Σιτηρά

Υψηλή Παραγωγή και Πιέσεις στις Τιμές του Ρυζιού στη Διεθνή Αγορά
Υψηλή Παραγωγή και Πιέσεις στις Τιμές του Ρυζιού στη Διεθνή Αγορά
Η παγκόσμια αγορά ρυζιού οδεύει προς μια ακόμη χρονιά έντονης δυναμικής, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία του FAO που δημοσιεύτηκαν στα μέσα Νοεμβρίου δείχνουν ότι η παραγωγή για το 2025/26 θα κινηθεί σε νέο ιστορικό υψηλό. Την ίδια στι...
Πώς κινείται το καλαμπόκι στη διεθνή αγορά: Παραγωγή, εμπόριο και τάσεις
Πώς κινείται το καλαμπόκι στη διεθνή αγορά: Παραγωγή, εμπόριο και τάσεις
Μία από τις πιο ισχυρές χρονιές της τελευταίας δεκαετίας φαίνεται πως διαγράφεται για το καλαμπόκι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του FAO που δημοσιεύτηκαν στα μέσα Νοεμβρίου. Η παγκόσμια παραγωγή των χονδρόκοκκων σιτηρών – με κ...
Σκληρό σιτάρι: Πως εξελίσσονται οι καναδικές εξαγωγές, προβλέψεις παραγωγής και παγκόσμια αποθέματα
Σκληρό σιτάρι: Πως εξελίσσονται οι καναδικές εξαγωγές, προβλέψεις παραγωγής και παγκόσμια αποθέματα
Ο ρυθμός εξαγωγών για το καναδικό σκληρό σιτάρι συνεχίζει να είναι ισχυρός, αναφέρει η επίσημη Στατιστική Αρχή του Καναδά, στην πρόσφατη ενημέρωση, που εξέδωσε στις 10 Νοεμβρίου 2025. Ειδικότερα οι εξαγωγές προς την ΕΕ έχουν αυξηθ...
Ανάγκη προστασίας Ευρωπαίων παραγωγών από φτηνές εισαγωγές ρυζιών, έπεσαν οι τιμές έως 30%
Ανάγκη προστασίας Ευρωπαίων παραγωγών από φτηνές εισαγωγές ρυζιών, έπεσαν οι τιμές έως 30%
Ο ευρωπαϊκός τομέας ρυζιού βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι λόγω της προόδου των τριμερών διαπραγματεύσεων για το Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων (ΣΓΠ). Το Σύστημα Γενικευμένων Προτιμήσεων (ΣΓΠ) είναι ένα καθεστώς εμπορικών π...
Ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών – Σταθερή αγορά, αλλά πτωτική πίεση στις τιμές
Ρεκόρ στην παγκόσμια παραγωγή σιτηρών – Σταθερή αγορά, αλλά πτωτική πίεση στις τιμές
Το Διεθνές Συμβούλιο Σιτηρών ( IGC) στην τελευταία του έκθεση (Grain Market Report No. 570) καταγράφει μια εντυπωσιακή εικόνα για την παγκόσμια αγορά σιτηρών. Η συνολική παραγωγή για τη σεζόν 2025/26 προβλέπεται να αγγίξει νέο ιστ...
Συμβόλαια για σκληρό σιτάρι της επόμενης σοδειάς, τιμή βάσης στα 24,5 λεπτά και με πριμ ποιότητας φτάνει στα 27,5 λεπτά
Συμβόλαια για σκληρό σιτάρι επόμενης σοδειάς, τιμή βάσης στα 24,5 λεπτά και με πριμ ποιότητας φτάνει στα 27,5 λεπτά
Τα συμβόλαια της νέας χρονιάς στο σκληρό σιτάρι ανακοίνωσε ο Α.Σ. Φαρσάλων «Ο Ενιπέας». Οι παραγωγοί μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια για την καλλιέργεια σκληρού σιταριού με κατώτερη εγγυημένη τιμή ή ελεύθερα με την τρέχουσα τιμή τ...
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ
Πράσινο φως από ΕΛΓΑ για ad hoc πρόγραμμα αποζημιώσεων στους παραγωγούς σιτηρών το 2024 ύψους 77 εκ. ευρώ
Ο ΕΛΓΑ αποδέχεται το αίτημα, που κατέθεσαν πολλές περιοχές της χώρας, για ένταξη σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ) για την απώλεια παραγωγής, το 2024, που είχαν τα χειμερινά σιτηρά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών....
Ιταλία: Πτώση 50% στις τιμές παραγωγού στο ρύζι λόγω αυξημένων εισαγωγών
Ιταλία: Πτώση 50% στις τιμές παραγωγού στο ρύζι λόγω αυξημένων εισαγωγών
Κατακόρυφη πτώση τιμών, κατά 50%, μέσα σε λίγους μήνες, βλέπουν οι παραγωγοί ρυζιού στην Ιταλία λόγω των αυξημένων εισαγωγών. Η ιταλική αγροτική οργάνωση Coldiretti κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λίγο πριν από την έναρξη της συγκο...
Έρχεται συμπληρωματική πληρωμή στην συνδεδεμένη ενίσχυση του καλαμποκιού
Έρχεται συμπληρωματική πληρωμή στην συνδεδεμένη ενίσχυση του καλαμποκιού
Έχουμε αλλαγή στο ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο καλαμπόκι. Το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στην καλλιέργεια αραβόσιτου για το έτος ενίσχυσης 2024, καθορίζεται στα 520 ευρώ/εκτάριο (52 ευρώ το στρέμμα). Όπως αναφέρει η σχετ...
Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το καλαμπόκι – Ο πρακτικός οδηγός του παραγωγού
Πώς να αποθηκεύσετε σωστά το καλαμπόκι – Ο πρακτικός οδηγός του παραγωγού
Μπορεί τα καλαμπόκια να έφυγαν από το χωράφι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τελείωσε και η φροντίδα τους. Η περίοδος μετά τη συγκομιδή είναι εξίσου κρίσιμη με την καλλιέργεια. Η σωστή αποθήκευση καθορίζει αν το προϊόν θα διατηρήσει τ...
Μετά τη συγκομιδή του αραβόσιτου: τι πρέπει να κάνει ο παραγωγός και γιατί;
Μετά τη συγκομιδή του αραβόσιτου: τι πρέπει να κάνει ο παραγωγός και γιατί;
Στον ΑγροΤύπο μιλά ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Δράμας, Κ. Σίμογλου, τονίζοντας ότι η περίοδος μετά τη συγκομιδή του αραβόσιτου είναι καθοριστική για την επόμενη χρονιά. «Τώρα είναι η φάση στην οποία οι παραγωγοί θα έπρεπε να προετοιμάσουν...
Οδηγός βασικής λίπανσης για χειμερινά σιτηρά
Οδηγός βασικής λίπανσης για χειμερινά σιτηρά
Η βασική λίπανση στα φθινοπωρινά σιτηρά αποτελεί το πρώτο και καθοριστικό βήμα για μια ισορροπημένη και αποδοτική καλλιέργεια. Σε αυτή τη φάση χορηγείται ολόκληρη η ποσότητα φωσφόρου και καλίου, καθώς και ένα μέρος του αζώτου, που...
Load more posts