Σε κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν την Πέμπτη (20/4/2023) οι εργαζόμενοι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πτηνοτρόφων Μεγάρων (Agrosyn), εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για τη μη έκδοση άδειας λειτουργίας τού νέου εργοστασίου ζωοτροφών και τον κίνδυνο να χαθεί το ύψος της επένδυσης του Αναπτυξιακού Νόμου.
Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Θωμάς Παπαγιάννης, Διευθυντής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πτηνοτρόφων Μεγάρων, «το έτος 1986 σε μια έκταση 65 στρεμμάτων ανεργέθηκε μια βιομηχανική μονάδα συσκευασίας και επεξεργασίας αυγών για τα μέλη του συνεταιρισμού μας. Το 1992 μας χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας κέντρου ωοσκοπήσεως και συσκευασίας αυγών, καθυστερημένα παρόλο που το ωοσκοπικό μηχάνημα λειτουργούσε εξαρχής ήτοι από αρχές του έτους 1989. Στα παραχωρητήρια υπήρχε όρος ότι υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης (μέσα σε 3ετία ή σε χρονικό διάστημα μετά από παράταση) κατασκευής και λειτουργίας του εργοστασίου, οι εκτάσεις θα περιέρχονταν στην κυριότητα του Συνεταιρισμού.
Το κέντρο ωοσκόπησης και συσκευασίας αυγών εξακολουθεί από τότε μέχρι και σήμερα να λειτουργεί ανελλιπώς, η δε αυτή δραστηριότητα του Συνεταιρισμού περιλαμβάνεται στην ευρύτερη δραστηριότητα επεξεργασίας αυγών. Τονίζεται ότι ο Συνεταιρισμός είναι μια υγιής επιχείρηση που δεν έχει οφειλές. Το τίμημα των παραχωρήσεων εξοφλήθηκε ολοσχερώς με τις πράξεις παραχώρησης. Όλα τα δάνεια που λάβαμε για την κατασκευή του εργοστασίου έχουν εξοφληθεί για την κατασκευή του εργοστασίου (περίπου 2.000.000 ευρώ).
Σε αυτό τον χώρο και σε ένα ήδη υπάρχων κτίριο θέλουμε να ιδρύσουμε μια μονάδα επεξεργασίας ζωοτροφών. Έχουμε ενταχθεί οριστικά στον Αναπτυξιακό νόμο για επένδυση στις παραχωρηθείσες εκτάσεις ύψους 1.000.000 ευρώ για κατασκευή εργοστασίου φυραματοποιίας και ζωοτροφών. Μάλιστα είχαμε και καλή μοριοδότηση. Ήδη έχουμε ξεκινήσει να τοποθετούμε τα μηχανήματα και έχουμε προκαταβάλει το 30% της επένδυσης δηλαδή 300.000 ευρώ.
Η Περιφέρεια όμως δεν δίνει τις σχετικές άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας για να προχωρήσει η επένδυση. Απορρίπτει την αίτησή μας για άδεια εγκατάστασης του νέου εργοστασίου.
Έχουμε καταθέσει όλα τα παραπάνω που αποδεικνύονται μαζί με έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη από το καλοκαίρι του 2021 αλλά και στη Διεύθυνση ακίνητης περιουσίας με αριθμό πρωτοκόλλου 3525/374550/24.12.2021
Ζητούμε να δοθεί μία λύση σε ενδεχόμενη ανάκληση των παραχωρητηρίων, καθώς θεωρούμε ότι ο συνεταιρισμός εκπλήρωσε τον σκοπό του διότι το εργοστάσιο λειτούργησε, και σήμερα εξακολουθεί να λειτουργεί το τμήμα ωοσκόπησης και συσκευασίας αυγών το οποίο είχε επισκεφθεί, τον Ιανουάριο του 2018, ο σημερινός Πρωθυπουργός. Ενδεχόμενη ανάκληση των παραχωρητηρίων θα σήμαινε ολοκληρωτική καταστροφή για τον Συνεταιρισμό αλλά και μεγάλο πλήγμα στην παραγωγή της περιοχής, τη στιγμή μάλιστα που ετοιμάζεται μεγάλη επένδυση που θα εξασφαλίσει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή αλλά και νέες θέσεις εργασίας.
Έχουμε κάνει πρόσφατα συνάντηση στο ΥπΑΑΤ με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα αναλάμβανε πρωτοβουλία να λύσει το πρόβλημα. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το ύψος της επένδυσης και να απενταχθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο, πράγμα που θα σήμαινε ολοκληρωτική καταστροφή για τον Συνεταιρισμό».
Το Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και μεθοδολογία για την εκτίμηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών παραγομένων προϊόντων από εκστατικά και εντατικά συστήματα εκτροφής αιγών και πουλερικών.» και αφορά την παρουσίαση αποτελεσμάτων στα πλαίσια του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Code-ReFarm, HORIZON 2020.
Η εκδήλωση θα γίνει στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου τη Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024 στις 11:00 στα Πέτρινα κτήρια (Συντεταγμένες 40.536522, 22.988971).
Όσοι γεωπόνοι, παραγωγοί ή άλλοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να στείλουν email στο [email protected]
Συνάντηση και σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου πραγματοποιείται, σήμερα Τετάρτη (15/1), υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη.
Σε σύσκεψη στο Ρέθυμνο ο Κώστας Τσιάρας ανέπτυξε τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του πρωτογενούς τομέα. Σε ό,τι αφορά στον εκσυγχρονισμό του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει τους παραγωγούς με 1,6 δις ευρώ, εκ των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών δεν φθάνουν ούτε το ήμισυ, ο κ. Τσιάρας είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξή του καθώς γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθούν όλο και περισσότερα παθογόνα αίτια που έχουν προκύψει από την κλιματική κρίση. Είπε ότι με τα υπάρχοντα δεδομένα προκρίνεται το μοντέλο της ανταποδοτικότητας με διαφάνεια και την συνέχιση της στήριξης του κράτους και διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι ο ΕΛΓΑ θα παραμείνει πυλώνας στήριξης της παραγωγής τους.
Χθες Τρίτη (14/1), το σύνολο των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα του νομού Ηρακλείου τέθηκαν στην συνάντηση τρεισήμισι ωρών, που είχε με τους αγρότες ο υπουργός στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη. Κυρίαρχο ζήτημα της τρίωρης συζήτησης με εκπροσώπους του συνόλου του αγροτικού κόσμου και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, ήταν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και ιδιαίτερα το φαινόμενο της λειψυδρίας, ενώ οι αλιείς έθεσαν το πρόβλημα που δημιουργεί η εισβολή ξενικών ειδών και οι ζημιές που προκαλούνται στην αλιεία.
Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα της λειψυδρίας ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει παραδοθεί η δεύτερη φάση της μελέτης που ανέλαβε, για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, η ολλανδική εταιρεία HVA. Ήδη έχει παραδοθεί η πρώτη φάση και στη δεύτερη αναμένεται να καταγράφεται η χωροθέτηση των έργων που πρέπει να γίνουν και η διασύνδεσή τους με αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τα δύο μεγάλα έργα ΣΔΙΤ στο Λασίθι ή άλλα μεγάλα και μικρότερα αρδευτικά έργα που προγραμματίζονται μέσω του ΣΣ ΚΑΠ. Όπως τόνισε ο κ. Τσιάρας για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται ένας ολιστικός σχεδιασμός στον τομέα των αρδευτικών έργων, μέσω του ΥΔΩΡ 2.0 και άλλων προγραμμάτων του ΠΑΑ και είπε ότι και στην Κρήτη θα δημιουργηθεί κεντρικός οργανισμός για τη διαχείριση των υδάτων στο νησί, κατά τα πρότυπα του ΟΔΥΘ στη Θεσσαλία.
Σε ό,τι αφορά στην αγροτική οδοποιία, πρόβλημα που ετέθη από όλους τους δημάρχους του Νομού που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ο κ. Τσιάρας τους διαβεβαίωσε ότι με την υπερδέσμευση το πρόγραμμα αναμένεται να φθάσει στα 300 εκατ. ευρώ.
Για τα προβλήματα που δημιουργεί στην παραγωγή η κλιματική κρίση, ο κ. Τσιάρας έδωσε έμφαση στην πρόταση που έχει καταθέσει και έχει συζητήσει με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Κρίστοφ Χάνσεν, για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλοβοηθείας που θα καλύπτει ζητήματα ακαρπίας στα παραγόμενα προϊόντα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις αποφάσεις που αφορούν την αγροτική παραγωγή της περιοχής δίνοντας έμφαση στην επίλυση της εκκρεμότητας με το εθνικό απόθεμα των Νέων Αγροτών του 2018, την ενεργοποίηση του προγράμματος «Αμάλθεια» από το οποίο τα 7,8 εκατ. από τα 10,2 εκατ. του συνολικού προγράμματος, αφορούν στην Κρήτη, στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στη ρύθμιση που αφορά στο πρόγραμμα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορούν να μετάσχουν και παραγωγοί που δεν έχουν πάρει «έγκριση τύπου».
Τέλος ο κ. Τσιάρας ευχαρίστησε τον μετέχοντα στη σύσκεψη Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πανώλης, διαβεβαιώνοντας τους αγρότες για την καταβολή αποζημίωσης για την αγορά ζωοτροφών, ισοδύναμη με ένα μήνα τροφής, λόγω του γενικού περιορισμού που επεβλήθη στις μετακινήσεις ζώων το καλοκαίρι.
Η κοροϊδία με ΕΛΓΑ πρέπει να σταματήσει
Η Νέα Αριστερά με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβερνητική ανακολουθία και τον εμπαιγμό απέναντι στον αγροτικό κόσμο, καθώς για ακόμη μια φορά οι υποσχέσεις του Πρωθυπουργού προς τους αγρότες αποδεικνύονται χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης, στις 21 Ιουνίου 2024, δήλωνε ότι ο νέος κανονισμός και η νομοθεσία για τις αγροτικές ασφαλίσεις θα έρθουν προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν την ολοκλήρωση του καλοκαιριού, με στόχο την εξορθολογισμένη και δικαιότερη λειτουργία του μηχανισμού. Ωστόσο, μόλις σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Τσιάρας παραδέχτηκε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του κανονισμού, δικαιολογούμενος ότι γίνεται ακόμα προσπάθεια να συμπεριληφθούν περισσότερα ζημιογόνα αίτια από την κλιματική κρίση.
Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που διανύει ήδη τον έκτο χρόνο της θητείας της, συνεχίζει να μεταθέτει τις λύσεις στο αόριστο μέλλον, αφήνοντας τους αγρότες εκτεθειμένους στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών. Η Νέα Αριστερά απαιτεί άμεση υλοποίηση μέτρων που θα διασφαλίσουν την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των αγροτών, τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ με βάση τις πραγματικές ανάγκες του αγροτικού κόσμου και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες.
Η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει - οι αγρότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο».
Μέχρι τέλος του μήνα θα καταβληθούν οι ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους, με σκοπό την κάλυψη του αυξημένου κόστους ζωοτροφών, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν κύκλοι του ΥπΑΑΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, εξετάζεται η εφαρμογή ενός γενικού μέτρου de minimis, που θα απευθύνεται σε αιγοπροβατοτρόφους σε ολόκληρη τη χώρα. Η απόφαση αυτή συνδέεται με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κτηνοτρόφοι εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις των ζώων τους, που τους ανάγκασαν να παραμείνουν για μεγάλα διαστήματα σε κλειστούς στάβλους, αυξάνοντας έτσι το κόστος ζωοτροφών. Η αποζημίωση θα αφορά έναν μήνα απαγόρευσης μετακίνησης.
Τη δημιουργία μίας ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας κάθε χρόνο και πάντα βάσει των τιμολογίων εξόδων τους (ζωοτροφές, εφόδια, κλπ), θα επιστρέφεται κατευθείαν στον παραγωγό ένα μέρος του κόστους μεταφορών ζητούν από την πλευρά τους οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης.
Όσον αφορά το ποσό της ενίσχυσης για το πρόγραμμα αντικατάστασης του ζωικού κεφαλαίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι 330 ευρώ μάξιμουμ ανά ζώο.
Το πρόγραμμα θα «ανοίξει» έως τέλος Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα επιπλέον επιδότησης για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας.
Υπογράφτηκε η ΚΥΑ για καταβολή έκτακτης ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για τις ζωοτροφές, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας, απαντώντας στον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν.
Στην ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄5788/17-10-2024) για τις αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, που αναγκάζονται να προβούν σε υποχρεωτική θανάτωση και καταστροφή των θανατωμένων ζώων τους, περιλαμβάνεται και η ενίσχυση για ζωοτροφές.
Συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι: «Ως προς τις δαπάνες για τις ζωοτροφές, σημειώνεται ότι στην παραπάνω απόφαση προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων που συνδέονται με τα λοιπά μέτρα που αποφασίζονται, σύμφωνα με τους όρους και τις ειδικές κτηνιατρικές διατάξεις για την εξάλειψη των ασθενειών των ζώων, όπως η καταβολή στους κτηνοτρόφους αποζημίωσης ίσης με την αξία αγοράς των ζωοτροφών που καταστρέφονται, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο για τη διαχείριση εστιών των εν λόγω ασθενειών.
Η εν λόγω ΚΥΑ έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει εγκρίνει τη διάθεση και την κατανομή των απαιτούμενων ποσών βάσει των αιτημάτων πληρωμής, τα οποία έχουν αποσταλεί στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων».
Διαβάστε την απάντηση του Υφυπουργού (εδώ)
Διαβάστε το ΦΕΚ (εδώ)
Αναμένεται το επόμενο διάστημα να πληρωθούν οι εκκρεμότητες της βασικής ενίσχυσης παλαιότερων ετών, συγκεκριμένα από το 2015 έως το 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε η επεξεργασία στοιχείων που αφορούν περιπτώσεις αστοχιών παλαιότερων ετών
Στο μεταξύ, συνάντηση με κτηνοτρόφους και εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων και συνεταιρισμών είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στη Γυρτώνη της Λάρισας.
Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί από το ΥπΑΑΤ 13,3 εκ. ευρώ ως αποζημιώσεις για την πανώλη και την ευλογιά, με τις τιμές αποζημίωσης να είναι έως και 100% αυξημένες σε σχέση με αυτές του 2023, ενώ θα αποζημιωθεί το σύνολο των θανατωθέντων ζώων, ανέφερε στους κτηνοτρόφους.
Επίσης, στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να ανακοινωθεί πρόγραμμα ενίσχυσης για τις ζωοτροφές μέσω του προγράμματος de minimis.
Αναφορικά με την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου, ο κ. Κέλλας, δήλωσε πως θα γίνει μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος και με 100% χρηματοδότηση.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε επίσης τους κτηνοτρόφους, πως για την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης και στήριξης η άδεια λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων - μετά από νομοθετική ρύθμιση - θα πρέπει να έχει εκδοθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2025.
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι κτηνοτρόφοι στα παραστατικά που απαιτούνται για να ενταχθούν στο Οικολογικό Σχήμα 31.7-Δ «Κατάρτιση και εφαρμογή βελτιωμένου σιτηρεσίου».
Αφορά την ενίσχυση κτηνοτρόφων για τη κατάρτιση και εφαρμογή προγράμματος κατάλληλου εμπλουτισμού και τελικά βελτιστοποίησης του σιτηρεσίου, σε συνεργασία με σύμβουλο, έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στα μηρυκαστικά, και να μειωθεί η χρήση αντιβιοτικών.
Ο κτηνοτρόφος, σε συνεργασία με το σύμβουλο, παρακολουθεί και προσαρμόζει το βελτιωμένο σιτηρέσιο και ενημερώνει ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης των εκπομπών αερίου και της μείωσης της χρήσης αντιβιοτικών.
Ο φάκελος δικαιούχου περιέχει τα κάτωθι παραστατικά:
α) Βεβαίωση του συμβούλου για την εφαρμογή τουλάχιστον μίας εκ των περιγραφόμενων δεσμεύσεων,
β) παραστατικά αγοράς προσθέτων υλών ζωοτροφών, προμιγμάτων, πρώτων υλών και συνθέτων ζωοτροφών και στην περίπτωση ενσωμάτωσης/χρήσης πρόσθετων υλών ή και προμιγμάτων προσθέτων υλών ή και σύνθετων ζωοτροφών (π.χ. ισορροπιστής) που περιέχουν πρόσθετες ύλες, παραστατικά (ετικέτες ζωοτροφών, πιστοποιητικά ανάλυσης κ.λπ.) που να το αποδεικνύουν.
Όπως αναφέρουν στον ΑγροΤύπο εκπρόσωποι των ΚΥΔ, θα πρέπει τα παραστατικά να βγαίνουν στα ονόματα αυτών που δηλώνουν το συγκεκριμένο Οικολογικό Σχήμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα θα μπορούν να εισπράξουν την ενίσχυση.
Οι αποδοχές του συμβούλου καθορίζονται κατά μέγιστο σε ποσοστό έως και 5% της ενίσχυσης που λαμβάνει ο δικαιούχος για την παρούσα δράση, και σε έως 500 ευρώ συνολικά.
Τα χαρακτηριστικά του βελτιωμένου σιτηρεσίου δύνανται να είναι ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:
α) Μείωση της αναλογίας χονδροειδών προς συμπυκνωμένες ζωοτροφές, έως του βαθμού που δεν δημιουργούνται αρνητικές συνέπειες για τα ζώα,
β) μεγαλύτερη χρήση ψυχανθών έναντι αγροστωδών φυτών,
γ) βελτίωση της ποιότητας των χορηγούμενων ή βοσκούμενων χονδροειδών ζωοτροφών,
δ) βελτίωση του ενσιρώματος με τη χρήση πρόσθετων υλών (ή προμιγμάτων αυτών) εγκεκριμένων για την εν λόγω χρήση σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ) 1831/2003,
ε) αύξηση της συμπερίληψης ελαιούχων σπόρων, καρπών και προϊόντων αυτών,
στ) εφαρμογή διατροφής ακριβείας (κυρίως ως προς τα αμινοξέα),
ζ) συμπερίληψη στο σιτηρέσιο πρώτων υλών ζωοτροφών όπως ζυμών, καθώς και άλλων προϊόντων και αραπροϊόντων που λαμβάνονται μέσω ζύμωσης με χρήση μικροοργανισμών,
η) συμπερίληψη στο σιτηρέσιο πρόσθετων υλών όπως:
ηα) προστατευμένων στη μεγάλη κοιλία αμινοξέων,
ηβ) αιθέριων ελαίων (π.χ. ριγανέλαιο κ.λπ.),
ηγ) ενζύμων, μικροοργανισμών και άλλων ζωοτεχνικών πρόσθετων υλών, οι οποίες είναι εγκεκριμένες σύμφωνα με τον Καν.(ΕΚ) 1831/2003 και τηρούνται οι ειδικές απαιτήσεις για τους όρους χρήσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό έγκρισης,
θ) εφαρμογή οποιασδήποτε τεχνικής διατροφής ή και τροποποίησης του σιτηρεσίου ή και χρήση άλλης πρώτης ή πρόσθετης ύλη ζωοτροφών, η οποία συμβάλει, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου ή και της χρήσης αντιβιοτικών, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι λοιπές απαιτήσεις της νομοθεσίας των ζωοτροφών.
Προχωρά το ΥπΑΑΤ το θέμα για την οικονομική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους για αγορά ζωοτροφών.
Η πληρωμή θα γίνει μετά τις γιορτές και σίγουρα μέσα στο 2025 όταν θα βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, επεξεργάζονται σχέδιο για να δοθεί de minimis οριζόντια στους αιγοπροβατοτρόφους όλης της χώρας για το αυξημένο κόστος ζωοτροφών, διότι τα ζώα έμειναν κλεισμένα στους στάβλους με την απαγόρευση των μετακινήσεων.
Θα υπάρξει όμως και ένα πρόσθετο πακέτο ενισχύσεων που θα πάει σε συγκεκριμένες περιοχές, στις οποίες οι κτηνοτρόφοι έχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα κοπάδια τους σε καραντίνα λόγω πανώλης και ευλογιάς (π.χ. Έβρο, Λάρισα κ.α.). Σε αυτές τις περιοχές θα πάνε περισσότερα χρήματα για την αγορά των ζωοτροφών.
Κατάσχεση αμνών
Στο μεταξύ είχαμε κατάσχεση αρνιών στην Π.Ε. Τρικάλων λόγω παράβασης των μέτρων πρόληψης για την Ευλογιά.
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει όλους τους κτηνοτρόφους και τους πολίτες ότι την Παρασκευή (6/12/2024), κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, διαπιστώθηκε παράνομη διακίνηση τριάντα δύο αμνών (άνευ σήμανσης και υγειονομικού πιστοποιητικού), που διακινούνταν με προορισμό σφαγειοτεχνική εγκατάσταση στην Π.Ε. Τρικάλων.
Όπως επισημαίνει τα μέτρα για την Ευλογιά του προβάτου και την αποτροπή της διασποράς του νοσήματος επέβαλλαν την κατάσχεση των εν λόγω ζώων και την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων στην εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Η κτηνοτροφία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει δεχτεί εδώ και πέντε μήνες ισχυρό πλήγμα από τις επιζωοτίες της Πανώλης και της Ευλογιάς.
Η μεγάλη πλειοψηφία των κτηνοτρόφων έχει επιδείξει υποδειγματική προσήλωση στην εφαρμογή των μέτρων και άριστη συνεργασία με τις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές.
Είναι απαράδεκτο κάποιοι επαγγελματίες να προτάσσουν το κέρδος και να λειτουργούν εις βάρος της αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας, θέτοντας σε κίνδυνο το αποτέλεσμα της προσπάθειας τόσων μηνών.
Η Υπηρεσία με γνώμονα την προστασία της υγείας των ζώων και του ζωικού κεφαλαίου θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους, την κλινική επιτήρηση και τη διενέργεια δειγματοληψιών και σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμορφώσεων θα επιβάλλει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με το Ν. 4235/2014.
Αίτημα έστειλε η ΕΘΕΑΣ προς το ΥπΑΑΤ, με το οποίο ζητά να γίνει επανεξέταση της απόφασης για τη διακίνηση των ζωοτροφών λόγω των κρουσμάτων ευλογιάς.
Στην επιστολή της η ΕΘΕΑΣ αναφέρει τα εξής:
Οι σημαντικές προσβολές σε πολλές περιφέρειες της χώρας του ζωικού κεφαλαίου από τις ασθένειες της Πανώλης και της Ευλογιάς αιγοπροβάτων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται από τον Ιούλιο, έχουν παράλληλη επίπτωση και στον τομέα της παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών, αφού συνέπεσε με το μέγιστο της συγκομιδής τους, της αποθήκευσης και της διακίνησης.
Έτσι, έχει δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων μια αδυναμία:
- των κτηνοτρόφων που είχαν αποθηκεύσει ζωοτροφές και απώλεσαν το ζωικό κεφάλαιο και τώρα ούτε μπορούν να τις πωλήσουν, ούτε και να τις εξοφλήσουν στην αξία αγοράς από αυτούς που τις αγόρασαν.
- των παραγωγών κτηνοτροφικών φυτών και ζωοτροφών, είτε καρπού (αραβόσιτος), είτε σανού (μηδική) να μπορέσουν να διακινήσουν τις ήδη αποθηκευμένες ζωοτροφές, κατά την έναρξη των μέτρων, ώστε να μπορέσουν να αποθηκεύσουν τις νέες συγκομιδές.
Με βάση τις δύο παραπάνω βασικές κατηγορίες προβλημάτων και τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΕΘΕΑΣ από τους συνεταιρισμούς μέλη της και σε συνέχεια της εγκυκλίου με τις οδηγίες που αφορούν τη διακίνηση ζωοτροφών, μετά από τα πολλαπλά κρούσματα ευλογιάς, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα σε συνεταιρισμούς, σε αγρότες, σε κτηνοτρόφους και σε ιδιώτες, οι οποίοι διαθέτουν αποθηκευμένες τις ζωοτροφές και δεν δύνανται να τις πουλήσουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν μεγάλο θέμα ρευστότητας, δυσχεραίνοντας την κατάσταση, που λόγω των μεγάλων ποσοτήτων, κινδυνεύουν από οικονομική κατάρρευση.
Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, που η κατάσταση επιβαρύνθηκε από το αυξημένο κόστος παραγωγής ζωοτροφών λόγω της ξηρασίας, δημιουργείται εκ των πραγμάτων η ανάγκη εφαρμογής άμεσα, ενός πλαισίου προστασίας, για τη στήριξη των συνεταιρισμών, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των ιδιωτών, για την αντιμετώπιση των άμεσων επιπτώσεων από τους περιορισμούς στην προμήθεια και διακίνηση ζωοτροφών.
Ενδεικτικά προτείνουμε αυτή η ενίσχυση να γίνει μέσω:
- οικονομικών ενισχύσεων από την καταγραφή των αποθεμάτων που συσσωρεύθηκαν
- άλλων μορφών οικονομικής στήριξης μέσω δανειοδότησης, έναντι των αποθηκευμένων ζωοτροφών.
Σε συνέχεια των πρόσφατων συναντήσεων μας ξέρουμε ότι γνωρίζετε όλες τις πτυχές του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο τομέα των ζωοτροφών και πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν λύσεις με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρά τη δύσκολη συγκυρία για:
- την ελεγχόμενη διακίνηση των ζωοτροφών όπου είναι δυνατόν, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και προστασία του ζωικού κεφαλαίου
- την οικονομική στήριξη όσων εξ αιτίας των ζωονόσων δημιούργησαν αποθέματα, που αντικειμενικά δεν μπορούν να τα διαθέσουν γιατί π.χ. οι κτηνοτρόφοι που συνεργάζονταν δεν διαθέτουν πια ζωικό κεφάλαιο.
Μέσα στην εβδομάδα θα καταβληθούν αποζημιώσεις για τα θανατωθέντα ζώα, λόγω πανώλης, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι οποίες ανέρχονται στα 3.624.594 ευρώ.
Το εν λόγω ποσό εντάσσεται στην απόφαση καταβολής 6.544.375 ευρώ στις Π.Ε. όλης της χώρας, ως αποζημιώσεις για ευλογιά και πανώλη.
Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στην συνάντηση με κτηνοτρόφους του νομού Λάρισας, που επλήγησαν από τη θεομηνία Daniel και τις ζωονόσους της ευλογιάς και της πανώλης,
Στην συνάντηση γενικότερα συζητήθηκαν οι ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους παριστάμενους πως, για την άδεια λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων έχει δοθεί παράταση έως 31 Δεκεμβρίου 2025, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη των κτηνοτρόφων σε χρηματοδοτικά προγράμματα ενίσχυσης και στήριξης, όπως το μέτρο 5.2.
Επιπλέον, αναμένεται νομοθετική ρύθμιση που θα απαλλάσσει τους πληγέντες κτηνοτρόφους σε όλη τη χώρα από την υποχρέωση έκδοσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Για τη Θεσσαλία και τον Έβρο, ειδικότερα, η απαλλαγή ισχύει ήδη.
Επανέλαβε, δε, για μια ακόμη φορά ότι η ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου θα είναι μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, με 100% επιδότηση.
Αναφορικά με το αίτημα των κτηνοτρόφων περί οικονομικής ενίσχυσης για το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών εξαιτίας του εγκλεισμού των ζώων, ο Χρήστος Κέλλας σημείωσε ότι είναι ένα δίκαιο αίτημα το οποίο εξετάζεται από το Υπουργείο και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις μόλις οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα ποσά που θα καταβληθούν, πιθανότατα μέσω προγράμματος de minimis.
Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα του πλαφόν που προβλέπει ο ΕΛΓΑ στις αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο που χάθηκε λόγω της θεομηνίας Daniel, με αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να μην αποζημιώνονται για το σύνολο των απωλειών τους. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα βελτίωσης του υφιστάμενου πλαισίου.
Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι έθεσαν το ζήτημα αναστολής της υποχρέωσης προκαταβολής φόρου για την επόμενη χρονιά, καθώς έχουν μειωμένα εισοδήματα, δεδομένου ότι τα κοπάδια τους έχουν πληγεί. Ο Υφυπουργός προχώρησε σε άμεση επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα απαλλαγής από την προκαταβολή φόρου.
Τέλος, συζητήθηκαν τα μέτρα και η πορεία του περιορισμού της ευλογιάς, με τον υφυπουργό να δηλώνει αισιόδοξος ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα κερδηθεί και αυτή η μάχη.
Αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς, ο Χρήστος Κέλλας ανέφερε ότι είναι το τελευταίο μέτρο που απασχολεί το ΥπΑΑΤ αυτή τη στιγμή, καθώς θα θέσει σε κίνδυνο τις εξαγωγές, κυρίως της φέτας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Δημήτρης Μπαλούκας, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας, Στέλιος Σπανογιάννης, και οι κτηνοτρόφοι Δημήτρης Λιάπης, Γιώργος Αγγελής, Γιώργος Βλαχοστέργιος και Γρηγόρης Μπαρμπούτης.
Η αυξημένη ζήτηση για εισαγωγές καλαμποκιού από τις ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσει βραχυπρόθεσμα σε αύξηση των διεθνών τιμών.
Στο μεταξύ, την Τρίτη (26/11), έγινε μια αγορά σε δημοπρασία για συνολική ποσότητα 133.000 μετρικών τόνων καλαμποκιού από εταιρεία ζωοτροφών της Νότιας Κορέας. Αγοράστηκαν δύο φορτία καλαμποκιού (65.000 και 68.000 τόνους) από τους εμπορικούς οίκους Cofco και Pan Ocean. Οι τιμές c&f ήταν στα 224,25 και 224,06 ευρώ ανά τόνο.
Στις ΗΠΑ η συγκομιδή καλαμποκιού ήταν φέτος πιο πρώιμη σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με την έκθεση Νοεμβρίου που δημοσιοποίησε το USDA. Η παραγωγή καλαμποκιού στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι μειωμένη και να ανέλθει στα 15,143 δισ. μπουσέλ, με μια μέση απόδοση στα 183,1 μπουσέλ ανά στρέμμα. Τα τελικά αποθέματα καλαμποκιού αναμένεται να ανέλθουν στα 1,938 δισεκατομμύρια μπουσέλ, τα οποία είναι μειωμένα κατά 61 εκατομμύρια μπουσέλ σε σχέση τον προηγούμενο μήνα.
Το USDA ανακοίνωσε επίσης μια παραγωγή καλαμποκιού στην Βραζιλία στα 122 εκ. τόνους, ενώ η παραγωγή καλαμποκιού Αργεντινής προβλέπεται να είναι στους 50 εκ. τόνους. Οι εξαγωγές καλαμποκιού για την φετινή εμπορική περίοδο προβλέπονται ελαφρώς μειωμένες. Αναμένονται μειωμένες εξαγωγές για την Βραζιλία, που εν μέρει αντισταθμίζονται από μια αύξηση εξαγωγών της Αργεντινής, Βιρμανίας και Ουγκάντας. Όσον αφορά τα παγκόσμια αποθέματα καλαμποκιού προβλέπονται χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού στις ΗΠΑ υποχώρησαν ελαφρά, κατά 1 έως 5 σεντς, την Τρίτη (26/11). Ωστόσο ακόμη η διεθνή αγορά δεν έχει αντιδράση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι «θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για να επιβάλει, σε Μεξικό και Καναδά, δασμό 25% σε όλα τα προϊόντα που θα εισάγονται στις ΗΠΑ».
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο εξωτερικό στην χώρα μας έχει «μπλοκαριστεί» το εμπόριο καλαμποκιού λόγω των μέτρων της ευλογιάς. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση», Λάμπης Κουμπρίδης, «προσπαθούμε να πουλήσουμε 3.000 τόνους καλαμποκιού. Υπάρχει προσφορά από τους Βούλγαρους να αγοράσουν καλαμπόκι του συνεταιρισμού με τιμή 230 ευρώ ο τόνος αλλά δεν μπορούμε να το εξάγουμε λόγω της ευλογιάς. Ούτε στην εγχώρια αγορά μπορούμε να πουλήσουμε. Δεν μας αφήνει το ΥπΑΑΤ.
Ευτυχώς φέτος η ποσότητα καλαμποκιού είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρσι που ήταν στους 14.000 τόνους.
Πάντως οι καιρικές συνθήκες όπως όλα δείχνουν θα δημιουργήσουν προβλημα στην επερχόμενη παραγωγή. Οι λίγες βροχές έκαναν πολλούς παραγωγούς στην Βόρεια Ελλάδα να κάνουν σπορές αλλά το επόμενο διάστημα δεν έχουμε βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα να αναμένουμε μειωμένες αποδόσεις και κιλά».
H ευλογιά των προβάτων δεν έχει καταστρέψει μόνο τους κτηνοτρόφους αλλά αρχίζει να δημιουργεί πρόβλημα και στο εμπόριο φυτικής παραγωγής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζωοτροφή.
Όπως τονίζει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση», Λάμπης Κουμπρίδης, «έχουμε συμφωνήσει με τους Βούλγαρους να αγοράσουν καλαμπόκι του συνεταιρισμού αλλά δεν μπορούμε να το εξάγουμε λόγω της ευλογιάς. Δεν μας αφήνει το ΥπΑΑΤ. Το ίδιο συμβαίνει με τα μαλακά σιτάρια αλλά και με τον ηλίανθο.
Γενικότερα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ζωοτροφή φοβούνται να το αγοράσουν από την περιοχή. Φοβούνται να χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε είναι πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα στα ζώα τους.
Από την άλλη στην Θράκη έχουν θανατωθεί πολλά ζώα και δεν μπορούμε να το πουλήσουμε τις ζωοτροφές μας στις εκτροφές. Μόνο με εκτροφές βοοειδών και χοίρων μπορούμε να πουλήσουμε.
Αρχίζει η ευλογιά των προβάτων να δημιουργεί πρόβλημα και στην φυτική παραγωγή της χώρας μας».
Τα αποτελέσματα για τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ» για το 2023 αντανακλούν μια εξαιρετική χρονιά ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης, καταδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής του για ανάπτυξη και βιωσιμότητα.
Αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό στην χώρα. Το 100% της παραγωγής κρέατος κοτόπουλου διακινούν τα μέλη παραγωγοί μέσω του συνεταιρισμού.
Η ΠΙΝΔΟΣ συνέχισε δυναμικά και το 2024, υιοθετώντας μια στρατηγική ανάπτυξης που επικεντρώνεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσίασαν, την Τρίτη (12/11), στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση στην Αθήνα, ο πρόεδρος, Ανδρέας Δημητρίου και ο Γενικός Διευθυντής, Λάζαρος Τσακανίκας, η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5,5% στα 356.512.059 ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 7.174.000 ευρώ υπογραμμίζουν την ενισχυμένη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του Συνεταιρισμού.
Επιπλέον, η μείωση του δανεισμού, κατά 24%, στα 54.000.000 ευρώ βελτιώνει σημαντικά τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, ενισχύοντας τη ρευστότητα και την αυτονομία του.
Οι μονάδες ΑΠΕ που έχει εγκαταστάσει ο συνεταιρισμός έχουν σαν στόχο να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες της ΠΙΝΔΟΥ κατά 40%.
Όσον αφορά την υψηλή κερδοφορία που εξασφαλίζει για τα μέλη του, κινείται μεθοδικά σε ένα δεύτερο 5ετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. ευρώ (όσο και το πρώτο) για την περίοδο 2026-2030.
Η αυξημένη παραγωγική δραστηριότητα, με άνοδο στις παραγωγές νεοσσών, ζωοτροφής και προϊόντων κοτόπουλου, ενδυναμώνει τις δυνατότητες εφοδιασμού της ΠΙΝΔΟΣ, ενώ η άνοδος της θυγατρικής Αγροζωή ΑΒΕΕ, με 13,68% αύξηση στον κύκλο εργασιών και μηδενικό δανεισμό, συμβάλλει συνολικά στη θετική εικόνα και στην ισχυροποίηση του Συνεταιρισμού.
Το νέο επενδυτικό πλάνο προβλέπει νέο εκκολαπτήριο, επέκταση της μονάδας για τα ψημένα κοτόπουλα, ενίσχυση του ιδιόκτητου δικτύου μεταφορικών μέσων, ψηφιοποίηση των logistics, νέο Net Metering και ίδρυση μονάδας βιοαερίου το κόστος της οποίας θα φθάσει τα 14 εκατ. ευρώ.
Επενδυτικό πλάνο 2025 - 2030
Η ΠΙΝΔΟΣ επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και την καινοτομία, παρακολουθώντας:
Τις τάσεις και προτιμήσεις των καταναλωτών
Την ανάπτυξη της αγοράς πουλερικών
Την εξέλιξη της δικής της παραγωγής
Κύριες Επενδύσεις (Προϋπολογισμός 2025-2030: 27.000.000 €
- Επέκταση εκκολαπτηρίου: 10.000.000 €
- Επέκταση μονάδας έτοιμων ψημένων: 7.000.000
- Μεταφορικά μέσα: 3.000.000 €
- Ψηφιοποίηση: 2.000.000 €
- Νέες πτηνοτροφικές μονάδες: 5.000.000 €
- Net Metering: 3.000.000 €
- Μονάδα βιοαερίου 2MW: 15.000.000 €
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος, Ανδρέας Δημητρίου, το 10% του τζίρου αφορά την εξωστρέφια. Εξάγει φρέσκα κοτόπουλα σε Βαλκανικές χώρες και Κύπρο. Ψημένα κοτόπουλα σε Ντουμπάι, Γερμανία, Αυστρία. Το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί η μονάδα ψημένων κοτόπουλων.
Κάθε χρόνο δημιουργούνται νέες εκτροφές. Έχουμε νέους πτηνοτρόφους που επενδύουν σε νέες εκτροφές, ενώ ο συνεταιρισμός τους βοηθά στα πρώτα τους βήματα.
Τα κέρδη του συνεταιρισμού για το 2023 είναι αυξημένα σε σχέση με το 2023 και γίνονται επενδύσεις.
Ο συνεταιρισμός επενδύει μόνο στην παραγωγή κρέατος κοτόπουλου. Στόχος είναι την επόμενη 5ετία να αυξηθεί η παραγωγή κατά 10% και στην συνέχεια να φτάσει ο συνεταιρισμός στην παραγωγή 60 εκ. κοτόπουλων.
Στο φρέσκο κοτόπουλο η χώρα μας δεν έχει ανταγωνισμό. Εισάγουμε μόνο λίγες ποσότητες από Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑγροΤύπου ανέφερε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ανέφερε ότι αποτέλεσε ένα θετικό μέτρο η μείωση της φορολογίας για τα μέλη του συνεταιρισμού. Ισχύει η μείωση κατά 50% στα φυσικά πρόσωπα κατά επάγγελμα αγρότες και κατά 30% στους ετεροεπαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα που αν και υπάρχουν προβλήματα σύντομα θα λυθούν σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.
Όσον αφορά τις ζωοτροφές, εισάγονται οι πρώτες ύλες κυρίως από Βουλγαρία και από Βραζιλία (σόγια) τις οποίες επεξεργάζονται στα 2 εργοστάσια του συνεταιρισμού και στην συνέχεια τις δίνει στους πτηνοτρόφους.
Με όραμα για ένα βιώσιμο και υπεύθυνο μέλλον, η ΠΙΝΔΟΣ παραμένει αφοσιωμένη στη διαμόρφωση υψηλών προτύπων ποιότητας και καινοτομίας, υπηρετώντας ταυτόχρονα την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον.
Η ισχυρή οικονομική της απόδοση και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του 2023, όπως η σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών, η βελτιωμένη κερδοφορία και η μείωση του δανεισμού, αποτυπώνουν την επιτυχία της, όχι μόνο σε αριθμούς, αλλά και στη δέσμευσή της για μια υπεύθυνη και αειφόρα πτηνοτροφία.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες αφότου η Βουλγαρία ενημέρωσε το ΥπΑΑΤ για άκρως παθογόνο γρίπη των πτηνών σε πτηνοτροφεία.
Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, η εικόνα στα ελληνικά πτηνοτροφεία μέχρι στιγμής δεν εμπνέει ανησυχία. Δεδομένων όμως των εμπορικών ροών της γειτονικής χώρας με την Ελλάδα, οι ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες τέθηκαν σε επιφυλακή.
Όπως ανέφερε το υπουργείο, οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) έχουν λάβει οδηγίες για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων και τη λήψη δειγμάτων για αναλύσεις στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς.
Από την πλευρά τους οι πτηνοτρόφοι δηλώνουν στον ΑγροΤύπο ότι δεν είχαν καμιά ενημέρωση από το ΥπΑΑΤ.
Δεν ενημερώθηκαν στην Ήπειρο
Σε επιφυλακή τέθηκαν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, για τη λήψη μέτρων κατά της μετάδοσης της γρίπης των πτηνών, μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το σκοπό αυτό στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ήδη στην Περιφέρεια έγινε συνάντηση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας με τους εκπροσώπους του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» και της ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ενώ ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και στην Π.Ε. Άρτας.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, εκφράζοντας και τη δυσαρέσκειά του για τη μη κλήση στη σύσκεψη στο Υπουργείο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Ηπείρου και των μεγάλων πτηνοτροφικών της επιχειρήσεων.
Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, θεωρώ ότι έπρεπε να ειδοποιηθούν πρώτα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Ηπείρου, οι πτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί ΠΙΝΔΟΣ, Άρτας και η ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, καθώς τόσο σε κοτόπουλα, όσο και σε αβγά, ως Ήπειρος έχουμε, το μεγαλύτερο ποσοστό από όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν έγινε, όμως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες πήραν πρωτοβουλία και μαζί με τα στελέχη Πτηνοτροφικού και Νιτσιάκου έκαναν την πρώτη σύσκεψη για την Π.Ε. Ιωαννίνων. Πρέπει να λάβουμε μέριμνα ώστε να θωρακίσουμε την περιοχή μας. Θα λάβουμε αποφάσεις, με πρώτη που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ είναι να μείνουν μέσα τα οικόσιτα, γιατί έχουμε και λίμνες στην περιοχή και μπορούν να περάσουν πτηνά προερχόμενα από άλλες περιοχές εκτός Ελλάδος που έχουν πρόβλημα. Γενικά πρέπει να προετοιμαστούμε, ώστε να διαφυλάξουμε την πτηνοτροφία που έχει συμβάλει πολύ θετικά στην ανάπτυξη της περιοχής».
Ανάγκη πρόσληψης κτηνιάτρων
Μιλώντας στον ΑγροΤύπο η κα Μήνα Μπόρη, κτηνίατρος, αντιπρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ και πρώην πρόεδρος της ΠΕΚΔΥ, ανέφερε ότι «παρακολουθώντας την εξέλιξη των επιζωοτιών (Ευλογιάς, Πανώλους και Καταρροϊκού Πυρετού) στην ελληνική επικράτεια υπάρχει έντονη ανησυχία της για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.
Λόγω του κρούσματος στην Βουλγαρία της γρίπης των πτηνών οι ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες τέθηκαν σε επιφυλακή. Όμως οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι τρομερά υποστελεχωμένες.
Ζητάμε να προσληφθούν οι κτηνίατροι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Υπάρχουν οι σχετικές νομοθετικές διαδικασίες που προβλέπουν την άμεση πρόσληψή τους».
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΚΛΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 13/11/2024 έως 18/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ και ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΙΩΝΩΝ (Γεωργία Ακριβείας) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 13/11/2024 έως 18/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΟΡΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2- 47 OL 1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024- 2027
Περίοδος Ισχύος: 13/11/2024 έως 18/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii) ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 13/11/2024 έως 18/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΗΡΑ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(xi).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024- 2027
Περίοδος Ισχύος: 13/11/2024 έως 18/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1ε.2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 13/11/2024 έως 18/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΚΛΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 2
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ και ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΕΛΑΙΩΝΩΝ (Γεωργία Ακριβείας) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΟΡΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2- 47 OL 1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024- 2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 4
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii) ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΗΡΑ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(xi).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024- 2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 6
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1ε.2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΜΕΣΚΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΚΛΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΩΝ ΕΡΓΩΝ
Τίτλος: Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων υλοποίησης παρεμβάσεων εκ του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας του Α.Σ. ΜΕΣΚΛΩΝ σε εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΕ) 2021/2115 και 2022/126 της περιόδου 2024-2027 – Έτος 2024.
Δείτε εδώ
NATURA CRETICA I.K.E.
Η NATURA CRETICA I.K.E. δημοσιοποίησε τις παρακάτω Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα αντίστοιχα Αποτελέσματα:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ NATURA CRETICA I.K.E. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΆΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ NATURA CRETICA I.K.E. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΟΡΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΚΛΑΔΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΟΕΦ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α.(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ NATURA CRETICA I.K.E. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(xi) ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε την Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 8
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΛΕΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1ε ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε την Πρόσκληση
NATURA CRETICA I.K.E.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ NATURA CRETICA I.K.E. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 2
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΆΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ NATURA CRETICA I.K.E. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΟΡΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 4
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΛΑΙΟΚΛΑΔΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΛΑΔΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΟΕΦ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α.(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ NATURA CRETICA I.K.E. ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 6
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 7
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(xi) ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 8
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΛΕΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1ε ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση των Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου
Η Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση των Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου δημοσιοποίησε τις παρακάτω Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα αποτελέσματα:
Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων
Τίτλος: Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων υλοποίησης παρεμβάσεων εκ του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας σε εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΕ) 2021/2115 και 2022/126 της περιόδου 2024-2027 - Έτος 2024.
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΟΕΦ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΡΑΒΔΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 19/11/2024 έως 25/11/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5α
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΡΑΒΔΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 27/11/2024 έως 02/12/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 6
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1ε1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση των Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 2
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΆΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ EΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΟΕΦ. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 4
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(viii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΡΑΒΔΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5α
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΛΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΡΑΒΔΙΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 6
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1ε1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣΟΕΔ ΒΙΑΝΝΟΥ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση των Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου
Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων
Τίτλος: Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων υλοποίησης παρεμβάσεων εκ του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας σε εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΕ) 2021/2115 και 2022/126 της περιόδου 2024-2027 – Έτος 2024.
Δείτε εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κρουσώνα δημοσιοποίησε τις παρακάτω Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα αποτελέσματα:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περίοδος Ισχύος: 24/10/2024 έως 29/10/2024.
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΖΥΜΗΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL1α(iv).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024- 2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ GPS GIS ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL1α(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΛΙΩΝ ΕΛΑΙΟΖΥΜΗΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL 1α(xi).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024- 2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 5
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΟΥ (ΚΛΑΡΚ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL 1ε.4 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 23/10/2024 έως 29/10/2024
Περισσότερα εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 1
Τίτλος: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 2
Τίτλος: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ και ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΑΙΟΖΥΜΗΣ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΤΟΥ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL1α(iv).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 3
Τίτλος: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ GPS GIS ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL1α(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 4
Τίτλος: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΛΙΩΝ ΕΛΑΙΟΖΥΜΗΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL 1α(xi).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 5
Τίτλος: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤO ΕΡΓO ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΟΝΟΦΟΡΟΥ (ΚΛΑΡΚ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Παρέμβασης Π2-47 OL 1ε.4 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Δείτε εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΣΩΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΩΝ
Τίτλος: Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων υλοποίησης παρεμβάσεων εκ του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας σε εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΕ) 2021/2115 και 2022/126 της περιόδου 2024-2027 – Έτος 2024.
Δείτε εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
Ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Βάλτας δημοσιοποίησε τις παρακάτω Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τα αντίστοιχα Αποτελέσματα:
Πρόσκληση 1
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 18/10/2024 έως 23/10/2024
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 2
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 18/10/2024 έως 23/10/2024
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 3
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΡΑ (DECANTER) ΔΙΦΑΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 18/10/2024 έως 23/10/2024
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 4
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΟΡΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 18/10/2024 έως 23/10/2024
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 5
Τίτλος: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ GPS GIS ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ. (ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027
Περίοδος Ισχύος: 18/10/2024 έως 23/10/2024
Περισσότερα εδώ
Αποτελέσματα προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Πρόσκληση 1
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 2
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΆΡΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ,ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(ii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 3
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΗΡΑ (DECANTER) ΔΙΦΑΣΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(vii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 4
Τίτλος: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΟΡΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL1α(vii).2 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περισσότερα εδώ
Πρόσκληση 5
Τίτλος: AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΓΙΔΩΝ GPS GIS ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΛΥΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΑΚΟΥ. (ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ) ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Π2-47 OL 1α(viii).1 ΕΚ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΦ ΑΕΣ ΒΑΛΤΑΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (ΕΕ) 2021/2115 ΚΑΙ 2022/126 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2027.
Περισσότερα εδώ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΑΔΟΧΩΝ
Τίτλος: Κοινοποίηση επιλογής αναδόχων υλοποίησης παρεμβάσεων εκ του εγκεκριμένου προγράμματος εργασίας του Α.Ε.Σ. ΒΑΛΤΑΣ σε εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΕ) 2021/2115 και 2022/126 της περιόδου 2024-2027 – Έτος 2024.
Δείτε εδώ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η τροποποιητική απόφαση της προκήρυξης του Προγράμματος με τίτλο «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις».
Επιλέξιμες είναι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων.
Η τροποποιητική Υπουργική Απόφαση προβλέπει:
1. Απλοποίηση της δυνατότητας επίτευξης του ενεργειακού στόχου που θέτει το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, για τις αντικαταστάσεις συσκευών (π.χ. κλιματιστικό, ψυγείο, φούρνος, αντλία θερμότητας κ.α.) θα αρκεί μία νέα βεβαίωση εκπομπών για κάθε συσκευή. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές ή ελεγκτές θα μπορούν να την εκδίδουν (πριν και μετά την εγκατάστασή της), αντί για τη χρήση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή ενεργειακού ελέγχου.
2. Ένταξη αγροτών στους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος, με δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από 26 Σεπτεμβρίου 2024.
3. Ενίσχυση των ανακυκλούμενων συσκευών, ύψους 250 ευρώ ανά συσκευή (με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ), επιπρόσθετη της ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών.
Το πρόγραμμα Εξοικονομώ Επιχειρώντας «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.
Αντικείμενο του Προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των επιχειρήσεων και η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας και κατά συνέπεια των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα.
Μέσω του Προγράμματος, παρέχεται ενίσχυση στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προκειμένου να προβούν σε εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού:
Συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας (όπου εμπεριέχονται και Ηλιοθερμικά συστήματα αύξησης της απόδοσης των αντλιών θερμότητας και μέσω αποθήκευσης θερμότητας).
- Συστήματα ηλιακής θέρμανσης.
- Έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου).
- Λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, μέσω της εγκατάστασης ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού και συστημάτων για την εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία των εταιρειών.
Βασικός στόχος του Προγράμματος (του οποίου η τήρηση είναι αναγκαία) αποτελεί η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) τουλάχιστον κατά 30%, είτε συνολικά της συμμετέχουσας επιχείρησης είτε σημειακά ως προς τις υλοποιημένες παρεμβάσεις.
Επιλέξιμες δαπάνες – Επιλέξιμος εξοπλισμός
Επιλέξιμες δαπάνες
Κάθε αίτηση χρηματοδότησης αφορά στην επιδότηση:
i) δαπάνης Εξοπλισμού:
- της δαπάνης αγοράς ενός (1) νέου συστήματος θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας,
- της δαπάνης αγοράς ενός (1) νέου συστήματος ηλιακής θέρμανσης,
- της δαπάνης αγοράς έξυπνών συσκευών μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας (πίσω από το μετρητή του δικτύου)
- των δαπανών λοιπών παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας για την μείωση κατανάλωσης συμβατικής ενέργειας για θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό, φωτισμό και παραγωγή ΖΝΧ και, των δαπανών παρεμβάσεων ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού που συνδέεται με την παραγωγή (ήτοι στην παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή προϊόντων, καθώς και τη λειτουργία των εταιρειών).
ii) δαπανών Υπηρεσιών:
- της δαπάνης εκτέλεσης των αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού (π.χ κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης, παραμετροποίησης του Νέου εξοπλισμού (αντλία θερμότητας, ηλιοθερμικό σύστημα, σύστημα ηλιακής θέρμανσης, έξυπνος μετρητής κλπ.),
- της δαπάνης για την έκδοση δύο (2) Ενεργειακών Πιστοποιητικών, (Πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης - ΠΕΑ) για την εγκατάσταση υλοποίησης της επένδυσης που έχει δηλωθεί στην αίτηση.
Προσοχή τα φωτοβολταϊκά πάνελ δεν είναι επιλέξιμα από το Πρόγραμμα ούτε οι συσκευές που κάνουν χρήση φυσικού αερίου.
Διαβάστε το ΦΕΚ (εδώ)
Δείτε την πλατφόρμα αιτήσεων (εδώ)
Την άμεση ενίσχυση των κτηνοτρόφων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να μπορούν να προμηθευτούν ζωοτροφές, ζητά με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει τα εξής: «Οι Έλληνες κτηνοτρόφοι πρέπει να ενισχυθούν εδώ και τώρα πριν να είναι αργά γι’ αυτόν τον ιδιαίτερα παραγωγικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας.
Για αυτό και την Τετάρτη (18/9) ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα, την άμεση και χωρίς γραφειοκρατικά προσχώματα ενίσχυσή τους για την προμήθεια ζωοτροφών, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ζώων, αλλά και για να εξασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση των επιστημονικών οδηγιών και μέτρων για την αντιμετώπιση της πανώλης.
Πλέον, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για το υπουργείο και την κυβέρνηση. Κάθε μέρα που περνάει, είναι και πιο δύσκολη για τους κτηνοτρόφους».
Ανακοινώθηκαν μέτρα για τη διακίνηση των ζωοτροφών από εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των ζωνών προστασίας ή επιτήρησης της πανώλης.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΥπΑΑΤ, όσον αφορά τη διακίνηση των ζωοτροφών από τις επιχειρήσεις ζωοτροφών που έχουν τις εγκαταστάσεις τους εντός των ζωνών προστασίας / επιτήρησης σημειώνονται τα ακόλουθα:
1. Καμία επιχείρηση δεν δύναται να διακινήσει τις παραγόμενες στις εγκαταστάσεις της ζωοτροφές, εφόσον οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται εντός της ζώνης προστασίας / επιτήρησης χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει άδεια από την αρμόδια αρχή (Επόπτης Κυκλοφορίας Ζωοτροφών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ή του Τμήματος Αγροτικής Aνάπτυξης & Ελέγχων, κατά περίπτωση).
2. Άδεια διακίνησης δύνανται να χορηγείται από τον αρμόδιο επόπτη κυκλοφορίας ζωοτροφών εφόσον διασφαλίζεται ότι οι ζωοτροφές φυτικής προέλευσης και το άχυρο που έχουν παραχθεί εντός της ζώνης προστασίας / επιτήρησης:
α) έχουν παραχθεί σε τοποθεσίες όπου δεν διατηρούνται αιγοπρόβατα,
β) έχουν παραχθεί σε εγκαταστάσεις μεταποίησης ζωοτροφών όπου δεν διατηρούνται αιγοπρόβατα και η φυτική πρώτη ύλη προέρχεται:
i) από τοποθεσίες που αναφέρονται στο στοιχείο α) ή
ii) από περιοχές εκτός της ζώνης προστασίας, για εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη ζώνη προστασίας / από περιοχές εκτός της ζώνης επιτήρησης, για εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη ζώνη επιτήρησης
γ) προορίζονται για χρήση εντός της ζώνης προστασίας, για εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη ζώνη προστασίας / προορίζονται για χρήση εντός της ζώνης επιτήρησης, για εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη ζώνη επιτήρησης.
3. Οι κατά περίπτωση αρμόδιοι Eπόπτες Κυκλοφορίας Ζωοτροφών:
α) ενημερώνουν σχετικά με τα ανωτέρω τους υπεύθυνους επιχειρήσεων ζωοτροφών,
β) προβαίνουν σε συνεχείς ελέγχους για την εφαρμογή και την τήρηση των ως άνω αναφερόμενων,
γ) ενημερώνουν διαρκώς τη Δ/νση Ζωοτροφών & Βοσκήσιμων Γαιών για τις τυχόν δοθείσες από μέρους τους εγκρίσεις διακίνησης ζωοτροφών (αποστολέας, παραλήπτης, είδος ζωοτροφής και ποσότητα) καθώς και για κάθε σχετικό ζήτημα.
Η επικαιροποιημένη οδηγία για τις κτηνοτροφικές εκπομπές τέθηκε σε ισχύ από την Κυριακή (4 Αυγούστου), αναθεωρώντας την προηγούμενη σχετική οδηγία της ΕΕ.
Αποτελεί τον στόχο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για μηδενική ρύπανση, ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερες εκπομπές από μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, «θα εξασφαλίσει ένα υγιέστερο περιβάλλον για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, προωθώντας παράλληλα την καινοτομία, επιβραβεύοντας τους πρωτοπόρους και παρέχοντας στη βιομηχανία ίσους όρους ανταγωνισμού στην αγορά της ΕΕ».
Με τη νέα οδηγία θα έχουμε μετρήσεις στις εκπομπές από χοιροτροφικές και πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και αλλαγή στον τρόπο αδειοδότησης.
Έως το 2050, με την εφαρμογή της αναθεωρημένης οδηγίας αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές βασικών ατμοσφαιρικών ρύπων έως 40 % σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020.
Η οδηγία για τις εκπομπές από τη βιομηχανία και την κτηνοτροφία παρέχει στις εθνικές αδειοδοτούσες αρχές περιβαλλοντικούς κανόνες για περίπου 75.000 μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ΕΕ. Οι εγκαταστάσεις αυτές πρέπει να συμμορφώνονται με τους όρους εκπομπών με την εφαρμογή ειδικών ανά δραστηριότητα «βέλτιστων διαθέσιμων τεχνικών».
Ειδικότερα στην σχετική οδηγία περιλαμβάνονται - στο άρθρο 70 - αναφέρονται οι ειδικές διατάξεις για την εκτροφή πουλερικών και χοίρων. Μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:
Τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν ότι καμία εγκατάσταση (εκτροφή) δεν λειτουργεί χωρίς άδεια ή χωρίς να έχει καταχωριστεί και ότι η λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος κεφαλαίου είναι σύμφωνη με τους ενιαίους όρους για τους κανόνες λειτουργίας που αναφέρει η σχετική οδηγία (2024/1785).
Τα κράτη μέλη μπορούν να εφαρμόζουν διαδικασία αδειοδότησης στην εντατική εκτροφή πουλερικών και χοίρων:
α) με περισσότερες από 40 000 θέσεις για πουλερικά,
β) με περισσότερες από 2 000 θέσεις για χοίρους παραγωγής άνω των 30 kg ή
γ) με περισσότερες από 750 θέσεις για χοιρομητέρες.
Οι καταχωρίσεις ή οι αιτήσεις για τη χορήγηση αδειών περιλαμβάνουν τουλάχιστον περιγραφή των ακόλουθων στοιχείων:
α) της εγκατάστασης και των δραστηριοτήτων της·
β) του είδους των ζώων·
γ) την πυκνότητα εκτροφής σε ΜΖΚ ανά εκτάριο που υπολογίζεται σύμφωνα με το παράρτημα Ια, κατά περίπτωση·
δ) της δυναμικότητας της εγκατάστασης·
ε) των πηγών εκπομπών της εγκατάστασης·
στ) της φύσης και των ποσοτήτων των προβλεπόμενων εκπομπών από την εγκατάσταση σε κάθε επιμέρους στοιχείο του περιβάλλοντος.
Τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν ότι ο φορέας εκμετάλλευσης ενημερώνει την αρμόδια αρχή αμελλητί για κάθε σχεδιαζόμενη ουσιαστική μεταβολή στις εγκαταστάσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος κεφαλαίου και που είναι δυνατόν να έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον. Επίσης διασφαλίζουν ότι ο φορέας εκμετάλλευσης παρακολουθεί τις εκπομπές και τα σχετικά επίπεδα περιβαλλοντικών επιδόσεων σύμφωνα με τους ενιαίους όρους για τους κανόνες λειτουργίας της ΕΕ.
Ο κτηνοτρόφος είναι υποχρεωμένος να τηρεί αρχείο και να επεξεργάζεται όλα τα αποτελέσματα της παρακολούθησης, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών, κατά τρόπο ώστε να καθίσταται δυνατή η επαλήθευση της συμμόρφωσης με τις οριακές τιμές εκπομπών και τις οριακές τιμές περιβαλλοντικών επιδόσεων που καθορίζονται στους κανόνες λειτουργίας.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις οριακές τιμές εκπομπών και τις οριακές τιμές περιβαλλοντικών επιδόσεων που καθορίζονται στους ενιαίους όρους για τους κανόνες λειτουργείας, τα κράτη μέλη απαιτούν από τον φορέα εκμετάλλευσης να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την αποκατάσταση της συμμόρφωσης το συντομότερο δυνατό.
Ο κτηνοτρόφος διασφαλίζει ότι κάθε διαχείριση κοπριάς, όπως μεταξύ άλλων η διασπορά στο έδαφος αποβλήτων, ζωικών υποπροϊόντων ή άλλων καταλοίπων που παράγονται από την εγκατάσταση, πραγματοποιείται σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές, όπως καθορίζονται στους κανόνες λειτουργίας, και σε άλλη σχετική νομοθεσία της Ένωσης, και ότι δεν προκαλεί σημαντική ρύπανση του περιβάλλοντος.
Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι διενεργείται κατάλληλη παρακολούθηση (τα επίπεδα εκπομπών και περιβαλλοντικών επιδόσεων των εγκαταστάσεων) σύμφωνα με τους ενιαίους όρους για τους κανόνες λειτουργίας.
Όλα τα αποτελέσματα της παρακολούθησης καταγράφονται, υφίστανται επεξεργασία και παρουσιάζονται με τρόπο που παρέχει στην αρμόδια αρχή τη δυνατότητα να εξακριβώνει τη συμμόρφωση προς τις συνθήκες λειτουργίας, τις οριακές τιμές εκπομπών και τις οριακές τιμές περιβαλλοντικών επιδόσεων που περιλαμβάνονται στους γενικούς δεσμευτικούς κανόνες που αναφέρονται στην άδεια.
Διαβάστε την σχετική οδηγία (εδώ)
Ανάρτηση οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων στο πλαίσιο των Προσκλήσεων ετήσιας παράτασης για δικαιούχους της 2ης και της 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Κλιματικής Αλλαγής του ΥΠΑΑΤ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η τελική αξιολόγηση και κατάταξη των αιτήσεων στήριξης για ένταξη στη Δράση 10.1.04 «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022.
Τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης και κατάταξης, με τη μορφή οριστικού πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης, έχουν αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) υποστήριξης της υλοποίησης της Δράσης και οι υποψήφιοι της Δράσης θα ενημερωθούν για την ανάρτηση του οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων καθώς και για την πρόσβασή τους σε αυτόν μέσω του ΠΣ, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) που θα λάβουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει στην αίτηση στήριξης.
Η οριστική κατάταξη έγινε σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό κάθε Πρόσκλησης.
Στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης που περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις Α και Β εντάσσονται 7.232 δικαιούχοι με συνολική αιτούμενη έκταση 72.930,42 εκτάρια και συνολικό μέγιστο ποσό ενίσχυσης 43.758.456 €.
Στο πλαίσιο της 5ης Πρόσκλησης που περιλαμβάνει τη δέσμευση Γ εντάσσονται 20 δικαιούχοι με συνολική αιτούμενη έκταση 96,54 εκτάρια και συνολικό μέγιστο ποσό ενίσχυσης 43.674,54 €.
Μέτρα στη διακίνηση των ζωοτροφών αποφάσισε να λάβει η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής στην Θεσσαλία στο πλαίσιο περιορισμού της πανώλης.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μετά από ερωτήσεις, που τέθηκαν από κτηνοτρόφους και εκπροσώπους επιχειρήσεων ζωοτροφών, σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην ΠΕ Λάρισας, στις 22/07/2024, όσον αφορά τη διακίνηση ζωοτροφών φυτικής προέλευσης εντός των ζωνών προστασίας/επιτήρησης, αναφέρονται τα εξής:
1. Ζωοτροφές φυτικής προέλευσης (σύνθετες ζωοτροφές ή πρώτες ύλες ζωοτροφών, π.χ. άχυρα, μηδική) που προορίζονται για χρήση σε μικρά μηρυκαστικά, δεν επιτρέπεται να διακινηθούν εκτός της ζώνης προστασίας εφ’ όσον έχουν παραχθεί στη ζώνη προστασίας ή εκτός της ζώνης επιτήρησης εφ’ όσον έχουν παραχθεί στη ζώνη επιτήρησης.
2. Επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών και ενδιάμεσοι ζωοτροφών που προορίζονται για μικρά μηρυκαστικά και έχουν τις εγκαταστάσεις τους στις ζώνες προστασίας ή επιτήρησης διακινούν τις ζωοτροφές αποκλειστικά και μόνο στις ζώνες προστασίας ή επιτήρησης αντίστοιχα, και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στα ανωτέρω σχετικά έγγραφα.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα η ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων βιασφάλειας κατά τη διακίνηση ζωοτροφών (απολύμανση μεταφορικών μέσων, χρήση φόρμας μιας χρήσης και ποδοναρίων από τους μεταφορείς που θα αφήνεται για καταστροφή στην κτηνοτροφική εγκατάσταση, κλπ.).
3. Οι επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών και οι ενδιάμεσοι ζωοτροφών που προορίζονται για όλα τα είδη ζώων πλην των μικρών μηρυκαστικών και έχουν τις εγκαταστάσεις τους στις ζώνες προστασίας/επιτήρησης διακινούν τις εν λόγω ζωοτροφές και εκτός της ζώνης επιτήρησης με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζουν αυστηρά τα μέτρα βιασφάλειας που αναφέρονται στο σημείο (2) και ότι στις εκτροφές που παραδίνονται οι ζωοτροφές δε διατηρούνται μικρά μηρυκαστικά.
4. Ζωοτροφές που έχουν παραχθεί εκτός των ζωνών επιτήρησης μπορούν να διακινηθούν εντός των ζωνών επιτήρησης εφ’ όσον κατά τη διακίνησή τους εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα βιασφάλειας που αναφέρονται στο σημείο (2).
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) αποφάσισε τη διεξαγωγή χαρτογράφησης στον κλάδο των ζωοτροφών, με σκοπό τη διερεύνηση και την εμβάθυνση στις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στον συγκεκριμένο κλάδο.
Η παρούσα έρευνα συμπληρώνει την χαρτογράφηση στον κλάδο των Κτηνιατρικών Φαρμακευτικών Προϊόντων (ΚΦΠ) που εκκίνησε με απόφαση της ΕΑ το Μάιο του 2024.
Αμφότερες οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης της Αρχής να μελετήσει τις συνθήκες ανταγωνισμού στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην εφοδιαστική αλυσίδα βασικών τροφίμων.
Η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής ξεκίνησε το 2023 με την έρευνα της ΕΑ σε έξι βασικά καταναλωτικά αγαθά σε επίπεδο λιανικής, μεταξύ αυτών στο φρέσκο γάλα.
Οι χαρτογραφήσεις που εκκίνησαν εντός του 2024 επικεντρώνονται στα προηγούμενα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, και συγκεκριμένα εισροές που συνδυαστικά εκπροσωπούν υψηλό ποσοστό του κόστους των παραγωγών.
Ειδικότερα, οι ζωοτροφές (από κοινού με τα ΚΦΠ) εκπροσωπούν το 75% του κόστους στην κτηνοτροφία, ενώ ο δείκτης τιμών σύνθετων ζωοτροφών αυξήθηκε, κατά 33%, από το 2020 έως το τρίτο τρίμηνο του 2023.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι οι εισαγωγές ζάχαρης και αυγών από την Ουκρανία δεν θα απαλλάσσονται πλέον από δασμούς και ποσοστώσεις.
Συγκεκριμένα, από σήμερα Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024, οι δασμολογικές ποσοστώσεις επανεισάγονται για τις εισαγωγές αυγών και ζάχαρης από την Ουκρανία στην ΕΕ.
Η εισροή φθηνών ουκρανικών προϊόντων, ιδίως στις γειτονικές χώρες της ΕΕ (Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Βουλγαρία) και οι δυναμικές κινητοποιήσεις των Ευρωπαίων αγροτών, οδήγησαν την ΕΕ να ενεργοποιήσει ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» στις εισαγωγές.
Τα αναθεωρημένα εμπορικά μέτρα (ΑΤΜ), που εφαρμόζονται από τις 6 Ιουνίου 2024, περιλαμβάνουν επτά γεωργικά προϊόντα (πουλερικά, αυγά, ζάχαρη, βρώμη, καλαμπόκι, δημητριακά και μέλι) που πρέπει να ενεργοποιείται αυτόματα εάν ο όγκος των εισαγωγών φθάσει τις μέσες ετήσιες εισαγωγές που καταγράφηκαν μεταξύ της 1ης Ιουλίου 2021 και της 31ης Δεκεμβρίου 2023.
Η βρώμη ήταν το πρώτο προϊόν για το οποίο ενεργοποιήθηκε το μέτρο στις 18 Ιουνίου.
Για τα αυγά και τη ζάχαρη, ο μέσος όρος είναι 23.188 τόνοι και 262.652 τόνοι αντίστοιχα.
Το άρθρο 4 του κανονισμού 2024/1392 ορίζει ότι μόλις επιτευχθούν οι εν λόγω όγκοι, η Επιτροπή έχει προθεσμία 14 ημερών για να επαναφέρει την αντίστοιχη δασμολογική ποσόστωση από την DCFTA μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας.
Δεδομένου ότι οι εισαγωγές αυγών και ζάχαρης από την Ουκρανία από τις αρχές του 2024 υπερβαίνουν ήδη τις ποσότητες που καθορίζονται στη δασμολογική ποσόστωση DCFTA, οι πρόσθετες εισαγωγές θα συνεχιστούν με τους δασμούς του μάλλον ευνοούμενου κράτους.
Από την 1η Ιανουαρίου 2025 και έως τις 5 Ιουνίου 2025, θα θεσπιστεί νέα δασμολογική ποσόστωση. Για τα αυγά, η νέα αυτή ποσόστωση καθορίζεται σε 9.662 τόνους και για τη ζάχαρη σε 109.438 τόνους.
Η Ουκρανία εξήγαγε σε όλες τις τρίτες χώρες συνολικά 32.000 τόνους προϊόντων αυγών το 2022 και 57.000 τόνους το 2023. Εκτός από την ΕΕ, εξάγει επίσης σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αραβικής Χερσονήσου και της Δυτικής Αφρικής.
Όσον αφορά την ζάχαρη, η Ουκρανία εξήγαγε συνολικά περίπου 181.000 τόνους το 2022 και 508.000 τόνους το 2023. Από τον Νοέμβριο του 2023, η Ουκρανία άρχισε να εξάγει σε προορισμούς εκτός της ΕΕ στην Ευρώπη, καθώς και σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Το πρόβλημα με το χρεωστικό ΦΠΑ στους πτηνοτρόφους έχει παρουσιάσει σε πολλά ρεπορτάζ του ο ΑγροΤύπος.
Ο κλάδος της πτηνοτροφίας κρεατοπαραγωγής έχει βρεθεί σε δεινή οικονομική θέση, δεδομένης της διαφοράς του ΦΠΑ μεταξύ των ζωοτροφών που είναι 6% και της πώλησης των ζώντων ορνιθίων που είναι 13%. Αυτό έχει ως συνέπεια οι παραγωγοί να βγαίνουν χρεωστικοί στον ΦΠΑ. Οι παραγωγοί δεν έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν στο κράτος χρήματα που δεν έχουν εισπράξει ακόμα.
Ο κ. Γιώργος Δεληκωνσταντής, πρόεδρος της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.), τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και δεν έχει λυθεί εδώ και δύο χρόνια είναι το ΦΠΑ. Καταφέραμε μετά από πολλές συναντήσεις να προχωρήσει ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, σε σχετική τροπολογία για αλλαγή του ΦΠΑ αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο η απόφαση μπλόκαρε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».
Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πτηνοτρόφοι είναι ότι κάποιοι δήμοι της χώρας του αναγκάζουν να πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη (με βάση τα τετραγωνικά των εκτροφών). Οι πτηνοτρόφοι προσπαθούν εδώ και καιρό να πραγματοποιήσουν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά δεν τα καταφέρνουν.
Και όσο περνά ο καιρός αυξάνουν οι οφειλές και τα οικονομικά προβλήματα των πτηνοτρόφων.