας, όπως επιβάλλει ο ευρύτερος ρόλος και η αντίληψή του αναπτύσσει ένα πλαίσιο δράσεων για την υποστήριξη των κατοίκων και των επιχειρήσεων των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρόσφατη ακραία κακοκαιρία. Σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων θα παρέχει αγαθά τα οποία είναι αναγκαία για την ανακούφιση των κατοίκων της περιοχής, καθώς και ένα πλέγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις της περιοχής. 
Επιπρόσθετα, καθώς η κλιματική αλλαγή αναμένεται να εντείνει τη συχνότητα φαινομένων σαν και αυτά που παρατηρήθηκαν πρόσφατα, το ΕΒΕΑ θα προχωρήσει στην ανάλυση και εκτίμηση κινδύνου για την καλύτερη προετοιμασία των επιχειρήσεων στο μέλλον.
Στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας στη Θεσσαλία, όχι μόνο συμπάσχοντας, αλλά και συμβάλλοντας με τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανόρθωση, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας».

14/09/2023 01:16 μμ

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλη τη Θεσσαλία, η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι οι μόνες λέξεις με τις οποίες ταυτιζόμαστε όλοι μας στη SYNGENTA, καθώς παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τη μεγάλη καταστροφή.

Η Syngenta Hellas παρέδωσε σήμερα ένα φορτίο 16.000 φιαλών νερού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς διανομή στις πληγείσες περιοχές, ενώ ήδη δρομολογούμε την αποστολή ειδικών σετ προσωπικής υγιεινής με γάντια, μάσκες, φόρμες κ.λπ. για την προστασία των πληγέντων.

syngenta θεσσαλία

Η υποστήριξη σε βασικά αγαθά είναι το πρώτιστο μέλημά μας, μαζί με την αμέριστη συμπαράσταση όλου του προσωπικού της SYNGENTA που αυτοβούλως έχει ήδη κινητοποιηθεί για μια τρίτη αποστολή με είδη πρώτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης παρευρέθηκαν εκ μέρους της περιφέρειας Θεσσαλίας, ο κ. Δημήτρης Σταυρίδης, Αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΑΟΚ Λάρισας, ο κ. Βασίλης Καπετάνος, Υπεύθυνος Πωλήσεων Ν. Λάρισας & Γρεβενών της Syngenta Hellas, ο κ. Απόστολος Μπίλλης, Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και η κ. Ιωάννα Οικονόμου, Υπεύθυνη Συντονιστικού Κέντρου Θεσσαλίας.

syngenta θεσσαλία

13/09/2023 01:33 μμ

Οδηγίες για την επανεκκίνηση των γεωργικών ελκυστήρων μετά τις πλημμύρες ανακοίνωσε η εταιρεία ΠΑΥΛΟΣ Ι. ΚΟΝΤΕΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. 

Πάντως το τεχνικό τμήμα της εταιρίας συμβουλεύει να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο επίσημο συνεργείο για ολοκληρωμένο έλεγχο του μηχανήματος μετά την πλημμύρα.

Οδηγίες:

1) Δεν βάζουμε ποτέ μπρος το μηχάνημα πριν εκτελέσουμε τους παρακάτω ελέγχους 

2) Εντοπίζουμε, αν μπορούμε, σε ποιο σημείο έχει φτάσει η στάθμη του νερού στο μηχάνημα. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε αν έχει εισέλθει νερό στον κινητήρα ή αν έχει επηρεάσει μόνο περιφερειακά εξαρτήματα του μηχανήματος. 

3) Αφαιρούμε την μπαταρία. 

4) Πλένουμε με πιεστικό επικαθίσεις λάσπης και ξένα υλικά που έχουν συγκεντρωθεί στο μηχάνημα. 

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΑΞΟΝΑΣ 

1) Ελέγχουμε τα λάδια του μπροστινού άξονα και μειωτήρες για ένδειξη νερού στα λάδια, εφόσον έχουμε τρακτέρ FWD. Το νερό μπορεί να εισέλθει από τις τσιμούχες που υπάρχουν στα διάφορα σημεία, ειδικά αν παρουσίαζε κάποια διαρροή λαδιού το μηχάνημα από τα σημεία αυτά. Προσοχή στους εξαερωτήρες, όπου υπάρχουν, γιατί από εκεί εισέρχεται νερό στο διαφορικό, μειωτήρες. 

2) Αλλάζουμε όλα τα λιπαντικά. 

3) Γρασάρουμε όλα τα σημεία και συνδέσμους για να απωθήσουμε το νερό που έχει εισέλθει στα δαχτυλίδια ακραξονίων, σύνδεσμοι ανάρτησης, supersteer κτλ. 

4) Έλεγχος και αντικατάσταση σταυρών μπροστινού άξονα και ρουλεμάν συγκράτησης μπροστινού άξονα. Είναι εξαρτήματα εκτεθειμένα και σίγουρα θα έχουν επηρεαστεί. 

5) Καθαρισμός φίσας ποτενσιόμετρου FWD και ότι άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα υπάρχουν στο σημείο αυτό. 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 

1) Έλεγχος λαδιού κινητήρα. Εφόσον υπάρχει ένδειξη νερού στα λάδια απαιτείται αντικατάσταση μαζί με το φίλτρο λαδιού. 

2) Έλεγχος και αντικατάσταση του φίλτρου αέρος. Εφόσον το φίλτρο αέρος είναι βρεγμένο τότε πιθανόν να έχει εισέλθει νερό στον κινητήρα. 

3) Για να αφαιρέσουμε το νερό από τον κινητήρα θα πρέπει να βγάλουμε τα μπεκ και να γυρίσουμε τον κινητήρα αρκετές φορές με εργαλείο ώστε να απωθηθεί το νερό. Η χρήση λιπαντικού σπρέι στους κυλίνδρους βοηθάει στην απομάκρυνση της υγρασίας.

4) Εξαγωγή μίζας και δυναμό για έλεγχο και καθάρισμα. 

5) Έλεγχος σε ιμάντες και τεντωτήρες. 

6) Ελέγχουμε ενδεικτικά κάποιες κεντρικές φίσες στην περιοχή του κινητήρα και καθαρίζουμε με σπρέι επαφών. 

7) Ανάλογα με την ποσότητα του νερού που έχει εισέλθει στον κινητήρα μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να αφαιρεθεί το κάρτερ για καλύτερο καθαρισμό, καθώς και να αλλαχθούν τα λάδια του κινητήρα για δύο και τρεις φορές μετά την επαναλειτουργία του μηχανήματος. 

8) Έλεγχος αν έχει εισέλθει νερό στο intercooler. 

9) Έλεγχος αν γυρίζει η τουρμπίνα με το χέρι. 

10) Φυσάμε την πολλαπλή εισαγωγής για τυχόν νερό που μπορεί να έχει σε διάφορα σημεία. 

ΚΙΒΩΤΙΟ - ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 

1) Έλεγχος αν έχει περάσει νερό στα λάδια του κιβωτίου - διαφορικού. Προσοχή στον εξαερωτήρα του διαφορικού. Αλλαγή λάδια και φίλτρα. 

2) Γρασάρισμα τα διάφορα σημεία για να απωθηθεί το νερό. 

3) Εξαγωγή όπου είναι εφικτό και υπάρχει πρόσβαση των πηνίων από τις ηλεκτροβαλβίδες κιβωτίου για να καθαριστούν με πεπιεσμένο αέρα. 

4) Καθαρισμός φισών και καλωδιώσεων με σπρέι επαφών όπου είναι εφικτό.

ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ 
Εφόσον το νερό έχει φτάσει στο ύψος του ρεζερβουάρ, τότε θα έχει εισέλθει νερό μέσα στο ρεζερβουάρ από τον εξαερωτήρα. 

1) Αφαιρούμε το πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ σε περίπτωση που το δείγμα μας έχει νερό. 

2) Φυσάμε με πεπιεσμένο αέρα τις σωληνώσεις. 

3) Ίσως χρειαστεί να αλλαχθούν και τα φίλτρα πετρελαίου. 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ - ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ - ΚΑΜΠΙΝΑ 

1) Αφαιρούμε όλες τις φίσες των εγκεφάλων για καθαρισμό με σπρέι επαφών. Ιδιαίτερα στον εγκέφαλο του κινητήρα. 

2) Παρότι οι εγκέφαλοι των τρακτέρ τελευταίας γενιάς παρέχουν προστασία από νερό και υγρασία, υπάρχει περίπτωση όμως να έχει εισέλθει νερό. Για να απομακρυνθεί το νερό από μία ηλεκτρονική πλακέτα θα πρέπει να τοποθετηθεί το εξάρτημα σε μία σακούλα και να σκεπαστεί με ρύζι παραμένοντας εκεί για 48 h προκειμένου να απομακρυνθεί η υγρασία. 

3) Οπτικός έλεγχος όλων των εξαρτημάτων εσωτερικά στην καμπίνα. 

4) Φυσάμε όλες τις κεντρικές φίσες που υπάρχουν κάτω από την καμπίνα, ιδιαίτερα στα τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης. 

Τέλος, κατά την εκκίνηση του μηχανήματος παρατηρούμε αν εμφανίζονται κωδικοί βλαβών, ελέγχουμε την λειτουργία των φρένων, του συστήματος διεύθυνσης και την λειτουργία του υδραυλικού συστήματος. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία. Για συνεργείο Θεσσαλονίκης καλέστε 2310-779023 & 2310-779035. Για συνεργείο Αθηνών καλέστε 210-3408713 & 210-3408720.

12/09/2023 12:00 μμ

Ο ΣΕΒΙΤΕΛ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου) με ανακοίνωσή του ζητά από τους καταναλωτές να παραμείνουν στην χρήση του ελαιολάδου.

Βέβαια η ανοδική πορεία των τιμών έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην εγχώρια αγορά. Το ελληνικό κράτος όμως παραμένει απλός παρατηρητής.

Όμως δεν αρκεί μόνο μια ανακοίνωση για την ποιοτική υπεροχή του ελαιολάδου από την οργάνωση των τυποποιητών αλλά και η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για να μην έχουμε μείωση της κατανάλωσης στην χώρα μας αλλά και για να προστατέψει την ποιότητα του ελληνικού προϊόντος.

Ήδη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο ΦΠΑ μεταξύ των ελαιοπαραγωγικών χωρών της ΕΕ. Συγκεκριμένα η χώρα μας έχει ΦΠΑ στο ελαιόλαδο 13%, όταν η Γαλλία έχει 5,5%, η Ισπανία 5%, η Ιταλία 4% και η Πορτογαλία 0%. Την μείωση του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο η Ελλάδα έπρεπε να την είχε πάρει εδώ και μήνες.

Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος από τις προσμίξεις του ελαιολάδου με σπορέλαια. Κανένα μέτρο δεν έχει πάρει η χώρα μας για αυτόν τον κίνδυνο αδιαφορώντας εντελώς για τους Έλληνες καταναλωτές. Θυμίζει ο ΑγροΤύπος ότι μόνο οι ελαιοπαραγωγικές χώρες στην ΕΕ έχουν επιβάλλει απαγορεύσεις στην ανάμιξη του ελαιολάδου με σπορέλαια (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, κραμβέλαιο κ.α.) με στόχο να προστατέψουν την εγχώρια παραγωγή τους. Η γειτονική Βουλγαρία όμως που έχει μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιο έχει τη δυνατότητα να το αναμιγνύει με ελαιόλαδο και στην συνέχεια να το εξάγει στην χώρα μας σαν έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ποιος θα το ελέγξει; Το ίδιο μπορεί να κάνει και το Βέλγιο αλλά και οποιαδήποτε χώρα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Άρα θα πρέπει άμεσα να πάρει μέτρα η χώρα μας για να προφυλάξει τους καταναλωτές από τους κερδοσκόπους.    

Η ανακοίνωση του ΣΕΒΙΤΕΛ αναφέρει τα εξής:
«O ΣΕΒΙΤΕΛ εκπροσωπώντας το 85% των Εταιριών Τυποποίησης Ελαιολάδου του Επώνυμου προϊόντος, που διακινείται εντός της ελληνικής αγοράς αλλά και το σύνολο σχεδόν των ελληνικών εξαγωγών Επώνυμου Ελαιολάδου, παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην διεθνή αλλά και την εγχώρια αγορά. 

Οι επιπτώσεις από την κλιματική κρίση (μειωμένες βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, καύσωνες, ασθένειες των ελαιόδενδρων) στις μεγαλύτερες ελαιοπαραγωγές χώρες της Ε.Ε (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα) επηρέασαν την ελαιοκαλλιέργεια και τις παραγόμενες ποσότητες ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο (μείωση μεταξύ 2022 και 2023 κατά 11% στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας - ΔΣΕ και πάνω από 40% στην Ε.Ε.).

Οι πρωτοφανείς και συνεχείς αυξητικές τάσεις στις τιμές των τελευταίων μηνών, δημιούργησαν αστάθεια στην αγορά και ανησυχία στους καταναλωτές, ωστόσο σημειώνεται ότι η χώρα μας, ως πλεονασματική στον ελαιοκομικό τομέα αλλά και λόγω της δομής και διάρθρωσής της, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα επάρκειας. 

Οι Επιχειρήσεις της Τυποποίησης και των Επώνυμων Εξαγωγών Ελαιολάδου, προσπαθούν να απορροφούν τις αυξήσεις των υπόλοιπων συντελεστών κόστους (καύσιμα, υλικά συσκευασίας, εργατικά, κλπ) και να συμπιέζουν τα περιθώρια τους, προκειμένου, να εξελίσσονται ομαλότερα οι τιμές των προϊόντων, για να διατηρείται η εμπιστοσύνη του καταναλωτή, στο επώνυμο ελαιόλαδο και καλούν όλους τους κρίκους της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, να υποστηρίξουν αντίστοιχα, τον κλάδο του ελαιολάδου, προς την ίδια κατεύθυνση. 

Θεωρούμε χρήσιμο, να διευκρινιστεί επίσης, ότι οι Εταιρίες Τυποποίησης Ελαιολάδου, διαχειρίζονται τις προμήθειες αγορών τους, σταδιακά και ανάλογα με την ζήτηση, από την εκκίνηση κάθε ελαιοκομικής περιόδου (Νοέμβριο) μέχρι την έναρξη της επόμενης (Οκτώβριο) και λειτουργούν σύμφωνα με το αυστηρό πλαίσιο της Εθνικής και Ενωσιακής Νομοθεσίας. 

Κατά συνέπεια, η διαμόρφωση της τιμής του τελικού επώνυμου ελαιολάδου είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, αποτέλεσμα του κόστους πρώτης ύλης που προμηθεύονται από τους παραγωγούς. Προσβλέποντας, στην σύντομη ομαλοποίηση της αγοράς του εθνικού μας προϊόντος, ελπίζουμε οι καταναλωτές να παραμείνουν πιστοί στην ποιοτική υπεροχή του ελαιολάδου και να διατηρήσουν την αυξημένη ευαισθητοποίηση τους, για τις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη του στην υγεία».

08/09/2023 03:47 μμ

Η Massey Ferguson, ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα του Ομίλου AGCO (NYSE:AGCO), παρουσιάζει με υπερηφάνεια την MF By You, μια νέα υπηρεσία εργοστασιακής προσαρμογής που επιτρέπει στους αγρότες να καθορίζουν τους γεωργικούς ελκυστήρες τους ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις αγρονομικές ή λειτουργικές προσδοκίες τους.

"Γνωρίζουμε ότι κάθε αγρόκτημα και αγρότης έχει διαφορετικές ανάγκες, γι' αυτό επεκτείνουμε τώρα το MF eXperience για να διασφαλίσουμε ότι οι ελκυστήρες μας ανταποκρίνονται σε περισσότερες απαιτήσεις και ότι η διαδικασία διευκολύνει τη δουλειά των αντιπροσώπων", εξηγεί ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Marketing Massey Ferguson, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

"Οι εκτεταμένες παγκόσμιες διαβουλεύσεις μας με τη Φωνή του Πελάτη διασφαλίζουν ότι κάθε ελκυστήρας MF είναι "Σχεδιασμένος από αγρότες για αγρότες". Το MF By You, επεκτείνει την προσωπική μας επαφή δίνοντας τη δυνατότητα στους αγρότες να επιλέξουν τις προσθήκες που χρειάζονται", προσθέτει.

Τα τρακτέρ Massey Ferguson φημίζονται για την απλή και αξιόπιστη λειτουργία τους και είναι καλά εξοπλισμένα ακόμα και στην Standard έκδοση. Όλοι οι πελάτες μπορούν επίσης να προσαρμόσουν περαιτέρω τις αγορές τους κάνοντας επιλογές κατά την παραγγελία, χρησιμοποιώντας το νέο σύστημα των αντιπροσώπων τους "MF Configurator".

mf by you

Προδιαγραφές στα μέτρα σας

Το MF By You πηγαίνει τη διαδικασία αγοράς ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να επιλέξουν πρόσθετο εξοπλισμό από έναν μεγάλο κατάλογο.
"Η ευρεία επιλογή από εργοστασιακό πρόσθετο εξοπλισμό έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να αυξάνουν την παραγωγικότητα και την άνεση, να ενισχύουν τις επιδόσεις και να βελτιώνουν τις λειτουργίες. Για παράδειγμα, το κεντρικό σύστημα φουσκώματος ελαστικών προστατεύει το έδαφος από τη συμπίεση, ενώ παράλληλα μειώνει τη φθορά των ελαστικών και την κατανάλωση καυσίμου", λέει ο κ. Aubrion.
"Άλλες προσθήκες του MF By You αυξάνουν την ευελιξία, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την τοποθέτηση του MF Guide σε καμπίνες Visio Roof - παρέχοντας το πλεονέκτημα της καλύτερης στην κατηγορία ορατότητας και της ακριβούς καθοδήγησης. Και, για να διασφαλίσουμε ότι οι ελκυστήρες μας ανταποκρίνονται σε κάθε ειδική απαίτηση, το συνεργείο προσφέρει επίσης ειδικές ζάντες και ελαστικά, τα οποία δεν διατίθενται μέσω της standard προσφοράς", συνεχίζει.
Άλλες προσθήκες στην ευρεία γκάμα περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, φιμέ τζάμια, πατάκια δαπέδου και καλύμματα καθισμάτων. Όλα όσα μπορεί να χρειάζονται οι αγρότες για να βελτιώσουν την αποδοτικότητα ή την άνεση θα είναι διαθέσιμα μέσω της MF By You.

mf by you

Αφιερωμένο εργαστήριο MF By You

Η MF By You βρίσκεται σε ένα νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο 1.000 τ.μ. στο εργοστάσιο Beauvais, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος για να φιλοξενήσει δέκα τρακτέρ. Εδώ όλες οι τροποποιήσεις και οι προσθήκες εγκαθίστανται από ειδικά εκπαιδευμένους μηχανικούς, οι οποίοι προσαρμόζουν τους ελκυστήρες στις επιθυμητές ατομικές προδιαγραφές κάθε αγρότη.

Αυτό απλοποιεί επίσης σημαντικά τη διαδικασία αγοράς για τους αντιπροσώπους, οι οποίοι μπορούν πλέον να παραδίδουν πρόσθετο, πλήρως εγκεκριμένο εξοπλισμό που τοποθετείται στο εργοστάσιο.
Όλος ο εγκατεστημένος εξοπλισμός και οι εργασίες που εκτελούνται συμμορφώνονται με τους νόμιμους κανονισμούς. Επίσης, συμμορφώνονται με τα ίδια αυστηρά πρότυπα ποιότητας που έχει θέσει το εργοστάσιο και καλύπτονται από την ίδια εγγύηση MF, ώστε να παρέχουν πλήρη ηρεμία στους αγρότες.

07/09/2023 10:30 πμ

Με οδηγό τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ επενδύει διαρκώς σε τεχνολογία αιχμής και πράσινες πρακτικές που στόχο έχουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης  φωτοβολταϊκού σταθμού στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής φρέσκων σαλατών και την ταυτόχρονη επέκταση του αντίστοιχου έργου στη μονάδα καταψυγμένων λαχανικών στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. στη Σίνδο.  Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, η συνολική ισχύς και των δύο σταθμών υπολογίζεται αθροιστικά στα 2.926 kW, με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια να ανέρχεται ετησίως στα 3.800 MWh, επιτυγχάνοντας μείωση εκπομπών  CO2  ίση με 2.693 τόνους ετησίως.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: φωτοβολταϊκοί σταθμοί για την παροχή ενέργειας στις μονάδες παραγωγής

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ συνεχίζει με αμείωτη ένταση να ηγείται της προσπάθειας για την προστασία του πλανήτη από τις επιπτώσεις της κλιματική αλλαγής μέσα από ποικίλες δράσεις. Η αξιοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού έρχεται να ενδυναμώσει περαιτέρω την προσπάθεια της εταιρείας για διαρκή εκσυγχρονισμό στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία την τελευταία τριετία (2019-2022) έχει πετύχει ισοδύναμη μείωση της συνολικής κατανάλωσης  ηλεκτρικής ενέργειας κατά 32%, της θερμικής ενέργειας κατά 37%, καθώς και σημαντική μείωση στην κατανάλωση νερού κατά 42%, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

06/09/2023 02:47 μμ

Το FendtONE αποτελεί την απάντηση της Fendt στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγρότης του 21ου αιώνα. Είναι μια ιδέα και μια φιλοσοφία ταυτόχρονα. Ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ γραφείου και ελκυστήρα. Με το FendtONE ο σύγχρονος παραγωγός καταφέρνει να διαχειριστεί συγκεντρωτικά και από μία μόνο εφαρμογή/πλατφόρμα τα αγροτεμάχια του, τον στόλο των μηχανημάτων του και το προσωπικό του. Το FendtONE είναι ισοδύναμο με την ολιστική διαχείριση και αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας.

Οι δύο βασικοί πυλώνες του συστήματος FendtONE είναι το OFFBOARD και το ONBOARD. Με τη λέξη OFFBOARD εννοούμε τις λειτουργίες του FendONE που γίνονται από την οθόνη του υπολογιστή ή του tablet. Αντίστοιχα το ONBOARD είναι οι λειτουργίες πάνω στο μηχάνημα. Και τα δύο μαζί αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, καθότι είναι σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους ασύρματα σε πραγματικό χρόνο.

Το OFFBOARD περιλαμβάνει:

 • Τη διαχείρηση των εργασιών στο χωράφι, των μηχανημάτων και του προσωπικού.
 • Τη δημιουργία νέων εργασιών και την αποστολή τους ασύρματα στο μηχάνημα.
 • Τα δεδομένα των αγροτεμαχίων.
 • Τις αναφορές των εργασιών που έχουν γίνει.
05/09/2023 01:59 μμ

O HPPA (Hellenic Paper Packaging Association) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2022 από την πλειοψηφία των εταιρειών κυματοειδούς συσκευασίας στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι εταιρείες DS Smith Hellas, Dunapack Packaging Hellas, Sakis Pack, Elpack, Nova Packaging Hellas, Unipak Hellas και Cartontec, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την αξία του κλάδου και να αναδείξουν τα οφέλη της χάρτινης συσκευασίας στην Ελλάδα.
Η σύσταση του συνδέσμου αποτελείται από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου με συνολικό τζίρο ύψους 1.000.000.000 ευρώ και απασχολώντας 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα.

Σύσταση Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Χάρτινης Συσκευασίας

Η χάρτινη κυματοειδής συσκευασία αποτελεί την πλέον ανακυκλώσιμη μορφή συσκευασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό ανακυκλωσιμότητας πάνω από 90% σε ένα υπάρχον λειτουργικό σύστημα, με 89% ανακυκλωμένο περιεχόμενο κατά μέσο όρο.
Κύρια προτεραιότητα του συνδέσμου είναι να αναπτύξει συνέργειες και συνεργασίες με φορείς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας του κλάδου, καθώς και να φέρει σε επαφή τα μέλη και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του κλάδου, εδραιώνοντας τη βιομηχανία στο ευρύ κοινό.
Όραμα του συνδέσμου είναι να προωθεί την αειφόρα ανάπτυξη που προσφέρει ο κλάδος με σύμμαχο τις ισχυρές αξίες που θεμελιώνουν την κουλτούρα του και αφορούν στη διαφορετικότητα και συμπερίληψη των μελών του, τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των ενεργειών του, καθώς και την υγεία & ασφάλεια. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη γενική γραμματέα του συνδέσμου Ιφιγένεια Τάρου (E: secretary.general@hppa.gr, T: 6944302645).

30/08/2023 04:58 μμ

Φαίνεται να αλλάζει η κυβερνητική θέση που έλεγε όχι στην μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που ήδη έχουν κάνει άλλα κράτη μέλη της ΕΕ (σε κάποια κράτη έχουμε και μηδενικό ΦΠΑ).

Ανοικτό ενδεχόμενο άφησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, το ενδεχόμενο να προωθήσει, στα πλαίσια του υπουργικού συμβουλίου, την μείωση του ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, για μια σειρά από προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, μεταξύ αυτών και το ρύζι, ώστε να γίνουν πιο προσιτά στους καταναλωτές και ταυτόχρονα να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις που τα μεταποιούν και τα εμπορεύονται.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ έθεσε στον κ. Αυγενάκη η πρόεδρος του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος (ΣΟΕ), Γεωργία Κοστινάκη, στα πλαίσια της συνάντησης που έγινε με εκπροσώπους από τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελληνικού Ρυζιού.

Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑγροΤύπο η πρόεδρος του ΣΟΕ, Γεωργία Κοστινάκη, ανέφερε τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια λόγω του αυξημένου κόστους καλλιέργειας από την αύξηση του κόστους της ενέργειας και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με τις απώλειες στην παραγωγή, η τιμή παραγωγού στο αποφλοιωμένο ρύζι, που χρησιμοποιούμε σαν πρώτη ύλη, έχει σημειώσει σημαντική άνοδο. Το 2022 η τιμή παραγωγού έφτασε στα 700 ευρώ το τόνος. 

Το ρύζι αποτελεί μια βασική τροφή για τον Έλληνα καταναλωτή και θα πρέπει να είναι εύκολη διαθέσιμη στο ράφι και σε προσιτή τιμή. Για να παραμείνει φθηνό το προϊόν στο ράφι, όπως επιθυμούμε οι μεταποιητές, ώστε να μπορεί να το αγοράσει ο Έλληνας καταναλωτής, θα ήταν σκόπιμο να μειωθεί ο ΦΠΑ, από 13% που είναι σήμερα στο 6%.

Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο μέτρο πήρε και η Ιταλία, που αποτελεί την «μεγάλη δύναμη» στην ΕΕ όσον αφορά την παραγωγή ρυζιού. Με κυβερνητική απόφαση το ρύζι στην λιανική στην ιταλική αγορά έχει ΦΠΑ 4%.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι το ρύζι είναι ένα κυρίως εξαγώγιμο προϊόν. Οι μεταποιητές το αγοράζουμε από τους ρυζοπαραγωγούς με ΦΠΑ όμως όταν το εξάγουμε δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί εκατομμύρια ευρώ πιστωτικού ΦΠΑ στα μέλη μας.

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να στείλουμε μια τεκμηριωμένη πρόταση και να το δουλέψουμε με τα προϊόντα των υπόλοιπων διεπαγγελματικών, για αποφασίσουμε σε ποια τρόφιμα και γιατί ζητάμε τη μείωση του ΦΠΑ τους, ώστε στην συνέχεια να την καταθέσουμε στο υπουργείο Οικονομικών».

29/08/2023 11:44 πμ

Σε προαύλιο χώρο εταιρείας αγροχημικών προϊόντων η αστυνομία βρήκε θαμμένα τα απόβλητα φυτοπροστατευτικών καλυμμένα με σκυρόδεμα. 

Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούλιο, αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, προχώρησαν στη σύλληψη δύο ημεδαπών ατόμων, ηλικίας 54 και 60 ετών, για παράβαση  της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συλληφθέντες, από τον Οκτώβριο του 2022, είχαν προβεί στην απόρριψη και επίχωση ποσοτήτων, τουλάχιστον δύο (2) κυβικών μέτρων, στερεών και επικίνδυνων χημικών αποβλήτων, προερχόμενων από την παραγωγική της διαδικασία, με αποτέλεσμα την εκτεταμένη πρόκληση περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Ανακοίνωση καταδίκης από ΕΣΥΦ (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας) αναφέρει τα εξής:
Το τελευταίο διάστημα είδε το φως της δημοσιότητας Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας «13-07-2023: Σύλληψη δύο ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση», βάσει των οποίων αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν επιχείρηση - εργοστάσιο φυτοπροστατευτικών προϊόντων στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, η οποία σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, φέρονταν να είχε θαμμένα βιομηχανικά της απόβλητα στον αύλειο χώρο του εργοστασίου, καλύπτοντάς τα και με σκυρόδεμα. 

Με τη συνδρομή των Αστυνομικών Αρχών και κατόπιν εκσκαφών, βρέθηκε σημαντική ποσότητα θαμμένων αποβλήτων, ενώ ελέγχεται περαιτέρω εάν τα συγκεκριμένα υλικά είναι απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή αγορά και εάν εισήχθησαν παράνομα στη χώρα.

Ο Ε.ΣΥ.Φ. δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θεωρεί τις πρακτικές αυτές απαράδεκτες, αφού αποτελούν μια τεράστια δυνητική πηγή ρύπανσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα και δυσφημούν αναίτια τον κλάδο τον οποίο υπηρετεί.

Τα μέλη του Ε.ΣΥ.Φ. ακολουθούν όλες τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με τη διαχείριση των εργοστασιακών τους αποβλήτων και καταδικάζουν απερίφραστα κάθε παράνομη ενέργεια που συνεπάγεται κίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και, εκτός των άλλων, αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό για τον κλάδο.

Ο Ε.ΣΥ.Φ. και τα μέλη του είναι και θα είναι αρωγοί κάθε προσπάθειας των Ελληνικών Αρχών για την αυστηρότατη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας και την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

28/08/2023 01:47 μμ

Η DEUTZ-FAHR λανσάρισε με το hashtag #Superior comfort package: UPLOAD COMPLETED την τελευταία Σειρά 5D Keyline, που τώρα διατίθεται με PowerShuttle.

Η νέα Σειρά 5D Keyline συνοπτικά:

4 μοντέλα με ιπποδυνάμεις από 65 HP - 102 HP.
4 επιλογές κιβωτίων:

 • Μηχανική ρεβέρσα με 15+15 ή 30+15 ταχύτητες
 • PowerShuttle με 15+15 ή 30+30 ταχύτητες με Powershift 2 βημάτων

Σε όλες τις περιπτώσεις ταχύτητα 40 χλμ./ώρα με μόλις 1800 σ.α.λ.
Έκδοση PowerShuttle με

 • SenseClutch – επιτρέπει άνετες αλλαγές κατεύθυνσης
 • Stop&Go – επιτρέπει στον χειριστή να σταματήσει το τρακτέρ και να συνεχίσει την οδήγηση χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του φρένου
 • ComfortClutch – επιτρέπει την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη
 • Ηλεκτρονικής ενεργοποίησης PTO

Έως 3 λειτουργίες PTO: 540/540ECO/1000.
Ευρύχωρη και άνετη καμπίνα με οροφή που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα.
Εργοστασιακό κιτ για εγκατάσταση εμπρός φορτωτή.

Η Deutz-Fahr αναβάθμισε περαιτέρω την 5D Keyline Series προσθέτοντας ένα PowerShuttle στην εξαιρετικά ευέλικτη σειρά τρακτέρ.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Με αυτή την αναβάθμιση, η Σειρά 5D Keyline παρέχει μεγαλύτερη άνεση για  εργασίες στο χωράφι, καθώς επίσης και για οδικές μεταφορές και αγροτικές δουλειές, χάρη στις λειτουργίες SenseClutch, ComfortClutch και Stop&Go, καθώς και στην ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση του PTO. Με ισχύ από 65 HP/48 kW έως 102 HP/75 kW, τα τέσσερα νέα μοντέλα της οικογένειας προσφέρουν εντυπωσιακή τεχνολογία και υψηλή άνεση σε τιμές στάνταρ μοντέλου.

Διαθέτοντας ψεκασμό καυσίμου common rail με πίεση 2000 bar, ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλυτικό μετατροπέα DOC, συμπαγές πακέτο ψύξης, συνεκτικό ανεμιστήρα viscostatic και φίλτρο αέρα PowerCore, οι υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες FARMotion 35 με intercooler συνδυάζουν ομαλή απόδοση ισχύος με εξαιρετική οικονομική κατανάλωση. Τόσο ο 5070 όσο και ο 5080 είναι εξοπλισμένοι με φίλτρο DPF χωρίς απαιτήσεις Ad-Blue, ενώ τα δύο ισχυρότερα μοντέλα - 5090 και 5100 - διαθέτουν σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων κάνοντας χρήση τόσο του φίλτρου DPF όσο και της τεχνολογίας SCR. Με δεξαμενή καυσίμου 90 λίτρων, τα μηχανήματα αυτά να λειτουργούν για ώρες χωρίς διακοπή για ανεφοδιασμό.

Τα νέα μοντέλα με PowerShuttle διατίθενται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο εκδόσεων κιβωτίου ταχυτήτων: με 15+15 ταχύτητες ή 30+30 ταχύτητες με Powershift 2 βημάτων. Και τα δύο κιβώτια ταχυτήτων προσφέρουν μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο 40 km/h που επιτυγχάνεται με οικονομικές στροφές κινητήρα. Όταν είναι εφοδιασμένοι με το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος ελαστικών, αυτοί οι ελκυστήρες μπορούν να κινούνται με ταχύτητα 40 km/h με μόλις 1800 στροφές ανά λεπτό, γεγονός που μειώνει όχι μόνο την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις εκπομπές θορύβου.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Ως μία έξυπνη έκδοση PowerShuttle, το νέο 5D Keyline προσφέρει μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες που δεν είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμες στην αγορά ως ενιαίο πακέτο. Ξεκινώντας από τη λειτουργία SenseClutch, η οποία επιτρέπει τη ρύθμιση της άνεσης της αλλαγής κατεύθυνσης σε 5 βήματα - για μέγιστη προστασία του χλοοτάπητα ή ταχύτερους κύκλους φόρτωσης. Η λειτουργία ComfortClutch προσθέτει ένα κουμπί στον επιλογέα ταχυτήτων, επιτρέποντας την αλλαγή ταχυτήτων χωρίς χρήση του πεντάλ του συμπλέκτη. Τέλος, η λειτουργία Stop&Go, η οποία είναι ιδανική κατά τη χρήση του εμπρόσθιου φορτωτή ή κατά τη διάρκεια εργασιών δεματοποίησης/χορτοδεσίας, καθώς, όταν είναι ενεργοποιημένη, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να σταματήσει και να επανεκκινήσει το τρακτέρ χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το πεντάλ του φρένου.

Ο μπροστινός άξονας, με μέγιστη γωνία διεύθυνσης 55° και μέγιστη ικανότητα φορτίου άξονα 2300 kg, προσφέρει επίσης ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της τετρακίνησης και 100% κλείδωμα του διαφορικού. Για ασυμβίβαστη ασφάλεια, όλα τα μοντέλα 5D Keyline είναι εξοπλισμένα με εμπρός υδραυλικά δισκόφρενα.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Τα εξαιρετικά διαμορφώσιμα συστήματα βραχιόνων προσφέρουν την τέλεια λύση για το ευρύ φάσμα εφαρμογών που καλύπτει η σειρά 5D Keyline. Η προαιρετική αντλία 56 l/min τροφοδοτεί έως και τρεις μηχανικές βαλβίδες διπλής ενέργειας. Το ανυψωτικό έχει ικανότητα φόρτωσης έως και 3500 kg. Το σύστημα Easylift καθιστά το πίσω σύστημα σημαντικά απλούστερο στη χρήση. Το μηχανικά ελεγχόμενο ανυψωτικό μπορεί πλέον να ανεβαίνει και να κατεβαίνει απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η ευελιξία της σειράς 5D Keyline μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω με το εργοστασιακά εγκατεστημένο Light Kit ή το Ready Kit που επιτρέπει την εγκατάσταση ενός εμπρόσθιου φορτωτή.

Διατίθενται τρεις διαμορφώσεις PTO: Ταχύτητα Οχήματος (Groundspeed)/540/540 ECO, 540/540 ECO/1000 ή 540/540 ECO. Για μέγιστη άνεση, τα μοντέλα PowerShuttle ενεργοποιούν το PTO ηλεκτροϋδραυλικά μέσω ενός μπουτόν.

Deutz-Fahr: Η νέα Σειρά 5D Keyline με κιβώτιο PowerShuttle

Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει εργονομικά χειριστήρια με χρωματική κωδικοποίηση για άμεση αναγνώριση, ενώ η ευανάγνωστη οθόνη που είναι τοποθετημένη στην κολόνα του τιμονιού και το άνετο κάθισμα του χειριστή εξασφαλίζουν εξαιρετική άνεση εν ώρα εργασίας ή κατά την οδήγηση. Διατίθενται τρεις εκδόσεις οροφής για την κάλυψη των ειδικών αναγκών του χρήστη: κλειστή οροφή, οροφή με υψηλή ορατότητα ή οροφή με πιστοποίηση FOPS για εργασία με εμπρόσθιο φορτωτή.

Η νέα Σειρά DEUTZ-FAHR 5D Keyline με PowerShuttle προσφέρει μια γκάμα από συμπαγείς και οικονομικούς γεωργικούς ελκυστήρες κατάλληλους για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

22/08/2023 12:30 μμ

Επιλέξτε και κλείστε τώρα το επαγγελματικό μοντέλο Ford της αρεσκείας σας με τα ειδικά προωθητικά προγράμματα Αυγούστου.

Με τα προνομιακά και ευέλικτα προωθητικά προγράμματα της Ford για τον μήνα Αύγουστο η επιλογή ενός Ranger, Transit ή Transit Custom από την πολυσυλλεκτική γκάμα μοντέλων της εταιρείας είναι όχι μόνο εύκολη, αλλά και ακόμα πιο συμφέρουσα. 

Πριν λοιπόν φύγετε για τις φετινές σας διακοπές μπορείτε να κλείσετε το επαγγελματικό σας Ford, ενώ όσοι είστε ήδη «εκτός των τειχών» έχετε τη δυνατότητα να αποφασίσετε ποιο από αυτά ταιριάζει στις ανάγκες σας και να το παραγγείλετε, μέχρι τις 31 Αυγούστου, αξιοποιώντας τα οφέλη των ειδικών προωθητικών προγραμμάτων που σας προσφέρει τώρα η Ford.

Αποτελώντας τη μάρκα με τις περισσότερες πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη για όγδοη συνεχή χρονιά, η γκάμα της Ford Pro περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά προτάσεων που έρχεται να καλύψει ιδανικά τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε επαγγελματία οδηγού ή διαχειριστή στόλου.

Μεταξύ των οχημάτων αυτών σημείο αναφοράς αποτελεί το Ranger, ένα πολυτάλαντο pick-up  μοντέλο με κορυφαίες δυνατότητες και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, το οποίο καλύπτει κάθε απαίτηση για απρόσκοπτη οδήγηση τόσο εντός όσο και εκτός των αυστηρών ορίων της ασφάλτου. Διαθέσιμο σε τρεις τύπους αμαξώματος αλλά και με έξι επίπεδα εξοπλισμού, το νέο Ranger τροφοδοτείται από την τελευταία γενιά προηγμένων μηχανικών συνόλων της Ford, συμπεριλαμβανομένου ενός 4κύλινδρου κινητήρα ντίζελ με χωρητικότητα 2,0 λίτρων και απόδοση 170 ή 205 ίππων και ενός πανίσχυρου 3.0L V6 πετρελαιοκινητήρα της οικογένειας EcoBlue με μέγιστη ισχύ που φτάνει τους 240 ίππους.

Από την πολυσχιδή σουίτα επαγγελματικών οχημάτων Ford ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να λείψει το Transit, ένα «καθαρόαιμο» πολυεργαλείο για κάθε επαγγελματία στην κατηγορία έως 5 τόνους. Σε εκδόσεις van, με τρεις παραλλαγές αμαξώματος, αλλά και chassis cab, με πέντε αντίστοιχες επιλογές, τα νέο Ford Transit προτάσσει επίσης εκτός από τον κορυφαίο ντίζελ κινητήρα 2.0L EcoBlue 130 PS, κορυφαίες επιδόσεις και στον τομέα της ασφάλειας, έχοντας αποσπάσει από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP για τις επιδόσεις του στο συγκεκριμένο τομέα το πολύτιμο «Χρυσό Βραβείο». 

Με τη σειρά του, το ολοκαίνουργιο Transit Custom αποτελεί ένα ακόμα επίλεκτο μέλος στην ολοκληρωμένη από κάθε πτυχή γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων Ford παίρνοντας κίνηση από τον αποδοτικό και προηγμένο σε τεχνολογίες κινητήρα ντίζελ 2.0L EcoBlue, ο οποίος είναι διαθέσιμος τώρα σε τρεις επιλογές που αποδίδουν μέγιστη ισχύ 136, 150 ή 170 ίππους. Πλήρως επανασχεδιασμένο και με δύο επιλογές αμαξώματος, χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και επιλεκτική τετρακίνηση, το νέο Transit Custom προσφέρει έναν πλήρως εκμεταλλεύσιμο χώρο φόρτωσης με χωρητικότητα, ανάλογα με την έκδοση, από 5,8 έως 9,0 m3.

Για περισσότερες πληροφορίες για όλα τα επαγγελματικά μοντέλα Ford και τα ειδικά προωθητικά προγράμματα για τον μήνα Αύγουστο μπορείτε να απευθύνεστε στο δίκτυο των επισήμων εμπόρων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Για καλύτερη ενημέρωση επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ford (πατήστε εδώ)

22/08/2023 12:21 μμ

Η οικογένεια Dorado Natural ξεχωρίζει πάνω απ' όλα για την εξαιρετική ευελιξία και τις δυνατότητές της για εργασίες σε ανοιχτό χωράφι - σπορά και παραγωγή σανού - αλλά και για πιο περιορισμένους χώρους, όπως ένας στάβλος ή οπωρώνας με πυκνή φύτευση. 

Αποτελούμενη από 4 μοντέλα που αποδίδουν από 66 έως 102 HP, αυτή η οικογένεια αποκτά τώρα κάποιες εκδόσεις με PowerShuttle, οι οποίες εισάγουν ένα τεχνολογικά προηγμένο νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης που διαθέτει μονάδα Hi-Lo Powershift, τις ιδιαίτερα αναγνωρισμένες λειτουργίες Stop&Go και ComfortClutch, τη λειτουργία SenseClutch, που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει την απόκριση της ρεβέρσας, και έναν προοδευτικό, ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιούμενο συμπλέκτη PTO. Ακόμα περισσότερες βελτιώσεις υπάρχουν στην καμπίνα, η οποία περιλαμβάνει τώρα μια πρακτική θύρα USB και μια βάση για την τοποθέτηση οθονών παρελκόμενων τρίτων.

Ο καινοτόμος FARMotion 35 είναι ένας από τους λίγους κινητήρες αυτής της κατηγορίας ισχύος που αναπτύχθηκε ειδικά για γεωργικά μηχανήματα. Στο Dorado Natural, η εκ φύσεως συμπαγής τρικύλινδρη διάταξη συνδυάζεται με εξαιρετική αξιοπιστία, ανώτερη απόδοση και ελάχιστες ανάγκες συντήρησης. Χαρακτηριστικά όπως ο συνεκτικός ανεμιστήρας viscostatic, ο υπερσυμπιεστής με intercooler και wastegate, ο ψεκασμός καυσίμου Common Rail με μπεκ 7 οπών και οι νέες βελτιστοποιημένες χαρτογραφήσεις του κινητήρα επιτρέπουν μια πρακτικά επίπεδη καμπύλη ροπής σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, με πλούσια ροπή ήδη από τις χαμηλές στροφές. Στα μοντέλα 70 και 80, η συμμόρφωση με τα πρότυπα εκπομπών Stage V επιτυγχάνεται με μια συνδυασμένη λύση DOC+DPF (η οποία δεν απαιτεί τη χρήση AdBlue), ενώ οι εκδόσεις 90 και 100 διαθέτουν επίσης καταλυτικό μετατροπέα SCR. Το νέο φίλτρο αέρα δύο σταδίων PowerCore που τοποθετείται κάτω από το καπό διατίθεται επίσης με προαιρετικό σύστημα αποβολής σκόνης.

Εναλλακτικά, αντί του υπάρχοντος πλήρως μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, τα τρακτέρ της οικογένειας Dorado Natural διατίθενται τώρα και με PowerShuttle. Τα νέα κιβώτια, τα οποία βασίζονται όλα σε ένα κύριο κιβώτιο 5 ταχυτήτων, επιτρέπουν πλέον στον χειριστή να αλλάζει την κατεύθυνση κίνησης πιο άνετα και εύκολα από ποτέ. Αυτό συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της παραγωγικότητας, ιδίως σε εργασίες που απαιτούν συχνούς ελιγμούς αλλαγής κατεύθυνσης, όπως κατά την εργασία με εμπρόσθιο φορτωτή. Οι εκδόσεις με PowerShuttle διαθέτουν στάνταρ τη λειτουργία Stop&Go, η οποία επιτρέπει στο χειριστή να σταματήσει, να κρατήσει το τρακτέρ σε σταθερή θέση και να ξεκινήσει ξανά χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του φρένου, καθώς και τη λειτουργία SenseClutch, η οποία του δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε διαφορετικών επιπέδων απόκρισης για τη ρεβέρσα, και τη λειτουργία ComfortClutch, η οποία επιτρέπει την αβίαστη αλλαγή ταχύτητας με ένα κουμπί στο μοχλό ταχυτήτων που αντιγράφει τη λειτουργία του πεντάλ του συμπλέκτη. Προσφέρονται αρκετές διαφορετικές διαμορφώσεις, από τη βασική παραλλαγή 15+15 ταχυτήτων μέχρι την πιο ολοκληρωμένη, με μονάδα Powershift 2 σταδίων (Hi-Lo) και συνολικά 30+30 ταχύτητες.

Όλες οι διαμορφώσεις κιβωτίου ταχυτήτων είναι ικανές να επιτύχουν μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα με τον κινητήρα να λειτουργεί μόλις στις 1800 στροφές ανά λεπτό, για ταχύτερες και πιο ξεκούραστες, οδικές μεταφορές ή μετακινήσεις μεταξύ των διαφόρων εγκαταστάσεων, με ταχύτητα εδάφους μόλις 250 μέτρα ανά ώρα, και τη μέγιστη ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα στη χαμηλότερη διαθέσιμη σχέση μετάδοσης. Οι μπροστινοί άξονες διαθέτουν στάνταρ πολλαπλά υδραυλικά δισκόφρενα για απόλυτη ασφάλεια, ενώ τα 100% εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά και η τετρακίνηση, η οποία επιλέγεται ηλεκτροϋδραυλικά από ένα πρακτικό κουμπί, εξασφαλίζουν απόλυτη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες.

Τα μοντέλα με το νέο κιβώτιο PowerShuttle είναι στάνταρ εξοπλισμένα με έναν ηλεκτροϋδραυλικό υγρό συμπλέκτη, ο οποίος επιτρέπει στον χειριστή να ενεργοποιήσει το PTO πατώντας απλά ένα κουμπί στην κονσόλα. Προσφέρεται μια ολοκληρωμένη γκάμα διαμορφώσεων: ο βασικός συνδυασμός διατίθεται με την κλασική λειτουργία 540 σ.α.λ./540 ECO (στην οποία η ονομαστική ταχύτητα PTO επιτυγχάνεται με τον κινητήρα στις 1560 σ.α.λ.), ενώ μπορούν επίσης να προστεθούν προαιρετικά ένα mode 1000 σ.α.λ. και μια λειτουργία "Groundspeed", για αποτελεσματική εργασία με ρυμουλκούμενα με κινητήριο άξονα.  

Για αβίαστη οδήγηση ακόμη και με τον κινητήρα σε στροφές ρελαντί, όλες οι εκδόσεις Dorado Natural είναι στάνταρ εξοπλισμένες με ανεξάρτητη αντλία που τροφοδοτεί αποκλειστικά το υδραυλικό κύκλωμα διεύθυνσης, ενώ ο πίσω ανυψωτήρας και οι πίσω υδραυλικοί διανομείς (διαθέσιμοι με διαμόρφωση έως και 6 δρόμων) τροφοδοτούνται από την πρωτεύουσα αντλία με μέγιστη παροχή έως και 56 l/min. Ο ισχυρός πίσω ανυψωτήρας διαθέτει μέγιστη χωρητικότητα έως 3500 kg.

Η διάταξη της ευρύχωρης καμπίνας είναι απλή και εργονομική. Μία από τις λύσεις που καθιστούν αυτά τα μηχανήματα τόσο εύχρηστα είναι το δοκιμασμένο σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης της μάρκας, που εξασφαλίζει την άμεση αναγνώριση - χωρίς τον κίνδυνο ενδεχομένως επικίνδυνων παρερμηνειών - όλων των χειριστηρίων, τα οποία είναι άριστα τοποθετημένα σε λειτουργικές ομάδες γύρω από το κάθισμα και το τιμόνι. Η ρυθμιζόμενη κολόνα του τιμονιού, το ανοιγόμενο παρμπρίζ και το πίσω παράθυρο και τα απλά, διαισθητικά χειριστήρια συμβάλλουν στο να γίνει η εργάσιμη ημέρα λιγότερο αγχωτική, ενώ η πρακτική ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό προσφέρει στον οδηγό ξεγνοιασιά αφού γνωρίζει ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ, όπως και στο δίκτυο των επίσημων συνεργατών SAME & DEUTZ–FAHR ανά την Ελλάδα.

20/07/2023 02:03 μμ

Η πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Wildtrak του νέου, σκληροτράχηλου και προηγμένου Ranger επόμενης γενιάς είναι τώρα διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford.

Άφθονη ισχύ και οικονομία καυσίμου με τον εντελώς νέο κινητήρα ντίζελ 3.0L EcoBlue V6, ο οποίος αποδίδει ισχύ 240PS και ροπή 600Nm συνεργαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Άπλετοι χώροι χάρη στο Double Cab αμάξωμα, μοναδικές δυνατότητες κίνησης με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και κορυφαία παθητική ασφάλεια με βαθμολογία 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP

Με προηγμένες και πρακτικές λύσεις, όπως ο ηλεκτρονικός επιλογέας E-Shifter και το πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας
Η γκάμα του Ford Ranger επόμενης γενιάς εμπλουτίζεται τώρα με την άφιξη στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford της πλούσια εξοπλισμένης έκδοσης Wildtrak, η οποία έρχεται να προσφέρει πολυτέλεια, μοναδικές δυνατότητες κίνησης αλλά και έξυπνες λύσεις για κάθε επαγγελματία, σε συνδυασμό με απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στο νέο κινητήρα ντίζελ που έχει αναλάβει την κίνηση του.

Τολμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford, το νέο Ranger Wildtrak ξεχωρίζει χάρη στους εντυπωσιακούς εμπρός προβολείς LED, τη νέα τραπεζοειδή μάσκα και τις επιβλητικές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών. Στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος δημιουργώντας ένα καθ’ όλα κομψό και καθηλωτικό σύνολο, ενώ έξτρα πόντους πρακτικότητας και ευκολία προσφέρει το νέο πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας.

Στο εσωτερικό το νέο Ranger Wildtrak Ranger συνθέτει τον ιδανικό χώρο εργασίας για κάθε επαγγελματία και συγχρόνως ένα ευρύχωρο, έξυπνο και συνδεδεμένο περιβάλλον με άφθονες επιλογές άνεσης και αποθήκευσης αντικειμένων. Κύριο χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι η κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12 ιντσών με κορυφαία συνδεσιμότητα Ford SYNC 4, σύστημα πλοήγησης και ενσωματωμένο modem. 

Το νέο Ranger Wildtrak παραμένει απόλυτα πιστό στην πολυετή πλέον παράδοση της Ford για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Έχοντας αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, το νέο Ranger Wildtrak είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με ένα πλήρες πακέτο αερόσακων (μετωπικοί οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής και γονάτων οδηγού και συνοδηγού). Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Ranger προτάσσει πλούσιο εξοπλισμό και σε ότι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, όπως το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), η αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και ο φωτισμός ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting).

Με την αστείρευτη ισχύ του νέου ντίζελ κινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford
Το νέο Ranger Wildtrak τροφοδοτείται από τον νέο πετρελαιοκινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford, ο οποίος αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 240PS στις 3.250 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 600 Nm στις 1.750 έως και τις 2.250 σ.α.λ. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, ο υπερσύγχρονος αυτός ντίζελ κινητήρας συνεργάζεται υποδειγματικά με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, που για μια ακόμα φορά προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση.

Διατηρώντας στο ακέραιο τις μοναδικές δυνατότητες κίνησης του Ranger επόμενης γενιάς σε κάθε είδους επιφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα η διέλευση υδάτινου εμποδίου 800mm, η έκδοση Wildtrak διαθέτει στάνταρ ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού για ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Ford Ranger

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Ford Ranger Wildtrak:

Η γκάμα του Ford Ranger επόμενης γενιάς εμπλουτίζεται τώρα με την άφιξη στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford της πλούσια εξοπλισμένης έκδοσης Wildtrak, η οποία έρχεται να προσφέρει πολυτέλεια, μοναδικές δυνατότητες κίνησης αλλά και έξυπνες λύσεις για κάθε επαγγελματία, σε συνδυασμό με απαράμιλλες επιδόσεις χάρη στο νέο κινητήρα ντίζελ που έχει αναλάβει την κίνηση του.

Τολμηρό, γεμάτο αυτοπεποίθηση και με ένα δυναμικό εξωτερικό που μοιράζεται το παγκόσμιο σχεδιαστικό DNA των pick-up μοντέλων της Ford, το νέο Ranger Wildtrak ξεχωρίζει χάρη στους εντυπωσιακούς εμπρός προβολείς LED, τη νέα τραπεζοειδή μάσκα και τις επιβλητικές ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 18 ιντσών. Στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, τα φωτιστικά σώματα είναι σχεδιασμένα σε αρμονία με τα χαρακτηριστικά γραφικά του εμπρός τμήματος δημιουργώντας ένα καθ’ όλα κομψό και καθηλωτικό σύνολο, ενώ έξτρα πόντους πρακτικότητας και ευκολία προσφέρει το νέο πλαϊνό πίσω βοηθητικό σκαλοπάτι καρότσας.

Στο εσωτερικό το νέο Ranger Wildtrak Ranger συνθέτει τον ιδανικό χώρο εργασίας για κάθε επαγγελματία και συγχρόνως ένα ευρύχωρο, έξυπνο και συνδεδεμένο περιβάλλον με άφθονες επιλογές άνεσης και αποθήκευσης αντικειμένων. Κύριο χαρακτηριστικό της καμπίνας είναι η κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12 ιντσών με κορυφαία συνδεσιμότητα Ford SYNC 4, σύστημα πλοήγησης και ενσωματωμένο modem. 

Το νέο Ranger Wildtrak παραμένει απόλυτα πιστό στην πολυετή πλέον παράδοση της Ford για κορυφαία επίπεδα ασφάλειας. Έχοντας αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, το νέο Ranger Wildtrak είναι εφοδιασμένο μεταξύ άλλων με ένα πλήρες πακέτο αερόσακων (μετωπικοί οδηγού και συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής και γονάτων οδηγού και συνοδηγού). Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση του νέου Ranger προτάσσει πλούσιο εξοπλισμό και σε ότι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, όπως το αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control), το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), η αυτόματη ενεργοποίηση φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert και ο φωτισμός ζωνών οχήματος 360 μοιρών (Zone Lighting).

Με την αστείρευτη ισχύ του νέου ντίζελ κινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford
Το νέο Ranger Wildtrak τροφοδοτείται από τον νέο πετρελαιοκινητήρα 3.0L EcoBlue V6 της Ford, ο οποίος αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 240PS στις 3.250 σ.α.λ. σε συνδυασμό με ροπή που φτάνει τα 600 Nm στις 1.750 έως και τις 2.250 σ.α.λ. Έτοιμος να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους δοκιμασία και απαίτηση, ο υπερσύγχρονος αυτός ντίζελ κινητήρας συνεργάζεται υποδειγματικά με το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων της Ford, που για μια ακόμα φορά προσφέρει άμεσες και ομαλές αλλαγές, περισσότερη οικονομία αλλά και ευκολία στην οδήγηση.

Διατηρώντας στο ακέραιο τις μοναδικές δυνατότητες κίνησης του Ranger επόμενης γενιάς σε κάθε είδους επιφάνεια, όπως είναι για παράδειγμα η διέλευση υδάτινου εμποδίου 800mm, η έκδοση Wildtrak διαθέτει στάνταρ ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης με ηλεκτρονικό επιλογέα E-Shifter, έξι επιλέξιμα προφίλ οδήγησης και δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού για ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Ford Ranger

Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Ford Ranger Wildtrak:

Νέα εξωτερική σχεδίαση

 • Εμπρός προβολείς LED
 • Νέα ιδιαίτερη τραπεζοειδής μάσκα
 • Ζάντες ελαφρού κράματος 18"

Συνδεσιμότητα

 • Κεντρική ψηφιακή οθόνη αφής 12" πολλαπλής λειτουργίας με συνδεσιμότητα Ford SYNC 4 και Σύστημα Πλοήγησης
 • Ενσωματωμένο Modem

Άνεση & Ασφάλεια

 • Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί, οροφής, γονάτων οδηγού και συνοδηγού
 • Αερόσακος οδηγού αντίθετης πλευράς
 • 5 αστέρια Euro NCAP
 • Ηλεκτρονικός επιλογέας E-Shifter
 • Αυτορρυθμιζόμενο σύστημα σταθερής ταχύτητας (Adaptive Cruise Control)
 • Σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων(BLIS)
 • Αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων κατά την όπισθεν με Traffic Alert
 • Σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί (Keyless Entry/Start)
 • Πίνακας οργάνων οδηγού με ψηφιακή οθόνη 8”
 • Αυτόματο ηλεκτρονικό διζωνικό σύστημα κλιματισμού (DEATC)
 • Φωτισμός ζωνών οχήματος 360ο (Zone Lighting)

Επιδόσεις

 • 6 επιλέξιμα προφίλ οδήγησης
 • Κλείδωμα πίσω διαφορικού
 • Διέλευση υδάτινου εμποδίου 800mm
 • Πετρελαιοκινητήρας 3.0L EcoBlue V6 240PS (177kW)

Το νέο Ford Ranger Wildtrak 3.0L EcoBlue V6 σε έκδοση αμαξώματος Double Cab είναι τώρα διαθέσιμο στις εκθέσεις του δικτύου των Επίσημων Εμπόρων Ford. Για την απόκτησή του προσφέρεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης Ford Finance με προνομιακό επιτόκιο, καθώς και το πρόγραμμα μίσθωσης Ford Lease.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο (εδώ)

18/07/2023 04:33 μμ

Η New Holland γιορτάζει την 20η Επέτειο της σειράς CX, της ναυαρχίδας των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, η οποία  έθεσε τα υψηλά στάνταρτ στην κατηγορία των αλωνιστικών μηχανών συμβατικής λειτουργίας. 

Από την παρουσίασή της, ανεβάζει συνεχώς τον πήχη στην απόδοση, την ευελιξία και την ποιότητα συγκομιδής. Ένας πραγματικός ηγέτης στην τεχνολογία, η CX έχει ξεπεράσει τα όρια της καινοτομίας, συλλέγοντας 33 σημαντικά βραβεία κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της. 

Οι περισσότερες από 20.000 πωλήσεις παγκοσμίως, μαρτυρούν μία επιτυχία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η θεριζοαλωνιστική CX εκτέθηκε στο περίπτερο της New Holland στην έκθεση SIMA 2022 σε μία ειδική εμφάνιση που τιμά αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Ο κ. Lars Sorensen, Διευθυντής Παραγωγής Θεριζοαλωνιστικών New Holland παγκοσμίως, είπε: «Όταν παρουσιάσαμε την CX, το 2002, έκανε τεράστια εντύπωση από την  πρώτη ματιά, με τις καμπύλες γραμμές σπάζοντας την παράδοση του τετραγωνισμένου σχήματος των θεριζοαλωνιστικών μηχανών της εποχής. Ήταν η αρχή μίας σειράς θεριζοαλωνιστικών μηχανών που συνεχίζει να εισάγει αμέτρητες πρωτοποριακές καινοτομίες και έχει γίνει το πιο βραβευμένο μηχάνημα παγκοσμίως».

Μία ιστορία πρωτοποριακών καινοτομιών που βασίζονται σε μια ισχυρή κληρονομιά
Η CX, ναυαρχίδα των θεριζοαλωνιστικών μηχανών, γεννήθηκε έχοντας κληρονομήσει την υπεροχή των μηχανών συγκομιδής της New Holland, η οποία περιλαμβάνει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, όπως ο περιστροφικός διαχωριστήρας που παρουσιάστηκε το 1972, το ενσωματωμένο υποβραχιόνιο από το 1993 και την μεγαλύτερη τρόμπα αλωνισμού στην κατηγορία, με διάμετρο 750mm, που ξεκίνησε το 2001.
Η 20ετής ιστορία της CX χαρακτηρίζεται από τις σημαντικότερες διακρίσεις κύρους στην κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου «Μηχάνημα της Χρονιάς» (Machine of the Year) στην έκθεση Agritechnica και των βραβείων καινοτομίας στην έκθεση SIMA. Ήταν το πρώτο μηχάνημα που σχεδιάστηκε για λειτουργία σε περιβάλλον γεωργίας ακριβείας και μόνο τα τελευταία 10 χρόνια, η παραγωγικότητά του αυξήθηκε κατά 17% και η εξαιρετική ευελιξία του από καλλιέργεια σε καλλιέργεια βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο. 
Η σειρά CX δεν σταμάτησε ποτέ να καινοτομεί και το 2020 κυκλοφόρησε στην αγορά την κλιμακωτή τρόμπα Ultra-FlowTM, την πρώτη νέα ιδέα για τρόμπα από την κυκλοφορία των αυτοκινούμενων θεριζοαλωνιστικών το 1952.  Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός της τρόμπας αλωνισμού, ο οποίος χρησιμοποιεί 16% λιγότερη ισχύ, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και αυξάνοντας την απόδοση της θεριζοαλωνιστικής έως 15%, βραβεύτηκε με το Ασημένιο Μετάλλιο στα βραβεία καινοτομίας της έκθεσης Agritechnica 2019. Η CX είναι ένας πραγματικός τεχνολογικός ηγέτης, με την εφαρμογή της προηγμένης τεχνολογίας ανάλυσης θρεπτικών συστατικών Nutrisense που βοηθά τους αγρότες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για να εμπορεύονται τις σοδειές τους πιο κερδοφόρα, πρόσθεσε ένα Ασημένιο Μετάλλιο καινοτομίας, από την έκθεση SIMA 2021, στο γεμάτο βραβεία ιστορικό της.
Σήμερα η θεριζοαλωνιστική CX παραμένει στην κορυφή του παιχνιδιού, προσφέροντας στους πελάτες της το πρωτοποριακό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της ταχύτητας των αλόγων Opti-Speed™, τα νέα συστήματα SmartTrax™, Opti-Fan™, Opti-Clean™ και Opti-Spread™, την καλύτερη άνεση στην κατηγορία της καμπίνας Harvest SuiteTM Ultra Cab, την ισχύ και την οικονομία καυσίμου του κινητήρα HI-eSCR ECOBLUE 2.0™ της FPT. Τα οφέλη: εξαιρετική απόδοση, ανώτερη ποιότητα συγκομιδής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και απόλυτη οδηγική απόλαυση.

New Holland

Το νέο FD2 FlexDraper®  προσφέρει υψηλή παραγωγικότητα και ταχύτητα
Η CX είναι τώρα διαθέσιμη με το ολοκαίνουργιο μαχαίρι FD2 Flex Draper, από την συνεργασία της New Holland με την MacDon Industries, το οποίο διαθέτει μία μοναδική απόκριση πλεύσης, περισσότερη ευελιξία και απόλυτη ικανότητα κοπής για να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία συγκομιδής. Σχεδιασμένο με στόχο να διευκολύνει την συγκομιδή, το FD2 Flex Draper απαλλάσσει τους χειριστές από το άγχος, ενσωματώνοντας την εύκολη ρύθμιση και λειτουργία.
Το μοντέλο FD2 Flex Draper χρησιμοποιεί το σύστημα MacDon Active Float System, το οποίο διασφαλίζει ότι η απόκριση του συστήματος πλεύσης στις διακυμάνσεις του εδάφους, δημιουργεί έως και 70% περισσότερη ευκαμψία. Το σύστημα κοπής υψηλής ταχύτητας MacDon ClearCut™ παρέχει στους πελάτες την απαραίτητη ισχύ, ταχύτητα  και αντοχή για τις πιο δύσκολες συνθήκες κοπής. Το σύστημα MacDon Active Crop Flow το οποίο είναι μέρος του εξοπλισμού στο μοντέλο FD2 Flex Draper, τροφοδοτεί με υλικό κατά μήκος των πλαϊνών ταινιών μεταφοράς το σύστημα τροφοδοσίας FeedMax™ για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική τροφοδοσία και η βελτιωμένη απόδοση αλωνίσματος.
Η συνεργασία της New Holland με την MacDon Industries, ανακοινώθηκε το 2021, ξεκίνησε λόγω κοινού ενδιαφέροντος για την δημιουργία εξοπλισμού συγκομιδής για να βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την απόδοση στο χωράφι και να μειώσουν το κόστος λειτουργίας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της συνεργασίας των δύο εταιριών που θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την ανάπτυξη των καλύτερων προϊόντων συγκομιδής στην κατηγορία τους.

Ο κ. Joost Vannieuwenborgh, Εμπορικός Διευθυντής των θεριζοαλωνιστικών μηχανών είπε: «Η σειρά CX είναι η τελευταία γενιά σε μια μεγάλη σειρά συμβατικών θεριζοαλωνιστικών υψηλής απόδοσης που ξεκίνησε το 2001 με την παρουσίαση των πρώτων μοντέλων CX και χαρακτηρίζεται από συνεχή εφαρμογή καινοτομιών. Η νέα σειρά CX παραμένει πιστή σε αυτή την κληρονομιά. Είναι η συμβατική θεριζοαλωνιστική με την υψηλότερη απόδοση παγκοσμίως, προσφέροντας τις καλύτερες τεχνολογίες της New Holland».

14/07/2023 10:16 πμ

Το ROTOSARK είναι το σκαλιστικό ζιζανιοκτονίας που χρειάζεται η καλλιέργειά σας. Μια πατέντα από την Ιταλική OLIVER AGRO.

Δεν πρόκειται για ένα κοινό δακτυλοσκαλιστήρια, διότι περιλαμβάνει 3 λειτουργίες σε ένα μηχάνημα:
1. Ζιζανιοκτονία
2. Σκάλισμα/ Αερισμός του εδάφους
3. Διόρθωση του στρώματος του εδάφους

Σύστημα Rotoblizz – κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες με ελάχιστη απόσταση φυτών σειρά από σειρά 30cm – max 100cm
-2 αντίστροφα τοποθετημένοι ρότορες με καμπυλωτές λεπίδες
-Κεκλιμένες κατά 28ο προς κατεύθυνση του φυτού
-Διεισδύουν έως και 4cm στο έδαφος, εξαλείφοντας την βλάστηση των ζιζανίων
-Μπορείτε να εργαστείτε 7 ημέρες από την μεταφύτευση και 20 ημέρες μετά την σπορά.

ROTOSARK

Σύστημα Rotovert – κατάλληλο για μεταφυτευμένα ή σπαρμένα φυτά σε σειρές και αναχώματα όπως πράσινη σαλάτα, σέλινο, πράσο, κρεμμύδι, καρότο, ραντίτσιο κ.α. με ελάχιστη απόσταση φυτών σειρά από σειρά 15cm – max 35cm
-2 αντίστροφα τοποθετημένοι ρότορες με καμπυλωτές λεπίδες
-Τοποθετημένοι κατακόρυφα σε σχέση με το φυτό
-Διεισδύουν έως και 4cm στο έδαφος, εξαλείφοντας την βλάστηση των ζιζανίων
-Μπορείτε να εργαστείτε 7 ημέρες από την μεταφύτευση και 20 ημέρες μετά την σπορά.

ROTOSARK

Σύστημα Colibri - κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες σε στενές σειρές φύτευσης (π.χ. καρότο, ραπανάκι, μαϊντανό, ρύζι, βασιλικό, ρόκα κ.λ.π.) με απόσταση από 4,5-35cm
Αποτελείται από ομάδες οδοντωτών δίσκων
Α) δόντια κεκλιμένα στην αντίθετη κατεύθυνση από το φυτό, προστατεύουν το φυτό με την συμπίεση του χώματος προς τα έξω
Β) Δόντια πριονωτά, κεκλιμένα, διατεταγμένα στους χώρους που δεν καταλαμβάνουν τα φυτά, οι δίσκοι ζιζανιοκτονίας δουλεύουν μέχρι και 2,5cm από τις σειρές σε βάρος ρυθμιζόμενο από 3cm, προστατεύοντας το φύλλωμα της καλλιέργειας.
Μπορείτε να εργαστείτε 20 ημέρες μετά την σπορά

Πλεονεκτήματα:

 • 90-95% ζιζανιοκτονία
 • Μειώνει την εφαρμογή χημικών ζιζανιοκτόνων
 • Ανακατεύει το έδαφος δημιουργώντας κενά αέρος απαραίτητα για την απορρόφηση όχι μόνο της βροχής, αλλά επίσης και της νυχτερινής υγρασίας
 • Επιτρέπει τον αερισμό του εδάφους, σπάει την κρούστα του εδάφους– με αποτέλεσμα την γρήγορη ανάπτυξη του φυτού
 • Δεν καταστρέφεται το ριζικό σύστημα και το φύλλωμα των φυτών 
 • Αξιόπιστο με ακρίβεια και αντοχή στην εργασία, φθάνει μόλις 2cm από το φυτό
 • Ευέλικτο
 • Προσαρμόσιμο, κατάλληλο για όλα τα εδάφη και τις καλλιέργειες
 • Οικονομικό, καθώς μειώνει το κόστος των εργατικών 
11/07/2023 04:37 μμ

Η New Holland επεκτείνει την σειρά τρακτέρ T5, με τα νέα μοντέλα T5S utility μεσαίου μεγέθους και με το αναβαθμισμένο T5 Utility.

Ο στόχος αυτής της νέας σειράς είναι να παρέχει στην κατηγορία 90-120 ίππων νέα, στιβαρά, ισχυρά και εύχρηστα μηχανήματα που εξασφαλίζουν το μέγιστο επίπεδο απόδοσης και παραγωγικότητας για την ολοκλήρωση της εργασίας, σε όλες τις συνθήκες.

Τόσο το T5S όσο και το T5 Utility Powershuttle είναι εξαιρετικά ευέλικτα τρακτέρ με μεταξόνιο 2.350 mm και βάρος περίπου 4 τόνους, προσφέροντας υψηλή απόδοση και ευκολία στη χρήση. Αυτά τα μοντέλα ενισχύουν περαιτέρω την ευρεία γκάμα της σειράς T5 από 80 έως 140 hp, που περιλαμβάνει και τα T5 Utility DualCommand, T5 ElectroCommand, T5 DynamicCommand και T5 AutoCommand.

Οι νέες κατηγορίες έχουν κοινούς κινητήρες υψηλής απόδοσης, μαζί με ATS και υδραυλικά συστήματα, αλλά διαφέρουν ως προς τις συνολικές διαστάσεις, το βάρος, τους άξονες και την προσφορά ελαστικών και έχουν σημαντική διαφορά στην καμπίνα.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα FPT F5 Stage V με κυβισμό 3,6 λίτρων. Ο βελτιστοποιημένος σχεδιασμός του υπερσυμπιεστή και των εμβόλων εγγυάται ισχυρή απόδοση και οικονομία καυσίμου, με μέγιστη ισχύ μόλις στις 1.900 στροφές ανά λεπτό και την καλύτερη σε αυτή την κατηγορία μέγιστη ροπή (450 Nm για το T5.100S και 506 Nm για το T5.120 Utility Powershuttle) που παρέχεται στις χαμηλές 1.300 στροφές ανά λεπτό, με εξαιρετική αύξηση ροπής έως και 47% για γρήγορη ανάκτηση υπό φορτίο.

Τα τρακτέρ ενσωματώνουν ένα σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων που ενσωματώνει καταλύτη οξείδωσης ντίζελ, φίλτρο σωματιδίων ντίζελ και μονάδα επιλεκτικής καταλυτικής αναγωγής σε μια ενιαία, χωρίς συντήρηση, συμπαγή λύση που ταιριάζει πλήρως κάτω από το καπό, εξασφαλίζοντας τέλεια ορατότητα και ευελιξία, υψηλή απόσταση από το έδαφος και εύκολη εγκατάσταση φορτωτή.

Τα τρακτέρ έχουν διάστημα σέρβις κινητήρα 600 ωρών και όλη η καθημερινή συντήρηση μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί μόνο από την αριστερή πλευρά.

Απόδοση και παραγωγικότητα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά
Το T5S διαθέτει επιλογή σασμάν 12x12 ή προαιρετικά 20x20 με έρπουσες με μηχανική ή αυτόματη μετάδοση κίνησης (powershuttle transmission) για ομαλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς την χρήση συμπλέκτη. Από την άλλη, το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle έρχεται με κιβώτιο ταχυτήτων μόνο Powershuttle που εξασφαλίζει ομαλές και γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης χωρίς την χρήση συμπλέκτη.

Τόσο το T5S όσο και το T5 Utility Powershuttle έχουν ένα υδραυλικό σύστημα που διαθέτει διπλές αντλίες: μια αντλία 36 L/min αφιερωμένη στο τιμόνι και μια δεύτερη με έως και 82 L/min για την συντήρηση. Η νέα αντλία MegaFlow™, είναι σε θέση να εξασφαλίσει ταχύτερους χρόνους κύκλου φόρτωσης και γρήγορο ανέβασμα και κατέβασμα των εργαλείων. Συμπληρώνοντας, αυτό είναι ένα 540 / 540E / 1000 σ.α.λ. ηλεκτροϋδραυλικά ενεργοποιημένο PTO με ενεργοποίηση μαλακής εκκίνησης, οικολογική λειτουργία και ταχύτητα συγχρονισμένης πορείας. Μπορούν να διατεθούν έως και τρεις υδραυλικές βαλβίδες εξωτερικών εργασιών, όλες με σύστημα push-pull για εύκολη σύνδεση. Τα τρακτέρ T5S και T5 Utility Powershuttle μπορούν να παραγγελθούν με ένα ενσωματωμένο πακέτο έτοιμο για εμπρόσθιο φορτωτή από το εργοστάσιο και περαιτέρω επιλογές περιλαμβάνουν εργοστασιακά τοποθετημένο εμπρόσθιο υδραυλικό και PTO.

Τα 2 νέα μοντέλα διαφέρουν ως προς τον τύπο του εμπρόσθιου άξονα, το μικτό βάρος οχήματος (GVW) και την μέγιστη διάσταση των πίσω ελαστικών που καθιστούν τη νέα προσφορά ιδανική για να στοχεύσει διαφορετικούς πελάτες: αυτοί που αναζητούν ένα ελαφρύτερο ευέλικτο τρακτέρ θα μπορούσαν να επικεντρωθούν περισσότερο στο T5S, ενώ αυτοί που αναζητούν ένα μεγαλύτερο και βαρύτερο βοηθητικό τρακτέρ θα μπορούσαν να εκτιμήσουν το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle.

Το T5S διαθέτει ελαφρύτερο άξονα HD κατηγορίας 1 με πλάτος φλάντζας προς φλάντζα 1.584 mm, ενώ το T5 Utility Powershuttle διαθέτει μεγάλο άξονα κλάσης 1.5 HD με πλάτος φλάντζας προς φλάντζα 1.789 mm, γεγονός που καθιστά το τρακτέρ ιδανικό και για τις βαρύτερες εργασίες με φορτωτή. Το μικτό βάρος οχήματος (GVW) διαφέρει και είναι 6,5 τόνους για το T5S και 7 τόνους για το T5 Utility Powershuttle.

Σχετικά με την μέγιστη διάσταση των πίσω ελαστικών, στο T5S μπορούν να τοποθετηθούν R34 (SRI 750) ενώ, για πρώτη φορά, στα αναβαθμισμένα T5 Utility Powershuttle, μπορούν να τοποθετηθούν R38 (SRI 800).

New Holland

Και τα δύο τρακτέρ μπορούν να παραγγελθούν με εμπρόσθιο φορτωτή έτοιμο από το εργοστάσιο και επιπλέον PTO και εμπρόσθια υδραυλικά.

Το οπίσθιο μπράτσο έχει πλήρως επανασχεδιαστεί και τώρα διαθέτει 2 εξωτερικούς κυλίνδρους, για να αυξήσει την απόδοση και να διευκολύνει την συντήρηση. Η εξαιρετική μέγιστη ανυψωτική ικανότητα ανέρχεται σε 4,4 τόνους για το T5S και 5 τόνους για το T5 Utility Powershuttle.

Το T5S διαθέτει χειριστήρια ανύψωσης (lift-o-matic) και το T5 Utility Powershuttle διαθέτει το δημοφιλές lift-o-matic plus system.

Ασυναγώνιστη άνεση και ορατότητα 
Τόσο τα τρακτέρ T5S όσο και T5 Utility Powershuttle παρέχουν άνεση και ορατότητα που ταιριάζουν απόλυτα με τις διαφορετικές απαιτήσεις των εργασιών στις οποίες υπερέχουν.

Τα τρακτέρ T5S επωφελούνται από ένα νέο σχεδιασμό 4 κολώνων που προσφέρει εξαιρετική ορατότητα 320ο. Το επίπεδο πάτωμα της καμπίνας, οι μεγάλες πόρτες, το κάθισμα με ανάρτηση αέρα και η ηλιοροφή μεγάλης ορατότητας, προσφέρουν εξαιρετική άνεση για εργασίες με φορτωτή. Ενώ τα τρακτέρ T5S βρίσκονται στο τέλος της σειράς Τ5, μπορούν να προσδιοριστούν σε υψηλό βαθμό, εάν απαιτηθεί. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την τηλεματική PLM Connect, την αυτόματη καθοδήγηση EZ-Pilot και την οθόνη IntelliViewTM 4 με δυνατότητα ISOBUS UT/TC.

Το T5 Utility Powershuttle, από την άλλη πλευρά, διαθέτει μια άνετη καμπίνα 6 κολώνων που σας επιτρέπει όμως να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο με μεγάλη ορατότητα. Τα κύρια χειριστήρια είναι πολύ εύχρηστα και εύκολα προσβάσιμα στη δεξιά πλευρά του χειριστή για εξαιρετική εργονομία. Η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στον χειριστή, ένα ήσυχο περιβάλλον με μόλις 76db, την άνεση ενός καθίσματος με ανάρτηση αέρα και εξαιρετική εργονομία.

Ο σχεδιασμός της καμπίνας 4 κολώνων του νέου T5S και 6 κολώνων του T5 Utility Powershuttle, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών που εργάζονται σε περιορισμένο χώρο, όπως μέσα σε στάβλους: στην πραγματικότητα και τα δύο τρακτέρ παραμένουν κάτω από τα 2,65 μέτρα συνολικού ύψους με το αναβαθμισμένο T5 Utility Powershuttle να αποτελεί σημείο αναφοράς στην σειρά χάρη στην οροφή εξαιρετικά χαμηλού προφίλ που εγγυάται συνολικό ύψος κάτω από 2,6 μέτρα με ελαστικά R34.

Εν συντομία οι νέες σειρές τρακτέρ Utility της New Holland ξεχειλίζουν από νέα χαρακτηριστικά, την πιο άνετη καμπίνα με την καλύτερη ορατότητα στην κατηγορία, κινητήρες καθαρότερους με γρήγορη ανταπόκριση, ισχυρότερα μπράτσα και υψηλή ανυψωτική ικανότητα. Στον κόσμο των τρακτέρ Utility, η New Holland συνεχίζει την ηγεσία και την καινοτομία της, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών, την βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας, μαζί με τη μεγιστοποίηση της άνεσης του χειριστή.

Ο κ. Oscar Baroncelli, Επικεφαλής των Τρακτέρ New Holland Παγκοσμίως, είπε: «Αυτές οι νέες προσθήκες στη σειρά αποδεικνύουν την φήμη της οικογένειας T5 ως τα πιο ευέλικτα και συμπαγή μηχανήματα με τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία τους μαζί με ευκολία χρήσης και συντήρησης».