Καθώς απομένουν περίπου 2 εβδομάδες για την ελληνική σοδειά, εκτιμάται πως η παραγωγή θα κινηθεί σε όγκο με ελαφρά άνοδο από πέρυσι. Στην Ελλάδα υπάρχουν διαρκώς νέες φυτεύσεις ενώ οι τιμές στην αγορά παραγωγού παράγοντες της αγο...
Η επιλογή της σωστής χρονικής στιγμής για τη συγκομιδή του ακτινιδίου είναι από τους πιο κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας στην παραγωγή. Η συγκομιδή πραγματοποιείται σε ένα χέρι· επομένως, μια λανθασμένη εκτίμηση μπορεί να οδηγήσει...
Ξεκίνησε η συγκομιδή ακτινιδίων της ποικιλίας Χέιγουορθ (Hayward) σε όλη τη χώρα, ενώ ως ημερομηνία έναρξης της περιόδου εμπορίας στην εγχώρια αγορά έχει οριστεί η 1η Νοεμβρίου.
Τα ακτινίδια μεταφέρονται από τους τόπους παραγωγής...
Σημαντικά ήταν τα συμπεράσματα του ετήσιου συνεδρίου του International Kiwifruit Organization (IKO), που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Vigo της Ισπανίας (22-25/09/25), συγκεντρώνοντας τις κυριότερες χώρες παραγωγής ακτινιδίων παγκοσμ...
Η ακτινιδιά αποτελεί μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες δενδρώδεις καλλιέργειες της χώρας μας, με σταθερά αυξανόμενη εξαγωγική πορεία. Η προσαρμοστικότητά της σε διαφορετικά μικροκλίματα και η υψηλή διατροφική αξία των καρπών...
Συνεχίζονται οι κοπές νωπών σύκων στην Αττική, τα οποία αυτή την περίοδο πάνε κυρίως προς τις αγορές του εξωτερικού.
Από την άλλη ολοκληρώθηκε η συγκομιδή και προχωρά η διαδικασία της ξήρανσης και της εμπορίας των ξερών σύκων σε Π...
Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η συγκομιδή για την ποικιλία λωτού Hana fuyu, η οποία όμως έχει ποσότητες πολύ περιορισμένες.
Θα ακολουθήσουν οι βασικές ποικιλίες Jiro και Rojo Brillante. Η φετινή παραγωγή αναμένεται να είναι μειωμένη λ...
Έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή της πρώιμης ποικιλίας Acco που έχει μικρές ποσότητες και ξεκινά η συγκομιδή για το ρόδι Ερμιόνης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συγκομιδή της ποικιλίας Wonderful, που είναι η βασική ποικιλία ροδ...
Πριν από έντεκα χρόνια εγκατέλειψε την Αθήνα για να πάει στην Φίλια της Λέσβου, όπου δημιούργησε μια επιτυχημένη οικοτεχνία τροφίμων και καλλυντικών.
Σήμερα η Ελένη Σιβρή καλλιεργεί βιολογικά σε αναβαθμίδες, σύκα, αμπέλια και τρια...
Η κινόα, το γνωστό «ψευδοδημητριακό» που έχει μπει δυναμικά στη διατροφή των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια, καλλιεργείται ήδη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, όπως στη Θεσσαλία και τη Θράκη. Με αφορμή την πρόσφατη ολοκλήρωση τ...
Το πιο γρήγορο ανέκδοτο στην χώρα μας είναι οι «έλεγχοι» που κάνει το ΥπΑΑΤ.
Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου πωλούνται ελληνικά ακτινίδια στην αγορά της Ολλανδίας αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν καταγραφεί εξαγωγές...
Πωλούνται ελληνικά ακτινίδια στην αγορά της Ολλανδίας αλλά στην Ελλάδα δεν έχουν καταγραφεί εξαγωγές για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου).
Το ερώτημα είναι δεν θα έπρεπε να δήλωναν οι εξαγωγείς στις αρμόδι...
Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.